ΝTG Ιανουάριος 7, 2007 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2007 Η σειρα Τ για μενα δεν αξιζει.. Οντως θεωρειται gadget και βγηκε για να χτυπησει την mini mju της olympus (υποθεση κανω ..δεν μου το σφυριξε καποιος της sony) . Εξαιρουνται για λιγο η T7 και περισσοτερο Τ9 και Τ10(?) που βγηκε προσφτα! Αυτες παιρνιουνται για φωτογραφικες..καπως! Με V1 ,w12 ,p200 που επαιξα για ελαχιστα δεν ειχα καποιο προβλημα...Μια χαρα μου φανηκαν ..Επισης (χωρις να εχω παιξει) εχοντας δει ομως φωτο απο την σονυ 717 επισης πολυ καλα λογια εχω να πω.(για την τοτε εποχη ιδιως..) Επισης ενας λογος που τη θελω full manual ειναι ο λογος που περιγραφεις! Συμβαινει σε αρκετες μηχανες ...εκει που δεν το περιμενεις να σου πεταει τη λαθος ρυθμιση και να σε "μπιιιιπ" (<- βρισια). Συνηθως γινεται με το white balance να βγαζεις μπλε ή εντονα κοκκινη φωτογραφια) Πιο σπανια οταν η μηχανη εστιασε σε ενα ασχετο πραμα που ουτε καν ειχες προσεξει και σου βγηκε η φωτο ανεστιαστη ,υπερ/υποφωτισμενη.. Χωρις να ξερω τι και πως φωτογραφιζεις (μη ξεροντας δλδ το εκαστοτε συνομιλητη) μου φερνεις στο μυαλο (οχι εσυ προσωπικα) μια εικονα του στυλ.. "Πηρα dfi για να κανω oc στον Α64 και δεν καταφερα τιποτα. Τι σ.κ.α.τ.α βρισκεται σε αυτες της μητρικες?" Απο που να ξεκινησεις και που να τελειωσεις?????? Και μιας και εισαι απο το Δημοκρατικο Ηρακλειο παρε μια φωτο απο W12 (kαπου εκει κοντα τραβηχτηκε..οχι απο μενα) Σε full auto ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιανουάριος 7, 2007 #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από ΝTG Η σειρα Τ για μενα δεν αξιζει..Οντως θεωρειται gadget και βγηκε για να χτυπησει την mini mju της olympus (υποθεση κανω ..δεν μου το σφυριξε καποιος της sony) .Εξαιρουνται για λιγο η T7 και περισσοτερο Τ9 και Τ10(?) που βγηκε προσφτα!Αυτες παιρνιουνται για φωτογραφικες..καπως!Με V1 ,w12 ,p200 που επαιξα για ελαχιστα δεν ειχα καποιο προβλημα...Μια χαρα μου φανηκαν ..Επισης (χωρις να εχω παιξει) εχοντας δει ομως φωτο απο την σονυ 717 επισης πολυ καλα λογια εχω να πω.(για την τοτε εποχη ιδιως..)Επισης ενας λογος που τη θελω full manual ειναι ο λογος που περιγραφεις!Συμβαινει σε αρκετες μηχανες ...εκει που δεν το περιμενεις να σου πεταει τη λαθος ρυθμιση και να σε "μπιιιιπ" (<- βρισια).Συνηθως γινεται με το white balance να βγαζεις μπλε ή εντονα κοκκινη φωτογραφια) Πιο σπανια οταν η μηχανη εστιασε σε ενα ασχετο πραμα που ουτε καν ειχες προσεξει και σου βγηκε η φωτο ανεστιαστη ,υπερ/υποφωτισμενη..Χωρις να ξερω τι και πως φωτογραφιζεις (μη ξεροντας δλδ το εκαστοτε συνομιλητη)μου φερνεις στο μυαλο (οχι εσυ προσωπικα) μια εικονα του στυλ.."Πηρα dfi για να κανω oc στον Α64 και δεν καταφερα τιποτα.Τι σ.κ.α.τ.α βρισκεται σε αυτες της μητρικες?"Απο που να ξεκινησεις και που να τελειωσεις??????Και μιας και εισαι απο το Δημοκρατικο Ηρακλειο παρε μια φωτο απο W12 (kαπου εκει κοντα τραβηχτηκε..οχι απο μενα)Σε full auto ! Τα προβλήματα εστίασης είναι κάτι που δε διορθώνεται,ενώ τα χρώματα, δεν είναι εύκολο αλλά γίνεται.Η f717 και η V1(αν και είχε απαράδεκτη μπαταρία) είναι οι ίσως οι μοναδικές μηχανές της Sony που εκτιμήθηκαν πολύ από όσους ξέρανε και αξίζανε βάσει του ανταγωνισμού τους. Η συνέχεια όμως δεν ήτανε η αναμενόμενη στα μεταγενέστερα μοντέλα τους. Η p200 για μένα είναι απαράδεκτη, 2 μοντέλα είδα σε 2 φίλους μου, το 1/3 των φωτογραφιών είχανε λάθος εστίαση.Δε ξέρω αν ήτανε τυχαίο. Επίσης πολλά mpixels χωρίς λόγο και θόρυβος αρκετός σε σύγκριση με άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα. Ενημερωτικά, διαθέτω τώρα Canon 350d, για το λόγο ότι θέλω να έχω πλήρη έλεγχο της φωτογραφίας με άριστα αποτελέσματα( βέβαια, έχει και αυτή ένα σοβαρό μειονέκτημα, τη ποιότητα κατασκευής, τη περίμενα καλύτερη). Αλλά για τις περισσότερες μηχανές, που δε την βγάζεις όπως θες αλλά όπως θέλει η μηχανή, είναι σημαντικό να μπορεί η μηχανή να κρίνει στο 95% των περιπτώσεων τη σωστότερη έκθεση.Δεν είναι το ζητούμενο να σου βγάλει μια φανταστική, μια κακή&μια μέτρια, είναι να μπορεί να βγάλει τη συντριπτική πλειοψηφία των φωτογραφιών καλές. Είχα πριν μια 5060, που επίσης είχε full manual,αλλά και στο αυτόματο ήτανε άριστη, για αυτό άλλωστε τη κράτησα. Πάντως, όσο περνάει ο καιρός εξελίσσονται και αυτές αρκετά , έχουν σημειωθεί αρκετά βήματα προόδου.Και όταν λέω πρόοδος, δεν εννοώ τα mpixels, που το θεωρώ καταναλωτικό τρικ, αλλά το να μπορεί να κρίνει μια φωτογραφική σωστά τις παραμέτρους έκθεσης, ωστε να μπορεί να παράγει μια φωτογραφία αρεστή στα μάτια του κόσμου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 7, 2007 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2007 Δεν διαφωνω και πολυ σε αυτα που λες ... αλλα με μια μικρη προσθηκη-ενσταση.. Αυτοι που τραβηξαν τις φωτογραφιες ελπιζω να ξερουν και να μπορουν να τραβηξουν με αυτα που διαθετουν!Πιο πολυ πιθανο λαθος εστιαση να ειναι απο λαθος χρηστη(απροσεξια) παρα μηχανης.. Την 717 ,V1 απλα την αγορασαν σωστα "χερια"... Σε λαθος ανθρωπο θα θαβοντουσαν και αυτες πιστευω... (δεν προσπαθω να αποδειξω οτι η σονυ ειναι η καλυτερη....απλα μεσα στα τοσα μοντελα ειναι και μερικα που αξιζουν προσοχης ...σχεδον σε ολο το φασμα τιμων..κατι που στην nikon δυσκολα γινεται.Η canon λιγα μοντελα εχει που αξιζουν στη φτηνη κατηγορια..η Α540 ειναι ενα απο αυτα) Anyway... επιστροφη στο θεμα λεγοντας w50 (+καρτα μονο) και canon A540 (+μπατριες +καρτα) εφοσον δεν μπορει να παρει καποια Α630 ..260 εχει ..και δεν την αναφερω για τα 8mpx (που σωστα αναφερεις πιο πανω) αλλα για τον αισθητηρα (1/1,8") Aν δεν κυνηγουσα ληγμενα θα ειχα και εγω dslr... Ξανα στην αναμονη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.