Jump to content

abit aw9d-max ocz 2gb kit 800mh gold

ministry

Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Πήρα προχτές την abit aw9d-max και για μνήμες τις ocz DDR2 800 MHz Gold αυτές

Πάνω στην μητρική κάθετε ένας ιντελ e6600/

Το πρόβλημα είναι το εξής,όταν το ανοίγω το pc και πάει να δει τις μνήμες κολάει και βαράει καμπανάκι η μητρική.

Αμα αλλάξω θέσεις στις μνήμες και τις βάλω dual channel ξανά στα άλλα slot ανοίγει κανονικά.Όσα restart και να φάει θα δουλέψει κανονικά.

’μα κλείσω τον υπολογιστή και τον βάλω σε λειτουργεία μετά απο κανα δεκάλεπτο, κάνει ξανά τα ίδια δλδ, δεν bootαρει βαράει καμπανάκι και στο panel που έχει η μητρική βγάζει την ένδειξη C1.Όπως είδα στο βιβλιαράκι αυτό σημαίνει ότι κολλάει στις μνήμες .

Αμα ξανα αλλάξω τις θέσεις στις μνήμες και τις βάλω όπως ήταν την πρώτη φορά και τον ανοίξω θα δουλέψει και θα τις δει.

Αυτο που παρατήρησα επίσης είναι ότι άμα κλείσει ο υπολογιστής η μητρική χάνει όλες τις ρυθμισεις που του έχω κάνει.δλδ απενεργοποιώ τα ledakia και στο επόμενο άνοιγμα που θα γίνει (ΟΧΙ RESTART) τα ledakia δουλεύουν.

Ξέχασα να πω ότι άμα bootαρει μου βγάζει ότι ο υπολογιστής δουλεύει σε fail-safe και να κοιτάξω το mguru utility μέσα στο bios το οποίο δουλεύει όλα default,αλλά δεν έχω πειράξει τίποτα εκτός απο τα λαμπάκια που τα κλείνω.

Και τέλος να πω.ότι όταν καταφέρω να μπω στα win δεν έχω κανένα προβλημα σε οτιδίποτε κάνω,ούτε crashαρισματα ούτε restart ούτε τίποτα!!!.

Το πρόβημα είναι όταν κλείσει ο υπολογιστής και ξανα ανοίξει.

¨Εχετε καμιά ιδέα το τι φταίει???

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και τα slot στις μνήμες δουλεύν όλα,αλλα και οι μνήμες δουλευουν κανονικά αμα μπω στα win.

post-2641-1416072942,4288_thumb.jpg

Το 4πινο καλώδιο 12v που μπαίνει πάνω στην μητικη,που είναι δίπλα στην κάρτα ήχου χρειάζετε οπωσδήποτε να μπει?

Δεν το έχω βάλει, γιάτι λέει ότι έιναι (an auxillary power source for divices added on pci express slots).

πειράζει???

Λοιπόν κατάλαβα τι φταιει,

Αμα κλείσω το pc και του κόψω τελείως το ρεύμα απο το πολυμπριζο,όταν το ανοίξω ξανά θα δουλέψει κανονικά.

Αμα κλείσω το pc χωρίς να του κόψω το ρεύμα,μετά δεν ανοίγει με τίποτα και βαράει.

Εστειλα με e-mail το πρόβλημα στην abit αλλα δεν έχω πάρει απάντηση ακόμα.

Οσο για το τετράπινο 12v που δέχετε η μητρική στην ποιο πάνω φωτογραφία στην γωνία,μάλλον δεν χρειάζετε γιατί δουλεύει κανονικά και χωρίς αυτό.Ισως να χρειάζετε άμα το έχεις φορτωμένο με πολλές pci κάρτες.

δλδ εχουμε αποκλισει το ενδεχομενο να εχουν προβλημα οι μνημες ετσι?γνωμη μου ειναι να τσεκαρεις τι απο τα δυο φταει με σιγουρια και μετα να πας στο Πλαισια και να κανεις rma.αμα περιμενεις απο το support center της Abit καηκες.

τρεξε memtest.αν δεν σου βγαλει errors τοτε οι μνημες ειναι οκ και φταει η μητρικη.μασχαλη - επιστροφη -rma ;)

Αρχική απάντηση από ministry

Λοιπόν κατάλαβα τι φταιει,

Αμα κλείσω το pc και του κόψω τελείως το ρεύμα απο το πολυμπριζο,όταν το ανοίξω ξανά θα δουλέψει κανονικά.

Αμα κλείσω το pc χωρίς να του κόψω το ρεύμα,μετά δεν ανοίγει με τίποτα και βαράει.

Εστειλα με e-mail το πρόβλημα στην abit αλλα δεν έχω πάρει απάντηση ακόμα.

Οσο για το τετράπινο 12v που δέχετε η μητρική στην ποιο πάνω φωτογραφία στην γωνία,μάλλον δεν χρειάζετε γιατί δουλεύει κανονικά και χωρίς αυτό.Ισως να χρειάζετε άμα το έχεις φορτωμένο με πολλές pci κάρτες.

Φιλε μου κατι τετοια κουλα μου εκανε και εμενα η gigabyte.Ηθελε hard reset για να παρει τις αλλαγες.Το προβλημα λυθηκε με αναβαθμιση του bios.Ψαξε στο δικτυο και βαλε την τελευταια εκδοση της abit ή δες αν υπαρχει καποια beta .

Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Σήμερα, στις 12:46]

δλδ εχουμε αποκλισει το ενδεχομενο να εχουν προβλημα οι μνημες ετσι?γνωμη μου ειναι να τσεκαρεις τι απο τα δυο φταει με σιγουρια και μετα να πας στο Πλαισια και να κανεις rma.αμα περιμενεις απο το support center της Abit καηκες.

τρεξε memtest.αν δεν σου βγαλει errors τοτε οι μνημες ειναι οκ και φταει η μητρικη.μασχαλη - επιστροφη -rma ;)

H μνημες σίγουρα δεν φταίνε απο ότι κατάλαβα,γιατί θα είχα restart.

Μαλλον πρέπει να είναι η μητρική που κάνει τα κουλά γιατι χάνει και τις ρυθμίσεις που τις κάνω μόλις κλείσω τον υπολογιστή.

Vadergr, το bios είναι το τελευταίο που έχει επάνω.

Θα ψάξω να δώ αμα έχει βγάλει κανα beta και θα περιμένω μπας και απαντήσει και η ABIT.

Πρώτη φορά συναντάω τετοια κουλά πράγματα πάντως.

:sick:

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.