dohc161416003179 Δεκέμβριος 28, 2006 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2006 Για τον Pentium δεν ξέρω να σου απαντήσω, ανάλογα με τη πυρήνα φορούσε....Αφού το σύστημα το έχει η αδερφή σου, ποιος ο λόγος να τον ανεβάσεις;Ενοείτε ότι όσο ανεβάζεις FSB ζεσταίνονται όλα(επεξεργαστής, τσίπσετ, μνήμες) Το ανεμιστηράκι φσυικά και θα φυσάει πάνω στο τσίπσετ και θα δεις βελτίωση με αυτό το τρόπο, με την προυπόθεση ότι υπάρχει ένα στοιχειώδες airflow στο κουτί(=μπάινει κρύος αέρας από μπροστά και βγαίνει από πίσω και ψηλά ζεστός) Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Δεκέμβριος 29, 2006 Author #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2006 Ναι υπάρχει πολύ καλό airflow... Μόλις πάρω το ανεμιστήρι (σήμερα-αύριο) θα ανεβάσω...Επίσης όταν βάζω Fan Control Intel QST τότε ακούγεται πολύ το PC.... Λες και fullάρει όλα τα ανεμιστήρια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Ιανουάριος 1, 2007 Author #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2007 Ανέβασα πάλι....Αυτή την στιγμή τρέχω τον Core 2 duo 6300 στα 2,45Ghz (350x7)To FSB 350 και την τάση του επεξεργαστή στα 1,35volt.... Οι μνήμες τρέχουν στα 700και τάση 2,2volt.... Στο chipset και το fsb δεν έχω δώσει καθόλου παραπάνω ρεύμα....Τις ρυθμίσεις τις έκανα από το BIOS... Σε full load πιάνει 37 βαθμούς κελσίου... Και είναι σταθερό.... Έτρεξα το ORTHΟS για 14 ώρες και το Memtest για τρεις ώρες....Μόλις μου έρθει το ανεμιστηράκι που έχω παραγγείλει να βάλω πάνω στο chipsetθα φτάσω το fsb στα 400, να έχω 2,8Ghz και οι μνήμες να τρέχουν στην ονομαστική τους ταχύτητα, 800Mhz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιανουάριος 1, 2007 #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2007 διαβαζα διαβαζα κ πιστευω οτι δοκιμαζεις πολλες επιλογες ταυτοχρονα..Αρχισε απο ενα σταδιο..πχ 7χ350 default ολα..Δεν σου bootarei?Αυξησε λιγο ρευμα..Αν θυμαμαι καλα,οι μνημες σου 800αρες δεν ειναι; Ποιος ο λογος να δωσεις ρευμα και εκει..;Επισης κατι αλλο που κανεις..Βαλε χαλαρα timings και πεζε με το fsb του cpu..Να δεις ποσο αντεχει κ αν αντεχει..Αν βλεπεις οτι δεν σου κανει βλακειες αλλα ενα ρεσταρτ στα τοσα παιξε με τα ρευματα..αλλα μια μια επιλογη.Οχι με την μια σε cpu MCH k fsb k vdimm.Μιας κ ειδα το λαστ ποστ σου,αν βλεπεις οτι ειναι stable εκει με αυτα τα ρευματα..δοκιμασε να ανεβασεις στα 360.Παιξε με αυτη την συχνοτητα..λιγες λιγες κινησεις..Εμενα μου χε τυχει να ειμαι στα 3,7 να τρεχω s&m 1 ωρα , μετα στο καπακι να παιζω battlefield 2142 για 2,5 ωρες κ να βαραει restart..Ηδη ειχα δωσει 1,58 κ δεν ηθελα παραπανω.Το θεμα ειναι οτι στα 3,6 που ειμαι τωρα, δεν ξερω αν βγαζει prob στο orthos αλλα εχω uptime 7 μερες,παιζω κανω οτιδηποτε κ restart δεν εχει βαρεσει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrist16 Ιανουάριος 2, 2007 #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2007 Έχεις απενεργοποιήσει τα συτήματα εξοικονόμησης ενέργειας;Απο ένα σημείο και μετα , τα Intel speedStep κτλ. πρέπει να τα απενεργοποιήσεις . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Ιανουάριος 8, 2007 Author #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2007 Κάτι έχω απενεργοποιήσει... Μπορεί κάποιος να μου πει συγκεκριμένα τι πρέπει να απενεργοποιήσω? Καλή χρονιά σε όλους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Ιανουάριος 11, 2007 Author #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Έβαλα ένα ανεμιστήρι 4cm πάνω στην παθητική ψύκτρα του chipset... ΤΗν ώρα που την βίδωνα σαν να ξεκόλησσε λίγο η ψύκτρα... Δεν είμαι σίγουρος αν πατάει όπως πάταγε πριν... Μου φαίνεται ότι είναι λίγο πιο ασταθείς.. Πρέπει να κάνω κάτι? Τουλάχιστον μην χρειαστεί να βγάλω όλο την μητρική και τα πάντα...Από το BIOS διάλεξα το INTEL QST ως control fan method, αλλάτώρα δεν μου βγάζει θερμοκρασία chipset.. Πώς μπορώ να την δω? Έχει καμμιά σχέση με το System Temperature? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Ιανουάριος 12, 2007 Author #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 Ανέβασα το FSB στα 360 με voltage 1,35... Όλα τα άλλα είναι απείραχτα (μόνο τις μνήμες έχω στα 2,2volt)... Είναι σταθερό... Θέλω να το πάω στα 400... Αν δω αστάθεια τι να κάνω? Να δώσω ρεύμα στο FSB, στο MGH, ή στον επεξεργαστή ή σε όλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Ιανουάριος 13, 2007 Author #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2007 Με την ψύκτρα του chipset πρέπει να κάνω κάτι? Να βάλω κάποια ειδική κόλλα? Ή δεν χρειάζεται? Πώς μπορώ να δω την θερμοκρασία του? Δεν εμφανίζεται πουθενά... Πείτε κάτι ρε παιδιά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Ιανουάριος 13, 2007 #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2007 Μην αγχώνεσαι, αν δώσεις επιλογή auto στο system voltage ώστε να σου βγάλει system voltage optimised, λογικά θα σου δείξει στο επόμενο μπουτάρισμα όλες τις θερμοκρασίες, αλλά αυτό έχει το κακό ότι δίνιε περισσότερο ρεύμα από όσο χρειάζεται.Αφού έχεις βάλει το ανεμιστηράκι στο τσίπσετ είσαι μια χαρά, τώρα αν παίζει και ελάχιστα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Ιανουάριος 13, 2007 Author #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2007 Αν βάλω auto όμως, θα δώσει αρκετό ρεύμα στον επεξργαστή ώστε να δουλεύει σε υψηλότερη συχνότητα? Πού ξέρω αν θα δώσει παραπάνω ή λιγότερο? Ευχαριστώ πάντως.... Θα το δοκιμάσω αυτό που μου είπες και θα σας πω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Ιανουάριος 13, 2007 #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2007 Φυσικά και στο auto, δίνει περισσότερο ρεύμα από ότι χρειάζεται. Μπορείς άλλωστε να το δεις και από το ΕΤ-5 στο περίπου ενοείτε....Πάντως, απλά, άλλα παιδιά που το είχαν δοκιμάσει και πολυμετρήσει, το διαπίστωσαν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Ιανουάριος 13, 2007 Author #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2007 Το έβαλα στο Auto αι πάλι δεν έδειξε την θερμοκρασία του chipset...Πριν δυο εβδομάδες, απλά βάζωντας το Control Fan Method στο Intel QST μου τα έδειξε όλα... Τώρα δεν ξέρω γιατί δεν τα δείχνει... Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα από τα Windows που να δείχενι την θερμοκρασία του chipset? Απλά θέλω να δω πού κυμαίνεται, για να ανεβάσω και άλλο...Αυτή τη στιγμή είμαι rock stable σε 370 FSB χωρίς ρεύματα μόνο 1,35 στον επεξεργαστή και θερμοκρασία 50 βαθμούς σε full load... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Ιανουάριος 14, 2007 #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2007 μην το φοβάσαι - βοηθάει πολύ αυτή η ρύθμιση, δώσε στην αρχή +0.1 δες πόσο πάει, και ανέβασε μέχρι και +0.2 αφού έχεις και ανεμιστηράκι - δες μόνο αν πατάει καλά η ψύκτρα, κανονικά δεν πρέπει να κουνιέται με λίγη πίεση.Αν δεις ότι είναι "χαλαρή", καλύτερα βγάλτην, καθάρισε την "ταινία" και βάλε καμμιά ceramique.Για να κάνεις τις δοκιμές σου αρχικά, χρησιμοποίησε το easytune ή το setfsb ανεβαίνοντας σιγά σιγά, και δοκιμάζοντας με 2πλά spi(από διαφορετικό φάκελο τα shortcuts, έτσι?) και 3d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Ιανουάριος 14, 2007 Author #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2007 Κουνιέται η ψύκτρα με λίγη πίεση... Πώς μπορώ να την βγάλω και να την ξαναβάλω? Υpάρχει κάποια Θερμοαπαγωγική κόλλα που μπορώ να βάλω από κάτω? Η ceramique? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Ιανουάριος 14, 2007 #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2007 κακώς "σου κουνιέται"... πρέπει να την βγάλεις - αλλά πρέπει να βγάλεις και τη μητρική αναγκαστικά - μετά βγαίνει εύκολα, έχει 2 "πιαστράκια" από πίσω Καθάρισέ την και βάλε λίγη ceramique στο chip - επίσης βάλε λίγη και στην ψύκτρα και τρίψτην καλά με ένα χάρτινο φίλτρο γαλλικού καφέ ώσπου να καθαρίσει Κούμπωσε την μετά και είσαι έτοιμος Αν μπορείς, και αν έχεις όρεξη, κάνε μια πατέντα με τα ελατηριάκια για να αυξηθεί η πίεση που πατάει η ψύκτρα - ή βάλε κάτι σαν "παξιμαδάκι", ή κόψε λίγες σπείρες (προαιρετικά αυτό ε? και να μην το κάνεις, δεν πειράζει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Ιανουάριος 14, 2007 Author #37 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2007 ’ντε τώρα να βγάζω όλη τη μητρική... Θα το κάνω όμως... Τι να κάνουμε...Έχω παραγγείλει από e-shop δυο σωληνάρια θερμοαπαγωγική της zalman, για να βάλω στην κάρτα γραφικών (zalman ψύκτρα έχει αλλά επειδή θα την βάλω σε άλλ η κάρτα και μου τελείωσε...). Μπορώ να βάλω και στο chipset από αυτήν? Επίσης η Artic Silver 5 θα είναι πολύ καλύτερο αν την χρησιμοποιώ? Ή παρόμοια αποτελέσματα? Φοβάμαι να χρησιμοποιώ πάστες με ασήμι μην κάνω κανένα λάθος και γίνει βραχυκύκλωμα...Αυτή τη στιγμή τρέχω rock stable στα 2,66 (380x7) με τάση 1,35 και όλα τα άλλα ανέπαφα... Τo Super PI Mod 1.5 βγάζει το 1M σε 22 δευτερόλεπτα.... TImings έχω 4/5/4/15με 2,2 volt... Ό,τι καλύπτει η εγγύηση της OCZ δηλαδή.... Κανονικάπάντως αυτές οι μνήμες που έχω τρέχουν στα 800Mhz... Εϊναι απαραίτητο να τους δίνω τάση 2,2 για να βρίσκονται εκεί? Το standard είναι 1,8.... Η εγγύηση γράφει ότι καλύπτει μέχρι και 2,3... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιανουάριος 14, 2007 #38 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2007 Αρχική απάντηση από anthisΑυτή τη στιγμή τρέχω rock stable στα 2,66 (380x7) με τάση 1,35 και όλα τα άλλα ανέπαφα... Τo Super PI Mod 1.5 βγάζει το 1M σε 22 δευτερόλεπτα.... TImings έχω 4/5/4/15 με 2,2 volt... Ό,τι καλύπτει η εγγύηση της OCZ δηλαδή.... Κανονικάπάντως αυτές οι μνήμες που έχω τρέχουν στα 800Mhz... Εϊναι απαραίτητο να τους δίνω τάση 2,2 για να βρίσκονται εκεί? Το standard είναι 1,8.... Η εγγύηση γράφει ότι καλύπτει μέχρι και 2,3... Μη μείνεις μέχρι εκεί, νομίζω πως μέχρι τα 450 θα καταφέρεις να πας σίγουρα,και το μόνο που ίσως χρειαστεί να πειράξεις είναι οι τάσεις του μόμπο.Ο επεξεργαστής θα πηγαίνει λογικά με 450 μέχρι 1,4V ,δε νομίζω να χρειαστεί παραπάνω.Στις μνήμες, δώσε άφοβα και 2,3&2,4(αν παίζουνε βέβαια εκεί γιατί μπορεί να μη τη δέχονται τόση τάση) αρκεί να έχεις ένα σεβαστό airflow.Στα πιο ψηλά δοκίμασε και με 5άρια,αν εν τέλει είναι αυτό το μοναδικό που σε κόβει μετά τα ~420.Όσο για την εγγύηση μην ανησυχείς, για να μη σε καλύψει θα πρέπει να ρίξεις πραγματικά πολλά voλτ που να φαίνονται ότι πάθανε ζημιά από υπερβολική τάση(3V++)!Πιστεύω, αν είσαι τυχερός και αντέξουνε οι μνήμες θα δεις και 500άρικο Όσο για τις πάστες, είχα και τις 2, νομίζω πως έχουνε πάνω κάτω την ίδια απόδοση.Ίσως η zalman βολεύει πιο πολύ για να μη το παρακάνεις,επειδή απλώνεται εύκολα&ομοιόμορφα, χωρίς να βάζεις παραπάνω από όσο χρειάζεται,μη τυχόν δλδ κάνεις και καμιά ζημιά.Τέλος, όπου μπορείς βάλε, φυσικά με κάποια προσοχή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Ιανουάριος 14, 2007 Author #39 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2007 Και εγώ έτσι νομίζω, θα πιάσει 450 και πάνω.... Το θέμα είναι ότι εκεί η συχνότητα του επεξεργαστή ανεβαίνει στα 3+ και η Gοlden Orb II που έχω πάνω δεν αρκεί... Όταν πάρω μια πολύ καλή ψύκτρα θα ανέβω όσο πάει... Για προτείνετέ μου καμμιά καλή ψύκτρα...Ήσυχη όμως, κάτω από 20dB... Η zalman 9500 λέει για τα λεφτά της?Όσο για την πάστα, θα ακυρώσω τις zalman από e-shop και θα πάρω μια Ceramique BIG...Απλά γιατί έχει και σωληνάριο... Και παραπάνω να απλωθεί αφού δεν έχει μέταλλο δεν κάνει ζημιά... Κάνω λάθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιανουάριος 14, 2007 #40 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2007 Αρχική απάντηση από anthis Και εγώ έτσι νομίζω, θα πιάσει 450 και πάνω.... Το θέμα είναι ότι εκεί η συχνότητα του επεξεργαστή ανεβαίνει στα 3+ και η Gοlden Orb II που έχω πάνω δεν αρκεί... Όταν πάρω μια πολύ καλή ψύκτρα θα ανέβω όσο πάει... Για προτείνετέ μου καμμιά καλή ψύκτρα...Ήσυχη όμως, κάτω από 20dB... Η zalman 9500 λέει για τα λεφτά της? Kαλύτερα μονομιάς στην 9700,αλλιώς ψάξε για καμιά Sythe Infinity.Πριν όμως χρειαστεί να αγοράσεις ψύκτρα, φοβάμαι ότι θα σε κόψουνε οι μνήμες.Ο επεξεργαστής, εφόσον με κανά TAT σου βγάζει μέχρι 75 βαθμούς, δε νομίζω ότι αξίζει το κόπο να αλλάξεις ψύκτρα. Δες τα όρια σου και δες συγκεκριμένα τι θα σε κόψει πρώτα και μετά προχωράς σε κάποια άλλη αγορά/βελτίωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.