Jump to content

Ψάχνομαι για Οθόνη 20+"...

Maximus

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από alex_000 [Σήμερα, στις 03:02]

Αγόρασα αυτή την 22αρα viewsonic (TN panel) αφού πρώτα την είδα σε ένα φίλο .

Viewsonic VX2235

Αν και δεν είμαι ειδικός όσον αφορά την ποιότητα απεικόνισης είμαι ικανοποιημένος καθώς δεν ειμαι πολύ ψείρας οσον αφορα την χμμμ στατική απεικόνηση . Αυτό μου με εντυπωσίασε ιδιαιτέρα (και εδώ είμαι ψείρας) είναι το σχεδόν μηδενικό ghosting (μιλάμε για UT2004 τώρα όχι Κανά tetris). To ghosting ηταν ο κυριος λόγος είχα μεινει μεχρι σημερα με CRT καθως το 90% του χρόνου μπροστά στο pc τον περνάω σε games. Γιαυτό και την αγόρασα αβίαστα καθώς ότι και να διαβαζα δεν θα αγοραζα οθόνη αν δεν την εβλεπα να τρέχει ενα γρήγορο game με τα μάτια μου πρώτα καθώς αν ξενερωνα μετά θα μου ήταν αχρηστη. Πίστευα ότι ο gamer που αρέσκεται στα action games μπορούσε να ευχαριστηθεί μόνο CRT. Ισως είχα μείνει πίσω, αλλά αυτή μου η άποψη ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Παρολά αυτά δεν θελω να την συστήσω σε κάποιον καθώς το κύριο μετρο συγκρισης που εχω οσον αφορά τις TFT είναι η - HP νομίζω- 17" TFT της κοπέλας μου. Οταν πηγαινα να παίξω UT σε εκείνη την οθoνη το μόνο που εβλεπα ήταν ενα πολύχρωμο σύνεφό :p.

Τα δυο αρνητικό της οθόνης είναι

1) η κακή απεικόνιση σε κοντινή καθετη γωνία θέασης (εννοώ αν κοιτάτε την οθόνη απο κοντά και ψηλά η απο κοντα και χαμηλά). Σε οριζόντια γωνία θέασης δεν παρατηρώ αυτό το πρόβλημα.

2)Δεν εχει ρυθμιση για υψος.

Προσωπικά δεν με απασχολούν (κοιτάω την οθόνη εκεί που πρέπει να κοιτάω και το υψος της δεν θα το άλλαζα ακόμα και αν ρυθμιζόταν) αλλά μπορέι να απασχολούν καποιον αλλο οπότε τα αναφέρω.

Καλορίζικο το πανελάκι σου να προλάβω να πω, πριν διαβάσουμε πάλι μηνύματα του τύπου "δεν σκέφτηκες τα μάτια σου πριν την αγοράσεις".

Νομίζώ ότι έκανες σωστη επιλογή όσον αφορά το ΤΝ πάνελ (για την Viewsonic δεν έχω άποψη) καθώς όπως λες το 90% του χρόνου σου στο PC πάει στα games.

Έχοντας και εγώ ένα ΤΝ μέχρι πρότινως (LG 204WT-BF) και τώρα ένα S-IPS πανελ, θα συμφωνήσω με τον gbak και τα όσα υποστηρίζει πιο πάνω. ΤΝ και SIPS έχουν και προτερήματα και μειονεκτήματα...

Το καλύτερο σχετίζεται με τις αναγκες και τις συνήθειες μας.

Καλορίζικη και πάλι!

• Replies 770
  • Created
  • Last Reply

το μονο as-ips που κοντραρει για τα καλα γρηγορα TN ειναι το nec 20wgx2 και αυτο λογω overdrive...:cool:

δοσεις κανει και η Dell Hellas απο οσο ξερω.γιατι δεν τους παιρνεις ενα τηλεφωνο να σου δωσουν μια τιμη-προσφορα και να ρωτησεις και γαι τις επιλογες πληρωμης?

Και η DELL HELLAS δίνει τη δυνατότητα πληρωμής σε δόσεις με τη χρήση πιστωτικής.Από τα έγγραφα που μου έστειλε η DELL για να κάνω την παραγγελία:

Με χρέωση σε 6 c ή 12 c ή 24 c έντοκες δόσεις της παρακάτω πιστωτικής κάρτας (εφ όσον περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα δόσεων. Ο πωλητής της Dell μπορεί να σας ενημερώσει για τις συνεργαζόμενες κάρτες. Ελάχιστο ποσό δόσης 35 ευρώ).
Αρχική απάντηση από raziel [Σήμερα, στις 14:00]

Ρε παιδιά έχω ψηθεί άσχημα για την dell την 20".Το hac δίνει με δόσεις(με την πιστωτική)?

Χλωμό το κόβω... πάντως εκτός της DELL Hellas, ρώτα και τις τράπεζες σου από τις οποίες έχεις πιστωτικές γιατί παίζει να έχουν δικά τους προγράμματα άτοκων δόσεων... στην CITIbank μου έχει συμβεί στο παρελθόν, το μαγαζί να μην δίνει και να μου δίνει η CITI ;)

Κι όμως perp πήρα τηλέφωνο και δίνει με δόσεις αλλά μόνο μέσω τηλεφώνου γιατί στην φόρμα του σάιτ δεν υποστηρίζει δόσεις.Χώρια που αν την πάρεις από το σάιτ δεν έχεις την έκπτωση που σου δίνουν μόνο μέσω τηλεφώνου.Και το επιβεβαιώνει κι o aquero σύμφωνα με τα έγγραφα που του έστειλαν.

Αρχική απάντηση από raziel [Σήμερα, στις 02:14]

Κι όμως perp πήρα τηλέφωνο και δίνει με δόσεις αλλά μόνο μέσω τηλεφώνου γιατί στην φόρμα του σάιτ δεν υποστηρίζει δόσεις.Χώρια που αν την πάρεις από το σάιτ δεν έχεις την έκπτωση που σου δίνουν μόνο μέσω τηλεφώνου.Και το επιβεβαιώνει κι o aquero σύμφωνα με τα έγγραφα που του έστειλαν.

Μια χαρά τότε...αντε βουρ... Ο aquero πάντωςαναφέρεται στην DELL Hellas για τα έγγραφα που λέει και όχι στο HAC Shop... Εσυ στο HAC αναφέρεσαι?

Τελικά πόσο σας είπαν στην Dell? Εγώ πήρα τηλέφωνο το πρωί και μου έδωσε τιμή από τηλέφωνο ο πωλητής κατευθείαν 360+φπα=428 euro τους έστειλα mail αμέσως μετά για να δω τη θα μου πουν και εγγράφως ζήτησα αναλυτικά τιμές για τα πάντα , μεταφορικά , service κ.τ.λ. ακόμα περιμένω .

Ναι στην αρχή για το ΗΑC αλλά τελικά μόνο η dell δινει με δόσεις με πιστωτική.Το HAC δίνει και αυτό με δόσεις με πιστωτική αλλά μόνο αν πας στο κατάστημα κι όχι ον λάιν.Ενώ από την dell γίνεται και δια τηλεφώνου και βγαίνει και 30 ευρώ περίπου φθηνότερη. 452 τελική όλα μέσα,μεταφορικά και φπα.

Διάβασα σε πολλά post από αγοραστές της 2007 να αναφέρονται σε μεταφορικά, service, κτλ.

Μήπως μπορεί κάποιος να σπάσει την τελική τιμή στα επι μέρους για να πάρουμε μια εικόνα? Υπάρχει δυνατότητα να μην επιβαρυνθεί κανείς με κάποιο από τα επί μέρους κόστη? Thanks.

Αρχική απάντηση από raziel [Σήμερα, στις 08:37]

Ναι στην αρχή για το ΗΑC αλλά τελικά μόνο η dell δινει με δόσεις με πιστωτική.Το HAC δίνει και αυτό με δόσεις με πιστωτική αλλά μόνο αν πας στο κατάστημα κι όχι ον λάιν.Ενώ από την dell γίνεται και δια τηλεφώνου και βγαίνει και 30 ευρώ περίπου φθηνότερη. 452 τελική όλα μέσα,μεταφορικά και φπα.

Αυτό που πρέπει να σιγουρευσεις αν οι δόσεις που σου είπαν είναι ΑΤΟΚΕΣ στην τιμή μετρητοίς και όχι απλά δόσεις... (452/12 = 37,66 τον μηνα πχ)

Στην τελική μπορείς μπορείς να πληρώσεις το κάθε τι που αγοράζεις με πιστωτική με μηνιαίες δόσεις καταβάλλοντας κάθε μήνα ένα Α ποσό... και αυτό δόσεις είναι αλλά πληρώνεις τους τόκους στην τράπεζα για το υπόλοιπο που τρέχει, το οποίο είναι διαφορετικό βέβαια

3% μου είπαν από την dell perp.Το ξέρω ότι θα μου βγεί λίγο παραπάνω αλλά αυτόν τον καιρό μόνο έτσι με βολεύει οπότε οι δόσεις είναι μονόδρομος.Βέβαια θα μάθω περισσότερες λεπτομέρεις όταν την παραγγείλω και θα ποστάρω σχετικά γιατί μπορεί να ενδιαφέρονται κι άλλοι λαμπίτες για τις δόσεις της dell

Αρχική απάντηση από raziel [Σήμερα, στις 12:41]

3% μου είπαν από την dell perp.Το ξέρω ότι θα μου βγεί λίγο παραπάνω αλλά αυτόν τον καιρό μόνο έτσι με βολεύει οπότε οι δόσεις είναι μονόδρομος.Βέβαια θα μάθω περισσότερες λεπτομέρεις όταν την παραγγείλω και θα ποστάρω σχετικά γιατί μπορεί να ενδιαφέρονται κι άλλοι λαμπίτες για τις δόσεις της dell

3% είναι μια χαρά, τίποτα... μην το σκέφτεσαι, τσίμπα την μαν...

ρώτησες για πόσες δόσεις ισχύει το 3% ?? γιατί συνήθως το επιτόκιο μεταβάλλεται ανάλογα με το χρόνο αποπληρωμής και μπορεί κάποιος να ενδιαφέρεται για αρκετές δόσεις...

Αρχική απάντηση από neuromancer [Σήμερα, στις 09:14]

Μήπως μπορεί κάποιος να σπάσει την τελική τιμή στα επι μέρους για να πάρουμε μια εικόνα?

FP/BL - Euro S - 20in (2007WFP TCO99) Wide Aspect UltraSharp BLK FP w/HAS 356,20

3Y Monitor Replacement Service 20,00 1 20,00

Ανάλυση Φ.Π.Α. 19,00 376,20 71,48

EUR

Υποσύνολο 376,20

Φ.Π.Α. 71,48

Σύνολο 447,68

Αρχική απάντηση από neuromancer [Σήμερα, στις 09:14]

Υπάρχει δυνατότητα να μην επιβαρυνθεί κανείς με κάποιο από τα επί μέρους κόστη? Thanks.

Oχι.

Το 3Y Monitor Replacement Service εννοεί αυτό που λέει? Αλλαγή οθόνης αν πάθει βλάβη? Τι βλάβη? Διευκρινίζεται? Πόσα καμένα pixel? (sorry - δε ρωτάω άλλα)!

Αρχική απάντηση από neuromancer [Χθες, στις 19:51]

Το 3Y Monitor Replacement Service εννοεί αυτό που λέει? Αλλαγή οθόνης αν πάθει βλάβη? Τι βλάβη? Διευκρινίζεται? Πόσα καμένα pixel? (sorry - δε ρωτάω άλλα)!

Δεν αναφέρεται σε τι είδους βλάβη αφορά η εγγύηση.Δεν γνωρίζω συγκεκριμένη πολιτική καμμένων πίξελ της DELL πάντως μέχρι τώρα δεν έχει αναφέρει κανείς καμμένο πίξελ.

0 πίξελ πάντως σε οθόνη 20'' μόνο η eizo και η belinea προσφέρουν απ 'οτι ξέρω.Το γεγονός οτι δεν έχει αναφέρει κανείς μέχρι σήμερα καμμένο πίξελ, αποτελεί νομίζω την καλύτερη εγγύηση.Και να θέλει δηλαδή να σου πεί κανείς στα πόσα καμμένα πίξελ του αντικατέστησαν την οθόνη δεν μπορεί καθώς ποτέ(τουλάχιστον στην Ελλάδα) δεν χρειάστηκε.:T:

Για περισσότερες πληροφορίες πάντως μπορείς να καλέσεις και τους ίδιους.Σίγουρα κάποιος θα μπορεί να σου δώσει απαντήσεις.Πάντως ανεξάρτητα από την πολιτική τους πιστεύω οτι αν σου έρθει από το εργοστάσιο με καμμένο πίξελ, θα σου την αλλάξουν αμέσως.

Κανένα πρόβλημα με τις ερωτήσεις.Γι αυτό υπάρχουν τα φόρουμ;)

Δε ξέρω ρε γ@μwt0. Είναι πολλά τα λεφτά για αυτή την περίοδο. Σήμερα μπήκα σε κατάστημα με καταναλωτικά ηλεκτρονικά και είδα διάφορες οθόνες αναμένες και δεν μπορώ να πώ ότι ήταν καμία χάλια (ΤΝ ήταν οι περισσότερες - μαυρίλα όταν τις βλέπεις από χαμηλά). Βέβαια στα χρώματα είχαν αποκλίσεις μεταξύ τους και μια ήταν φανερά χάλια στα χρώματα (έπαιζαν το ίδιο θέμα). Και τιμές γύρω στα 300. Μέχρι τα 450 είναι διαφορά.... Δεν καίγεται και η 17άρα CRT που έχω να το πάρω απόφαση. Έχει 2 μήνες που το γυροφέρνει αλλά κρατάει ο σκύλος ο μαύρος (SONY E200).

Αρχική απάντηση από neuromancer [Χθες, στις 02:26]

Δε ξέρω ρε γ@μwt0. Είναι πολλά τα λεφτά για αυτή την περίοδο. Σήμερα μπήκα σε κατάστημα με καταναλωτικά ηλεκτρονικά και είδα διάφορες οθόνες αναμένες και δεν μπορώ να πώ ότι ήταν καμία χάλια (ΤΝ ήταν οι περισσότερες - μαυρίλα όταν τις βλέπεις από χαμηλά). Βέβαια στα χρώματα είχαν αποκλίσεις μεταξύ τους και μια ήταν φανερά χάλια στα χρώματα (έπαιζαν το ίδιο θέμα). Και τιμές γύρω στα 300. Μέχρι τα 450 είναι διαφορά.... Δεν καίγεται και η 17άρα CRT που έχω να το πάρω απόφαση. Έχει 2 μήνες που το γυροφέρνει αλλά κρατάει ο σκύλος ο μαύρος (SONY E200).

Τα λεφτά είναι σίγουρα πολλά και φαντάσου ότι στην δική μου περίπτωση έστησα το PC της υπογραφή μου με την μία... άρα μου έφυγαν πάρα πολλά ευρά...

Στην αρχή για τις οθόνες έτσι νόμιζα και εγώ...τις είδα όλες σε καταστήματα και ουσιαστικά δεν είδα τα πραγμάτα που διάβαζα εδώ... Έλα όμως που όταν έκατσα σε ένα πολύ καλό κατά τα άλλα ΤΝ πάνελ άρχιζαν και κουραζόντουσαν τα μάτια μου με την μία... και όντως το λευκό δεν ήτανε και τόσο λευκό... και όντως κιτρίνιζε στις άκρες.... και όντως τα χρώματα ήταν λίγο διαφορετικά... Στα καταστήματα τις βλέπουμε για λίγο...ενώ στο σπίτι για πολύ και σε άλλη απόσταση... και εκεί καταλαβαίνεις την διαφορά

Εν τέλει πούλησα τo ολοκαίνουργιο 10 ημερών ΤΝ πάνελ μου και πήρα αυτήν DELL 2007WFP που έχει καταντήσει σαν το Atos..... και ΔΕΝ το μετάνιωσα καθόλου που στην τελική μπήκα και μέσα ;) ;)

Οπως είπα τα λεφτά είναι όντως αρκετά εώς πολλά και αντικειμενικά και σε σχεσή με τις τιμές των άλλων 20ρων wide οθονών... αλλά τα αξίζει η ρημάδα....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.