Jump to content

ενεργοποίηση - απενεργοποίηση OC θα υπάρξει πρόβλημα?

boomer

Recommended Posts

Γεια και χαρά σε όλους και καλή χρονιά. Είμαι νέος στο forum και στο OC :o. Θέλω λοιπόν να κάνω μια νουμπικη ερώτηση:

Επειδή έχω ένα μόνο pc το οποίο αναγκαστικά χρησιμοποιώ και σαν κατεβατήρι θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει παρατηρηθεί πρόβλημα σε κάποιον που έχει δοκιμάσει να ενεργοποιεί και απενεργοποιεί συχνά τον υπερχρονισμό στο σύστημα του.

Όπως θα καταλάβατε αυτό που θέλω είναι σε κανονική χρήση το pc να είναι overclocked αλλά όταν το αφήνω με τις μέρες να κατεβάζει να τρέχει σε μαμά (ή και πιο χαμηλές) συχνότητες για να μην ψήνεται τσάμπα.

Το σύστημα:

Μητρική: Gigabyte p965 s3

cpu: Intel E6400 2.66 προς το παρών:)

Μνήμη: 2χ1 gb Kingston 667 (Τώρα τρέχουν στα 832 Mhz)

vga: MSI nvidia 7900GS

Κοίτα δε νομίζω να έχεις πρόβλημα καθώς θα το κατεβάζεις πάλι σε μαμά συχνότητες. Τι πρόβλημα να παρουσιαστεί σε αυτό; Αν παρουσιαστεί πρόβλημα θα είναι στο o/c, αν και δεν το πιστεύω γιατί ο 6400 ανεβαίνει αρκετά ψηλά. Ούτε με την εναλλαγή νομίζω να έχεις πρόβλημα, ίσα-ίσα πιστεύω θα είναι καλύτερα να τον κατεβάζεις όταν δε χρειάζεσαι την extra ισχύ. Δεν είναι όμως λίγο μανούρα όλη η φάση;

Κοιτα αυτο που θες δεν ειναι ευκολο....Για να κανεις OC θα πρεπει να αλλαξεις FSb,πολ/στη,ρευματα,πιθανως διαιρετη στη μνημη....Τωρα να τα ξαναβαζεις ολα αυτα default και μετα παλι πανω δεν ξερω ποσο σωστο ειναι...

Το bios έχει μια επιλογη " Host frequency control" αν θυμάμαι καλά. Όταν είναι disabled τρέχουν οι νορμάλ χρονισμοί, το καλό είναι ότι όταν την κάνεις enabled έχει κρατημένες τις προηγούμενες πειραγμένες ρυθμίσεις, αρκει λοιπόν να μπείς μια φορά στο bios για να κάνεις την αλλαγή.

Να υποθέσω λοιπόν ότι δεν θα χω πρόβλημα?

Αρχική απάντηση από steve_m [Χθες, στις 20:00]

Εφοσον υπαρχει αυτη η επιλογη απο το bios δοκιμασε το.Αν υπαρξει προβλημα τοτε εχεις εγγυηση.

Από την στιγμή που πουσάρεις επεξεργαστή και μνήμες, αυτόματα χάνεις την εγγύηση ή κάνω λάθος;

Αρχική απάντηση από zzzleepy

Από την στιγμή που πουσάρεις επεξεργαστή και μνήμες, αυτόματα χάνεις την εγγύηση ή κάνω λάθος;

Που ξερει η Intel οτι εκανες o/c?

Αρχική απάντηση από boomer

Σας είπα ότι είμαι νέος. Τι σημαίνει 24/7?

24 ωρες/μερα - 7μερες/βδομαδα κοινως συνεχεια.

Αρχική απάντηση από zzzleepy [Σήμερα, στις 07:32]

Οι επεξεργαστές έχουν αρκετά μεγάλα όρια ανοχής όσον αφορά τις τάσεις που τους δίνεις, αν φυσικά υπάρχει καλή ψύξη. Αν σου μείνει επεξεργαστής στο χέρι και πας να τον επιστρέψεις με λιωμένο πυρήνα από την υπερθέρμανση, φυσικό είναι να μην τον δεχτούν πίσω. Στις τάσεις όμως που εσύ παίζεις δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, όπως δεν υπάρχει και ενδεχόμενο να πάθει κάτι ο επεξεργαστής. Εντάξει, μειώνεται η διάρκεια ζωής του από μεγαλύτερη φθορά στα τρανζίστορ, αλλά σε 5 χρόνια ποιος νοιάζεται για τον C2D που έχεις;

Μην ανησυχείς για τίποτα. Λιώσε τον!

Αρχική απάντηση από gdp77

Μα όταν κατεβάζεις, το utilization του cpu είναι πολύ μικρό... Δεν παθαίνει τίποτα... Εδώ αφήναμε o/c cpu 24/7 με ultilization 100%...

Ισως να θελει να ειναι πιο cool + quite + οικονομικο :D

Φιλος μου απο o/ced σε CnQ ειδε διαφορα στη ΔΕΗ της ταξης των 25 :...:

Αρχική απάντηση από SlotKiller

Ισως να θελει να ειναι πιο cool + quite + οικονομικο :D

Φιλος μου απο o/ced σε CnQ ειδε διαφορα στη ΔΕΗ της ταξης των 25 :...:

Πολυ ενδιαφερον αυτο, σε τι μηχανημα ηταν;

Αρχική απάντηση από zzzleepy [Χθες, στις 07:32]

Θεωριες!!

Αλλωστε οι κατασκευαστες μητρικων διαφημιζουν το overclockability των μητρικων τους.Το ιδιο και οι κατασκευαστες μνημων.Ποιος δινει τις προδιαγραφες σε αυτους? μα φυσικα οι κατασκευαστες cpu intel και amd.

Με λιγα λογια το oc ειναι ενα "κοινο" μυστικο.

• 3 weeks later...

Τους συμφέρει ένας αδαής να κάνει o/c και να χαλάσει ένα εξάρτημα. Γιατί μετά θα πάει να το επιστρέψει, θα πει στον πωλητή ότι το pushαρε (βέβαια πρέπει να είναι χαζό το παιδί :tomato: ) και μετά ο πωλητής θα του πει ότι η εγγύηση (φυσικά) δεν καλύπτει o/c.

Βασικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας που θα μιλήσει για o/c στον πωλητή. Και άρα ο μόνος τρόπος να το καταλάβουν είναι να τους πάμε έναν σκασμένο ή λιωμένο CPU, όπως εδώ ή εδώ :p

Κάτι άσχετο: τώρα θυμήθηκα μια περίπτωση που ένας με cracked XP πήρε τηλ στη M$ για ένα πρόβλημα, αλλά ο τεχνικός του έκανε έλεγχο γνησιότητας και ο βλάκας με τα XP είπε ότι είναι αντιγραμμένα!! Αυτός είναι για πολλές ντομάτες :tomato::tomato::tomato::tomato::tomato:

Η περίπτωση με τον πωλητή μπορεί να μη συμβεί, αλλά αυτό συνέβη!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.