aioannou Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2006 Καλημερα και Χρονια Πολλα σε ολους..η ερωτηση μου ειναι η εξης:δεν εχω καμια εμπειρια σε Linux περιβαλλον και λεω να βαλω μια εκδοση για test.Ποια εκδοση προτεινετε (την ubuntu 6.0.6 την εχω ειδη απλα δεν την εχω εγκαταστησει ακομα)επισης ειδα το aixgl με τα 3d desktops etcδεν καταλαβα αν ειναι plug in ή υπαρχουν default σε καποια εκδοση...γενικα θελω κατι εντυπωσιακο να δω και να τσεκαρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 29, 2006 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2006 Επειδή δεν έχεις καμία εμπειρία σε Linux, καλό είναι να πας σε μία Mandriva ή openSuSE. Δες και εδώ τι θα σου βγάλει: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=23013 3D Desktop έχει από μόνη της η Mandriva 2007, με aixgl. Με την SuSE θα παιδευτείς σε αυτό το τομέα. Στους υπόλοιπους, καλύτερη η SuSE από την Mandriva. Τι κάρτα γραφικών έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aioannou Δεκέμβριος 29, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2006 GFORCE Nvidia chipset AGP 256 MBη εκδοση που λες ειναι freeware?Thanx... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suedehead Δεκέμβριος 29, 2006 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2006 ubuntu PclinuxOS Slax Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 29, 2006 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2006 Υπάρχει η Mandriva 2007 Free και η openSuSE. Με nVidia θα περάσεις εύκολα drivers Link to comment Share on other sites More sharing options...
aioannou Δεκέμβριος 29, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2006 Αρχική απάντηση από Suedehead [Σήμερα, στις 12:01] ubuntu PclinuxOS Slax σε αυτες τις εκδοσεις υπαρχει το AIXGL? γιατι αν ειναι να πρεπει να γραψω κωδικα για να το περασω χλωμο το βλεπω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
InMyMemory Δεκέμβριος 29, 2006 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2006 Εγω προτεινω το Ubuntu Edgy 6.10 αλλα και το 6.06 ειναι αψογο βεβαια ειναι προσωπικες αποψεις αυτες. Υπαρχουν φοβεροι guides how-to για το Ubuntu στο Internet για παραδειγμα 2 πολυ καλοι ειναι οι εξης:Για το 6.10:http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_EdgyΚαι για το 6.06:http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_dapper Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Ιανουάριος 3, 2007 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2007 Μακρια απο το ουγκα-μπουγκα (ubuntu) ειναι το debia expiramental.Kαλυτερα να βαλεις το kanotix.Ειναι debian unstable το στηνεις του τραβας ενα update και γινεται τρομερο.Το ubuntu "kληρονομει" τα κακα και των 2 εκδοσεων expiramental kai stable...Το μονο καλο ειναι τα guides του αλλα και παλι δεν λεει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minus Ιανουάριος 3, 2007 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2007 Η διανομη slax, γιατι εκθειαζεται απο μερικους? Τι το παραπανω προσφερει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιανουάριος 9, 2007 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Να ρωτήσω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα...Αρχάριος και εγω σε linux.Ποιά free version προτείνετε γιά 939 μητρική (DFI ultra-d με nvidia chipset) με 64bit dual core cpu?Θα τρέχει από partition δίσκου που βρίσκεται στη θέση sata 4 ενώ το σύστημα κανονικά τρέχει XP από raid (sata 1 & 2).Δοκίμασα με ubuntu ανεπιτυχώς. Προφανώς κάτι έτρεχε με τους drivers για sata... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιανουάριος 12, 2007 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 Μετά από 2 μέρες δοκιμών σε linux:1) To Ubuntu 6.10 εγκαταστάθηκε ΟΚ τελικά. Καλό αλλά μάλλον "βαρύ" μου φάνηκε. Πρόβλημα: δεν μπορώ με τίποτα να περάσω drivers κάρτας γραφικών (nvidia).2) Μου άρεσε πολύ το slax διότι το έφτιαξα με την επιλογή να τρέχει από RAM και φυσικά αφού φορτωθεί τρέχει σε dt τις εφαρμογές του!!!!!Υπάρχει άλλο OS (ή linux διανομή) που να τρέχει κατευθείαν από RAM? Μπορεί άραγε το slax να εγκατασταθεί στο σκληρό αλλά με επιλογή να φορτώνεται ολόκληρο στη RAM όπως κάνει από CD;3) Από usb φλασάκι τρέχει ταχύτερα απ΄ ότι από CD; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 12, 2007 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 3) Σίγουρα ναι, το cd άντε να φτάσει ταχύτητα 48Χ (48*150kb/s=7.200kb/s) στα εξωτερικά κομμάτια του δίσκου. Το stick σε usb 2.0 πιάνει 480mbps (~58.500kb/s) και δεν έχει καθυστέρηση στο seek. Βέβαια οι χρόνοι και οι ταχύτητες είναι θεωρητικές μέγιστες, αλλά τις χρησιμοποιούμε για τη σύγκριση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.