nikraven Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2010 την καλησπερα μου σε όλους.μετά απο καποια post που έγιναν και προκειμένου να συναρμολογηθεί ένα νέο pc βασιζόμενο σε επεξεργαστή intel i5/750 θα ηθελα οποιαδήποτε γνώμη όσον αφορά την επιλογή motherboard ανάμεσα απο τις παρακάτω τέσσερεις.http://www.plaisio.gr/Computers/Hard...-P55M-GD45.htmhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hard...5-P55-GD55.htmhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hard...s1156-DDR3.htmhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hard...-9MP55MUD2.htmνα μην μπλέξουμε όμως στην φιλοσοφία του ότι υπάρχουν και καλύτερες και ακριβότερες motherboards γιατί αυτό είναι λογικό.απλά θα ήθελα η επιλογή να γίνει ανάμεσα απο τις τέσσερεις αυτές.σας ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zen3 Μάρτιος 23, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2010 Πρώτη MSI ή την Gigabyte από μένα.Αλλά καλύτερα να μας πει αν θες να καταπιαστείς με oc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikraven Μάρτιος 23, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2010 φιλε μου zen δεν έχω σκοπό να μπλέξω με overclocking σε καμμία περίπτωση για τον λόγο ότι έχω πλήρη μεσάνυχτα απο τέτοια πράγματα και για δεύτερο λόγο δεν μου είναι και απαραίτητο.και απο άλλες γνώμες που έχω πάρει και αυτές μιλάνε για MSI σαν πρώτη στην κατηγορία και μετά όπως έγραψες και εσύ να πάω σε GIGABYTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάρτιος 23, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2010 H μητρικη που θες να παρεις..θες να εχει Onboard VGA??Αν ΟΧΙ..απλα προτημισε να παρεις καποια με P55 και οχι H55.Απο την στιγμη που θα παιζεις Stock παντως δεν πρόκειται να δεις πουθενα διαφορα.Αυτο που σε νοιαζει ειναι ΜΟΝΟ ο εξοπλισμος/$$.Οποτε η επιλογη ειναι απλη:Η παίρνεις την φτηνοτερη..η παίρνεις καποια που συμβαδίζει με τις αναγκες σου σε εξοπλισμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Μάρτιος 23, 2010 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2010 φιλε nikraven μπορεις να μας πεις με ποιο σκεπτικο και με βαση ποιες αναγκες κατεληξες στις συγκεκριμενες μητρικες;γιατι στα ιδια χρηματα παιζουν και αλλες αξιολογες προτασεις, οπως αυτες οι 2:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55-US3L-s1156-DDR3-P55-9MP55US3L.htmhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-P7P55-LX-s1156-DDR3-P55-90-MIBB80-G0EAY0KZ.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikraven Μάρτιος 23, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2010 H μητρικη που θες να παρεις..θες να εχει Onboard VGA??Αν ΟΧΙ..απλα προτημισε να παρεις καποια με P55 και οχι H55.Απο την στιγμη που θα παιζεις Stock παντως δεν πρόκειται να δεις πουθενα διαφορα.Αυτο που σε νοιαζει ειναι ΜΟΝΟ ο εξοπλισμος/$$.Οποτε η επιλογη ειναι απλη:Η παίρνεις την φτηνοτερη..η παίρνεις καποια που συμβαδίζει με τις αναγκες σου σε εξοπλισμο.φιλε μου georgevasil απλά για ενημέρωση να σου πω ότι απο διάφορες γνώμες που πήρα απο διάφορους κατέληξα ανάμεσα σε αυτές τις motherboard.για πρώτη βάση το δεδομένο μου ήταν να μην ξεφύγω πάνω απο 120€ περίπου και μετά σαν δεύτερη βάση ήταν όλα τα υπόλοιπα του εξοπλισμού της κάρτας.Και κάποιοι φίλοι μου πρότειναν για motherboard με chipset Ρ55 να προτιμήσω όπως το ίδιο μου γράφεις και εσύ και κατα προτίμηση σε MSI και μετά GIGABYTE. Οντως και έχεις απόλυτο δίκιο ότι με ενδιαφέρει ο εξοπλισμός/€ γιατί όπως έγραψα και στην αρχή του post δεν υπάρχει περίπτωση να μπλέξω με overclocking και απλά η μητρική να είναι αξιόπιστη και όσο το δυνατόν με πιο πολλά καλούδια εξοπλισμένη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikraven Μάρτιος 23, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2010 φιλε nikraven μπορεις να μας πεις με ποιο σκεπτικο και με βαση ποιες αναγκες κατεληξες στις συγκεκριμενες μητρικες;γιατι στα ιδια χρηματα παιζουν και αλλες αξιολογες προτασεις, οπως αυτες οι 2:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55-US3L-s1156-DDR3-P55-9MP55US3L.htmhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-P7P55-LX-s1156-DDR3-P55-90-MIBB80-G0EAY0KZ.htmφιλε μου sakis κατέληξα σε αυτές τις τέσσερεις μητρικές -(όπως θα διαβάσεις και λιγάκι πιο πάνω σε αυτό που έγραψα στον georgevasil)- για αρχή με κριτήριο τα 120€ περίπου και η μητρική να είναι όσον το δυνατόν πιο εξοπλισμένη και κάπως αξιόπιστη.Μετά ρωτώντας δεξιά και αριστερά -(όπου πήρα διάφορες προτάσεις και γνώμες)- κατέληξα σε αυτές τις τέσσερεις που όπως συμφωνώ και με τον georgevasil το κριτήριο μου ήταν εξοπλισμος/€.και οι περισσότερες γνώμες ήταν να πάω προς MSI ή GIGABYTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 23, 2010 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2010 MSI P55 GD65ASUS P7P55DGIGABYTE P55A UD3RΌποια και να πάρεις θα είσαι jet. Η GD65 έχει διακριθεί για τις επιδόσεις της σπάζοντας πολλά WR παρόλο που έχει χαμηλή τιμή (140€). Είναι μία άξια επιλογή.Η P7P55D είναι κάπως ιδιόρυθμη μητρική. Τελευταία η ASUS δεν δείχνει την παλιά της αίγλη και το γεγονός ότι έχουν βγει 4 version για την συγκεκριμένη μητρική δείχνει ότι έχει ψεγάδια τα οποία απουσιάζουν από τα ανώτερα μοντέλα. Ωστόσσο το Xtreme Design είναι πολύ καλή επιλογή και σίγουρα καλύτερο από GB και MSI σε stock καθώς μπορεί να σώζεις ενέργεια με την EPU Engine.Η Gigabyte είναι μία καλή λύση. Σίγουρα σταθερή και αξιόπιστη. Καλή overclocker με βραβεία και επίσης: USB 3 . Επίσης είναι η μόνη Gigabyte (βλεπε P55A) που παίζει με 21multi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάρτιος 23, 2010 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2010 απλά η μητρική να είναι αξιόπιστη και όσο το δυνατόν με πιο πολλά καλούδια εξοπλισμένη.Δεν υπάρχει "αξιόπιστη" μάρκα πλέον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 24, 2010 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2010 Δεν υπάρχει "αξιόπιστη" μάρκα πλέον... Οι μητρικές της Hadjus τα σπάνε. Είναι κυπριακές , ultra tweakable, με έτοιμο σύστημα ψύξης (γνωστό ως Hadjuk Haloum ) για υποδοχή υδρόψυξης . Στα θετικά του πακέτου είναι το bundle του COD MW2 για online gaming και θύρες PCIe για επέκταση βάσης στήριξης της Coca Cola. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι ο μηχανικός της είναι ο γνωστός Hadji Fujiyama Verykarpus . ... και μετά μου λες "ΕΣΥ" για αξιοπιστία. Ας πρασινογελάσω :D @ΝικRaven όποια μητρική και να πάρεις λίγο πολύ όλες το ίδιο είναι. Τσίμπα την Gigabyte κατα τη γνώμη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikraven Μάρτιος 24, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2010 MSI P55 GD65ASUS P7P55D GIGABYTE P55A UD3R Όποια και να πάρεις θα είσαι jet. Η GD65 έχει διακριθεί για τις επιδόσεις της σπάζοντας πολλά WR παρόλο που έχει χαμηλή τιμή (140€). Είναι μία άξια επιλογή. Η P7P55D είναι κάπως ιδιόρυθμη μητρική. Τελευταία η ASUS δεν δείχνει την παλιά της αίγλη και το γεγονός ότι έχουν βγει 4 version για την συγκεκριμένη μητρική δείχνει ότι έχει ψεγάδια τα οποία απουσιάζουν από τα ανώτερα μοντέλα. Ωστόσσο το Xtreme Design είναι πολύ καλή επιλογή και σίγουρα καλύτερο από GB και MSI σε stock καθώς μπορεί να σώζεις ενέργεια με την EPU Engine. Η Gigabyte είναι μία καλή λύση. Σίγουρα σταθερή και αξιόπιστη. Καλή overclocker με βραβεία και επίσης: USB 3 . Επίσης είναι η μόνη Gigabyte (βλεπε P55A) που παίζει με 21multi. φιλε μου DrPaneas να σαι καλα σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. και οι υπόλοιπες απόψεις που έχω πάρει μιλάνε να πάω σε MSI ή GIGABYTE μεριά. ----- Δεν υπάρχει "αξιόπιστη" μάρκα πλέον... φίλε μου georgevasil και εγώ όταν έγραψα για αξιοπιστία σε motherboard πάνω κάτω αυτό είχα στο μυαλό μου. και όταν έγραψα ότι θέλω να αγοράσω κάτι αξιόπιστο εννοούσα μέσα στο γενικό χάλι που υπάρχει απλά να μην πάω και φορτωθώ κάτι τελείως άχρηστο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikraven Μάρτιος 24, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2010 παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και την βοήθεια σας.να είστε καλά όλοι...............πριν κλείσει το post και χωρίς να θέλω να γίνομαι βαρετός εαν μπορείτε λύστε μου μια απορία.ο φίλος ο georgevasil μου έγραψε κάποια στιγμή το παρακάτω:(H μητρικη που θες να παρεις..θες να εχει Onboard VGA??Αν ΟΧΙ..απλα προτημισε να παρεις καποια με P55 και οχι H55.).....................Η απορία μου είναι η εξής.Προτιμότερο ειναι να επιλέγουμε motherboards που έχουν ενσωματωμένες VGA ή όχι?και η δεύτερη απορία μου είναι ποιά η διαφορά των μητρικών με chipset P55 και Η55? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 25, 2010 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2010 H55 είναι τα chipsets που υποστηρίζουν Clarkdale ( i5--εκτός του i5 750-- και i3 ). Οι Clarkdale έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών μέσα τους. Αυτό σημαίνει ότι αν πάρεις chipset h55 ή q55 τότε η μητρική βγάζει έξοδο για οθόνη και High Def. Ο ίδιος CPU σε ένα P55 δεν έχει την ίδια δυνατότητα. Το P55 βγήκε παλιότερα, και έχει να κάνει πιο πολύ με Nehalem αρχιτεκτονική, και γενικότερα έιναι το chipset των Lynnfield ( i5 750, i7 8xx ). Οπότε αν πάρεις Clarkdale και τον συνδυάζεις με P55 mobo θα κάνεις "βλακεία" γιατί χάνεις την δυνατότητα ότι έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.Από την άλλη πλευρά, μπορείς να πάρεις τον i5 750 και να του βάλεις μια μητρική με ενσωματωμενη καρτα γραφικών ( On board). Προσεξε: Οι άλλοι που σου είπα πριν έχουν την κάρτα γραφικών στον επεξεργαστή. Ενώ τώρα, μιλάμε για την περιπτωση που η κάρτα γραφικών είναι στην μητρική. Εδώ μπορείς να βρεις εξίσου εφάμιλες υλοποιήσεις.On board VGA: Pacman, HD Ταινίες, Ultra LOW PC GamesΚανονική κάρτα γραφικών: PC GAMES Ultra max ( Εξαρτάτε από τα Ευρώ που θα σκάσεις για πάρτυ της ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikraven Μάρτιος 25, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2010 φιλε μου drpaneas σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου.να εισαι πάντα καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.