Jump to content

6300 oc

anthis

Recommended Posts

Δεν υπάρχει περίπτωση να με κόψουν οι μνήμες... OCZ Platinum XTC με επίσημη ταχύτητα 800Mhz 4/5/4/15... Έχω δει άλλους με μνήμες 667 ή και 533 να φτάνουν 900 και 1000 Mhz... Σε site που έχω κοιτάξει άνετα πιάνουν τα 1000 αυτές οι μνήμες.. 170 ευρώ τις πήρα...

Και ποτέ δεν έπιασε 75 βαθμούς ο επεξεργαστής.... ’σχετα τι λέει το core temp... Δεν το χρησιμοποιώ πια... Μόνο το easy tune, το οποίο και εμπιστεύομαι... Ούτε 55 δεν πιάνει στα 2,66 σε full load...

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

ΑΑ, είναι 1 gb kit ε?Δε το πρόσεξα στην αρχή!Τότε εντάξει οκ δε νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα τόσο με αυτές,επόμενο είναι το μόμπο, ελπίζω να σου πίασει 500άρικο+.

Γιατί δεν εμπιστεύεσαι το Coretemp? Νομίζω πως καλό είναι να το κοιτάς και αυτό.

75 μπορεί να πιάσεις αργότερα αν το κλοκάρεις και άλλο το σύστημά σου ,αυτό εννοώ. Όχι τώρα.Δλδ όσο κλοκάρεις με αυτή τη ψύκτρα, να κοιτάς να είσαι κάτω από τους 75, για όριο ασφαλείας στο λέω,γιατί θεωρητικά αντέχουν μέχρι 85. :)

Καλοκαίρι μεριά, με τις ζέστες θα πάρω μια zalman 9700 να καθαρίσω...(θα πάει στο άλλο PC η thermaltake)

Thanks παιδιά για όλη την βοήθεια! :D:cool::T:

Μόλις αγοράσω την θερμοαπαγωγική πάστα και στερεώσω καλά την ψύκτρα του chipset θα ανεβάσω και άλλο... Θα πάω μέχρι ένα σημείο ώστε να μην υπερβαίνει σε full load η θερμοκρασία τους 65 βαθμούς... (η θερμοκρασία που δείχνει το easy tune 5 όχι του core temp... Το Core Temp δείχνει πάντα 10 βαθμούς πάνω...)

Γύρω στην Πέμπτη θα το έχω πάει σε αυτό το σημείο...

Αρχική απάντηση από anthis

Θα πάω μέχρι ένα σημείο ώστε να μην υπερβαίνει σε full load η θερμοκρασία τους 65 βαθμούς... (η θερμοκρασία που δείχνει το easy tune 5 όχι του core temp... Το Core Temp δείχνει πάντα 10 βαθμούς πάνω...)

Γύρω στην Πέμπτη θα το έχω πάει σε αυτό το σημείο...

Aυτό μη το λες για καλό....Γιατί οι πιο πολλοί εμπιστεύονται καλύτερα το Coretemp....

Τα συστήματα που παρέχουν οι μητρικές για υπερχρονισμό μόνο σε μεγάλο φόρτο, αξίζουν? Π.χ. το C.I.A. 2 της Gigabyte ή το AI N.O.S. της Asus....

Τι είναι καλύτερο? Να υπερχρονίζεις έτσι ή να έχεις συνέχεια υπερχρονισμένο το σύστημα?

Το κακό του συνεχούς υπερχρονισμού κατά τη γνώμη μου είναι ότι όταν π.χ. έχεις ανοιχτό το PC για μια μέρα να κατεβάσει bit torrent τότε το "ταλαιπωρείς" χωρίς λόγο με τα επιπλέον Mhz και volt και θερμοκρασίες...

Από την άλλη αυτό το περιστασιακό overclocking σε heavy load, είναι σταθερό ή κάνει restart συνέχεια?

Θα άξιζε να βάλω υδρόψυξη? Τι λέτε... Με την υπάρχουσα ψύξη που έχω και να ντέχουν τα κομμάτια, για FSB μεγαλύτερο από 400, πού κιόλας 500, οι θερμοκρασίες θα είναι μεγάλες...

Σύμφωνα με το core temp πάντα...

Στο multirama έχουν έν σύστημα υδρόψυξης με 75 ευρώ που ψύχει μόνο τον επεξεργαστή... Λέει τίποτα? Γενικά το να φτιάξεις ένα σύστημα υδρόψυξης πόσο κοστίζει?

Με την υπάρχουσα ψύξη ανέβασα πάλι σε 400Fsb, δηλαδδή στα 2800Mhz...

Τρέχει εδώ και μισή ώρα το ORTHOS χωρίς προβλήματα....

Το super PI 1M το έβγαλε σε 20,9 sec...

Σε full load το core temp δείχνει 60 βαθμούς ενώ το easy tune 52...

Καλά είναι πάντως... Θα ανεβάσω ακόμα πιο πάνω ... Μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες....

Στον επεξεργαστή δίνω 1,35 volt το cpu-z γράφει όμως όμως 1,328...

Μάλλον για αυτό έχω καλές θερμοκρασίες...

Οι μνήμες τώρα τρέχουν στην ονομαστική τους ταχύτητα αλλά τάση τους δίνω 2,2...

Είναι απαραίτητο? Καλύπτεται πάντως από την εγγύηση... Θερμαίνονται πιο πολύ με αυξημένη τάση? Σε ιστοσελίδες που έχω διαβάσει πάνε μέχρι και 1000Mhz...

Αυτή τη στιγμή τρέχω σταθερά (μια ώρα το Orthos οκ) στα 3Ghz...

430x7

Voltage 1,35volt το cpu-z λέει 1,328-1,344...

Σε full load πιάνει 62-3 βαθμούς...

Σε chipset και fsb δεν έδωσα ρεύμα και δεν έχει πρόβλημα...

Στις μνήμες δίνω 2,2.... Όχι ότι πιο κάτω είχαν πρόβλημα...

To super PI 1M το βγάζει σε 19,4 sec...

Timings 4/5/4/15... ’ραγε μπορώ να σφίξω λίγο τα timings?

Γύρω στα 4/4/4/8 ή 4/4/4/12? Θα κερδίσω τίποτα σημαντικό?

Την πρώτη φορά που είχα υπερχρονίσει και μου έκανε restart έφταιγε κάτι άλλο στο PC, όχι ο υπερχρονισμός.... Δεν είχα συνδέσει μια τροφοδοσία στην κάρτα ήχου... Μετά από καιρό το κατάλαβα... Καλά κομμάτια η μητρική αυτή της Gigabyte με τον 6300 και τις OCZ platinum 6400...

Πήγα το fsb στα 458 και ο επεξεργαστής είναι στα 3200Mhz.... Το 3d mark το έβγαλε μια χαρά καθώς και το super PI.... Έβαλα timings 5/5/5/15 μήπως κόλησσαν οι μνήμες στο 448k test... Θα αφήσω το ORTHOS να τρέξει πέντε-έξι ώρες να δω αν είναι σταθερό....

Ολοκλήρωσε το Super PI Mod 1M σε 18, 344 sec... :D

To ORTHOS τελειώνει ποτέ?

Σε full load σύμφωνα με το TAT της intel πιάνω max 59-60 βαθμούς... Σε τόσο υψηλή συχνότητα και με όχι και την πιο δυνατή ψύξη που υπάρχει.... Φοβεροί οι Conroe...:cool:

πολύ καλά είσαι, αλλά θα σου έλεγα να κάνεις και μια προσπάθεια με +0.1vmch, και λίιιιιγο παραπάνω vcore...

στις μνήμες τα 2.20v είναι εντάξει, και εκτός τα 5-5-5-15 που έβαλες, τα άλλα πως τα έχεις?

Θα σου πρότεινα να τα αφήσεις στο auto, και να μπουτάρεις με 400fsb... μετά χρησιμοποίησε setfsb ή easytune - εγώ κέρδισα λίγο σε επιδόσεις με αυτόν τον τρόπο ;)

Eπίσης υπάρχει και μια άλλη επιλογή στο bios "memory performance enhance", δοκίμασε να το βάλεις fast, κάτι κερδίζεις και από κει...

δώσε +0.1vmch και ανέβα σου λέω

αν χρεαστεί δώσε λίγο ακόμα vcore - με καλό airflow, έως 1.40v τουλάχιστον, είναι άφοβα

άστα τα υπόλοιπα, μην πειράξεις τίποτα άλλο

πιστεύω έχεις ακόμα περιθώρια

Σωστός... Μόνο το intel thermal anlysis εμπιστεύομαι.... Μέχρι τι θερμοκρασίες είναι ανεκτές σε full load ώστε να έχει μια αξιοπρεπή διάρκεια ζωής ο επεξεργαστής? Μην τα φτύσει σε ένα χρόνο...

Λέτε να ανέβω και άλλο? Θα βάλω το Memory enhance στο fast... Το robust graphics booster αξίζει να το ενεργοποιήσω? Έχω μια 7800gt... Θα κερδίσω τίποτα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.