Jump to content

Απορια για μια ρυθμιση στο bios της ΜSI P55M-GD45

nikraven

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

To νέο pc τελικά αγοράστηκε με επεξεργαστή intel core i5-750 με την motherboard ΜSI-P55M-GD45 και με δύο δίσκους wd-640ΑΑLS ΒLACK SATA II πάνω της.

Το pc ήρθε χωρίς λειτουργικό το οποίο το εγκατέστησα εγώ.

Μέσα στο bios είδα μια ρύθμιση και συγκεκριμένα εκεί που λέει RAID MODE η οποία είναι σε επιλογή IDE.

Πατώντας εκεί στις επιλογές του raid mode είδα ότι υπάρχουν και άλλες δύο επιλογές οι οποίες είναι η RAID και η AHCI.

Δεν με ενδιαφέρει οι δίσκοι μου να είναι σε συστοιχία raid αλλά μήπως πρέπει να την γυρίσω την επιλογή αυτή σε κατάσταση AHCI για να δουλεύουν οι δίσκοι πιο γρήγορα ή δεν υπάρχει λόγος να το κάνω αυτό??

φιλε μου georgevasil σε ευχαριστώ για το link.

κατατοπιστικότατο και απο όσο κατάλαβα η κάτασταση ahci είναι μεν καλύτερη κατω απο προυποθέσεις όμως εαν υπάρχει λειτουργικό win-xp όπως φοράω και εγώ στο δικό μου pc.

εκεί απο οσο διάβασα ίσως υπάρξουν προβλήματα στα optical drives γυρνώντας σε κατάσταση ahci.

οποτε λέω να το αφήσω σε ide για να μην μπλέξω σε ιστορίες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.