Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΚΛΗΡΟΥ

themis_

Recommended Posts

Καλησπέρα αγόρασα πριν 1 εβδομάδα 1 σκληρο δίσκο εδώ και η μητρική μου είναι αυτή εδώ

.Πώς θα συνδέσω την μητρική με τον σκληρό.Η μητρική μου έχει 4 θέσεις για SATA .O ένας μου σκληρος ειναι συνδεδεμένος με SATA , όμως πως θα συνδεσω τον καινουργιο αφου ειναι ATA100 και εγω εχω υποδοχές στην μητρική SATA?

στην συνδεσμολογία , γινετε να συνδέσω τον καινούργιο μου σκληρό που ειναι ATA100 στην μητρική μου που έχει υποδοχές SATA?

Kαι κάτι αλλο έχει πάνω η μητρική υποδοχές για σύνδεση ΑΤΑ100?

ΑΤΑ είναι το IDE, δηλαδή η πλατιά καλωδιοταινία.

Είναι αυτή που έχεις συνδεδεμένο και το DVD/CD Drive σου.

Παίρνει max 2 σύσκευές δηλαδή, 1 δίσκο και ένα οπτικό drive στην περίπτωσή σου.

Να προσέξεις τα jumper settings, αλλιώς δεν θα bootάρει το μηχάνημα. Δηλαδή θα βάλεις το ένα slave και το άλλο master. Τα jumpers βρίσκονται στο πίσω μέρος του drive και οι ρυθμίσεις τους φαίνονται πάνω στις συσκευές.

Ένα image για να σε βοηθήσω:

IMG_7594.JPG

Αρχική απάντηση από lord

Από ότι βλέπω στην φωτογραφία(που δεν είναι και η καλύτερη) έχει 2 IDE ATA 100 οπότε μια χαρά είσαι

Και ναι μπορείς να συνδέσεις ταυτόχρονα και ATA και SATA

To ένα είναι IDE για floppy.

ΑΤΑ είναι το IDE, δηλαδή η πλατιά καλωδιοταινία.Σε αυτην έχω βάλει ήδη ενα DVD ROM και ένα DVD-RW οπότε τωρα πως θα το συνδέσω?Πείτε μου λίγο αναλυτικά γιατι δεν τα ξέρω και τέλεια.

Ευχαριστώ;)

Δυστυχώς μπορείς να βάλεις μέχρι 2 συσκευές σε κάθε κανάλι IDE.

Οπότε οι επιλογές σου είναι οι εξής:

1. Βγάζεις το DVD-Rom και μένεις με το Writer και το δίσκο.

2. Αγοράζεις ένα PCI controller για IDE και βάζεις το δίσκο σου εκεί.

3. Αγοράζεις νέα Motherboard :p

4. Αγοράζεις ένα εξωτερικό κουτί για δίσκο και τον έχεις με USB.

Έχεις 3 επιλογές :

1. Ξηλώνεις το DVD-ROM και συνδέεις το δίσκο εκεί (αλλά χάνεις το DVD-ROM).

2. Αγοράζεις ενα PCI IDE controller (ξεκινάνε από 15 ευρά) και έχεις άλλα 2 IDE κανάλια στη διάθεσή σου, για 4 επιπλέον ΑΤΑ δίσκους ή οπτικά.

3. Κοιτάς αν μπορείς να αλλάξεις το δίσκο που αγόρασες με εναν αντίστοιχο SATA...

edit - καλά ρε jpavly το ίδιο μυαλό μοιραζόμαστε....??? :upside:

Mάλλον παω γι'αυτο PCI controller για IDE .Καλώδιο ξέρετε θα δίνετε ή θα πρέπει να το αγοράσω ξεχωριστά?Κανενα λινκ για να το δω/αγοράσω εχετε?

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.