Jump to content

SSD Tweaks

theone

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επειδή οι ssd διαφέρουν πολύ από τους κοινούς συμβατούς δίσκους, θα πρέπει να κάνουμε μερικά tweaks έτσι ώστε να υπάρχει μια ομαλή λειτουργιά του σκληρού μας αποκομίζοντας την μεγίστη του επίδοση αλλά και την διάρκεια ζωής του.

Μερικά από αυτά είναι:

1)Κάνουμε Alignment ( εδώ έχει έναν οδηγό για σκληρούς της OCZ )

2)Απενεργοποιούμε το indexing

3) Δεν κάνουμε πότε ανασυγκρότηση στον ssd ( και απενεργοποιούμε το auto defragment στα vista )

4) Μετακινούμε την page file σε άλλον συμβατό σκληρό (ή την απενεργοποιούμε αν έχουμε πολύ RAM)

5) Μετακινούμε το TEMP/TMP σε άλλον συμβατό σκληρό

Επιλέγουμε τον δίσκο ή partition που θα βρίσκεται ο φάκελος προσωρινών αρχείων συστήματος, φτιάχνουμε εκεί έναν φάκελο κρυφό (κατά προτίμηση) με όνομα TEMP (ή ότι άλλο θέλουμε). Μετά πηγαίνουμε:

Control Panel->System->Advanced->Enviroment Variables και:

Πατάμε EDIT αφού επιλέξουμε το TEMP και βάζουμε την διεύθυνση: x:\TEMP (όπου x=γραμμα μονάδας δίσκου ή partition που φτιάξαμε τον φάκελο προηγουμένως. και όπου TEMP το όνομα φακέλου που δώσαμε (ονομάσαμε).

Το ίδιο κάνουμε επιλέγοντας το TMP, δίνουμε την ίδια διεύθυνση.

Κάνουμε επανεκκίνηση και είναι έτοιμη η νέα οδηγία προς το λειτουργικό.

6)Μετακινούμε το profile του mozilla firefox /Internet explorer για τον λόγο των Temporary Internet files

Οδηγίες εδω για τον IE

Οδηγίες εδω για τον firefox

Στον firefox αλλάξτε και το που σώζει τα αρχεία που κατεβαίνουν.

7) Απενεργοποιούμε το Hibernation

8) Κάνουμε και κάποιες αλλαγές στο Registry χωρίς να έχουμε on το "ClearPageFileAtShutdown"

του η/υ μας. (εδώ για xp και εδώ για vista)

9) Αποφεύγουμε το γράψε-σβήσε στον ssd μας (ειδικά μεγάλα αρχεία)

10)Απενεργοποιούμε το system restore

11) Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το CCleaner για τον "καθαρισμό ελεύθερου χώρου"

12)Απενεργοποιούμε τον κάδο ανακύκλωσης

Ελπίζω να βοήθησα...

Ευχαριστώ.

Πολύ ωραίο θρεντ! Sticky!

Να βαλλω και εγω μερικα χρησιμα πραγματα ακομα.

HOW TO switch from IDE to AHCI mode without having to reinstall Win XP (GUIDE)

How to enable AHCI in Windows 7 RC after installation

http://www.mydellmini.com/forum/windows-7/2441-windows-7-ultimate-solid-state-drive-speed-tweaks.html

Να προσθεσω οτι αυτα τα Tweaks γινονται για 3 λογους:

-Για να μην καταπονείτε ο δισκος απο τα Writes.

-Για extra χωρο.

-Για System Speed.

Προφανως η προτη περιπτωση δεν εχει νοημα οταν με τον δισκο παιζει TRIM.

εμενα γιωργο παιζει σε IDE οταν παω να το αλλαξω σε AHCI γινεται κολημα και θελει Clear CMOS.εχω το τριμ οποτε βαλω δε βαώ to AHCI ειμαι οκ δλδ?

εμενα γιωργο παιζει σε IDE οταν παω να το αλλαξω σε AHCI γινεται κολημα και θελει Clear CMOS.εχω το τριμ οποτε βαλω δε βαώ to AHCI ειμαι οκ δλδ?

ΟΧΙ!

Στα εχω πει 100 φορες τι να κανεις :p

Δες το How to enable AHCI in Windows 7 RC after installation..καντο και γυρνατο σε AHCI.

:tier008:

ακριβως κατα γραμμα οτι λεει ο οδηγος κανω και δεν μπορει να μπει θελει Clear Cmos.πως γινεται αυτο αφου τα κανω ολα σωστα?

Page file & temp τα έχω αφήσει γιατί δεν έχω άλλο HDD μόνιμα μέσα μόνο USB.

Page file & temp τα έχω αφήσει γιατί δεν έχω άλλο HDD μόνιμα μέσα μόνο USB.

Πιστεύω όμως πως θα έπρεπε να πάρεις, έτσι και αλλιώς δεν κάνουν και πολύ ακριβά. Εγώ έναν 320αρι έχω και είμαι μια χαρά... έδωσες 150+ για τον ssd και θα κολλησεις για 40€ ?:004:

Πιστεύω όμως πως θα έπρεπε να πάρεις, έτσι και αλλιώς δεν κάνουν και πολύ ακριβά. Εγώ έναν 320αρι έχω και είμαι μια χαρά... έδωσες 150+ για τον ssd και θα κολλησεις για 40€ ?:004:

Μπορει να μην εχει αναγκη τον Extra ΗDD στο συστημα του για πολλους και διαφορους λογους..(μπορει να εχει εξωτερικο USB ή μπορει τα Data του να τα εχει σε Home Server ή ... ή ...κτλ).

Προσωπικα το Pagefile το εχω κλειστο..(Γενικα ειναι αχριαστο αν εχεις 4GB ram και πανω) - (αναλογα και με τι εφαρμογες ασχολησε παντα).

Θυμαμε οταν ειχα RAID με μηχανικους και κλειστο PF..μολις πηγενες να κανεις αποσυμπιεση κατι μεγαλο μαμιοταν τα παντα.:musik009:

Έτσι είναι , έχω έναν USB 2.5" 160άρη που μου κάνει για όλα τα Downloads που έχω.

Ο Intel SSD είναι στα 55GB γεμάτος + παιχνίδια.

Έχω 4 GB όπως λέει και η υπογραφή, αλλά δοκίμασα να το απενεργοποιήσω στο παρελθόν και

μου είπε για Low Virtural Memory (Win 7 x64 enterprise).

Έτρεχα παιχνίδι + κάτι άλλο δε θυμάμαι... αλλά βλέπω ότι τα 3 GB με παιχνίδι minimized π.χ.

γεμίζουν για πλάκα.

Έτσι αποφάσισα να το κρατήσω, αλλά το έχω σταθερό size στο max προτεινόμενο από Win

(περίπου 2 GB αν θυμάμαι καλά)

To recommended είναι 1μιση φορά η μνήμη σου άρα 6GB στην περίπτωσή μου

και όχι μισό όπως νόμιζα.

Αν το βάλεις default τότε δεσμεύει 4 αλλά δεν είναι fixed size.

To έβαλα 4 - fixed size

• 3 weeks later...

μερικα δεν τα καταφερα

1)Κάνουμε Alignment ( εδώ έχει έναν οδηγό για σκληρούς της OCZ )

Δεν το βρηκα για ιντελ SSD 80GB

3) Δεν κάνουμε πότε ανασυγκρότηση στον ssd ( και απενεργοποιούμε το auto defragment στα vista )

sta windows 7 δεν ειδα κατι τετοιο.Στις ιδιοτητες του defragment ειναι απενεργοποιημενο το time scedule

6)Μετακινούμε το profile του mozilla firefox /Internet explorer για τον λόγο των Temporary Internet files

Οδηγίες εδω για τον firefox

ουτε αυτο το καταφερα.Οι οδηγιες δεν ηταν τοσο κατατοπιστηκες

• 2 months later...
  • 6 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.