Reptile64 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο; (οχι ακριβοτερο ομως, max 2000ευρω) Επισης τι ταχυτητα θα πιανουν οι 2 raptor σε RAID0? Προσοχη, ειναι SATA-1 με 8ΜΒ buffer. Αυτη τη στιγμη εχω 2 SATA-1 στις 7200 σε RAID0 και μπορω να πω οτι πιανουν "τελικη" στην διπλασια ταχυτητα απ'οτι ο ενας, 110-120ΜΒ/s, οι raptor αυτοι θα πηγαινουν παραπανω η θα περιοριζονται στη μεγιστη για SATA-1 ταχυτητα; Μήπως ο controller θα τους ωθει ψηλοτερα μιας και υποστηριζει SATA-2; Δεν θελω αν γινεται υποθετικες απαντησεις αλλα απο ατομα που πιθανοτατα να εχουν δοκιμασει κατι τετοιο και εχουν πειρα στο θεμα RAID. Ευχαριστω!
ergotelis Ιανουάριος 5, 2007 #2 Ιανουάριος 5, 2007 raid0 + Striker extreme=no go(δε παίζει πολύ καλα δλδ σε σύγκριση με άλλα chipset,όχι καθόλου!), όπως μας ενημέρωσε ο SoL .Aλλο σκληρό δίσκο δε θες?Τι απαιτήσεις έχεις από τον υπολογιστή σου?Θα κλοκάρεις καθόλου?Διάβασες κανένα άλλο παρόμοιο θέμα?
Reptile64 Ιανουάριος 5, 2007 Author #5 Ιανουάριος 5, 2007 Βασικα θελω να αποφυγω τα κολληματα που τρωνε καποια παιχνιδια και τους μεγαλους χρονους loading, επισης οσο πιο γρηγορος ο σκληρος τοσο πιο γρηγορη και η εμφανιση των Windows στην βασικη τους οθονη η εκτελεση προγραμματων κτλ κτλ κτλ... Και εδω που τα λεμε η striker εχει παρει αριστες κριτικες σε ολους τους τομεις απο πολλους, και δεν γνωριζω τον Sol που ισχυριζεται το αντιθετο, οσον αφορα τουλαχιστον το θεμα RAID. Παντως εχω τσιπ nForce 3 250GB και ειμαι ικανοποιημενος τοσα χρονια με τις λειτουργιες RAID που προσφερει. Τα εγγραφα μου και οτι αλλο πολυτιμο τα εχω αποθηκευμενα σε 2 αλλους WD 120αρηδες σε RAID1 για ασφαλεια.Οσον αφορα τις μνημες:1066MHz DDR2 EPP 5-5-5-15(CAS-TRCD-TRP-TRAS) Available in 2GB (2x1024) dual channel kits Also available in a 1GB module Unbuffered SLI-Ready XTC Heatspreader* Lifetime Warranty 2.1 Volts 240 Pin DIMM Και τροφοδοτικο εχω το Tagan easyconn 530W με 33Α στα 12V σε combined λειτουργια. Πιστευω πως αρκει γιατι το εψαξα και αυτο. Overclock δεν θα κανω προς το παρων γιατι το μηχανημα προφανως θα πεταει για την ωρα, του χρονου ισως που θα βαλω και δευτερη καρτα για SLI ισως να το σπρωξω λιγο προς τα πανω (εως πολυ) μιας και η μητρικη και οι μνημες, ακομη και ο Duo 6700 σηκωνουν πολυ ζορισμα στον συγκεκριμενο τομεα! Οταν ερθει η ωρα θα ζητησω την γνωμη σας και για watercooling καταστασεις!
zardoz_magus Ιανουάριος 6, 2007 #6 Ιανουάριος 6, 2007 στην τροφοδοσία είσαι οριακός και το ξέρεις.Αφού θα τα σκάσεις χοντρά πάρε και ένα 700άρι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να είσαι πιο άνετος σε προσθήκες και κλοκαρίσματα.Αποκλείεται να μην πειράξεις τον Ε6600 και τότε θες και τροφοδοτικό...Όσο για το raid πάνω σε STRIKER φλασάρεις το τελευταίο bios και είσαι ΟΚ.
vazelos Ιανουάριος 6, 2007 #7 Ιανουάριος 6, 2007 Εγω παντως δεν θα πηγαινα σε 6700...Θα προτιμουσα εναν 6600 που ειναι κοντα 200ευρα φτηνοτερος, εχει ιδια L2 με τον 6700 και με ενα κλοκαρισματακι της πλακας θα εφτανα πολυ χαλαρα την ταχυτητα του 6700 με ολα default(που σημαινει το βαζεις στην ταχυτητα του 6700 και το ξεχνας)...Οσο για τα 200ευρα σε τετοιο συστημα που φτιαχνεις θα τα επερνα ενα galaxy 850 (250Ε) και θα ημουν τελειος...
ergotelis Ιανουάριος 6, 2007 #8 Ιανουάριος 6, 2007 Και αντί για τις μνήμες, θα έπαιρνα προσωπικα τις 1000άρες cellshock, και για μόμπο κάποιο 975x, νομίζω πως θα γλίτωνα εκεί κανά 200άρικο ακόμη, που θα τα έδινα για 2χ74ράπτορες.
lord Ιανουάριος 6, 2007 #9 Ιανουάριος 6, 2007 Προσωπικά πιστεύω ότι οι μνήμες σου είναι υπερβολικές αυτές οι μνήμες δεν πρόκειται να σε εξυπηρετήσουν σε τίποτα μονό αν έχεις σκοπό να κάνεις πολύ βαρύ Ο/C(FSB>2GHz).Eπίσης η μητρική που διάλεξες δεν είναι καλή καλύτερα να πας σε μητρική με chipset 965.(επίσης προσωπικά πιστεύω αντί ραπτοπ πάρε 2Χ320GB sata 2)
vazelos Ιανουάριος 7, 2007 #10 Ιανουάριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από lordEπίσης η μητρική που διάλεξες δεν είναι καλή Aυτο ειναι υπερβολη φιλε....Κι εγω προσωπικα δεν θα πηγαινα σε i680 αλλα οχι και οτι η striker δεν ειναι καλη....Πολυ καλη ειναι...Γι' αυτα που λες για τις μνημες συμφωνω απολυτα...Πιστευω οτι οι 1000άρες cellshock 4-4-4-12 ειναι η καλυτερη επιλογη....
Reptile64 Ιανουάριος 7, 2007 Author #11 Ιανουάριος 7, 2007 Τελικα κατελληξα στο να παρω κατι πιο οικονομικο χαρη σε ενα φιλο που με ταρακουνησε λιγο γιατι του φανηκα υπερβολικος, τελικα απο 2000 θα πεσω στα 1700, λεω να χτυπησω evga 680i (δεν ξεκολλαω απο αυτο το chip) evga 8800GTX και super talent T800UX2GC4 (εδω θελω σχολιο απο Βαζελο, ειναι οντως καλες; )Οσο για σκληρους θα παω σε 2 SATA2 με 16ΜΒ cache (RAID0) που πιθανοτατα να εχουν καλυτερη αποδοση απο 2 raptor με 8ΜΒ cache SATA1 σε controller που υποστηριζει SATA2. What do u think?
ergotelis Ιανουάριος 7, 2007 #12 Ιανουάριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από Reptile64 Τελικα κατελληξα στο να παρω κατι πιο οικονομικο χαρη σε ενα φιλο που με ταρακουνησε λιγο γιατι του φανηκα υπερβολικος, τελικα απο 2000 θα πεσω στα 1700, λεω να χτυπησω evga 680i (δεν ξεκολλαω απο αυτο το chip) evga 8800GTX και super talent T800UX2GC4 (εδω θελω σχολιο απο Βαζελο, ειναι οντως καλες; )Οσο για σκληρους θα παω σε 2 SATA2 με 16ΜΒ cache (RAID0) που πιθανοτατα να εχουν καλυτερη αποδοση απο 2 raptor με 8ΜΒ cache SATA1 σε controller που υποστηριζει SATA2. What do u think? Mνήμες πάρε Cellshock όπως σου ξαναείπα είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει. Τα supertalent πλέον είναι λίγο ρίσκο. Όσο για τους σκληρούς, όχι, οι 2 raptores είναι αρκετά πιο γρήγοροι και πάλι.
Reptile64 Ιανουάριος 7, 2007 Author #13 Ιανουάριος 7, 2007 ok θα παω σε raptor τοτε, οσο για μνημες τελικα θα παρω αυτες: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=915912 και μην πει κανεις κουβεντα! Επισης θα χρησιμοποιησω 2 τροφοδοτικα για να μην αγορασω μεγαλυτερο, το tagan-530W και ενα που εχω απο περσυ, παλι tagan-αλλα 480W, στο 530 θα συνδεσω μητρικη και καρτα γραφικων και στο αλλο σκληρους και λοιπες συσκευες.
ergotelis Ιανουάριος 7, 2007 #14 Ιανουάριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από Reptile64 ok θα παω σε raptor τοτε, οσο για μνημες τελικα θα παρω αυτες: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=915912 και μην πει κανεις κουβεντα! Επισης θα χρησιμοποιησω 2 τροφοδοτικα για να μην αγορασω μεγαλυτερο, το tagan-530W και ενα που εχω απο περσυ, παλι tagan-αλλα 480W, στο 530 θα συνδεσω μητρικη και καρτα γραφικων και στο αλλο σκληρους και λοιπες συσκευες. Καλά οκ εσύ διαλέγεις, δε θα πω κουβέντα εγώ,αλλά πες εσύ! Γιατί επιθυμείς αυτές σε σύγκριση με τις cellshock? Με τι επιχειρήματα? Επίσης, αφού τα έχεις τα 2 τροφοδοτικά καλώς, αλλά νομίζω ότι καλύτερα να είχες 1, πιο σύγχρονο ,λιγότερη φασαρία,ζέστη, καλώδια,περισσότερος χώρος
Reptile64 Ιανουάριος 7, 2007 Author #15 Ιανουάριος 7, 2007 Εψαξα λιγο και εντοπισα αρκετους (εκτος Ελλαδας) να μιλανε ασχημα για αυτες τις μνημες, προβληματα κολληματα ασυμβατοτητες κτλ, (ασε που δεν ειναι διαθεσιμες αλλα κατοπιν παραγγελιας) η OCZ ολοι ξερουμε πως ειναι ΕΓΓΥΗΣΗ στις μνημες εδω και χρονια και οι συγκεκριμενες εχουν αφησει μονο θετικες εντυπωσεις σε οσους τις πηραν, επισης τρεχουν στα 1066 με timings 5-5-5-15 εχουν μεγαλα περιθωρια overclock και πολλα αλλα καλουδια, οσο για το τροφοδοτικο το εχω δοκιμασει αυτο που λεω, ουτε ζεστη ουτε θορυβος και φυσικα δεν τιθεται θεμα για το στριμωγμα αφου το Stacker εχει χωρο για τα παντα! Βλεπετε το κενο επανω;; :turn:
vazelos Ιανουάριος 7, 2007 #16 Ιανουάριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από Reptile64 και super talent T800UX2GC4 (εδω θελω σχολιο απο Βαζελο, ειναι οντως καλες; ) Καλες ειναι φιλε...Αλλα νομιζω οτι οι cellshock οι 1000αρες ειναι καλυτερες σε αυτη τη φαση...Με τις super talent δεν ξερεις σε τι chipακια θα πεσεις...Παντως μαπα δεν θα σου βγουνε...
ergotelis Ιανουάριος 7, 2007 #17 Ιανουάριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από Reptile64 Εψαξα λιγο και εντοπισα αρκετους (εκτος Ελλαδας) να μιλανε ασχημα για αυτες τις μνημες, προβληματα κολληματα ασυμβατοτητες κτλ, (ασε που δεν ειναι διαθεσιμες αλλα κατοπιν παραγγελιας) η OCZ ολοι ξερουμε πως ειναι ΕΓΓΥΗΣΗ στις μνημες εδω και χρονια και οι συγκεκριμενες εχουν αφησει μονο θετικες εντυπωσεις σε οσους τις πηραν, επισης τρεχουν στα 1066 με timings 5-5-5-15 εχουν μεγαλα περιθωρια overclock και πολλα αλλα καλουδια, οσο για το τροφοδοτικο το εχω δοκιμασει αυτο που λεω, ουτε ζεστη ουτε θορυβος και φυσικα δεν τιθεται θεμα για το στριμωγμα αφου το Stacker εχει χωρο για τα παντα! To πλαίσιο έχει σε στοκ τις cellshock άσχετα το τι λέει το site. Aν διάβαζες και στην ΕΛλάδα τι παίζει, θα έβλεπες ότι δεν υπάρχουνε προβλήματα ασυμβατότητας, λύνονται πολύ εύκολα! Ok παραιτούμαι ,πάρε ό,τι θες, στο τέλος θα με κατηγορήσουνε οι του πλαισίου ότι τους κάνω ζημιά και που θα ξαναβρούνε πελάτες να πάρουνε τις ocz! (το λέω στη πλάκα το σχόλιο μη παρεξηγηθεί!) Εύχομαι να σου βγούνε καλές!
vazelos Ιανουάριος 7, 2007 #18 Ιανουάριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από Reptile64 Εψαξα λιγο και εντοπισα αρκετους (εκτος Ελλαδας) να μιλανε ασχημα για αυτες τις μνημες, προβληματα κολληματα ασυμβατοτητες κτλ, (ασε που δεν ειναι διαθεσιμες αλλα κατοπιν παραγγελιας) η OCZ ολοι ξερουμε πως ειναι ΕΓΓΥΗΣΗ στις μνημες εδω και χρονια και οι συγκεκριμενες εχουν αφησει μονο θετικες εντυπωσεις σε οσους τις πηραν, επισης τρεχουν στα 1066 με timings 5-5-5-15 εχουν μεγαλα περιθωρια overclock και πολλα αλλα καλουδια Εγω θα σου πω οτι και οι OCZ εχουν ασυμβατοτητες....Μην ψαρωνεις...Οι OCZ πουλανε πολυ μουρη και ιστορια (οχι οτι δεν ειναι πολυ καλες μνημες)...Οπως σου ειπα κι εγω πιο πανω θα επερνα cellshock 1000αρες χωρις πολυ σκεψη....Και αν τις θες θα σου ελεγα να κανεις μια βολτα απο Πλαισιο Μεταμορφωσης γιατι πριν 5-6 μερες ειχε cellshock και ας ελεγε στο site κ.π.
Reptile64 Ιανουάριος 7, 2007 Author #19 Ιανουάριος 7, 2007 Τελικα το πολυ ψαξιμο μονο καλο κανει, ευχαριστω παιδες για τα σχολια και το χρονο που αφιερωσατε παντως, Τελος οσον αφορα τις μνημες παω σε OCZ ειναι πληρως συμβατες με την ΜΟΒΟ που θα παρω και σε συνδιασμο κανουν θαυματα, επισης η δοκιμη που ειδα εγινε με 2 raptor σε RAID0 οποτε μου λυθηκε και αυτη η απορια. αργοτερα φυσικα θα χτυπησω και ενα SLI... ... του χρονου ας πουμε.. Α, και φιλε Βαζελος, λιγο δυσκολο να πεταχτω απο Δραμα στη Μεταμορφωση, πριν 3 χρονια που ημουν Αθηνα κατι θα γινοταν αλλα τοτε δεν θα τις ειχαν τις cellshock σιγουρα! lol Και παλι σας ευχαριστω!
vazelos Ιανουάριος 8, 2007 #20 Ιανουάριος 8, 2007 Αρχική απάντηση από Reptile64 [Χθες, στις 21:00] Α, και φιλε Βαζελος, λιγο δυσκολο να πεταχτω απο Δραμα στη Μεταμορφωση, πριν 3 χρονια που ημουν Αθηνα κατι θα γινοταν αλλα τοτε δεν θα τις ειχαν τις cellshock σιγουρα! lol Και παλι σας ευχαριστω! :o :o Τωρα που το λες φενεται δυσκολο.... Να εισαι καλα και μακαρι να σου βγουν ολα οπως τα υπολογιζεις...Οταν το εχεις ετοιμο ενημερωσε να δουμε πως παει...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.