Jump to content

GeForce VS ATI

Christian12

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χρονια τωρα ειμαι fun της GeForce και πιο συγκεκριμενα στις ASUS. Ομως τελευταια μου εχουν μπει ιδεες για τις new ΑΤΙ, μιας και διαβασα πολυ καλες κριτικες. Δεν ξερω ειμαι λιγο μπερδεμενος. Καμια προταση?

Αρχική απάντηση από Christian12 [Σήμερα, στις 11:56]

για 300 ευρω πανω κατω...

Η καλύτερη κάρτα κοντά στα 300 είναι η Radeon X1900ΧΤ 512ΜΒ που είναι λόγο δύσκολο να την βρείς .Υπάρχει ΕΔΩ στα 297 και από ότι φαίνεται άμεσα διαθέσιμη.

Αν δεν μπορέσεις να βρείς Χ1900XT 512mb τότε προτείνω αυτή την υπερχρονισμένη Χ1950pro 512MB ή όποια άλλη Χ1950pro με 512mb.Υπάρχουν και οι Χ1950ΧΤ που ίσως είναι οι καλύτερες αλλά έχω μία ένσταση για τα 256mb ram που έχουν.

Πιο σοφό αν δεν βιάζεσαι πάντως θα ήταν να περιμένεις την άνοιξη που θα βγούν οι mid range DX10 κάρτες.

Βασικα εχω την Asus GeForce 5600 Deluxe με 256 μνημη σε AGP διαυλο. Προσπθησα να παιξω το Company Of Heroes και καταλαβαινετε τι εγινε.. Σκεφτομαι επισης για αναβαθμιση του υπολογιστη σε περιπτωση που δεν βρω καποια καλη καρτα σε AGP.

Αρχική απάντηση από F117 [Σήμερα, στις 14:08]

agp........εχει την x1950pro στα 512mb το Multirama.....γυρω στα 250 ευρω

Υπάρχει και Πλαίσιο αυτή η κάρτα.

Christian, δώσε και μία περιγραφή του υπόλοιπου συστήματος γιατί η κάρτα γραφικών δεν θα κάνει πολλά αν έχεις κανένα sempron επεξεργαστή.

Στο multiram δεν έχει x1950pro σε agp, και από ότι μου είπανε, μάλλον δε θα φέρει. Επίσης , στο multirama, έχουν club3d x1950pro 256mb στα 250ευρώ (pciex), ενώ στο Πλάισιο, στα ίδια λεφτά πας σε Sapphire 512mb...(pciex και agp).

Τα 512 σε μεγάλα μοντέλα δίνουν κάποιο (έστω και μικρό) boost στις επιδόσεις, στις μικρές κάρτες (π.χ. 1600ΧΤ) είναι που είναι πραγματικά άχρηστα. Κάποια παιχνίδια που υποστήριζαν πως μόνο με 512ΜΒ μνήμης στην κάρτα θα έτρεχαν σε ΜΑΧ (Doom, Q4, κτλ) ψιλο έως και χοντρομπαρούφες έλεγαν, καθώς τα έχω δει σε πληθώρα συστημάτων με 256άρες κάρτες (7800gt και άνω) να τρέχουν άψογα στα Ultra High.

Γενικά εγώ θα έπαιρνα 512 έναντι 256ΜΒ, αν η διαφορά στην τιμή ήταν μικρή. Αν δεν είναι, τότε και με τα 256 βολεύομαι. Με τα 300 ευρω που διαθέτει ο φίλος μας, μπορεί κάλλιστα να πάρει μια πολύ ισχυρή κάρτα για το σύστημά του, αν και θα τον συμβούλευα να περιμένει έτσι ώστε να κάνει μια ριζική αναβάθμιση παρά να επενδύσει στο AGP.

Εγώ πάντως θα του πρότεινα, άμα έχει καλομάθει με nvidia και δεν έχει όρεξη να το πολυψάχνει με graphic glitches και ψιλοασυμβατότητες, να μείνει σε nvidia.

Αρχική απάντηση από Occultist [Σήμερα, στις 16:32]

Εγώ πάντως θα του πρότεινα, άμα έχει καλομάθει με nvidia και δεν έχει όρεξη να το πολυψάχνει με graphic glitches και ψιλοασυμβατότητες, να μείνει σε nvidia.

+1
Αρχική απάντηση από Occultist [Χθες, στις 14:32]

LOL μαλλον εχεις να δεις ati καρτες απο εποχη ati rage.Πες μου ενα παιχνιδι και μια σημερινη καρτα ati απο εποχης 9500 pro και μετα στο οποιο παρατηρησες ψιλο-χοντροασυμβατοτητες.Καλο ειναι να κανουμε καποια post με σκοπο να βοηθαμε στα forum και να μην παραπληροφορουμε τον κοσμο.

Φιλικα παντα Νικος.

Αρχική απάντηση από amdnikos [Σήμερα, στις 05:16]

LOL μαλλον εχεις να δεις ati καρτες απο εποχη ati rage.Πες μου ενα παιχνιδι και μια σημερινη καρτα ati απο εποχης 9500 pro και μετα στο οποιο παρατηρησες ψιλο-χοντροασυμβατοτητες.Καλο ειναι να κανουμε καποια post με σκοπο να βοηθαμε στα forum και να μην παραπληροφορουμε τον κοσμο.

Φιλικα παντα Νικος.

Εγω βλεπω το παληκαρι να εχει μια X800...

Παντως εγω δεν ειχα κανα προβλημα με τις ATI που ειχα και εχω.

Αρχική απάντηση από Occultist [Χθες, στις 14:38]

...στο Πλάισιο, στα ίδια λεφτά πας σε Sapphire 512mb...(pciex και agp).

την πήρα από εκεί πριν 2 μέρες (σε AGP). Τη συνιστώ :T:

@amdnikos

Κατ'αρχήν το αβάσιμα ειρωνικό ύφος σου, καλό είναι να εκλείπει,ειδικά όταν είναι απρόκλητο.

Δεύτερον, λατρεύω τις ΑΤΙ, είναι η 3 συνεχόμενη κάρτα ΑΤΙ που έχω, και η 4η πάλι ΑΤΙ θα είναι. Οπότε το να μεροληπτώ εις βάρος των radeon ή το να μη με καλύπτουν , είναι επίσης άκυρο. Σε ότι αφορά graphic glitches, εννοώ μικρές λεπτομέρειες που δε γίνονται σωστά render σε ΑΤΙ κάρτες, επειδή πολλά παιχνίδια σχεδιάζονται με βάση τις nvidia. Είναι κάτι που πρέπει να έχω συγκεκριμένα παιχνίδια και να είμαστε παρόντες για να σου δείξω εύκολα τι εννοώ-(μερικά πρόχειρα που μου έρχονται στο μυαλό-τις σκιές στο chaos theory θα συνεχίσεις να τις βλέπεις τετραγωνισμένες όποια ΑΤΙ και να δοκιμάσεις, στο scarface και το gta, με όλες τις ΑΤΙ θα έχεις textures που φλασάρουν στις πινακίδες και τα κτίρια σε απόσταση και οι ακμές στους εσωτερικούς χώρους έχουν κάποιου είδους shimmer που βγάζει μάτια...Α, στο middle earth 2 επίσης βγάζει τετραγωνισμένα τα real time shadows σε όλες τις ΑΤΙ...χμμ..στο jedi academy, όταν έκανες κάποιο force που έβαζε κάτι σαν motion blur, στις ΑΤΙ γίνεται με software mode-δεν είναι πολύ αντιληπτό με τα σημερινά μηχανήματα λόγω ισχύος, αλλά με fraps βλέπεις άλμα fps, χμμμ...oblivion, σε ATI μόνο, όταν έχεις ενεργοποιημένα τα selfshadows, μερικοί χαρακτήρες αντικείμενα παίρνουν ένα πολύ ωραίο εφε ζέβρας-last time i checked...στο dawn of war, επειδή η thq επιμένει να σχεδιάζει με stencil shadows, η απόδοση στις ΑΤΙ είναι πολύ κατώτερη από αντίστοιχης ισχύος nvidia...battlefield 2, από driver σε driver χάνεις το down the site στα turrets και μπαίνει στη θέση του μια μάυρη τετραγωνούμπα-δες άπειρα forums...knights of the old republic 1, η ενεργοποίηση vertex buffers έκανε πάρα πολύ ασταθές το παιχνίδι σε αρκετές ΑΤΙ....pacific fighters...μέχρι και χ800 που έχω δοκιμάσει, δε βγάζει με τίποτα σωστά τα bullet traces στην ατμόσφαιρα-φαίνονται σαν ακτίνες ντισκομπάλας:p). Παρεμπιπτόντως, ακόμα και να ενεργοποιήσεις κάτι βασικό όπως το control center, δεν είναι κάτι που γίνεται δεδομένα απροβλημάτιστα για αρκετούς χρήστες.

Μπορώ να σου γεμίσω σελίδες όσο περνάει η ώρα...

:)

Εχω ενα P4 στα 3 Gz με μητρικη Asus P4P800 Deluxe, 1gb μνημη RAM, καρτα γραφικων Asus 5600 στα 256mb. Λετε μονο με καινουργια καρτα γραφικων να γινει δουλεια? Παντως αν κανω αναβαθμισει νομιζω πως θα πρεπει να αλλαξω και σκληρο δισκο, μνημη κτλ κτλ κτλ δλδ ολα...

Αρχική απάντηση από Christian12 [Σήμερα, στις 16:12]

Εχω ενα P4 στα 3 Gz με μητρικη Asus P4P800 Deluxe, 1gb μνημη RAM, καρτα γραφικων Asus 5600 στα 256mb. Λετε μονο με καινουργια καρτα γραφικων να γινει δουλεια? Παντως αν κανω αναβαθμισει νομιζω πως θα πρεπει να αλλαξω και σκληρο δισκο, μνημη κτλ κτλ κτλ δλδ ολα...

Σκληρο δισκο οχι...τα αλλα ναι.

Απο 5600 σε 1950pro θα δεις διαφορα μερα με την νυχτα,ισως ομως να μην αποδιδει τα μεγιστα αν θα σε κοβει η cpu σου.Αν εχεις οθονη να παιζεις 1280Χ1024 + παρτην και θα εισαι οκ:T:

Αρχική απάντηση από Christian12 [Σήμερα, στις 14:12]

Μονο με την καινουρια καρτα θα δεις την μερα με τη νυχτα και κατι παραπανω.Απο μνημη αν εισαι ανετα οικονομικα ριξε και 2gb.Αλλιως δεν ειναι και τοσο επιτακτικη αναγκη.Ο επεξεργαστης νομιζω πως μπορει να καταφερει κατιτις.Δηλαδη ενα fear με 1024χ768 αρκετα πραγματα στο ον και οχι ΑΑ τοχεις σχετικα χαλαρα.

(εγω παντως στον P4 3,2 ,οταν πηγα απο 5600 σε 6600gt δεν πιστευα στα ματια μου.....)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.