Jump to content

6300 oc

anthis

Recommended Posts

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Το βλέπω να πιάνει άνετα 500 fsb... Σαν το δικό σου... Αντέχουν και οι μνήμες...

Σε τόσο υψηλές συχνότητες όμως οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν τρελλά... Για παράδειγμα το παθητικό heatspreader των μνημών θα αντέχει στα 1000Mhz ή σε έξι μήνες οι μνήμες θα είναι για πέταμα?

Επίσης το παθητικό σύστημα του chipset με το ανεμιστηράκι που του έχω εφαρμόσει δεν θα λιώσει :D:o με διπλάσιο σχεδόν fsb?

Tα ίδια και για τον επεξεργαστή...

Θέλω να πω ο΄τι όταν υπερχρονίζεις δεν το κάνεις για να σου χαλάσουν τα κομμάτια σε ένα χρόνο... Τουλάχιστον εγώ θέλω αυτά τα κομμάτια για κάμποσο χρονικό διάστημα...

Τα χρυσοπλήρωσα...

Απλά για παράδειγμα ένας conroe με θερμοκρασίες 60-65 βαθμούς σε full load (κάπου εκεί θα πάει αν το ανεβάσω και άλλο) τι μέσο όρο ζωής θα έχει? :confused::)

Απλά για παράδειγμα ένας conroe με θερμοκρασίες 60-65 βαθμούς σε full load (κάπου εκεί θα πάει αν το ανεβάσω και άλλο) τι μέσο όρο ζωής θα έχει? :confused::)

Και εμένα αυτή είναι η απορία μου.

Προσωπικά θέλω το PC να τρέχει για 2 χρόνια όπως έτρεχε τη πρώτη μερα και να μην είναι για πέταμα μετά από 1 χρόνο.

Μετά από 2 χρόνια, πιστεύω ότι είναι καλο χρονικο περιθωριο αναβάθμισης.

Και εγώ είχα αυτή την απορία. Πόσο θα αντέξει το σύστημα. Το έχω 24/7 στα 430χ7 με max temp 27-29. Έφτασα σταθερά μέχρι 450ΜΗz αλλά στα 460 κόλλησε.. Πειράζει αν αυξήσω κατα 0.1 τα fsb/mch?

Εγώ απλά αύξησα το mch κατά 0,1 volt αν και δεν ήταν απαραίτητο... Στον επεξεργαστή έχω 1,35... Είμαι rock stable στα 3,2GHZ, 458fsb...

Να ξανακατεβάσω το mch σε stock?

Επίσης γνωρίζει κανείς αν οι ocz platinum XTC 6400 μπορούν να πιάσουν timings χαμηλότερα από 5/5/5/15?

Χάλια!!!! Δεν ανοίγει καθόλου το PC με το νέο BIOS!!! Τι το ήθελα?!?!?!?!

:tomato: :bye: :(

Τώρα postάρω από άλλο PC που έχω...

Τι να πω... Έβγαλα την μπταρία από την μητρική να καθαρίσει το CMOS, αποσύνδεσα και την τροφοδοσία... Καιέσπασε το πλαστικό που δέχεται την μπαταρία! :woot::tomato::help: Έβαλα λίγη κόλλα με μαεστρία μήπως και σωθώ...

Να δούμε και αν θα ανοίξει τελικά... Σίγουρα θα ξαναβάλω το F6...

Γενικά για ψύκτρα τι είναι καλύτερο? Έψαξα πολύ και με βάση δυο σελίδων που βρήκα...

http://www.hardware.info/en-US/productdb/ZGNnl2ZlyZpl/bGNkbJiZmJnK/viewbenchmarks/Temperature_with_120_Watt_load__High_speed

http://www.hardware.info/en-US/productdb/ZGNnl2ZkyZ1l/bGNkbJiZmJnK/viewbenchmarks/Noise_level_high_speed_10_cm

Και φυσικά λαβαίνοντας υπόψη τις διαφορές στις τιμές που βρήκα στο www.skroutz.gr

βρήκα ότι value for money best είναι...

1)Scythe mine με 36 ευρώ

2)Arctic cooling freezer 7 pro με 24 ευρώ

Έχει δοκιμάσει κανείς αυτές τις ψύκτρες? Εϊναι καλές? Η καλύτερη για μένα είναι Scythe infinity αλλά είναι ακριβή... Ποια να πάρω από τις δυο?

Θα αγοράσω την scythe mine... (για το άλλο PC βέβαια...)

Οι θερμοκρασίες που έχω τώρα στα 3,2Ghz του core 2 duo με την golden orb 2 είναι

52 idle και 65 full load.... Είναι ανεκτές? Ή σε έξι μήνες ο επεξεργαστής θα είναι για πέταμα...?

Να αλλάξω και εκεί ψύκτρα? (πού να βγάζω τώρα την μητρική...)

Δεν είναι καλές οι θερμοκρασίες που αναφέρεις, ειδικά εάν δεν έχεις ρίξει και ρεύμα....και λέγοντας full load τι εννοείς; με Όρθος(stress cpu, priority 5) ή απλά σε Κανά rendering....

Για τις ψύκτρες τώρα, από αυτές που αναφέρεις η πιο καλή είναι η Scythe Infinity, η οποία είναι μεν ακριβή, αλλά παίρνοντας μια φθηνότερη και μην κάνοντας την δουλειά σου ακυρώνεις ολόκληρη την επένδυση.

Full load εννοώ το ORTHOS... Και όταν βάζω το TAT σε 100% workload...

Πάντως όπως κοίταξα, η scythe mine με την Scythe infinity έχουν πολύ μικρή διαφορά...

2-3 βαθμούς κελσίου, όταν η mine έχει 10-12 βαθμούς διαφορά με αυτή που έχω τώρα και βάλε... Μάλλον βλέπω να βάζω την Scythe Mine στον conroe μου και την GOlden Orb στον άλλο...

Πόσο δηλαδή έπρεπε να είναι οι θερμοκρασίες? Ρεύμα δίνω 1,35... Σε chipset και fsb δεν έχω δώσει τίποτα...

υπαρχει και η scythe ninja+ ...στα 40€

και πλεον πιο κατω και απο 40...

Δευτερη καλυτερη επιλογη μετα απο infinity...

(παιζει οι 2-3C διαφορα να ηταν σε idle ...

σε load θα ηταν πολυ πιο μεγαλη ...mine Vs infinity)

Δείτε τα στατιστικά και μόνοι σας... Εγώ το πιστεύω το συγκεκριμένο site πάντως... H ninja είναι χειρότερη από την mine...

http://www.hardware.info/en-US/productdb/ZGNnl2ZlyZpl/bGNkbJiZmJnK/viewbenchmarks/Temperature_with_120_Watt_load__High_speed

Και γράφει load... Δεν νομίζω σε idle να τα μετράνε... Γιατί άμα κοιτάξετε χαμηλά φτάνει μέχρι 65 βαθμούς και να φανταστείτε αυτές είναι οι top ψύκτρες... Ούτε την Blue Orb δεν έχει... Εϊναι σε chart πιο κάτω.... Και πιάνει 67-68 αν θυμάμαι καλά... ’ρα είναι full load...

Σε ένα site με τροφοδοτικά που είχε ένα test και έλεγε πόσα watt καίει το PC σου, μου έβγαλε ότι ένας 6300 στα 3200MHz και τάση 1,35volt σπαταλά 120watt...

Τώρα που κοιτάω σε άλλα site δεν μου γεμίζει και πολύ το μάτι η mine... H arctic cooling freezer pro 7 στα 24 ευρώ λέει τίποτα ή μια από τα ίδια?

Λέει καλύτερα να πάρω την Nija Plus? 37 ευρώ

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807902

Θα δω διαφορά?

Πείτε μου γιατί καίγομαι!!! :jump: (Μαζί με τον υπερχρονισμένο μου επεξεργαστή)

Την πήρα την ninja... Αύριο την τοποθετώ... Μέσα στο κουτί είχε λίγη θερμοαπαγωγική πάστα... Να χρησιμοποιήσω αυτή ή να βάλω από την Arctic Ceramic που έχω? Τι είναι καλύτερο?

Τοποθέτησα επιτέλους την Scythe Ninja... Οι θερμοκρασίες σε idle έπεσαν 8-10 βαθμούς και σε full load 5 βαθμούς... Not bad... Αν κάποτε της βάλω και πιο δυνατό ανεμιστήρα θα πάει καλύτερα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.