Jump to content

ΒΟΗΘΕΙΑ, ΚΑΜΊΑ ΙΔΕΑ ΚΑλΥΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

drkernel

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω ενα μικρό workgroup δίκκτυο με 4 pc.

Όλα τα PC έχουν σωστή σύνδεση TCP/IP, client for Microsoft as well as Filesharing.

Ίδιο όνομα ομάδας εργασίας.

Πηγαίνω στο network places toy κάθε PC και δεν βλέπω τα υπόλοιπα 3.

All of them can ping each other, συγνώμη.

Τι δεν κάνω σωστά;

mynetworkzi8.jpg

Έχουν όλα ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ IP

Πχ 192.1681.1/255.255.255.0 το ένα και 192.168.1.2/255.255.255.0 το άλλο και ούτω καθ εξής

Αυτό το σχεδιάγραμμα που έκανες δεν μπορώ να το καταλάβω το bridged που γραφείς μήπως εννοείς ότι έχεις 2 κάρτες δικτύου σε ένα pc και της έχεις κάνει bridged και το (routing) τι είναι ? μήπως εννοείς ότι έχεις τίποτα router η switch

Γιατι εχεις βάλει 172.16.0.254 gateway στον ρουτερ σου (Winserv1)?

H πιο απλή λύση ειναι να εχεις τον winserv1 σαν σερβερ/ρουτερ που μοιράζει το bridge στα αλλα PC και τα υπολοιπα PC να ανοίκουν στο ίδιο υποδίκτυο και με συνεχόμενες IP.

Αγαπητέ Jogi,

Στην πραγματικότητα το όλο σχέδιο είναι μία εξομείωση μάθησης.

Το κόκκινο τμήμα είναι σε VMWare. το μπλέ είναι η θέση εργασίας μου, δηλαδή το ένα και μοναδικό PC που διαθέτω.

Προσπαθώ να προσομοιώσω το δίκτυο μίας μεγάλης εταιρείας με διαφορετικά λογικά δίκτυα.

Για να μάθω.

O serever-1 έχει 3 κάρτες δικτύου και συνδέεται με 3 φιαφορετικά λογικά δίκτυα.

Σε μεθεπόμενα στάδια εκεί θα βάλω τον ISA 2004 για καλύτερο έλεγχο του δικτύου.

Routing σημαίνει ότι ο serv-1 κάνει routing δηλαδή παίζει ΚΑΙ τον ρόλο τoυ router. Ο serv-1 έχει τρεις κάρτες δικτύου.

To κόκκινο τμήμα του σχεδίου είναι εικονικό VMWARE. το μπλε είναι το πραγματικό μου PC.

Η σύνδεση bridge έγινε για να μπορούμ όλα τα PC να μοιράζοντε πόρους.

Ευχαριστώ

Ευχαριστώ

Δεν γίνεται να τα δεις τα pc που ανοίκουν σε διαφορετικά υποδίκτυα εκτός και αν κάνεις ρουτινγκ μεταξύ τους.

Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 15:09]

Δεν γίνεται να τα δεις τα pc που ανοίκουν σε διαφορετικά υποδίκτυα εκτός και αν κάνεις ρουτινγκ μεταξύ τους.

Γειά σου JOdi,

Ο Serv-1 κάνει εξ' ορισμού routing όλες τις κάρτες δικτύου που έχει.

Sto realPC εχω βάλει μερικά static routes και όλα είναι OK.

Σε datalink layer I have connectivity everywhere.

Δεν γνωρίζω πως δουλεύουν αυτα τα ρημάδια τα my nettworks workgroups.

Θεωρώ ότι θα έπρεπε να βλέπω όλα τα pc του δικτύου όταν επισκέπτομε το my network.

εδώ θέλω βοήθεια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.