kx5 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 Επειδή δεν έχω πρόσβαση στις αγγελίες και με την αναζήτηση δεν βρήκα να έχετε κάποιο ανάλογο θέμα θα το ποστάρω εδώ. Χαρίζεται συμπιεστής από κλιματιστικό. Δεν γνωρίζω πως και αν λειτουργεί. Λογικά δεν θα έχει πρόβλημα. Τον έχω αδειάσει (νομίζω?) από το υγρό/αέριο που είχε μέσα. Είναι πολύ βαρύς οπότε όποιος τον πάρει καλύτερα να φέρει αυτοκίνητο. Χαρίζεται ψυγείο σωληνωτό από το ίδιο κλιματιστικό. Δεν είναι τρύπιο. Τα κρατούσα μπας και έβρισκα χρόνο (και κατάλληλα εργαλεία) να φτιάξω κάτι αλλά δεν το βλέπω. Χαρίζονται γιατί είναι κρίμα να πεταχτούν. Παραλαβή από Δάφνη. Θα ήταν προτιμότερο να τα δώσω ξεχωριστά (σε διαφορετικά άτομα). Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον θα τα δώσω και τα δύο στον πρώτο που θα ποστάρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SSJ5 Ιανουάριος 10, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 Παραλαβή μόνο από Δάφνη; Γίνεται να τα στείλεις και να πληρώσω εγώ τα έξοδα αποστολής; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kx5 Ιανουάριος 10, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 Ο συμπιεστής είναι πολύ βαρύς. Πως να το στείλω...? Μπλέξιμο.Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από άλλους θα δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Ιανουάριος 10, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 Καλησπερα.Με ενδιαφερει το ψυγειο αν ειναι διαθεσιμο.... ????Για την μετακινηση, no problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Ιανουάριος 10, 2007 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 Φιλε kx5, σου εχω στειλει πμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Ιανουάριος 10, 2007 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 Αν δεν το εδωσες ηδη το Σαββατο βραδυ θα ειμαι αθηνα και μπορω να τα παρω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιανουάριος 10, 2007 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 μιας και ειναι rotary ο σιμπιεστης θα τον ηθελα εγω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Ιανουάριος 10, 2007 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 Εστειλα και πμ...it's mine.....:devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kx5 Ιανουάριος 10, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 Χρονολογικά (από post και pm)Ο Qparadox θα πάρει το ψυγείοΟ GoriLLakoS τον συμπιεστήΑν σε κάποιο από τα δύο δεν υπάρξει ενδιαφέρον θα πάει στον επόμενο που το ζήτησε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Ιανουάριος 10, 2007 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 Έλα να πέφτουν οι προσφορές... Φιλέψτε και κάτι το παληκάρι, τζάμπα σας τα δίνει ρε κορμιά kx5 το ψυγείο τί διαστάσεων είναι; χοντρικά 40χ15εκ ας πούμε? Παρεπιπτόντως αν κάποιος ενδιαφέρεται έχω 3 σχετικά παλιά μοτέρ ψυγείων στη βεράντα για χάρισμα (σοβαρολογώ - για info ΠΜ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kx5 Ιανουάριος 10, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 66X27cm είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Ιανουάριος 10, 2007 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 Να ευχαριστησω δημοσια τον χρηστη kx5 για την προσφορα του!!! Αψογος και εξυπηρετικοτατος!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ PS. Οι δοκιμες ξεκινησαν ηδη με πολυ ενθαρρυντικά αποτεσματα :clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kx5 Ιανουάριος 10, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 Μπράβο και στα δύο παιδιά. Σε ένα απόγευμα καθαρίσαμε και παρέλαβαν τα "υλικά" χωρίς καθυστερήσεις. Qparadox όταν τελειώσεις θέλω να δω φωτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Ιανουάριος 10, 2007 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 Μια φωτο απο την πρωτη δοκιμη. Απο τις πρωτες μετρησεις, φαινεται οτι το τεραστιο σωληνωτο ψυγειο ειναι περιπου εφαμιλλο με το τριπλο τυπου transit, με τη διαφορα ομως οτι το τυπου transit εχει και ενα ανεμιστηρι (στα 7ν) να το ψυχει. Βεβαια, φανταζομαι οτι ρολο παιζει και η (μικρη) αντλια του Zalman reserator (300l/h). Μια μεγαλη φωτο (περιπου 1mb) http://img379.imageshack.us/my.php?image=p1011771vdo0.jpg Επισης, προσοχη στο πατενταρισμενο tank απο βαζο μελιου... Οι δοκιμες θα συνεχιστουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Ιανουάριος 10, 2007 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 Ευχαριστω και εγω τον KX5...το μοτερ λειτουργει κανονικα και θα γινει cascade νε αλλον εναν rotary... Ακαταδεχτος ομως βρε παιδι μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kx5 Ιανουάριος 10, 2007 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2007 Qparadox το έβρεξες το χαλί... :whistling Ακαταδεχτος ομως βρε παιδι μου... Μη με προκαλείς. Ξεχνάς ότι μου υποσχέθηκες φαΐ (μπόλικο) Καλοδούλευτα παιδιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Ιανουάριος 24, 2007 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2007 Ενα μικρο update για την τυχη του ψυγειου..... Αρχικα, το project ηταν να αντικατασταθει ο πυργος του zalman reserator με ενα τριπλο ψυγειο τυπου transit, που θα εμπαινε μεσα στο κουτι. Ομως αφου προεκυψε το ψυγειου του kx5, το project τροποποιηθηκε λιγο και το τυπου transit θα παει στο αλλο κομπούτερ. Αναφορικα με το τεραστιο -σωληνωτό- ψυγειο, η ιδεα ηταν να μπει στην πλατη του γραφειου που βρισκεται το κομπούτερ, μιας και λογω ογκου, δυσκολα θα τοποθετειτο καπου αλλου. Επισης, βασικη προυποθεση ειναι και η αθορυβη λειτουργια του ολου συστηματος (δηλαδη οχι πολλα και πολυστροφα ανεμιστηρια). Αφου κατασκευαστηκαν οι βασεις για το ψυγειο.... τοποθετηθηκε για να αρχισουν οι δοκιμες.... Το δωματιο, στην συγκεκριμενη στιγμη, εχει μετατραπει κυριολεκτικα σε εργοταξιο...για το χαμο των καλωδιων, παρακαλω no comments.... Στις 3 επομενες φωτογραφιες, φαινεται το ψυγειο τοποθετημενο στην τελικη του θεση. Εδω φαινεται και το τανκ (μεγαλο βαζο, αγορασμενο απο praktiker 3,5ευρα) Απο λειτουργικης αποψεως, το ψυγειο αυτο μπορει να συγκριθει με το τυπου transit, μονο ομως σε FANLESS κατασταση. Και τα δυο πετυχαινουν να ψυξουν ικανοποιητικα τον επεξεργαστη (Athlon 64, 3400, 754) και την καρτα γραφικων (Χ800ΧΤ) χωρις ομως να εχει γινει υπερχρονισμος. Οι θερμοκρασιες που παιρνω για το σωληνωτο (μεσω του everest) ειναι, σε idle, περιπου 35c για την cpu και 40c για την gpu. Σε load, η cpu φτανει τους 42-43c και η gpu τους 57-58c μεγιστο (χρησιμοποιουνται τα block του zalman). Το τυπου transit, σε fanless κατασταση ανεβαζει ψηλοτερες θερμοκρασιες και δεν ενδείκνυται η μη χρηση ανεμιστηρα (αντιθετα με το σωληνωτο) για πολυωρη και εντατικη χρηση. Η κατασταση αντιστρεφεται αμα βαλουμε ανεμιστηρι (ακομα και στα 7ν που ειναι αθορυβο) στο τυπου transit, οπου εκει οι θερμοκρασιες κατεβαινουν αρκετα. Η προσθηκη ανεμιστηρα στο σωληνωτο, βελτιωνει -λιγο ομως- τα πραγματα. Επισης, πιθανολογω οτι με μια αντλια με μεγαλυτερη δυναμη, οι θερμοκρασιες επισης θα επεφταν. Σε γενικες γραμμες, η ολη κατασκευη ειχε αρκετο χαβαλε, μιας και χρησιμοποιησα ο,τι (σχεδον) εργαλειο ειχα, + την ηλεκτροκολληση. Πλακα ειχε επισης και η προσπαθεια ευρεσης τανκ, οπως επισης και το γεγονος οτι πλημμυρισε το δωματιο 1-2 φορες (απο λαθος χειρισμο....) και ετρεχα να φερω πετσετες και χαρτι και να κανω προσευχες να μην εχει παθει τιποτα το mobo και η καρτα γραφικων.. Επισης, τα ευσημα πρεπει να αποδωθουν και στην μικρουλα και αθορυβη αντλια του zalman reserator (300l/h), που εχει να κινησει το νερο μεσα απο αυτο το τεραστιο ψυγειο,απο 2 μπλοκ, απο το τανκ και μεσα απο αρκετα μετρα σωληνωσης..... απορια εχω ποσο θα αντεξει... :whistling Ετσι ολοκληρωνεται το project αυτο με θετικα αποτελεσματα και εντυπωσεις. Τελος, να ευχαριστησω ακομα μια φορα τον kx5 για το ψυγειο που μου χαρισε Link to comment Share on other sites More sharing options...
kx5 Ιανουάριος 24, 2007 Author #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2007 :clap: Ωραίος!Αλλά έχω την εντύπωση πως το συγκεκριμένο ψυγείο θα αποδώσει καλύτερα αν το τοποθετήσεις οριζόντια σε σχέση με το πάτωμα και όχι κάθετα. Με αυτό τον τρόπο ο αέρας που θα ζεσταίνεται μέσα στο ψυγείο θα ανανεώνεται πιο γρήγορα και σε όλη την επιφάνεια του ψυγείου ταυτόχρονα. Κάτι τέτοιο θέλει χώρο δυστυχώς.Στην κάθετη τοποθέτηση χρειάζεται μεγάλο (σε διάμετρο) ανεμιστήρα για να έχεις απόδοση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Ιανουάριος 24, 2007 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2007 Ενδιαφερουσα αποψη.. :magic: αλλα στο θεμα της υλοποιησης και χωρου τι γινεται Μονο και μονο για δοκιμη θα ηθελα να δω τις διαφορες που θα προκυψουν.... Μου μπαινουν ιδεες βραδιατικα :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Ιανουάριος 13, 2009 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2009 Λοιπον..... ξεθαψιμο γιατι η ζωη συνεχιζεται...το project με το ψυγειο του αρ-κουνδιτιον εχει πλεον ολοκληρωθει και δεν το χρησιμοποιω πια. Για πρακτικους λογους (και μονο) εβαλα ενα τριπλο -τυπου τρανσιτ...ΕΠΟΜΕΝΩΣ το ψυγειο που αρχικα μου ειχε χαρισει ο χρηστης kx5, ζηταει καινουργιο (μαχιμο) ιδιοκτητη...οποιος το χρειαζεται πραγματικα, μπορει να το εχει και να πειραματιστει...Παραλαβη απο περιοχη Παπαγου-Χολαργου.ΥΓ 1. Τις ευχαριστιες μου για μια ακομα φορα στον kx5!!!!! :yes4:ΥΓ 2. για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις, οποιος ενδιαφερεται ας εκδηλωσει εδω το ενδιαφερον και ας στειλει ενα πμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.