Jump to content

xfx Nvidia 8800 gtx overclocking

diablo13

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλή χρονιά σε όλους στο the lab:) :)

Αγόρασα μία xfx Nvidia 8800 gtx.

Έχω βάλει τους nvidia drivers 97.44 intrnational και το ntune performance application 5.05.18. για να κάνω overclocking.

Χρησιμοποιώ windows xp pro gr.

Η θερμοκρασία που μου δείχνει η κάρτα είναι 72 C σε idle. Είναι φυσιολογικό?

Όταν πηγαίνω στο ntune προσαρμογή ρυθμίσεων gpu εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα.

nvidiaoz3.th.jpg

Όταν πατάωπροσαρμοσμενεσ συχνότητες ρολογιού δεν μου μαυρίζει το core bus και το memory bus για να το ανεβάσω όσο θέλω.

Αντίστοιχα όταν πατάω άμεσος έλεγχος ανεμιστήρα δεν με αφήνει να ανεβάσω ή να κατεβάσω τις στροφέσ του ανεμιστήρα.

έχει κανεις ανάλογο πρόβλημα?

έχω μ/β asus p5w dh deluxe. me 1707 bios.

Μέχρι χτες χρησιμοποιούσα την nvidia 7950 gx2 με άλλουσ drivers και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

ευχαριστώ

Κλασσικο προβλημα του ntune+8800...

Για o/c χρησιμοποιησε το riva tuner;)

(72° C σε idle ειναι πολλα....Επρεπε να εισαι περιπου ~10 βαθμους κατω)

Εγω παντως για την 6600GT χρησιμοποιω το ATItool..

Το προτιμω απο το rivatuner.

Δεν ξερω τι παιζει για την 8800 παντως...

Οσο αφορα την θερμοκρασια,Αν 62 οπως λεει ο φιλος μας o kinght τοτε σε full load η σε o/c καταστασεις ποσο θα παει;

λοιπον εβαλα το riva tuner.

Έκανα ένα 3dmark 2006 bench me default όλα.

3dmark2006ct8.th.jpg

μετά ξανά το ίδιο τεστ με cpu από 2.66 10χ370=3700 και vga core bus από 575 σε 625 και ram bus απο 900 σε 1050 και είχα το παρακάτω αποτέλεσμα.

3dmark2006jpgoverclockebh8.th.jpg

είναι καλά για 1280χ1024?

οι θερμοκρασίες πρέπει να ανεβαίνουν και άλλο όταν παιζω need for speed. θα παιξω το βραδυ και θα σας πω αυριο.

στο riva tuner δήλωσα μόνιμα να τρέχει ο ανεμιστήρας στο 100%

Αρχική απάντηση από GoMaR

Εγω παντως για την 6600GT χρησιμοποιω το ATItool..

Το προτιμω απο το rivatuner.

Δεν ξερω τι παιζει για την 8800 παντως...

Οσο αφορα την θερμοκρασια,Αν 62 οπως λεει ο φιλος μας o kinght τοτε σε full load η σε o/c καταστασεις ποσο θα παει;

~80°C....Aλλα μεσω riva μπορεις να ανεβασεις τις στροφες του ανεμιστηρα ριχνοντας και

αλλο τη θερμοκρασια...

( μεχρι 75% ρυθμιση δεν ακους τιποτα και η temp πεφτει ~5 βαθμους κατω...Στο 100% ακουγεται σαν τρενο...)

απεγκατέστησα το ntune. Από που θα παρακολουθώ την θερμοκρασία της gpu αφου ο driver δεν μου την δείχνει?

στο riva tuner μπορώ να τη δώ?

λοιπον βρήκα την θερμοκρασία πως την βλέπω με το rivatuner. όπως είπα παραπάνω έβαλα τον ανεμιστήρα της gpu στο 100%. Η θερμοκρασία από 72 c έπεσε στους 68 c.

έπαιξα μία πίστα με το need for speed και παρακάτω φαίνονται οι θερμοκρασίες κάτα την διάρκεια του παιχνιδιου.

nvidiatempbh6.th.jpg

ξεκινάει από 68 c και κατά την διάρκεια του παιχμιδιού φτάνει 87 c. όταν κλείσω το παιχνίδι θέλει 5 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα για να επανέλθει στη θερμοκρασία idle των 68 c. υπάρχει καμία arctic cooling για αυτη την κάρτα ή έχετε υπόψην σας καμία καλύτερη ψύκτρα?

Ισως να μην έχεις καλή ροή αέρα στο CASE σου....

Εμένα με τον ανεμηστήρα στο 100% πάει πάρα πολύ καλά η ALBATRON αφού δεν ανεβάζει πάνω από 60C σε ζόρια...

Παρακάτω είναι οι θερμοκρασίες μου όπως διακυμάνθηκαν σε BENCH 3DMark 06 με όλα τα Φιλτρα και τα QUALITY settings στο full.... :D:T:

post-153-1416072950,75_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.