obijuan1983 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2006 Μετά απο ένα τρελό ξενύχτι λόγω Χριστουγέννων μου ήρθε μια ιδέα.Μπορεί να έχει ειπωθεί ξανά βέβαια ,δεν ξέρω.Προσπαθούσα να βρω τρόπο να ψύχω το νερό της υδρόψυξής (χωρίς παγάκια φυσικά...)Έτσι σκέφτηκα το εξής:Μέσα στο όλο κύκλωμα να παρεμβάλω ένα κομμάτι τετράγωνο αλουμινίου με διαστάσεις 6X6X6cm το οποίο θα έχει μια κεντρική οπή διαμέτρου 1/2 ίντσας και στου οποίου τις 2 άκρες θα προσαρμόζονται ρακόρ 1/2 της ίντσας.Τώρα για αρχή πάνω στις 2 απέναντι πλευρές του θα κολλήσουμε 2 ΤΕC έτσι ώστε το νερό που θα περνάει μέσα απο το ψυχόμενο απο τα TEC αλουμίνιο να ψύχεται και αυτό.1.Θέλω να ρωτήσω τους ειδικούς στα ΤΕC, πόσα watt Tec να χρησιμοποιήσω για αυτό το πρότζεκτ (θέλω να πετ'υχω θερμοκρασία νερου εισόδου στον επεξεργαστή περίιπου 5-10 βαθμούς.)2. Πως σας ακούγεται σαν εγχείρημα;Χρόνια πολλά σε όλους Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Δεκέμβριος 26, 2006 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2006 Θυμάμαι ότι το έχουμε δοκιμάσει αυτό.. αλλά δε θυμάμαι ποιος και πότε.. Νομίζω ότι δεν είχε βρεθεί αποτελεσματικός τρόπος να ψύχουμε τα (αναγκαστικά) μεγαλά TEC οπότε κατέληγε να ήταν δώρο άδωρο. Θα κάνω μια μικρή έρευνα μπας και το βρω το θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Δεκέμβριος 26, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2006 Καλά λες με λίγο search που έκανα είδα οτι δεν συμφέρει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.