gdp77 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2006 Οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες για το chipset που θα συνοδεύει τους K8L ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Έχουμε και λέμε (τα πιο σημαντικά) : 1) ΗΤΧ slot για απευθείας σύνδεση κάρτας (gpu, co-processor κτλ) με τη cpu 2) PCI 2.0 με 56 lanes (=3x16 + 1x4) άρα υποστήριξη quad CF 3) HT 3.0 4) Integrated cache για μείωση των latencies και άλλα πολλά καλούδια...
yanni Δεκέμβριος 27, 2006 #3 Δεκέμβριος 27, 2006 Δεν νομίζω ότι το 3ο τέταρτο του 2007 είναι αρκετά αισιόδοξη ημερομηνία για την AMD. Από εκεί και πέρα την ΑΤΙ δεν την αγόρασε για να φτιάξει chipsets επιπέδου SiS και VIA ( όσον αφορά τα onboard χαρακτηριστικά ).
gdp77 Δεκέμβριος 27, 2006 Author #4 Δεκέμβριος 27, 2006 παρα ειναι αισιοδοξα 'η ειναι η ιδεα μου???Τι ακριβώς παρα-είναι αισιόδοξο; Δεν βλέπω κάτι το εξωπραγματικό που να είναι έξω από τις τεχνικές δυνατότητες της AMD... Τι ακριβώς εννοείς ;Από εκεί και πέρα την ΑΤΙ δεν την αγόρασε για να φτιάξει chipsets επιπέδου SiS και VIA ( όσον αφορά τα onboard χαρακτηριστικά ).Την αγόρασε ΚΑΙ γι αυτό... Όταν θα ψάχνει η DELL chipset με onboard GPU DX10 compliant, πού νομίζεις ότι θα στραφεί ; Ξέρεις τι μερίδιο του αγοραστικού κοινού αδιαφορεί για το GPU και αγοράζει με onboard ; Επιπλέον, το onboard GPU είναι όλα τα λεφτά για την mobile αγορά
jpcupra Δεκέμβριος 27, 2006 #5 Δεκέμβριος 27, 2006 Το τι δυνατοτητες εχει η amd ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο...δεν μπορω να φανταστω οτι αυτο το chipset θα υπερισχυσει ενος 965 μεχρι 500% παραπανω...Και μην πει κανενασ οτι την διαφορα την κανει το pci-express 2.0... εκει κολλαω...
gdp77 Δεκέμβριος 27, 2006 Author #6 Δεκέμβριος 27, 2006 500% πάνω; Πώς σου ήρθε αυτό το νούμερο; Μηπώς μπερδεύτηκες ; Τα charts που είδες έχουν σχέση με τα σημερινά on-board gpu και έχουν σχέση με την απόδοση του On-board gpu και όχι του chipset...
obijuan1983 Δεκέμβριος 27, 2006 #7 Δεκέμβριος 27, 2006 Aς βάλουν τότε και μια 4η μπάρα να συγκρίνουν το onboard τους chip με μια 1950ΧΤΧ να δείτε πόσο μικρή θα φαίνεται η κόκκινη μπάρα σε σχέση με αυτήν της 1950ΧΤΧ.Μarketing απλά...
JohnG85 Δεκέμβριος 27, 2006 #8 Δεκέμβριος 27, 2006 Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι το καινούριο chip απο τα charts τουλάχιστον φαίνεται εξαιρετικό όντως...αλλά:1 (Ισως να μην το παρατήρησα) Σε τι ανάλυση είναι οι μετρήσεις ??2 ΟΚ τα τρέχει όλα, αλλά και τι να λέει ??? Δε νομίζω ότι με 15-20 frames μπορείς να παίξεις παιχνίδι...και αν με το default settings εννοεί 640χ480 ακόμα χειρότερα.Κατά τα άλλα ξαναλέω φαίνεται καλό.
gdp77 Δεκέμβριος 28, 2006 Author #9 Δεκέμβριος 28, 2006 Ρε παιδιά μην εστιάζετε στο on-board gpu. Εξάλλου εμάς τους lab-ίτες λίγο μας αφορά. Δε νομίζω ότι κανένας από εμάς αγοράζει chipset με onboard gpu. Αν όντως βάλουν τον R600, τότε λογικές μου φαίνονται αυτές οι διαφορές σε σχέση με τα σημερινά on-board gpu... Εμένα μου κάνει εντύπωση το HTX slot (άραγε θα κυκλοφορήσουσουν οι νέες AMD gpu για HTX slot ; Και ποιες θα είναι οι διαφορές σε επιδόσεις με το νέο slot; Επίσης αναρατιέμαι τι ουσιαστικό θα προσφέρει η cache στο chipset, πέρα από τη θεωρητική μειώση των latencies.... Θα έχουμε δηλαδή γρηγορότερο SATA ή USB support;Εdit : Επίσης, πού είναι η Nvidia; Δε θέλω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να δω μονοπωλιακά AMD chipsets για τους K8L (aka "The Intel Way") . Θα ξενερώσω άσχημα...
jpcupra Δεκέμβριος 28, 2006 #10 Δεκέμβριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από gdp77 500% πάνω; Πώς σου ήρθε αυτό το νούμερο; Μηπώς μπερδεύτηκες ; Τα charts που είδες έχουν σχέση με τα σημερινά on-board gpu και έχουν σχέση με την απόδοση του On-board gpu και όχι του chipset... :o :o :o :o οντως μπερδευτηκα... αλλα τοσο πολυ διαφορα???
ergotelis Δεκέμβριος 28, 2006 #11 Δεκέμβριος 28, 2006 Ο ανταγωνισμός όμως δε θα κάτσει έτσι, και το έδειξε με τους dual core...Δε νομίζω να είναι απίθανο να συμμαχίσει η Intel με κανένα, είτε να φτιάξει η nvidia κανά κορυφαίο board μόνη της...
zyx Δεκέμβριος 28, 2006 #12 Δεκέμβριος 28, 2006 εγω αντιθετα περιμενω να δω επιτελους μια ολοκληρωμενη πλατφορμα απο την amd κ δεν με νοιαζει τη θα κανει η nvidia και η καθε nvidia.
Rommel.Gr Δεκέμβριος 28, 2006 #13 Δεκέμβριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 03:31] εγω αντιθετα περιμενω να δω επιτελους μια ολοκληρωμενη πλατφορμα απο την amd κ δεν με νοιαζει τη θα κανει η nvidia και η καθε nvidia. +1:T:
hipro5 Δεκέμβριος 28, 2006 #14 Δεκέμβριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 00:49] 2) PCI 2.0 με 56 lanes (=3x16 + 1x4) άρα υποστήριξη quad SLI SLI ?.........Πάλι παραπληροφορείς τον κόσμο!....... Σιγά μην τους δώσει η ΑΤΙ chipset για να δουλεύει και τα SLI!...... CrossFire θέλεις να πείς...... .....και αυτόν τον πίνακα που δείχνει fps σε μερικά παιχνίδια, διαφημιστικό τρυκ είναι........ΠΟΙΟΣ θα παίξει παιχνίδια με onboard κάρτα γραφικών?.....ΚΑΙ lab-ίτης ΑΛΛΑ και εκτός..... EDIT: Αντί να βγάλουν καμιά καρτούλα Dual GPU embeded και να γίνεται να δουλεύει και σε CrossFire, για να μας αποτρέψουν να πάρουμε τις NVIDIA να παίξουμε, βγάζουν άλλα......
tigrakas Δεκέμβριος 28, 2006 #15 Δεκέμβριος 28, 2006 Εγώ έχω μία απορία. Τι θέλει να πει ο ποιητής με αυτό το DX10 USA που γράφει στο Q107?
gdp77 Δεκέμβριος 28, 2006 Author #16 Δεκέμβριος 28, 2006 Ναι Hippro, CF έπρεπε να γράψω.εγω αντιθετα περιμενω να δω επιτελους μια ολοκληρωμενη πλατφορμα απο την amd κ δεν με νοιαζει τη θα κανει η nvidia και η καθε nvidia.Το Θέμα είναι να μη τη δούμε στα 250, όπως κάτι 975 μητρικές σήμερα...
Sol Δεκέμβριος 28, 2006 #17 Δεκέμβριος 28, 2006 πηγή: ChileHardware babelfsih για μετάφραση ε από το G965 η Χ700 ενσωματωμένη στο RS960 chipset κάτι μπορεί να κάνει... Aπό τα 5 καρέ στα 10, διπλάσια απόδοση, αλλά άχρηστο έτσι κι αλλιώς.ωραίο φαίνεται το RD790, ΗΤ 3.0, ενσωματωμένη cache, για να δούμε αν θα κάνουν την διαφορά αυτή τη φορά.... Προφανώς αν σχεδιάζεται από κοινού (MADATI) η AMD θα το βελτιστοποιήσει όσο πάει για να ταιριάξει γάντι με τους K8L.
gdp77 Δεκέμβριος 28, 2006 Author #18 Δεκέμβριος 28, 2006 Προφανώς και σχεδιάζεται από κοινού και προφανώς ο στόχος είναι η βέλτιστη συνεργασία με τους K8L. Εντύπωση προκαλεί ότι αρχίζουν και παίρνουν σάρκα και οστά οι αναφορές της AMD για platformization. H Ενσωμάτωση cache στο southbridge, δεν μπορεί να σημαίνει, παρά και την ενσωμάτωση logic στο southbridge. Μπορεί να βρεθούμε δηλαδή στο ενδεχόμενο οι K8L να μην είναι ταχύτεροι από τους Conroe, αλλά η πλατφόρμα K8L + RD790 + HTX gpu να αποδίδει ταχύτερα.... Οπότε μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι με διαφορετικούς κανόνες και όλα αυτά μέσα στο 2007. Προσωπικά περιμένω με αγωνία τις εξελίξεις.
TifoziF1 Δεκέμβριος 28, 2006 #19 Δεκέμβριος 28, 2006 Θα ήταν άσχημο να οδηγηθούμε σε 2 μη-συμβατές μεταξύ τους πλατφόρμες. Τώρα η ασυμβατότητα σταματά σε μοβο+cpu και στο 2-πλο GPU (sli, CF) και ο ανταγωνισμός είναι καλός αλλα αν στο μέλλον πρέπει να αλλάζουμε μνήμες+μοβο+cpu+gpu για να πάμε από INTEL σε ΑΜD και το αντίστροφο τότε και ο ανταγωνισμός θα πέσει. Θα χαθεί η "PC-συμβατή*" πλατφόρμα και τα "καλά της"Ακομα και τα Μac πλέον παίζουν με PC-συμβατα hardware και Software. Ελπίζω η ΑΜD να αλλάξει δρόμο. (κάθε χρόνο και άλλο cpu socket ??)* Όσο συμβατή είναι στις μέρες μας
gdp77 Δεκέμβριος 28, 2006 Author #20 Δεκέμβριος 28, 2006 Οι μνήμες δεν αλλάζουν (δεν υπάρχει κάτι που να έχει ανακοινωθεί έστω). Και οι δύο είναι τώρα με DDR2 και στο μέλλον θα παίζουν με DDR3. Επίσης το PCI-E δε φαίνεται να αλλάζει. Θα υπάρχει και στις δυο πλατφόρμες. Τώρα αν το HTX είναι τόσο καλό όσο θεωρητικά ακούγεται, τότε ο κόσμος που θα αγοράζει AMD θα αγοράσει HTX κάρτες... Mobo + Cpu αλλάζαμε και θα αλλάζουμε πάντα όταν αναβαθμίζουμε από τη μια γενιά στην άλλη.Από την ΑΜD γενικά δεν έχω παράπονο... Και το SocketA κράτησε πολύ και το 939 κράτησε άλλο τόσο... Φαίνεται επίσης να κρατάει πολύ και το socket που έχουν τα 965 και 975 της Intel (δεν ξέρω πώς λέγεται). Μια στο τόσο δηλαδή κάθε εταιρεία μας δίνει και ένα socket που έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.Προσωπικά δε βλέπω να "χάνεται" η x86 πλατφόρμα. Δεν ξέρω πώς εσύ διαβλέπεις τέτοιο κίνδυνο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.