carlitofj Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2006 Λοιπον λαμπιτες διαβαστε προσεκτικα!Εχθες το βραδυ οπως και ολα τα αλλα αλλωστε λεω και εγω να παω για υπνο!Αφηνω λοιπον το pc ανοιχτο για download!το πρωι(τωρα δηλαδη) ομως οταν σηκωθηκα τα πραγματα δν ηταν οπως τα αφησα το βραδυ!Μια μπλε οθονη ειχε κυριαρχησει με κατι παραξενα συμβολα.Μολις το βλεπω παθαινω μια κριση και παταω reset μπας και συνελθει.Στο boot τωρα οταν βγαζει το raid(raid5 εχω) μου βγαζει σε εναν απο τους 3 δισκους "disk degraded"!Ξαναπαταω reset και τωρα πλεον μου βγαζει "error occured" στον ιδιο δισκο και δν bootαρει το μηχαημα!Τι συμβαινει? Υ.Γ οι 2 δισκοι ειναι καινουριοι 2 ημερων ενω ο 3ος δν ειναι ουτε 6 μηνων.Μπορειτε να δειτε τα μοντελα και στην υπογραφη μου.
mortisboy Δεκέμβριος 20, 2006 #2 Δεκέμβριος 20, 2006 ...εε λογικα καποιος δισκος παρουσιασε προβλημα και εχει γινει degrade το raid...για δοκιμασε μηπως εχει κουνηθει καποιο καλωδιο και γλυτωσεις την μανουρα..
carlitofj Δεκέμβριος 20, 2006 Author #3 Δεκέμβριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από mortisboy [Σήμερα, στις 08:46] ...εε λογικα καποιος δισκος παρουσιασε προβλημα και εχει γινει degrade το raid...για δοκιμασε μηπως εχει κουνηθει καποιο καλωδιο και γλυτωσεις την μανουρα.. Τα εχω κοιταξει τα καλωδια.Τα εβγαλα και τα ξαναεβαλα αλλα το ιδιο προβλημα.Τωρα οταν λες μανουρα τι ακριβως εννοεις?Υπαρχει περιπτωση να τα επαιξε ο σκληρος?
mortisboy Δεκέμβριος 20, 2006 #4 Δεκέμβριος 20, 2006 ...ναι παιζει...οποτε αφου εχεις raid 5 οπως λες, θα πρεπει να βρεις τον προβληματικο δισκο να τον αντικαταστησεις και μετα λογικα με καποιο τροπο θα κανει/κανεις rebuild το array ( εχει σιγουρα επιλογη μεσα απο το bios του controller)....απλα σιγουρεψου οτι ειναι προβλημα του δισκου και οχι του controller γιατι και εγω παλια την ειχα πατησει ετσι και τελικα ηθελε το τελευταιο bios για να στρωσει....αλλα και αυτο να ειναι το rebuild δεν το γλιτωνεις!!!
carlitofj Δεκέμβριος 20, 2006 Author #5 Δεκέμβριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από mortisboy [Σήμερα, στις 09:09] ...ναι παιζει...οποτε αφου εχεις raid 5 οπως λες, θα πρεπει να βρεις τον προβληματικο δισκο να τον αντικαταστησεις και μετα λογικα με καποιο τροπο θα κανει/κανεις rebuild το array ( εχει σιγουρα επιλογη μεσα απο το bios του controller)....απλα σιγουρεψου οτι ειναι προβλημα του δισκου και οχι του controller γιατι και εγω παλια την ειχα πατησει ετσι και τελικα ηθελε το τελευταιο bios για να στρωσει....αλλα και αυτο να ειναι το rebuild δεν το γλιτωνεις!!! Ελα ομως που δν εχω αλλο pc για να δοκιμασω τον σκληρο!Αμα ηθελε bios update ομως δν θα μου εβγαζε προβλημα απο την αρχη?Ετσι στα καλα καθουμενα?
carlitofj Δεκέμβριος 20, 2006 Author #6 Δεκέμβριος 20, 2006 Λοιπον βρηκα ποιος σκληρος εχει το προβλημα και τον εβγαλα.Κανονικα ομως τωρα δν θα επρεπε να bootαρει κανονικα?
chriss Δεκέμβριος 20, 2006 #7 Δεκέμβριος 20, 2006 RAID 5? με πόσους δίσκους;Πόσους σου έβγαλε προβληματικούς; Μόνο 1; Αν είναι μόνο 1 θα έπρεπε να bootarei, διαφορετικά κάτι άλλο συμβαίνει, δοκίμασε να βάλεις καινούριο δίσκο και να κάνεις rebuild. Αν δεν παίξει........
carlitofj Δεκέμβριος 20, 2006 Author #8 Δεκέμβριος 20, 2006 Τελικα δν εβγαλα ακρη και εκανα ξανα απο την αρχη το raid!Παρεπιπτοντως ο δισκος που εβγαλε οτι ειχε προβλημα συνηλθε λιγο αργοτερα αλλα εξακολου8ουσε να μην βοοταρει!Αμαν αυτα τα raid!edit:raid5 με 3 σκληρους
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.