kunoobidi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Προς αναζήτηση, λοιπόν, ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Έχετε να μου προτείνεται κάτι, γύρω στα 200e, κατά προτίμηση από Πλαίσιο; Τι θα πρέπει να προσέξω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 5, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Me 200 oτι και να προσεξεις δεν θα εχεις προβλημα .... Ολες το ιδιο χαλια ειναι. H σονυ w50 και η kodak c875 θα σου κανουν λογικα.. Μετα πας για canon A710ιs και Α630... Eiναι -ας πουμε-διαφορετικα μοντελα..δεν ειναι καποιο νεοτερο του αλλου.. Τουλαχιστον ειναι στην κατηγορια των 2χχ .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Ιανουάριος 5, 2007 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Για να μην καταλάβουν μερικοί (διαφήμιση) λάθος προτείνω μία προσφορά μεγάλου καταστήματος σε Πένταξ όπτιο εμ 20 και 7 μεγκαπίξελ 159 ευρά την πήρα και μου αρέσει (προσωπική γνώμη (ερασιτέχνη) φωτογράφου 25 χρόνων) :magic: Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Ιανουάριος 5, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από ΝTG Me 200 oτι και να προσεξεις δεν θα εχεις προβλημα .... Ολες το ιδιο χαλια ειναι. H σονυ w50 και η kodak c875 θα σου κανουν λογικα.. Μετα πας για canon A710ιs και Α630... Eiναι -ας πουμε-διαφορετικα μοντελα..δεν ειναι καποιο νεοτερο του αλλου.. Τουλαχιστον ειναι στην κατηγορια των 2χχ .. εξαρτάτε τι απαιτήσεις έχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Ιανουάριος 5, 2007 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Sony Value for money! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 5, 2007 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Και service for κλάματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
biker Ιανουάριος 5, 2007 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Μιας και τέθηκε το θέμα και ενδιαφέρομαι κι εγώ για κάτι παρόμοιο, να ρωτήσω τι λέτε για την Panasonic Lumix DMC-LZ 3; Έχει MEGA Optical Image Stabilizer, 5ΜΡ και 6χ optical zoom... Sorry για την παρέμβαση αλλά νομίζω ότι ενδιαφέρει και τον φίλο kunoobidi:) Εγώ είμαι και λίγο τρεμουλιάρης(γι' αυτό και κόλλησα με το μέγα optical image stabilizer) :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 5, 2007 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από VIL εξαρτάτε τι απαιτήσεις έχεις Eγω ξερω τι απαιτησεις εχω!Καμμια δεν μου κανει.. (που εισαι esdee????) O Kunoobidi δεν εγραψε τι απαιτησεις εχει... Miκρη?Μινιατουρα?Καλη(σαν μηχανη)?Καλη(σαν ομορφια)?Viewfinder?(μερικοι το θελουν!)Ζοομ?Ultra zoom? Aισθητηρα?Τελειως auto?Δυνατοτητα για full manual?Shutter speed?(px η σονυ w50 εχει 2sec...να σε δω βραδυ με αυτη).. Λιγο πολυ, αμα εχει φως ολες καλα τραβανε... Οταν αρχισει να "σκοτεινιαζει" ειναι το δυσκολο..(Δεν ειναι αναγκη να ειναι βραδυ..και μεσα σε δωματιο μερα..παλι δυσκολευουν τα πραματα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Ιανουάριος 6, 2007 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2007 Και τι εγινε που εχει 2sec shutter speed! Και εμενα που εχει 30sec τι να κανω να κυκλοφορω με το τριποδο!! Το παλικαρι θελει να παει μια φτηνη ψηφιακη οποτε δε νομιζω οτι τον απασχολουν τετοια θεματα!Αυτο που εχει σημασια ειναι με τα χρηματα που δινει να παρει ο,τι καλυτερο γινεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
darksoho Ιανουάριος 6, 2007 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2007 παρε μια Olympus να βρεις την υγεια σου. και την FE-115 ή καπως ετσι ειναι αρκετα ικανοποιητικη και μια 512 και εισαι στα 190ευρω μαζι με μνημουλα. απλα δεν τραβαει βιντεο με ηχο αν σε ενδιαφερει αυτο παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Ιανουάριος 6, 2007 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2007 ΝTG Θα με συγχωρήσεις δέν μου είσαι κατανοητός :alien: μήπως υπάρχει και ένα είδος ειρωνείας στα γραφόμενά σου γίνε περισσότερο σαφής :magic: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 6, 2007 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2007 Που την ειδες την ειρωνια (??) και που θες να γινω περισσοτερο σαφης??Μονο το "κατανοητος" κομματι μπορω να δεχθω(και αυτο στο περιπου).Ενδιαφερεσαι και εσυ για ψηφιακη?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Ιανουάριος 6, 2007 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2007 Ρίξε μια καλύτερη ματιά στο τρίτο και ενδέκατο πόστ και πιστεύω να καταλάβεις, και για την ειρωνεία γράφω ΜΉΠΩΣ ( μήπως υπάρχει και ένα είδος ειρωνείας στα γραφόμενά σου), σαφής να γίνεις στο (Eγω ξερω τι απαιτησεις εχω!Καμμια δεν μου κανει ) αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 6, 2007 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2007 Σημερα ειμαι πολυ χαλια..Εχει κλεισει (πλεον και) ο λαιμος ,η μυτη και το κεφαλι μου δεν ειναι και στα καλυτερα.Δεν μπορω να καταλαβω τι πρεπει να δω στο #3 και #11 ποστ που ειναι δικα σου Αν με ρωτουσες αν γραφω με καποια ειρωνια ...βαλε ενα "?" ή ";" ωστε να σου απαντουσα "οχι"..(και δεν νομιζω να απαντω και ερωνικα χωρις να το ξερω....αν και μερικες φορες εχω "γραψει" ειρωνικα αλλα αντι να πατησω το "go" παταω πανω δεξια το "Χ" οποτε δεν το εχει δει κανενας)Oi απαιτησεις μου δεν νομιζω να ενδιαφερουν κανεναν..(αλλος ψαχνει για ψηφιακη)Παρολα αυτα μιας και ηταν σχεδον αμεση η ερωτησηα)θα ηθελα να την δουλευω full manual..Ολα! Τα παντα...μεχρι την τελευταια λεπτομερεια..β)θα ηθελα να ειναι φωτεινος(γρηγορος) ο φακος σε καποιες περιστασεις...που τις συναντω (αυτες τις περιστασεις) αρκετα συχνα(δλδ f2,8 και αν γινεται σε ολο το φασμα του ζοομ)Που ουτε και το f2,8 μου κανει σαν φωτεινος...Κοιτουσα(και βρηκα) πιο μεγαλο διαφραγμα ..f1,8(οχι σε compact βεβαια) Σαν ελαχιστο διαφραγμα θα με χαροποιουσε αν ειχε f11 αλλα και με f8 συμβιβαζομαι..(Aναγκαστικα.Καναδυο μοντελα ξερω μονο μεχρι f11 γ)θα ηθελα σαν χρονους να ειχε απο 1/2000sec μεχρι 10sec μου κανει ..(Τωρα εχω απο 1/1000 εως 15sec.)δ)θα ηθελα ευρυγωνιο..αλλα δεν πολυκαιγομαι...ασχετα αμα τον χρειαστηκα 3-4 φορες την τελευταια εβδομαδα..αλλα το πιο σημαντικο απο ολα..ε)Σιχαθηκα το θορυβο...Και οχι απλα σιχαθηκα...αλλα ΣΙΧΑΘΗΚΑ.Θελω να ανεβαζω iso και να μην καραδοκει ο θορυβος...Αν μου τα βρεις αυτα με 200 πες μου...θα με γλιτωσεις απο πολλα εξοδα..Eτσι μου κανουν ...Μια παλια panasonic fz20 που ειχε φακο 35-420mm f2,8 αλλα εχει θορυβο...Οι νεες fujifilm S9500 και S6500..Η sony w100 και οι Canon A710is και canon A640/630Ολες για διαφορετικους λογους η καθεμια αλλα καμμια δεν με καλυπτει απολυτα...και καμμια δεν κανει 200 .Η πιο φτηνη νομιζω κανει 280...και η πιο ακριβη 450(την πανασονικ δεν την βαζω μεσα ...μιας και ειναι παλιο μοντελο...αλλα εκανε πανω απο 500 αν θυμαμαι καλα πριν 2-3 χρονια που κοιτουσα.)εδιτ..ξεχασα να αναφερω και την pentax 750Z που ηταν καλο μοντελακι και αυτο...αλλα παλιωσε ..Πλεον δεν αξιζει σαν αγορα..(τιμης ενεκεν το εδιτ...τωρα την θυμηθηκα απο το ποστ σου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmic Ιανουάριος 6, 2007 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2007 θα σου προτεινα canon... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Ιανουάριος 7, 2007 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2007 Nα σου ευχηθώ περαστικά για το κρυολόγημα σου κατ πρώτον και κατα δεύτερον ο kunoobidi ζήτησε μηχανή περίπου 200 ευρα δλαδή 50 πάνω 50 κάτω πιθανότατα ο άνθρωπος να είναι γνώστης αλλά και όχι εγώ του προτινα την πίο φτηνή που πήρα και εγω. Απο ότι ξέρουμε η περιοχη 150 έως 250 ευρό δέν ειναι ότι το καλλίτερο για κάποιους που γνωρίζουν από φωτό αλλά μπορούν να εκμεταλλευτούν κάποιο ή κάποια πλεονεκτήματα της για μιά συγκεκριμένη στιγμή. Εκτιμώ ότι τα 7 μβ που δίνει η συγκεκριμένη φώτο ειναι καλά για περαιτέρω επεξεργασία. Τώρα για κάποιους που δέν γνωρίζουν και θέλουν μία ψηφιακή για να μάθουν ή να τραβάνε απλά και χωρίς να εμβαθύνουν στο άθλημα και στις δύο περιπτώσεις καλύτερα είναι νομίζω να πάρει ο kunoobidi αυτήν με 150 ευρό που είναι κοντά και κάτω από τον προϋπολογισμό του α kunoobidi να υπολογίσεις και μερικά ευρά παραπάνω γιατί το πακέτο δέν έχει μνήμη επαναφορτιζόμενες μπαταρίες καί φορτιστή. Αυτα :magic: Link to comment Share on other sites More sharing options...
minus Ιανουάριος 7, 2007 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2007 Για μενα ρολο παιζει ποσο ποιοτικη ειναι μια μηχανη. Φινιρισμα, κατασκευη στιβαρη, παραδοση της εταιριας να κατασκευαζει μηχανες κλπ.Οποτε: canon, olympus, nikon. Bρες κατι σε αυτα τα λεφτα σε αυτες τις εταιριες. Σιγουρα υπαρχουν μοντελα κατω απο 200ε.Τωρα χωρις να θελω να υποτιμισω αλλους, κατι sony που βγαζει απο τοστιερες μεχρι tv, δεν θεωρω οτι μια εταιρια μπορει να διαπρεπει σε ολους τους χωρους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 7, 2007 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2007 @minus...ειναι ελαφρως μειονεκτημα να αποριπτεις τοσο ευκολα μια ολοκληρη εταιρια..Η σονυ ειναι απο τις λιγες εταιριες που βγαζουν προιοντα απο 120=150 εως 1000 για να διαλεξεις μια στα μετρα σου (οσο αφορα για φωτογραφικη μηχανη)Συγκεκριμενα η w50 θελει μονο μια μεγαλη μνημη (256,512) για να ξεκινησει καποιος να τραβαει φωτογραφιες.(μπαταρια δεν παιρνει ΑΑ οποτε δινει μια "ειδικη" επαναφορτιζομενη μαζι με το φορτιστη)Aλλα 25 δλδ για το 512αρη ...που δεν τα γλιτωνει σαν εξοδα..απλα θα πρεπει να βρει πιο φτηνη φωτογραφικη αν ανεβαινει ψηλα σε .Αν μου βρεις nikon στα 200 να με...χ..!(με το συμπαθειο κιολας)(αν λεγαμε για dslr βεβαιως να μιλουσαμε για nikon/canon..μονο)Aντε ..βρηκα την ιδανικη..Canon A540 εκτος πλαισιο βεβαια..αν και θελει και μπαταριες...(2χΑΑ ) και μνημη SD .Μπορει να ειναι λιγο παλιο μοντελο..αλλα στεκεται καλα ακομα..(το προηγουμενο της Α640 ειναι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιανουάριος 7, 2007 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2007 @NTG,προσωπικά όσες φορές χρησιμοποίησα από φίλους μου Sony, πάντα κάτι έβρισκα που με χαλούσε, από τις μικρές Τ2,Τ3, τη μεγάλη F828, και 2 από τις μεσαίες σειρές P. Μια τα χρώματα, μια οι λανθασμένες εστιάσεις, γενικά έβλεπα κάποια μειονεκτήματα στη Sony που με έκαναν να νομίζω πως βλέπει τις φωτογραφικές σαν ένα από τα πολλά gadgets. Αν δεν είχε το όνομα Sony πάνω αυτές, δε θα πουλούσανε τόσο.Επίσης τα μοντέλα της μου έδωσαν την αίσθηση ότι η Sony ήθελε να δίνει μια ωραία εικόνα στις μηχανές της παραγνωρίζοντας την ουσία,όπως το να ενσωματώσει πρώτη το φακό μέσα,να βάζει μεγάλες οθόνες προβολής, ακόμη και αυτή η F828 που θεωρήθηκε πρωτοποριακή ήτανε αποτυχία με τα 4 χρώματα,αντί του κλασσικού rgb, πιο πολύ στα αυτιά ακούστηκε εντυπωσιακό. Δε ξέρω αν βελτιώθηκαν τελευταία,δεν έχω ασχοληθεί με τι μοντέλα βγάζει πλέον αφου είμαι ικανοποιημένος με τις Olympus&Canon, το ελπίζω ωστόσο να βελτιώθηκαν. Πάντως για το μοντέλο που προτείνεις του φίλου μας συμφωνώ απόλυτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Ιανουάριος 7, 2007 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2007 Νομιζω οτι με το να λεμε γενικοτητες δεν οφελει σε κατι!Εχουμε βγει τελειως εκτος θεματος, οποιο ειναι τι ψηφιακη εχουμε να προτεινουμε στο παλικαρι με 200.Εκει ειναι δεκτες και ευλογες ολες οι συκρισεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.