sakis_the_fraud1416003252 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2007 γεια σας! χρονια πολλα και ευτυχισμένος ο καινουριος χρονος! σημερα απόκτησα το DVD-RW piοneer 111D... δυστυχώς δεν το βρηκα σε Retail εκδοση και το πηρα στην εκδοση Bulk... (απο το μαγαζι που "πλαισιωνει" την ελληνικη αγορα...) διστυχως δεν εχει τους Drivers... μπορειτε να που πειτε απο που μπορω να τους κατεβασω και απο που θα κατεβασω (και πως θα εκγαταστησω! ) το νεοτερο firmware? βασικα αυτα ειναι δευτερευοντα μπροστα στο μεγαλυτερο προβλημμα... η μητρικη μου ειναι αυτη... http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?detailid=39&DetailName=Specification&MenuID=1&LanID=9 εχω ενα DVD player στο Master και ενα CD-RW στο Slave στην αλλη καλοδιοταινια εχω το Floppy στο Master το Slave ειναι αδειο και στο IDE εχω εναν HDD στο Master και τιποτα στο Slave το αντιγραφικο που μπορω να το βαλω? (εκτος απο την λυση του να βγαλω το αντιγραφικο και να βαλω το αντιγραφικο DVD...) Ευχαριστω πολυ, Σάκης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panansas Ιανουάριος 9, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Αν το βαλεις στο αδειο (IDE) σαν slave θα σου ριξει την ταχυτητα στον σκληρο. Αν βγαλεις τουλαχιστον το DVD και το βαλεις εκει θα γινει καλυτερη δουλεια. Drivers δεν νομιζω να χρειαζονται για το firmware δεν μπορω να σε βοηθησω sorry. Α και καλη σου χρονια με υγεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιανουάριος 9, 2007 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Γνώμη μου:Βάζεις το Pioneer master στο ένα κανάλι και το HDD master στο άλλο κανάλι.Μονό αυτά.Αν θέλεις και το DVD-ROM τότε θα βάλεις το pioneer master στο ένα κανάλι και στο άλλο κανάλι το HDD master + DVD-ROM slave.Drivers δεν υπάρχουν,firmware λέγονται και δεν υπάρχει λόγος να το κανείς update..μονό αν σου παρουσιάζει πρόβλημα.To firm θα το βρεις εδώ:http://www.cdfreaks.com/devices/DVD__RW/Pioneer/DVR-111D.htmlΟποιοδήποτε modded firm σου χαλάει την εγγύηση.Το παραπάνω είναι της εταιρίας οπότε δεν έχεις πρόβλημα.Λογικά με διπλό κλικ κάνει και update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Ιανουάριος 9, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Drivers δεν χρειαζονται σε καμια εκδοση win. Για πιγκουινους δεν ξερω αλλα υποθετω οτι κι εκει πανε πακετο με το λειτουργικο. Οσον αφορα firmware μαντεψε ποιο ειναι το πρωτο αποτελεσμα του Google με: piοneer 111D firmware Η καλυτερη λυση ειναι να βγαλεις το αντιγραφικο και να βαλεις το νεο master και το dvd slave. Ετσι κι αλλιως δεν συνηθιζεται να γραφεις ταυτοχρονα και με τα δυο + το pioneer γραφει σε 48Χ cd αν θυμαμαι καλα οποτε δεν υπαρχει λογος να κρατας το παλιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fortenick Ιανουάριος 9, 2007 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Το καινούργιο firmware μπορείς να το κατεβάσεις απο την παρακάτω τοποθεσία.http://www.pioneer.eu/eur/download.jsp?dir=/files/support/dvrup&filename=DVR111_FW129EU.EXE Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Ιανουάριος 9, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Αρχική απάντηση από Panansas [Σήμερα, στις 21:26] Αν το βαλεις στο αδειο (IDE) σαν slave θα σου ριξει την ταχυτητα στον σκληρο. αν το βαλω στο μαστερ? Αρχική απάντηση από Panansas [Σήμερα, στις 21:26] Αν βγαλεις τουλαχιστον το DVD και το βαλεις εκει θα γινει καλυτερη δουλεια. δεν γινεται! βλεπεις ξεχασα να αναφερω οτι η μια καλοδιοταινια ειναι IDE και οι αλλες 2 ATARI αρα το μονο που μπορω να κανω ειναι να το βαλω ειτε στο μαστερ ειτε στο σλειβ του IDE... Αρχική απάντηση από $George Vasil$ [Σήμερα, στις 21:54] Γνώμη μου: Βάζεις το Pioneer master στο ένα κανάλι και το HDD master στο άλλο κανάλι. και να γινοταν... δες πανω... ^^^ Αρχική απάντηση από $George Vasil$ [Σήμερα, στις 21:54] Drivers δεν υπάρχουν,firmware λέγονται και δεν υπάρχει λόγος να το κανείς update..μονό αν σου παρουσιάζει πρόβλημα. εχμμμμμμμ οταν παω να Boot-αρω με το DVD-RW μου λεει κατι για Firmware... επειδη ειναι η εκδοση Bulk και ΟΧΙ η Retail δεν ειχε μεσα κανενα CD... λογικα το Firmware χρειαζεται... αλλα πως το βαζω? το γραφω σε ενα CD? σε μια δισκετα? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιανουάριος 9, 2007 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Update θα γίνει μονό μέσα από Win... δεν γινεται! βλεπεις ξεχασα να αναφερω οτι η μια καλοδιοταινια ειναι IDE και οι αλλες 2 ATARI αρα το μονο που μπορω να κανω ειναι να το βαλω ειτε στο μαστερ ειτε στο σλειβ του IDE... Αυτο δεν επιασα μονο ..για παμε αλλη μια. Ενα καναλι εχεις μονο? Τι σου βγαζει ακριβως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Ιανουάριος 9, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Αρχική απάντηση από $George Vasil$ [Σήμερα, στις 22:28] Update θα γίνει μονό μέσα από Win... τοτε γιατι δεν κανω boot? το firmware το βαζω απο Win? Αρχική απάντηση από $George Vasil$ [Σήμερα, στις 22:28] Αυτο δεν επιασα μονο ..για παμε αλλη μια. Ενα καναλι εχεις μονο? Τι σου βγαζει ακριβως? εχω 3 καναλια... 2 ATARI, και ενα IDE... το Drive ειναι IDE... αρα μπορω να το βαλω μονο στο Slave η στο Master αν βαλω τον HDD στο Slave... τι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιανουάριος 9, 2007 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Οπα εχει γινει ψιλο χαμος... Ας τα παρουμε απο την αρχη... Στο σιτε της μητρικης σου λεει οτι εχει: 1 x FDD connector supports two 360K~2.88MB FDDs 2 x IDE connectors Αυτο το ΑΤΑRΙ δεν καταλαβαινω τι ειναι?αλλη καλωδιοταινια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Ιανουάριος 9, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 φιλε και εγω τα εχω μπερδεψει!εχω 3 διαφορετικα καλωδια τωρα που τα παρατηρω!ενα που ειναι IDE, (Master-DVD, Slave-CD-RW)και 2 _Den_kserw_ti_sk@t@_einai_ !εχω επισυναψει μερικες φωτο απο τα καλωδια και απο τα αποτυχημενα Boot...αν βγαλω το DVD και βαλω το DVD-RW Boot-αρω κανονικα...το 1 καλωδιο ειναι πολυ μικρο και περισευουν πολλα pins στην πισω μερια του αντιγραφικου (εκει ειναι μαστερ το φλοππυ...)το 2ο καλωδιο εχει ιδιο μεγεθος (μηκος) με το αλλο που ειναι τωρα τα Drives αλλα εχει κλεισμενη μια θυρα (ενα pin) και δεν Boot-αρω απο εκει... (εκει ειναι ο σκληρος...)ελπιζω να βοηθησα...ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!παρτε και τις φωτο...EDIT:στο κατω post οι φωτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 9, 2007 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 ATAPI εννοει...μάλλον... H συσκευή που πήρες δεν υστερεί σε τίποτε όσον αφορά τη λειτουργία της σε σχέση με τη Retail... Για drivers η απάντηση δόθηκε πιό πάνω... Firmware υπάρχει ήδη στη συσκευή σου...δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις για να δουλέψει...απλά τα παιδιά πιό πάνω σου ανέφεραν το firmware σαν αναβάθμιση...με νεότερο firmware μπορεί να συμπεριφέρεται καλύτερα σε γράψιμο/ανάγνωση με κάποιες μάρκες CD/DVD σε σχέση με το αρχικό firmware.. Τα 2 IDE/ATAPI κανάλια που έχεις στη μητρική σου, μπορούν να παρουν 4 συνολικά συσκευές...Master & Slave στο primary IDE και Master & Slave στο secondary IDE...Στο Primary Master είθισται ( ή καλύτερα...απαιτείται... ) να τοποθετείται ο σκληρός δίσκος με το λειτουργικό..Στις υπόλοιπες 3 θέσεις μπαίνουν σε οποιονδήποτε συνδυασμό θέλεις άλλοι σκληροί και συσκευές ανάγνωσης/εγγραφής CD&DVD... Επειδή οι τελευταίες λειτουργούν/χρησιμοποιούν τον IDE δίαυλο με μικρότερες ταχύτητες (ΑΤΑ33 ή ΑΤΑ66 -->UDMA2 ή UDMA4) από τους σκληρούς δίσκους (ΑΤΑ100 --> UDMA5), για να μην επιβαρυνθεί η λειτουργία του σκληρού που έχει το λειτουργικό προτιμάται να μπαίνουν οι συσκευές αυτές σε άλλο κανάλι IDE... Στην περίπτωσή σου, με 3 συσκευές CD/DVD, είτε βάζεις στο Primary μία συσκευή CD/DVD ώς Slave, είτε πετάς τη μία εκτός και έχεις έτσι μένεις με DVD και DVD-RW στο Secondary IDE και τον σκληρό μόνο του και ελεύθερο στο Primary... Εννοείται πως θα ελέγξείς κα τα Jumpers που έχουν δίπλα στην τροφοδοσία τους οι συσκευές που θα συνδέσεις και θα ρυθμίσεις καταλλήλως την καθεμία για Master/Slave θέση....Αναγράφεται στην ετικέτα που βρίσκεται πάνω στην κάθε συσκευή...Αν χρειαστείς βοήθεια σε αυτό εννοείται ότι ρωτάς ... ’,και στο floppy δεν συνδέεις άλλη συσκευή από τις παραπάνω...προς αποφυγή παρεξηγήσεων... Αρχική απάντηση από sakis_the_fraud [Χθες, στις 22:18] ....οταν παω να Boot-αρω με το DVD-RW μου λεει κατι για Firmware... Γιά εξήγησε... 1)Γιατί boot-άρεις από το DVD-RW σου? 2)Μήπως δεν αναφέρει κάτι για firmware και γράφει κάποιο άλλο μήνυμα? Αν όντως είναι αυτό που λές, μπορείς να γράψεις ακριβώς το μήνυμα που σου βγάζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 9, 2007 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 To link σου δεν λειτουργεί...Δυστυχώς δεν σε πρόλαβα όταν έγραφα το προηγούμενο ποστ...Το πρώτο καλώδιο που αναφέρεις είναι IDE...Το επόμενο που αναφέρεις, το κοντό, είναι ΜΟΝΟ για floppy....δεν συνδέεις τίποτε άλλο παρά μόνο floppy...Το τρίτο καλώδιο είναι και αυτό IDE, το οποίο έχει στoν ένα ακροδέκτη του ,ή θύρα όπως το είπες (όχι pin), τον σκληρό σου δίσκο...Έλεγξε ότι ο σκληρός δίσκος είναι σε Master...Κατόπιν, τοποθέτησε το Jumper του DVD-RW σε θέση Slave και σύνδεσέ το στην ίδια καλωδιοταινία με τον δίσκο σου...στην ελέυθερη θύρα όπως είπες....Επίσης διόρθωσε το παραπάνω link για να δούμε τι γράφει κατά το αποτυχημένο Boot για να βοηθήσουμε περισσότερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Ιανουάριος 9, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Αρχική απάντηση από felix [Σήμερα, στις 00:40] Στην περίπτωσή σου, με 3 συσκευές CD/DVD, είτε βάζεις στο Primary μία συσκευή CD/DVD ώς Slave, είτε πετάς τη μία εκτός και έχεις έτσι μένεις με DVD και DVD-RW στο Secondary IDE και τον σκληρό μόνο του και ελεύθερο στο Primary... αν το βαλω DVD-DVD-RW και εκει ου ειναι ο σκληρος HDD CD-RW? σωστα δεν ειναι? Αρχική απάντηση από felix [Σήμερα, στις 00:40] Εννοείται πως θα ελέγξείς κα τα Jumpers που έχουν δίπλα στην τροφοδοσία τους οι συσκευές που θα συνδέσεις και θα ρυθμίσεις καταλλήλως την καθεμία για Master/Slave θέση....Αναγράφεται στην ετικέτα που βρίσκεται πάνω στην κάθε συσκευή...Αν χρειαστείς βοήθεια σε αυτό εννοείται ότι ρωτάς ... εχμ! ρωταω! το βρηκα αυτο που λες... ειναι ενα μικρο πλαστικο μπαρμπαλεκι... το αφαιρω (τραβαω?) απο εκει και το βαζω στα 2 δίπλανα pin οπου ςιναι και η ενδειξη Slave? (φωτο...) Αρχική απάντηση από felix [Σήμερα, στις 00:40] ’,και στο floppy δεν συνδέεις άλλη συσκευή από τις παραπάνω...προς αποφυγή παρεξηγήσεων... Γιά εξήγησε... 1)Γιατί boot-άρεις από το DVD-RW σου? 2)Μήπως δεν αναφέρει κάτι για firmware και γράφει κάποιο άλλο μήνυμα? Αν όντως είναι αυτό που λές, μπορείς να γράψεις ακριβώς το μήνυμα που σου βγάζει? οκ με το φλοππυ! 1)δεν boot-αρω απο το DVD μου... απλα δεν μπορω να μπω στα Win... 2)Κατι παιζει με το link τεσπα... μπειτε εδω http://sakgia.freehostia.com/sakis_the_fraud/videos/ και κατεβαστε τον φακελο "eikones kalwdia.rar " Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 9, 2007 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Αρχική απάντηση από sakis_the_fraud [Σήμερα, στις 01:07] αν το βαλω DVD-DVD-RW και εκει ου ειναι ο σκληρος HDD CD-RW? σωστα δεν ειναι? Σωστά είναι...αλλά με βάση αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω και αυτά που είπαν κάποια παιδιά προηγουμένως...καλύτερα να καταργήσεις την μία συσκευή και να αφήσεις τον σκληρό μόνο του...αλλιώς μπορείς να κάνεις μία δοκιμή για να δείς το πόσο ρίχνει τον σκληρό σου δίσκο η συνδεσμολογία που προτείνεις ιδίοις όμασι...λάθος εντελώς δεν είναι πάντως... εχμ! ρωταω! το βρηκα αυτο που λες... ειναι ενα μικρο πλαστικο μπαρμπαλεκι... το αφαιρω (τραβαω?) απο εκει και το βαζω στα 2 δίπλανα pin οπου ςιναι και η ενδειξη Slave? (φωτο...) Σωστά...ρύθμισε κάθε συσκευή ώστε να έχει το mode που θές...Σκληρός δίσκος σε Primary (πάνω στη μητρική θα γράφει κάπου δίπλα στη θύρα "IDE" ακολουθούμενο από το νούμερο) και MASTER 1)δεν boot-αρω απο το DVD μου...απλα δεν μπορω να μπω στα Win... Στη μία από τις εικόνες έχεις δύο IDE καλώδια, ένα με γκρί ακροδέκτη και ένα με μαύρο...χρησιμοποίησε το γκρί στον σκληρό δίσκο... Βεβαίωσε στο BIOS ότι οι ρυθμίσεις των συσκευών σου είναι σωστές...Η εικόνα που δείχνεις με το firmware της Novell έχει από κάτω και ένα PCI adapter με SIS chip...δεν βγάζω άκρη...έχεις πειράξει κάτι στο BIOS καθόλη τη διαδικασία αυτή? Το SCSI Boot Record πού κολλάει? Μετά από τί στο έχει βγάλει αυτό το μήνυμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Ιανουάριος 9, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Αρχική απάντηση από felix [Σήμερα, στις 01:27] Σωστά είναι...αλλά με βάση αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω και αυτά που είπαν κάποια παιδιά προηγουμένως...καλύτερα να καταργήσεις την μία συσκευή και να αφήσεις τον σκληρό μόνο του...αλλιώς μπορείς να κάνεις μία δοκιμή για να δείς το πόσο ρίχνει τον σκληρό σου δίσκο η συνδεσμολογία που προτείνεις ιδίοις όμασι...λάθος εντελώς δεν είναι πάντως... Ετσι ο εκανα! ΔΟΥΛΕΥΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ :worship: :clap: :banging: Αρχική απάντηση από felix [Σήμερα, στις 01:27] Σωστά...ρύθμισε κάθε συσκευή ώστε να έχει το mode που θές...Σκληρός δίσκος σε Primary (πάνω στη μητρική θα γράφει κάπου δίπλα στη θύρα "IDE" ακολουθούμενο από το νούμερο) και MASTER με το ζορι ευτασε η καλοδιοταινια! απο τον ελεγκτη-στο DVD-RW-και παλι πισω στον σκληρο... (Master) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ! (η μανα μου θα τα παιξει αυριο το πρωι... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 9, 2007 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Χαίρομαι που πέτυχε...Στην τύχη τα έλεγα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...just joking... Offtopic : Ίδιο μπλέ ψαλιδάκι έχω και εγω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.