Jump to content

Casetek CK-1022-5

Dr. Gonzo

Recommended Posts

• 3 months later...
  • 2 months later...

βασικά το server m/b tray που γράφεις είναι για μητρικες BTX, οπος και το στογκυλο στην πορτα, το οποιο κι εγώ κατάργησα γιατι εβρισκε στην 9500 (της Zalman). Το μαύρο μου φενετε πως είναι για να στηρίζει κάτι, και γι αυτο εχει τα μαυρα που περισέβουν. Μόλις βάλω τα καινούρια κομάτια που αγόρασα θα δω αν ειναι για να συγκρατει καρτες (την κάρτα γραφικων βασικα που είναι μακρουλή). Κατα τα αλλα εβρυχορο κουτι, τζαμαρια στο πλαι δεν έχει, και ενω παλια κάπια καταστήματα έφερναν την πόρτα με τη τζαμαρία, τώρα δεν φέρνουν. ίσως την κόψω και να της βάλω plexglass.

Όλα τα καλώδια έχουν περάσει από πίσω και βγαίνουν από τις δύο τρύπες που έχει :D

Aς δώσω και εγώ μια φώτο με το κουτί αυτό για να δεις πως μπορείς να βάλεις

τα καλώδια.

Το 6πινο έχει μπει σε σχήμα S να μην κόβει από το τροφοδοτικό.

Επίσης η 24 πινη έχει περάσει από πίσω και βγαίνει από την τρύπα στο ύψος της

τροφοδοσίας.

Το ένα σάτα για το dvd και αυτό από πίσω αλλά χρειάστηκε να το κατεβάσω μια θέση για να φτάσει.

Το ίδιο έκανα με το panel που κατέβηκε στην τρίτη θέση για να έχω άνεση να μπουν τα usb.

thszwusk9plaks93mio6_thumb.jpg

qwnfmahrlxs1mnxi0fey_thumb.jpg

μιας και υπαρχει το θεμα δειχνω και εγω το πρωην κουτακι μου . τωρα το εχει ο πατερας μου .για αυτο το λογο δεν εχει πολλα πολλα απο μαζεμα και hardware

1rs17v1gcjn9xv2cxmuk_thumb.jpg

ο my book ειναι δικος μου :D

gbds81wkvijjndjjq6e0_thumb.jpg

μεσα

kmt2or77ysj110yn663d_thumb.jpg

το πλεξυ

nmcmx8mbmk8otx27hjwf_thumb.jpg

απο μπροστα

7inndtvq377hclop1pgy_thumb.jpg

και τα μοναδικα extra :D

συγνωμη για τις μεγαλες φοτο στο imageshack ειναι απο n95

Ωραίο εξωτερικά αλλά μέσα θέλει δουλειά.

μεσα ηταν πιο μαζεμενο αλλα επρεπε να βγαλο καποια πραγματα και δεν το ξαναμαζεψα . εξαλου ο πατερας μου δεν νοιαζεται για μαζεματα και μονταρισματα word και excel δουλευει μονο .

Τη τζαμαρία πως την έφτιαξες? Μόνος έκατσες, έκοψες το καπάκι, και πέρασες το plexglass?

Ορέο αυτό με τον ανεμιστήρα, σκεύτομε κι εγώ να το κάνω καπως έτσι (για την ακριβεια σκευτόμουνα να βάλω neon κατω απο τα καπακια, αλλα μετα θα είχα αλλα προβλήματα-ελπίζω το ηλεκτρονικάδικο που ψονίζω να αρχίσει να φέρνει πάλι neon λάμπες, μαζί με σωστά τροφοδοτικά, για να βάλω κι εγώ σαν παιδί).

Βασικά εγώ στη θέση που εχει για να μπενει ο οδηγος δισκέτας έβαλα ενα καπακι, έχω κατεβάσει τα dvd/dvd-rw τερμα κάτω-πάνω απο τους δίσκους, και εχω βάλει στη δευτερη θέση το frontpanel, για να βάλω στην πρώτη μια οθόνη γραφικων ή 2 γραμών LCD για να συνδέετε με το υπολειπο pc, αλλιως μπορει να βάλω ενα panel ελέγχου ανεμηστήρων. Κάτι πάντως με οθόνη.

Μια καλη ιδέα για το μάζεμα των καλοδίων του frontpanel είναι το θερμοσυστελόμενο, αλλα δεν ξέρω αν βγένει σε τοσο μεγάλη έκδοση. Παντως τα μικρά καλόδια μπορεί να τα συμαζέψει.

Τώρα όπως το κοιτάω, διαπιστώνω ότι μπορεί να κρύψει λαμπες neon σε διαφορα σημεία, και στο μπροστα μέρως, ορέα θα ήταν led με μια αντίσταση πάντα και τροφοδοσία απο τα 12V ή τα 5V.

Όσο πάει μου έρχοντε εμπνέυσεις (το βλεπω δε θα τελειόσει αυτό το post).:p Αν τις led κατω απο το κάλυμα αναβουν οικανοποιητικά, τότε μπορούμε να τα βάλουμε σε διάφορα χρόματα, και να κάνουμε ενα VU meter (μαζι με ενα-δυο ολοκληρομένα, και 2 ορες δουλειας-για να κολήσουμε τις led).

Τελικά πολλα μπορούμε να κάνουμε με αυτο το κουτί, φτάνει να έχουμε λίγη φαντασία!!!:D:D:D

το πλαινο το σχεδιασα εσωτερικα και πηγα σε ενα μηχανικο αυτοκηνητων και μου το εκοψε μετα πηρα plexglass και το εβαλα εσωτρικα του πλαινου με σιλικονη . το ειχα πιο ομορφο με cathode lights και μερικα ακομα fans ενα πισω και ενα στα πλαγια πανω στο plexglass . αν δεν επαιρνα το stacker θα το κρατουσα ειναι καλο κουτι απλα απο παντα ηθελα να παρω stacker οποτε......

edit : βαλε και ενα ακομα fan μπροστα στο υψος της zalman ωστε να στελνει αερα κατευθειαν πανω τις . αυτο αν θες το κανεις απλα για να εχεις λιγο καλυτερη θερμοκρασια στο cpu .

Το δικό μου κουτί απο μέσα (μη με δήρετε που δεν είναι τακτοποιημένο:p):

pdnq3m1pruce3rxtaei6_thumb.jpg

gdqpjzymu1ca7hept0f6_thumb.jpg

Οι led του VU meter σε δοκιμή, 10 στο σύνολο, και λειτουργουν οι 5. Οι υπόλειπες είναι καμένες ή δεν πατάνε καλά:

f37rgl1hpc57jmc1i26c_thumb.jpg

Το κύκλωμα αμα το θέλετε είναι πολύ απλό, μπορώ να σας το βρώ όπως το είχα κάνει αρχικά, και είναι με το ολοκληρομένο LM3915. μπορείτε να βρείτε το σχέδιο και στο datasheet του. Αυτό που είχα φτιάξει αρχικά είχε στην είσοδο εναν προενυσχητή, και δουλέβει κάπως καλύτερα. Αν δεν κάνω λάθως ήταν απο τη σχεδιοθήκη του θείου sam. Μπορείτε να το κάνετε πάνω σε διάτριτη πλακέτα, είναι πολύ απλο.

την zalman βαλτην αναποδα με το fan μπροστα ωστε να τραβαει αερα απο μπροστα και αφου ψυξει τον cpu να φευγει ο αερας απο το πισο fan του case το οποιο βαλτο να διωχνει το αερα προς τα εξω (αν δεν το εχεις ετσι ) θελει λιγο μαζεμα στα καλωδια για καλητερη ροη του αερα και μετα για ομορφια .

Βασικά όντως είναι ανάποδα η 9500 αλλα το διαπίστοσα μετα που το έβαλα το μηχάνημα και δούλεβε κανονικά, είναι φασαρία να το γυρίσω απο την αλλη. Ούτος η άλλως τόρα θα φύγουν αυτά, θα βάλω τα καινούρια και θα το τακτοποιήσω πιο καλά.

[Edit]

Μόλις βρήκα αυτό. Αναλυτής ήχου (ουσιαστηκά αναλύει την κάθε συχνώτητα ανάλογα με την ένταση σε 3 Led) αρκετά απλός ο οποίος δήνει τρελά αποτελεσματα, και στο κουτί αυτό θα δήχνει τέλειο. Θέλει 5 ευρό και λίγο χρόνο. Τα υλικά που θέλει υπάρχουν παντού. Αν βρώ λευτά θα πάω να παρω τα υλικα θα το φτιάξω θα το τοποθετήσω και θα το βγάλω φωτό και θα το στήλω.[/Edit]

[off-topic]

παιδια δεν ξερω αν το εχετε προσεξει, αλλα υπαρχει και το κουμπακι edit.gif στο φορουμ μας!

βρισκεται στο κατω δεξια μερος του ποστ σας.

ποια ειναι η δουλεια του...

οταν εχετε ήδη ποσταρει κατι και θελετε να προσθεσετε ή να διορθωσετε κατι το πατατε και διορθωνετε ή προσθετετε οτι θελετε στο προηγουμενο ποστ.

ειναι καλυτερο να μην υπαρχουν 2 συνεχομενα ποστ απο τον ιδιο χρηστη.

(οπως γινεται στο συγκεκριμενο thread 2 φορες συνεχομενα, 1 απο τον antonis και μια απο τον staaronis3)

και για να μην παρεξηγηθω, δεν εχω τιποτα μαζι σας, απλα το βλεπω τωρα τελευταια ολο και συχνοτερα και αυτο το thread ηταν μια αφορμη για να το σχολιασω.

ευχαριστω. ;)

[/off-topic]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.