georgepre10 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2007 Θέλω την βοήθεια σας σε κάτι. Αφήνω τον υπολογιστή τα βραδια να κατεβάζει και κάνει λίγο θόρυβο. Πριν από λιγο καιρό πήγα σε ένα σπίτι και είδα έναν dell που πραγματικά δεν καταλάβαινες αν ήταν ανοιχτός, απόλυτα αθόρυβος. Πως θα κάνω και εγώ το pc μου έτσι? Το σύστημα μου είναι: intel 3.06ghz lga 775 mobo abit guru 3-rd eye http://www.ifocus.co.nz/Motherboards/Intel/Intel+LGA775/Abit+AG8-3rd+EYE.html δύο σκληρούς δεν θυμάμαι μάρκες (200gb + 300gb) κάρτα γραφικών nvidia 6600 256mb τροφοδοτικο 450V δεν ξέρω μάρκα πάλι τι άλλο θέλετε να ξέρετε για να μου πείτε?
SetoS Ιανουάριος 4, 2007 #2 Ιανουάριος 4, 2007 Αρχικα καλως ηλθες στο thelab!!!Οσον αφορα τωρα το προβλημα σου, η βασικη πηγη θορυβου ενος υπολογιστη ειναι οι ανεμιστηρες που ψυχουν τον επεξεργαστη και την καρτα γραφικων..Θα πρεπει λοιπον να βρεις ποιος απ ολους κανει τον περισσοτερο θορυβο και να τον αντικαταστησεις απο καποιο πιο αθορυβο ανεμιστηρα. Η επιλογη που θα κανεις εξαρταται και απο τη χρηση που κανεις στον υπολογιστη σου. Για παραδειγμα αν ασχολεισαι με το overclocking, θα πρεπει να αγορασεις καποια καλυτερη ψυκτρα με πιο αθορυβους ανεμιστηρες ή να αλλαξεις το ειδος της ψυξης αλλιως αν δν κανεις πιστευω οτι με πιο απλους ανεμιστηρες θα εισαι οκ.Παντως επειδη εχω και γω την ιδια καρτα γραφικων, σε agp ομως, οταν αλλαξα ψυκτρα και ανεμιστηρα βρηκα την υγεια μου!!!!
felix Ιανουάριος 5, 2007 #3 Ιανουάριος 5, 2007 Να προσθέσω στα παραπάνω ορθότατα ειπωμένα άλλη μία πηγή θορύβου, τους σκληρούς δίσκους...Είτε απευθείας θόρυβος από την περιστροφή τους, είτε κραδασμοί μεταφερόμενοι στο κουτί σε μορφή έντονου βουητού, οι σκληροί δίσκοι μπορούν να γίνουν ενοχλητικοί... Λύση για το πρώτο είναι η επιλογή κάποιων συγκεκριμένων μοντέλων που δοκιμασμένα παράγουν λιγότερο θόρυβο, είτε και η ηχομόνωση του κουτιού με διάφορους τρόπους σε περιπτώσεις που θέλουμε να δώσουμε λύση σε ήδη υπάρχον πρόβλημα... Για το δεύτερο σκέλος, αρκεί η αποδέσμευσή τους από το κουτί, με ελαστικά παρεμβύσματα, αναρτήσεις από λαστιχένια κορδόνια και ότι άλλο αυτοσχέδιο είδος ελαστικής έδρασης φανταστεί κανείς.... Πρώτο στάδιο όμως οι ανεμιστήρες.....
georgepre10 Ιανουάριος 5, 2007 Author #4 Ιανουάριος 5, 2007 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σαν παιδιά! δεν ασχολούμαι με το overclocking.βρήκα στο νετ και του κουτί! http://www.zero1.gr/product_info.php?cPath=59&products_id=21197
vazelos Ιανουάριος 5, 2007 #5 Ιανουάριος 5, 2007 Το κουτι απο μονο του δεν κανει θορυβο...Το θεμα ειναι οι ανεμιστηρες....Αν βαλεις 5 πχ οτι κουτι και να εχεις θα ακουγεται...Πρεπει να εντοπισεις την πηγη θορυβου στο δικο σου συστημα και να την βετλιωσεις...Αυτη τη στιγμη εισαι με stock ψυξη στον επεξεργαστη???Ποσα ανεμιστηρακια εχεις πανω στο κουτι σου και τι μαρκα???Τι μαρκα ειναι το τροφοδοτικο σου???Δες αυτα και πες να δουμε τι γινεται...
gdp77 Ιανουάριος 5, 2007 #6 Ιανουάριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από georgepre10 Θέλω την βοήθεια σας σε κάτι. Αφήνω τον υπολογιστή τα βραδια να κατεβάζει και κάνει λίγο θόρυβο. Πριν από λιγο καιρό πήγα σε ένα σπίτι και είδα έναν dell που πραγματικά δεν καταλάβαινες αν ήταν ανοιχτός, απόλυτα αθόρυβος. Πως θα κάνω και εγώ το pc μου έτσι? Το σύστημα μου είναι: intel 3.06ghz lga 775 mobo abit guru 3-rd eye http://www.ifocus.co.nz/Motherboards/Intel/Intel+LGA775/Abit+AG8-3rd+EYE.html δύο σκληρούς δεν θυμάμαι μάρκες (200gb + 300gb) κάρτα γραφικών nvidia 6600 256mb τροφοδοτικο 450V δεν ξέρω μάρκα πάλι τι άλλο θέλετε να ξέρετε για να μου πείτε? ’λλο να ακούς το δικό σου μηχάνημα το βράδυ όταν κοιμάσαι και άλλο το Dell μέρα μεσημέρι με το φίλο σου μεσα στο δωμάτιο. Πίστεψε με, ούτε το Dell είναι τόσο αθόρυβο... Απο κεί και πέρα, μπορείς να κάνεις και το δικό σου κουτί πιο ήσυχο, αγοράζοντας Ultra Quiet ανεμιστήρες, κάνοντας underclock όταν κατεβάζεις το βράδυ και ρυθμίζοντας τους ανεμιστήρες στις χαμηλότερες δυνατές στροφές. Υ.Γ. Μόλις είδα ότι έχεις Intel @ 3.06... Δηλαδή έναν από τους πιο ζεστούς επεξεργαστές που έχει παράγει η Intel... Μπορείς να αγοράσεις και C2D αν θες να ρίξεις και άλλο το θόρυβο...
TifoziF1 Ιανουάριος 5, 2007 #9 Ιανουάριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από georgepre10-> τι είναι το c2d? Σε περίπτωση που πάς σε Core2 Duo θα πρέπει να αλλάξεις και μητρική και μνήμες.
minus Ιανουάριος 5, 2007 #10 Ιανουάριος 5, 2007 Πειτε καμια μαρκα με καλα ανεμιστηρακια, επωνυμα και δοκιμασμενα.
gdp77 Ιανουάριος 5, 2007 #11 Ιανουάριος 5, 2007 Στα 11dΒa μπορείς να αγοράσεις αυτά :http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=34000http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=33995http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=36508Αν και το μεγαλύτερο πρόβλημά σου λογικά είναι το cpu cooler
michailovits Ιανουάριος 5, 2007 #14 Ιανουάριος 5, 2007 εγώ νομίζω οτι μια και έχεις Intel Pentium4, προφανώς είναι η ψύκτρα, αν θες άλλαξε την με μια αθόρυβη, καλύτερα με Zalman, ή δοκίμασε με μπατονέτες στις οποίες έχεις βάλει μερικές σταγόνες οινόπνευμα να καθαρίσεις την ψύχτρα και γενικά τους ανεμιστήρες.
gdp77 Ιανουάριος 5, 2007 #15 Ιανουάριος 5, 2007 Για cpu cooling, θα πρότεινα αυτό σε συνδυασμό με αυτόΔεν ξέρω τι απόδοση θα είχε, αλλά θα είσαι στα 11dBa
TifoziF1 Ιανουάριος 5, 2007 #16 Ιανουάριος 5, 2007 Πρόσεξε και το ανεμηστηράκι τις μητρικής. Πολλά κάνουν θόρυβο (μπορεί από εκεί να προέρχεται ο περισσότερος θόρυβος)
InMyMemory Ιανουάριος 5, 2007 #17 Ιανουάριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 16:24] Και τα τρια στα 11dBa λέει ότι είναι. Οχι η ερωτηση πηγαινε στον minus που ρωτησε για ανεμιστηρακια. Μιας και τα ανεφερες τα συγκεκριμενα τα χεις δοκιμασει? Γιατι τα χει δει και μενα το ματι μου και εχουν πολυ καλα χαρακτηριστικα, 11 dba ειναι μια χαρα αν ειναι αληθινα...
gdp77 Ιανουάριος 5, 2007 #18 Ιανουάριος 5, 2007 Όχι δεν τα έχω δοκιμάσει, δεν έχω απαιτήσεις για ΤΟΣΟ αθόρυβο PC
InMyMemory Ιανουάριος 5, 2007 #19 Ιανουάριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 21:09] Όχι δεν τα έχω δοκιμάσει, δεν έχω απαιτήσεις για ΤΟΣΟ αθόρυβο PC Η τοσο ακριβό, 25 ευρω ο ενας κανει :cry:
georgepre10 Ιανουάριος 5, 2007 Author #20 Ιανουάριος 5, 2007 λοιπόν άνοιξα πάλι το κουτί και σχεδόν όλο τον θόρυβο τον κάνει το τροφοδοτικό και κάτι λίγο η ψύκτρα της cpu!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.