Jump to content

MAXTOR SATA 120GB ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

InMyMemory

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα στο forum. Εχω τον συγκεκριμενο δισκο και σε full load εχει θερμοκρασια γυρω στους 45 C. Καλη θερμοκρασια ειναι η θα μου μεινει στο χερι και θα τρεχω και δεν θα φτανω?:bye:

Αρχική απάντηση από InMyMemory [Σήμερα, στις 11:41]

Ναι ενας 120mm σε χαμηλες στροφες..

Δεν ξερω τι να σου πω,εμενα με τον 12αρι πιανει μαξ 31.Εχω ακουσει για πιο μεγαλες θερμοκρασιες αλλα 45 μαλλον εισαι στο οριο.

Όταν λές σε full load, εννοείς κατά τη διάρκεια κάποιου HDD benchmark μάλλον, σωστά?

Σόρρυ αλλά εγώ τη βλέπω ώς ανησυχητική τέτοια θερμοκρασία...Στο κουτί μου , επίσης με έναν 12άρη μπροστά να χτυπάει τους 3 σκληρούς έχω αρκετά χαμηλότερες...28-28-31 ατνίστοιχα...

Εξακρίβωσε ότι ο ανεμιστήρας δουλεύει σωστά ή/και τοποθέτησε το δίσκο σε θέση που να βρίσκεται ακριβώς μπροστά από αυτόν και όχι πιό πάνω ή πιό κάτω, ώστε να ψύχεται και η πάνω και η κάτω του όψη...Αν μπορείς δώσε λεπτομέρειες για το κουτί σου, τον ανεμιστήρα και τις στροφές του και τη θέση που έχεις τον σκληρό (1 από πάνω προς τα κάτω, τελευταία κλπ...)

Έχεις κάποιο πρόβλημα με υψηλές θερμοκρασίες σε κάποιο άλλο εξάρτημα?

Αρχική απάντηση από felix [Σήμερα, στις 19:27]

Όταν λές σε full load, εννοείς κατά τη διάρκεια κάποιου HDD benchmark μάλλον, σωστά?

Σόρρυ αλλά εγώ τη βλέπω ώς ανησυχητική τέτοια θερμοκρασία...Στο κουτί μου , επίσης με έναν 12άρη μπροστά να χτυπάει τους 3 σκληρούς έχω αρκετά χαμηλότερες...28-28-31 ατνίστοιχα...

Εξακρίβωσε ότι ο ανεμιστήρας δουλεύει σωστά ή/και τοποθέτησε το δίσκο σε θέση που να βρίσκεται ακριβώς μπροστά από αυτόν και όχι πιό πάνω ή πιό κάτω, ώστε να ψύχεται και η πάνω και η κάτω του όψη...Αν μπορείς δώσε λεπτομέρειες για το κουτί σου, τον ανεμιστήρα και τις στροφές του και τη θέση που έχεις τον σκληρό (1 από πάνω προς τα κάτω, τελευταία κλπ...)

Έχεις κάποιο πρόβλημα με υψηλές θερμοκρασίες σε κάποιο άλλο εξάρτημα?

Εννοώ μετά απο καποιο 3d παιχνιδι που η θερμοκρασια μεσα στο κουτι ειναι συνηθως η μεγιστη λογω του οτι δουλευουν ολα. Το κουτι αν δεν κανω λαθος λεγεται Coolermaster Centurion και εχει εναν 12αρη εκει που ειναι οι δισκοι (μπροστα και κατω), αλλα τον εχω σε χαμηλες στροφες. Η θηκη στην οποια πατανε οι δισκοι δεν ειναι παραλληλη με το σασι, ειναι καθετη ισως για αυτο δεν εχει καλη ροη? Παντως μεσα στο κουτι η μεγιστη θερμοκρασια ειναι γυρω στους 43 C. Δηλαδη αυτοι οι δισκοι δεν αντεχουν σε τοσες θερμοκρασιες (40-45)? Αυτο ειναι που με ενδιαφερει περισσοτερο...

Βρηκα και με φωτογραφια του κουτιου:

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/centurion530/4.html

Ο προσανατολισμός της θήκης είναι βασικός λόγος στην περίπτωση αυτή...

Ο δεύτερος είναι οι χαμηλές στροφές του ανεμιστήρα...

Οι θερμοκρασίες είναι σαφώς μέσα στα όρια λειτουργίας και δεδομένου ότι αναφέρεσαι σε θερμοκρασία μετά από 3D παιχνίδι, θα έλεγα ότι είσαι καλυμμένος από αυτό...Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας...Συντρέχει λόγος βελτίωσης και μικροβίου μετατροπής... :D

Μπορείς πάντα να βελτιώσεις την ψύξη τους :

Αν δεν βαριέσαι και πιάνουν τα χέρια σου, να γυρίσεις το πλαίσιο των σκληρών δίσκων ώστε να είναι πιό "ορατοί" στη ροή...Ακόμη καλύτερο να το κάνεις αποσπώμενο, ώστε να διατηρήσεις την ευκολία in/out του υπάρχοντος προσανατολισμού...Αν δεν θές να το γυρίσεις..μπορείς να μεγαλώσεις τις τρύπες που έχει...ώστε να διευκολύνεις τη ροη του αέρα...

Ωραίο κουτάκι πάντως...:)

Δυσκολα ψοφαει ετσι ενας δισκος.Εχω ακομη απο το 2003 εναν 80αρι wd στο "κατω" computer μεσα σε ενα cοdegen case χωρις κανεναν ανεμιστηρα και ζεματαει ο δισκος.

Αρχική απάντηση από felix [Σήμερα, στις 06:39]

Μπορείς πάντα να βελτιώσεις την ψύξη τους :

Αν δεν βαριέσαι και πιάνουν τα χέρια σου, να γυρίσεις το πλαίσιο των σκληρών δίσκων ώστε να είναι πιό "ορατοί" στη ροή...Ακόμη καλύτερο να το κάνεις αποσπώμενο, ώστε να διατηρήσεις την ευκολία in/out του υπάρχοντος προσανατολισμού...Αν δεν θές να το γυρίσεις..μπορείς να μεγαλώσεις τις τρύπες που έχει...ώστε να διευκολύνεις τη ροη του αέρα...

Ωραίο κουτάκι πάντως...:)

Ποιος καθεται να τα κανει τωρα αυτα :upside:, ευχαριστω ομως για τις απαντησεις :flower:

Τελικα δεν ειναι αυτο το κουτι λαθος εκανα :blink::tomato: :tomato: :D, αν και μεσα ειναι ίδιο..

Αρχική απάντηση από steve_m [Σήμερα, στις 06:51]

Δυσκολα ψοφαει ετσι ενας δισκος.Εχω ακομη απο το 2003 εναν 80αρι wd στο "κατω" computer μεσα σε ενα cοdegen case χωρις κανεναν ανεμιστηρα και ζεματαει ο δισκος.

Και εγω αυτο πιστευω πως αυτες οι θερμοκρασιες ειναι ανεκτες :wassat:

Tα ιδια και εδω....

Ο WD1200JS (SATA 120Gb )ειναι στα 46C.

Το καλοκαιρι χτυπουσε 55-57C εφτανε

μχρι και 59C (το εργοστασιακο οριο καλης λειτουργειας ειναι 55C) .

Το ότι λειτουργούν κοντά στο όριο δεν σημαίνει ότι θα χαλάσουν οπωσδήποτε, εντάξει :) ...απλά πιθανόν να έχουν πιό σύντομη ζωή από έναν άλλον που λειτουργεί 10 βαθμούς πιό κάτω...

Επίσης το να ξεπεραστεί αυτό το όριο δεν σημαίνει ότι ακαριαία θα πάψει να λειτουργεί...

Τα όρια λειτουργίας των μηχανημάτων υπάρχουν για να ξέρει ο χρήστης πώς να λειτουργεί το προιόν σωστά και να το λειτουργεί αξιόπιστα για περισσότερο καιρό...

Κακό πάντως δεν είναι να έχει και λιγους βαθμούς παρακάτω ο δίσκος :flex:.....

ΙnMyMemory παραπληροφορείς το φόρουμ για το κουτί σου????Ντροπή σου!!! :p

Τον συγκεκριμένο σκληρό τον δουλεύω τρία χρόνια περίπου σε θερμοκρασίες 47-48 C idle και 50-52 C όταν τον ψιλοζορίζω. ’ρα εσύ είσαι jet. Το μόνο ανησυχητικό είναι ότι τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε εκνευριστικά ο θόρυβος όταν δουλεύει σε search κτλ. Θα δείξει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.