Jump to content

6300 oc

anthis

Recommended Posts

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Την Τετάρτη που θα κατέβω Στουρνάρη θα ζητήσω από κανένα κατάστημα εκεί...

Μαζί με τον δίσκο έβαλα ένα πιο μακρύ καλώδιο, το οποίο κατάλαβα ότι δεν δούλευε...

Έβαλα λοιπόν το παλιό αλλά δεν φτάνει... Υπάρχει πουθενά κανένα extension για ide cable

να αγοράσω? Ή IDE cable μακρύ

Πήρα ένα rounded IDE cable αρκετά μεγάλο ώστε να φτάσει, θα κάνω μια δοκιμή και θα postάρω...

Τώρα τελυταία ότνα αφήνω το PC με τις ώρες να κατεβάζει μερικές φορές κάνει και ένα restart... Σε τι οφείλεται τώρα αυτό? Το σύστημα έβγαλε ORTHOS πέντε-έξι ώρες χωρίς πρόβλημα... Να δώσω άλλη λίγη τάση στον επεξεργαστή?

Edit:

Όλα οκ τώρα... Έβαλα το rounded και με τα jumper ρύθμισα master το σκληρό και slave το DVD και τα βλέπει και τα δυο τώρα....

Επίσης για να ενημερώσω έβαλα πάνω στην ninja plus έναν δυνταό coolermaster ανεμιστήρα και τώρα στα 3,2Ghz και 1,3625 volts έχω 56 βαθμούς max σε full load....

Παίρνει άραγε να το ανεβάσω άλλο λίγο? :p:cool:

To PC χωρίς να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις του BIOS κάνει restart μερικές φορές σε άσχετες στιγμές, ενώ το ORTHOS το βγάζει 4-5 ώρες και δεν κολλάει...

Τι να γίνετε τώρα? Όταν πρωτο έβαλα τον νέο ανεμιστήρα στην Scythe όταν άνοιγε έκανε έναν ήχο σταμάταγε και μετά ξανα άνοιγε το PC και μου φάνηκε σαν να πέταγε μια σπίθα

μέσα από την Scythe... :blink: Ή ιδέα μου ήταν ή κάτι βραχυκυκλώνει... Τι όμως?

Edit: Tα έβγαλα όλα και τα ξαναέβαλα για άλλη μια φορά κα τώρα δουλεύει, αφού βέβαια απενεργοποίησα όλα τα συστήματα της Intel από BIOS (eist, thermal monitor etc...)

Οι μνήμες όταν τις ακουμπάω είναι ζεστές, πρέπει να πιάνυν 50-60 βαθμούς.. Δεν ζεματάνε κιόλας αλλά είναι λίγο ζεστές... Το OCZ memory cooler δεν χωράει να το βάλω γιατί έχει πιάσει όλο τον χώρο η Scythe... Μάλλον λέω να ανοίξω μια τρύπα στο κουτί και να βάλω έναν οχτάρη ανεμιστήρα να φυσάει πάνω τους....

• 2 months later...

Ρεύμα στα 450+ πρέπει να δώσεις πάνω από 1.4v στη cpu και 0.1 στο chipset.

Αν βλέπεις πως δεν έχεις πρόβλημα από θερμοκρασίες και οι μνήμες βγάζουν memtest error free πιστεύω θα είσαι σταθερός εκεί.

Thanks για το reply... :)

Έχω αγοράσει το OCZ memory cooler και επειδή θα βάλω και υδρόψυξη τώρα μαζί με μια thermlaright HR-05 στο chipset θα ανεβάσω όσο πάει... Στοχεύω αν γίνεται σε 500 fsb...

Και πάνω... :happy: (λέμε τώρα....)

Σε 450 fsb , vcore 1,35 και chipset +0,1 volt είμαι πάρα πολύ σταθερός... Και οι μνήμες με 2,2 5/5/5/15 στα 900 χωρίς ακόμα να έχω βάλει το OCZ memory cooler...

Μόλις τοποθετήσω το νεράκι θα postάρω.... :D

Ναι... Bέβαια αναλυτικότερα έδωσα 0,1 στο chipset, στο fsb στο PCi-e και ρύθμισα το PCI-e στα 105 mhz....

’λλαξα και τον Scythe που πέταγε την σπίθα (ή κάτι τέτοιο έκανε...) με έναν Coolermaster και όλα είναι οκ....

Τώρα βέβαια σύντομα θα τοποθετήσω την υδρόψυξη.... Να βρω ένα ρακοράκι που μου λείπει και θα την βάλω...

Η υδρόψυξη ακόμα δεν τοποθετήθηκε... Εντός των ημερών ελπίζω...

Έχω όμως μια απορία.... Η μνήμη RAM που έχω είναι OCZ Platinum 6400 800mhz 4/5/4/15

αλλά 2x512mb....

Τώρα που πέσαν οι τιμές σκέφτηκα να πάρω αυτές....

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=903639

Νομίζω ότι είναι ίδιες... Θέλω απλά να έχω 2GB... Διάλεξα αυτές γιατί ανεβαίνουν καλύτερα πιστεύω από το κιτ της Teamgroup που είναι 2GB βέβαια στα 100 ευρώ....

Κοιτάζοντας όμως στο cpuz είδα ότι οι δικές μου μνήμες έχουν λίγο διαφορετικό κωδικό κατασκευαστή από αυτές που πρόκειται να αγοράσω... Στα χαρακτηριστικά όμως είναι ίδιες ακριβώς... Από πλαίσιο είχα πάρει και ατές που έχω τώρα...

Θα δουλέψουν σωστά dual channel 2GB? Δηλαδή 4x512mb? Από πάνω θα βάλω και το OCZ XTC memory cooler που έχω αγοράσει και στόχος είναι να πιάσω 500Fsb και 1000mhz μνήμες... Έχω την κατάλληλη ψύξη για αυτό....

Ο κωδικός που μου βγάζει το cpuz είναι ο εξής:

OCZ2P800512

Ενώ αυτές που θέλω να πάρω έχουν αυτόν:

OCZ2P8001GK

Η μόνη μου απορία είναι αν θα παίξουν οκ.... Οι τωρινές που έχω ανεβαίνουν πολύ....

Αρχική απάντηση από anthis

Ωραία... Ευχαριστώ πολύ, ειδικά και για το γρήγορο reply... :T:

Σύντομα θα τις έχω... :cool: Ελπίζω να μην εξαντληθούν πριν τις πάρω...

τπτ μαν.

’ντε με το καλό και καλοδούλευτες.

Τις αγόρασα... Απλά στο ένα dimm στην πίσω μεριά η ψύκτρα ήταν μισο-ξεκολλημένη.... :(

Προσπαθώ να την κολλήσω καλά τώρα... Να τα γυρίσω πίσω? Κρίμα....

Πολύς δρόμος... Ελπίζω να διορθωθεί....

Το προβληματάκι το διόρθωσα, έμεινε το dimm έαν βράδι με μανταλάκι... :)

Έβαλα και το νερό επιτέλους, μαζί με μια HR 05 στο chipset.... :cool:

Οι θερμοκρασίες έπεσαν απίστευτα.... Να δώσω 2,3 volt στις μνήμες ή είναι υπερβολικό?

Θέλω να τις ανεβάζω από τα 800 στα 1000... Το σηκώνουν... Έχω και το OCZ XTC Memory Cooler

Τι κάθομαι και λέω και εγώ ότι σηκώνουν τα 1000? Τώρα που τρέχω με ORTHOS ούτε στα 930 δεν πάνε.... Κρίμα... :(

Το ρέυμα των 2,3 volt ππου τους έδωσα υπάρχει άραγε περίπτωση αντί για ευστάθεια να προκαλεί το άκρως αντίθετον? Θα δοκιμάσω με 2,1 και μετά με 2,2 στις ίδιες συχνότητες....

Έδωσα και στο chipset +0,2 volt απλά για να είμαι σίγουρος ότι δεν φταίει ατό γισα το αν δεν παίζουν οι μνήμες... Τα tset τα κάνω με ORTHOS, το fsb χαμηλά και DDR/FSB ratio

3/1... Δηλαδή υποτίθεται ότι με 333 fsb θα έβλεπα αν τρέχουν στα 1000... Πού κάτι τέτοιο όμως.... Ακόμα και με το cooler που πήρα με τα ανεμιστήρια, τίποτα...

Καλά το elpida δεν ανέβαινε στα 1000?

Edit: Συνειδητοποίησα ότι με τα 2,3 voltνήμες δεν ανέβαιναν τόσο όσο ανέβαιναν με 2,1 ή 2,2... Κάνω τώρα πειραματισμούς με 2,1 και 2,2... Τα 930mhζ πάντως τα έχει άνετα με 2,1... Με 2,3 πέταγε error...

Φαίντεαι αυτά τα τσιπάκια δεν αγαπάνε την υπερβολική τάση... Ζεσταίνονται... :p

Edit:

Τελικά οι μνήμες τερματίζουν στα 990mhz και δεν πάνε ρούπι πάνω.... Τραγική ειρωνεία, πιάνουν τα 990 και όχι τα 1000...

Τέσπα... Μάλλον θα τις τρέχω στα 972 και τον επεξεργαστή θα τον τρέξω στα 3,4ghz με 486 fsb.... Καλά θα είναι και έτσι... Τώρα έχω αρχίσει δοκιμές για να βρω κατάλληλη τάση σε chipset και cpu.. Θα postάρω αποτελέσματα....

Θα πρέπει να δώσω οπωσδήποτε +0,2 volt στο chipset για να σηκώσει αυτό το fsb, ή παίζει να φτάνει το +0,1?

Edit 2: Θα κάνω μια προσπάθεια μήπως και τρέξουν οι μνήμες στα 1000mhz με 5/6/6/15

Γενικά σαν να φαίνεται να τερματίζει η μητρική εκεί γύρω στο 475 fsb... Οι μνημες σηκώνουν μέχρι και 495 με 5/5/5/15 οπότε δεν με κόβουν αυτές, στον επεξεργαστή έδωσα μέχρι και 1,55 άρα ούτε αυότς με κόβει (και ούτε χρειάζεταi πολύ ρεύμα... Είχε τα 475 fsb

με vcore 1,375 σταθερά)

Δίνω στο chipset +0,2 στο fsb +0,2 στο PCI-e +0,1 PCI-e 115mhz στις μνήμες +0,4 (αυτές είναι οκ δεν υπάρχει θέμα από εκεί) και στον επεξεργαστή από 1,4 έως και 1,55 και δεν πιάνει το 480 fsb....

Θερμοκρασίες είνια super λόγω υδρόψυξης... Στο chipset έχω μια HR-05 με fanάκι πάνω, ακόμα και σε full load το chipset είναι δροσερό....

Με +0,3 στο chipset το σύστημα δεν postάρει... Τι να φταίει? Πρέπει να ρυθμίσω το PCI lock? Δεν υπάρχει επιλογή στο BIOS.... Πώς το ρυθμίω αυτό?

Δοκίμασε: chipset +0,1 στο fsb +0,1 στο PCI-e +0,0 PCI-e 100mhz στις μνήμες +0,3 cpu 1.5 στα 480 με επιλογή στις μνήμες 2.00 και option 1.

Επίσης φρόνtισε να μην έχειw σφίξει πολύ το μπλοκ της cpu πάνω στη μητρική...

Πόσο δηλαδή σφικτό πρέπει να είναι το block? Κατά την γνώμη μου είναι πολύ καλά, η απαγαωγή της θερμότητας είναι πολύ καλή....

Οι μνήμες με 0,1 αν θυμάμαι καλά δεν παίζουν οκ στα 480x2.... Αντέχουν άνετα 495x2 με 2,2... Ό,τι timings και να έβλα τα 500x2 δεν τα έχουν... Δεν πειράζει.... :flower:

Απλά τα 486 θέλω να πιάσω, τα οποία έχουν οι μνήμες....

Δοκιμάζω αυτά που είπες με vdimm 2,2 και θα postάρω τι έγινε.... :)

Edit:

Και με αυτά τα settings δεν παίζει.... :(

Φαίνεται εκεί 475-478 τερματίζει η μητρική.. Όχι ο επεξεργαστής όμως γιατί τρέχει σταθερά στα 475 με 1,375... Νομίζω αυτό είναι αξιοπρόσεκτο... Αν είχα Commando και 1066mhz μνήμες πιστεύω θα ανέβαινε πάρα πολύ ψηλά... Πρέπει να είναι καλό κομμάτι.... :cool:

Θα δω με πόσο λιγότερο ρεύμα μπορεί να είνια σταθερό όλο το σύστημα στα 475 και θα το αφήσω εκεί... Δεν ανεβαίνει πιο ψηλά... Αφού δεν postάρει και με +0,3 στο chipset...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.