Jump to content

Απορία με ADSL

nikraven

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλο το forum.

Παλληκάρια εαν γνωρίζει κάποιος ας μου λύσει την εξής απορία μου περι adsl:

Λένε ότι για παράδειγμα εαν έχεις μια σύνδεση adsl στα 8mb/s και πας και κατεβάσεις ένα δοκιμαστικό αρχείο απο ftp για να δείς τι ταχύτητα download πιάνεις έτσι και πιάσεις περίπου 800kb/s με σύνδεση 8mb/s είσαι αστέρι.

Και λένε ότι ο κανόνας είναι να διαιρείς την ταχύτητα της σύνδεσης σου δια 10.(δηλ 8000/10=800 ή στην περίπτωση των 4mb/s 4000/10=400)

Ξέρει κανείς γιατί πρέπει να διαιρούμε την τον αριθμό της ταχύτητας μας δια του 10?

παιδιά σύμφωνοι μέχρι εδώ.

αυτο το γνωρίζω πως αναλύεται το mb.

H απορία μου είναι γιατί να διαιρούμε πάντα με τον αριθμό 10 και γιατί όχι ας πούμε με τον αριθμό 15 ή τον αριθμό 12 κλπ κλπ.

Κάτι πρέπει να σημαίνει αυτό το 10 αλλά τι να σημαίνει.

σου εξήγησα....... το 1 mbit σαν ταχύτητα συνδεσης στο ιντερνετ.....εχει max τα 120kb/s !

ανέφικτο.......

τα 100 ειναι μια καλή τιμή....

άρα σε μια σύνδεση 4mbit τα 400kb/s είναι ένα καλό νούμερο....και πάει λέγοντας....

παιδιά σύμφωνοι μέχρι εδώ.

αυτο το γνωρίζω πως αναλύεται το mb.

H απορία μου είναι γιατί να διαιρούμε πάντα με τον αριθμό 10 και γιατί όχι ας πούμε με τον αριθμό 15 ή τον αριθμό 12 κλπ κλπ.

Κάτι πρέπει να σημαίνει αυτό το 10 αλλά τι να σημαίνει.

Γιατί 1Βyte=8bit.

Δεν ειναι το σωστο να διαιρείς με τον αριθμο 10.

Με το 8 το καταλαβαίνω ότι κολλάει η διαίρεση και έχει μια λογική.

Εκείνο το 10 μου το έκανε ανω κάτω το όλο ζήτημα.:012:

Παιδιά σας ευχαιρστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

/10 ειναι το χονδρικό/πρακτικό μέρος.

/8 το θεωρητικό.

Το "σκηνικό" έχει ως εξής: Εσύ ας υποθέσουμε ότι έχεις μια σύνδεση των 8mbps (mbits/sec). Θεωρητικά, μπορείς δηλαδή να κατεβάζεις με ταχύτητα ως και 1mbyte το δυτερόλεπτο. Αλλά επειδή αυτό απλά δεν γίνεται, σου λένε ότι μία πολύ καλή σύνδεση, θα πρέπει να πιάνει ταχύτητες υποδεκαπλάσιες (σε mbytes) σε σχέση με την αρχική ονομαστική (που μετριέται σε mbits/sec). :)

Όπως είπε και ο GV υπάρχουν απώλειες κσαι σφάλματα στο σήμα. Η ιδανική μη πραγματοποιήσιμη λύση είναι τα 8. Αν γραφεις διαγωνισμα, περνάς το Δίκτυα 1 :p

Αν θες να δεις αν πάει καλά το νετ σου, με 10 είναι ο πρακτικός κανόνας.

ftp.ntua.gr ή δοκίμασε και το ftp του provider σου ;)

Γιατί η ταχύτητα που λέει στην σύνδεση μετριέται σε megabits/sενώ η ταχύτητα που πιάνεις μετριέται σε kilobytes/s

1 byte=8 bits

1 megabit=1024 kilobits

Αν τα λέω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

1 megabit (mb) = 1000 kilobits (kb)

1 megabyte (MB) = 1024 kilobytes (KB)

Αν λοιπόν θες να δεις πόσο είναι τα 8 mbits/s κάνεις την εξής πράξη.

8000000/8/1024=976 ΚΒ/s

Φυσικά δε πρόκειται να κατεβάσεις με τόσο και λόγος είναι ότι υπάρχει overhead. Τα πακέτα που δέχεσαι δεν είναι καθαρά data αλλά περιέχουν ένα κάρο ακόμα πληροφορίες. Για αυτό και η διαίρεση με το 10 τυχαίνει να συμπίπτει με την πραγματική σου ταχύτητα.

Ελπίζω να πέρασα τα Δίκτυα 1. :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.