Jump to content

Απoδοση χρωματων....ATI η NVIDIA ?

papakos

Recommended Posts

Λοιπον, το θεμα μπηκε για τον εξης λογο.

Η καρτα γραφικων η δικη μου ειναι μια ΑΤΙ 1900 ΧΤ και παιζει σε EIZO 2410W με εκπληκτικα αποτελεσματα.

Απο την Παρασκευη εχω στα χερια μου και δοκιμαζω μια 1950 ΧΤΧ και μια 8800 GTX.

Η διαφορα που παρατηρησα μεταξυ των δυο ΑΤΙ ηταν οτι η 1950 εχει πιο " λεπτους " χαρακτηρες στο κειμενο και λιγο πιο απαλα και ζεστα χρωματα απο την 1900 σε σημειο που με προβληματισε, παντα με τους ιδιους οδηγους και το ιδιο υψηλης ποιοτητας φωτογραφικο δοκιμιο το οποιο και γνωριζω πολυ καλα.

Για την πιστοτητα των χρωματων στο δοκιμιο παντα λεω οτι εφτασε στο 90% της πραγματικοτητας.

Βαζοντας τωρα την 8800, σε αλλον παρθενο δισκο, για να ειναι καθαροι οι οδηγοι αλλα και για να κανω ευκολα τις συγκρισεις το χρωμα εχασε την ζωντανια του και ιδιατερα στο πορτοκαλι και στο κιτρινο που ηταν κατω του 60% της πραγματικοτητας.

Το απολυτο ομως φαουλ ηταν στο κειμενο.

Οι χαρακτηρες θαμποι και λιγο " μπακ " σαν να αχνοφαινονταν απο την πισω μερια κατι σαν ειδωλο.

Σε παιχνιδια ομως οπως το need for speed carbon ηταν πολυ δυσκολο να καταλαβεις διαφορες γιατι ολα ειναι ζωντανοτερα φτιαχτα και τιποτα πραγματικο και φυσικο.

Εβαλα λοιπον αυτο το θεματακι ψαχνοντας να δω ποιοι απο σας μπορει να εχουν παιξει με τετοιες λεπτομεριες, γιατι πιστευω πως εκει ειναι η ολη ουσια σε μια HI-END καρτα και μετα στην ταχυτητα που ουτως η αλλως υπαρχει.

Καλημέρα , και εγώ κάτι τέτοιο παρατήρησα φίλε papakos σε σχέση 6800 και x1950pro πιο ζωντανά χρώματα και πιο καθαρό κείμενο τώρα για το πόσο % είναι κοντά στην πραγματικότητα ? αρχίζει ένα βάσανο ιδικά στην foto και όπως είπες όχι στα games γιατί εκτός τις κάρτας πάμε στο τεράστιο ρόλο της οθόνης και εκτός αυτών ?με τη τράβηξες την foto? Η μηχανή σου είχε ισοσταθμισμένο σωστά το ΛΕΥΚΟ ? και μπλά μπλά κτλ drivers νομίζω ότι μόνο τα pro μηχανήματα και προγράμματα βγάζουν ίσος 100% πιστότατα της foto και επομένως εμείς οι κοινοί χρήστες με κανα corel ,game , world νομίζω πως είμαστε καλυμμένοι από την Ati εκεί κατέληξα μετά την εγκατάσταση της πρώτης μου Ati ταπεινή μου γνώμη ευχαριστώ για την υπομονή σας .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.