Jump to content

Βοήθεια για θερμόμετρο

effect

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply
Μπα, λέω να το συνδέσω με κανένα ανοιχτό πόρο του δέρματος (εγγυημένα 36,6) σε normal ανθρώπους. Εμένα πάει 35,7 hehe

το σημειο με την μεγαλυτερη ακριβεια στη μετρηση της θερμοκρασιας στο ανθρωπινο σωμα ομως ξερεις πιο ειναι ετσι? :p:p:D:D

Σιγουρα δεν ειναι οι ποροι,ανοιχτοι ή μη,του δερματος παντως :smile018:

Ναι βρέχεται και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Το έχω δοκιμάσει σε νερό.

Στον καταψύκτη που το έβαλα σήμερα μια χαρά μου τα έδειχνε. Βέβαια στο καλιμπράρισμα παίζουν πολλά γιατί το νερό πχ βράζει στους 100 βαθμούς αλλά αυτό ισχύει σε ιδανικές συνθήκες. Άρα πάλι δεν θα μας γίνει απόλυτα σωστό. Το καλύτερο θα είναι να γίνει καλιμπράρισμα σε άλλη γνωστή θερμοκρασία που να μην επηρεάζει τόσο η πίεση όπως στην περίπτωση του νερού.

Μια χαρά θα γίνει το καλιμπράρισμα μέσα στην κατσαρόλα με το νερό να βράζει.

Και δεν είναι ανάγκη να είναι πάνω πάνω ο αισθητήρας.

Βάλτο στη μέση. Παντού έχει 100 βαθμούς το νερό όταν βράζει.

Η μέτρηση θα είναι ακριβείς γιατί το νερό βράζει στους 100 βαθμούς στην 1 ατμόσφαιρα.

Το νερό της βρύσης δε βράζει τους 100... Λόγω αλάτων και όλων των άλλων "καλών" σωματιδίων που πίνουμε βράζει πιο ψηλά. Άποψή μου είναι να βράσετε απεσταγμένο νερό για το καλιμπράρισμα.

Η άλλη λύση που πρότεινε ο inertiacreep που του πρότεινε ο unseen :) είναι να το μετρήσετε λίγο πάνω από την επιφάνεια που βράζει. Να το αναλύσω λίγο... Δηλαδή να μετρηθεί η θερμοκρασία των ατμών που δεν επηρρεάζονται από ότι σωματίδια έχει μέσα το νερό. Πολύ κοντά στην επιφάνεια όμως για να μην προλαβαίνει να κρυώσει ο ατμός λόγω της θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Η θεωρία τουλάχιστον αυτό λέει. Αν το κάνει κανείς αυτό ας μετρήσει και μέσα στην κατσαρόλα να δούμε τι διαφορά θερμοκρασίας έχει η επιφάνεια από το μέσα. Να δούμε αν όντως ισχύει αυτό ή αν στην πράξη οι διαφορές είναι αμελητέες...

Σημερα το πηρα κ εγω.μια χαρα ειναι. Μια ερωτηση: για μετριση μεγιστης θερμοκρασιας(850) μπορουμε να χρησιμοποιησουμε τον ιδιο σενσορα? δεν θα λιωσει η ενωση μπροστα? οχι οτι με πολυενδιαφερει κατι τετοιο απλα κουβεντα να κανουμε.

παντος περινα να εχει εναν ακομα σενσορα μαζι, καπου θα χρειαζόταν. μπορουμε να βρουμε πουθενα τετοια?

Σε ενα ποτηρακι βαλτε λιγο νερο και αρκετα τριματα παγου. Αφηστε το λιγο... και μετα βουτηξτε μεσα το αισθητηριο. Θα πρεπει να ειστε κοντα στο μηδεν.

Tο έκανα χθες αυτό και δείχνει 0 ακριβώς.

Το άλλο με τον βρασμό μου δείχνει 98-99. Αν λάβουμε υπ'όψιν ότι οι συνθήκες δεν είναι απόλυτα ιδανικές, μάλλον μετράει μια χαρά!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.