hsigma Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2006 Καλημέρα και χρόνια πολλά! Πρόσφατα αγόρασα σύστημα, κ ως μονάδα ανάγνωσης / εγγραφής DVD προτίμησα το Plextor 755. Παρουσιάστηκε όμως το εξής φαινόμενο, το οποίο δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα ή κάποια ρύθμιση που χρειάζεται να κάνω εγώ. Ενώ διαβάζει κανονικά ότι CD/DVD βάλω μέσα, και γράφει κανονικά DVD, είτε data είτε DVD-Video, η διάρκεια εγγραφής είναι απογοητευτική (2 ώρες για λιγότερο από 4 GB σε 16x υποτίθεται... ). Επιπλέον, κατά την αναπαραγωγή audioCD ή DVD με ταίνία, η αναπαραγωγή γίνεται με μικρότερη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακούγονται ανεπαίσθητα "τσικ τσικ" καθώς και το τραγούδι/εργο παίζουν σαν να είναι κάπως σε slow motion... Έχετε κάποια ιδέα του τι μπορεί να φταίει? Είναι πρόβλημα της συσκευής, ή χρειάζεται να κάνω κάποια ρύθμιση εγώ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
halismi Δεκέμβριος 26, 2006 #2 Δεκέμβριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από hsigma Καλημέρα και χρόνια πολλά! Πρόσφατα αγόρασα σύστημα, κ ως μονάδα ανάγνωσης / εγγραφής DVD προτίμησα το Plextor 755. Παρουσιάστηκε όμως το εξής φαινόμενο, το οποίο δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα ή κάποια ρύθμιση που χρειάζεται να κάνω εγώ. Ενώ διαβάζει κανονικά ότι CD/DVD βάλω μέσα, και γράφει κανονικά DVD, είτε data είτε DVD-Video, η διάρκεια εγγραφής είναι απογοητευτική (2 ώρες για λιγότερο από 4 GB σε 16x υποτίθεται... ). Επιπλέον, κατά την αναπαραγωγή audioCD ή DVD με ταίνία, η αναπαραγωγή γίνεται με μικρότερη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακούγονται ανεπαίσθητα "τσικ τσικ" καθώς και το τραγούδι/εργο παίζουν σαν να είναι κάπως σε slow motion... Έχετε κάποια ιδέα του τι μπορεί να φταίει? Είναι πρόβλημα της συσκευής, ή χρειάζεται να κάνω κάποια ρύθμιση εγώ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Θα σου πρότεινα ένα update το firmware σε 1,06 (αν και δεν είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει).Ορίστε http://www.plextor-europe.com/technicalservices/downloads/firmw_755A.asp?choice=DVD-Recorders
hsigma Δεκέμβριος 26, 2006 Author #3 Δεκέμβριος 26, 2006 Έκανα ήδη από χτες σε 1.06, αλλά και πάλι δεν άλλαξε τίποτα...
halismi Δεκέμβριος 26, 2006 #4 Δεκέμβριος 26, 2006 Εντάξει με έψησες.....Λοιπόν 1)Σβήσε απο τη ριζα όλο το κανάλι (primary-secondary) και ξαναβαλτο κανονικά απο WINDOWS2)Το DMA της συσκευής σου δεν είναι ενεργοποιημένο ή ειναι λάθος ρυθμισμένο.Κανονικά θα έπρεπε να είναι στο ultra dma 2ή43)Kάνε defragment hd4)Δοκίμασε άλλο καλώδιο IDE5)Δοκίμασε να βγάλεις όλα τα άλλα οπτικά μεσα που έχεις και το Plextor να συνδεεται με τον σκληρό6)Δες τα jumperakia και εαν είναι στο cable select βάλτα σε primary-secondary από μόνος σουΕλπίζω να βοήθησα......
hsigma Δεκέμβριος 26, 2006 Author #5 Δεκέμβριος 26, 2006 Χμ, επειδή πρέπει να επέμβω hardware-ικά και τώρα δεν έχω χρόνο, θα πρέπει να το κάνω κάποια άλλη στιγμη...Θα δοκιμάσω να ανοίξω το κουτί να δω αν υπάρχει κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις btw, θα ενημερώσω αν το πρόβλημα εξακολουθεί και υπάρχει!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.