dark221416003258 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2006 Καλησπέρα σε όλους...Έχοντας μια αρκετά καλή εμπειρία στη συμβίωση με ένα zyxel 661Η-61 εδώ και ένα χρόνο και μια αρκετά κακή με ένα asus WL-700gE το οποίο είχα αγοράσει για κατεβαστήρι και μόνο κατεβαστήρι δεν ήτανε τελικά...αποφάσισα να ξεκινήσω από την αρχή την αναζήτηση του "τέλειου" router το οποίο θα εκτελεί και χρέη κατεβαστηριού αλλά και server εάν βέβαια είναι εφικτό...Ψάχνοντας λοιπόν στο net έμαθα ότι κάποια συγκεκριμένα μοντέλα της Linksys έχουν τέτοιες δυνατότητες με τις απαραίτητες "τροποποιήσεις" και το κατάλληλο firmware.Συγκεκριμένα πολλά ακούγονται ότι η σειρά wrt54xx έχει τέτοιες δυνατότητες αλλά δεν έχω βρει κάποιο how to έως τώρα...Έχω βάλει στο μάτι το συγκεκριμένο μοντέλο wrtsl54gs το οποίο έχει και usb για σκληρό αλλά και από ότι είδα και δυνατότητες Qos κλπ κλπΈχω βρει αυτό "my WRT54G (60 euros new,35-40 euros on Ebay). bittorrent is running on the router and the files are saved on my hard drive via Samba. I do the monitoring with an ncurses console via SSH." εδώ Όποιος έχει δοκιμάσει κάτι ανάλογο παρακαλώ για τα φώτα του γιατί δυστυχώς εγώ δεν έχω βγάλει άκρη...Edit: Αυτή η σειρά της Linksys τι λέει γενικά? Καλή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 14, 2006 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 Επειδή η συγκεκριμένη σειρά προϊόντων της Linksys παίρνει firmware που μετατρέπει το μηχανάκι σε linux-box οι δυνατότητές του είναι απεριόριστες. Το openwrt project έχει πολύ μεγάλη υποστήριξη από πίσω του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Δεκέμβριος 14, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 Αυτό το ξέρω, πως θα τα κάνω όλα αυτά δεν ξέρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Δεκέμβριος 14, 2006 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 έχω το παραπάνω ρουτερ αλλά την απλή έκδοση το wrt54gs (δηλαδή χωρίς usb) το οποίο όμως δεν είναι dsl modem άρα χρειάζεται και ένα dsl modemκαι του έχω περάσει κατά καιρούς σχεδόν όλα τα βιος π.χ. dd-wrt, tomato, thibor, openwrt όλα τα παραπάνω μπορούν να κάνουν mount εξωτερικό δίσκο όπως το περιγράφεις με το πακέτο sambaαπό κονσόλα μπορείς να κάνεις ινσταλ ότι πρόγραμμα θέλεις http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/Packagesπ.χ. ctorrent (console torrent client) αλλά δεν θα βλέπεις τι γίνεται από guiπαρά μόνο από κονσολα, προσωπικά δεν νομίζω οτι ειναι εύχρηστο χωρίς guiοπότε σοβαρό ρουτερ για τορρεντ χωρίς pc δεν νομίζω ότι υπάρχει ακόμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Δεκέμβριος 14, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 Όταν λες κονσόλα εννοείς σε Linux ή και από windows?Επίσης οδηγίες για όλα αυτά που υπάρχουν?Κατά τη γνώμη σου πιο είναι το καλύτερο firmware, για αυτά τα μοντέλα?Το dd-wrt τελικά δεν είναι με web interface? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Δεκέμβριος 14, 2006 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 όλα τα firmware που ανέφερα έχουν web interface αλλά για τις κανονικές λειτουργίεςτου ρουτερ, και όχι για τα έχτρα που μπορεί να βάλει ο χρήστης π.χ. samba, torrent κονσολα π.χ. "telnet 192.168.0.1" άρα και από windows και από linuxμέχρι και απο smartphone kai pdaοδηγίες για όλα αυτά υπάρχουν στο openwrt.org κυρίως, αν και σχεδόν τα ιδία ισχύουν για όλα τα firmware η βασική εντολή για ινσταλλ ειναι "ipkg install [ονομα πακετου π.χ. samba]" ktlκαλύτερο firmware δεν υπάρχει, είναι τι θέλει να κάνει κάποιος με τον ρουτερπάντως γενικά το dd-wrt είναι πολύ καλό και το tomato (αν και είναι νεoτερο και betaτο χρησιμοποιώ ενα μηνα χωρίς κανένα πρόβλημα)το πιο advance firmware ειναι το openwrt αλλά θέλει ο χρήστης να έχειαρκετή εμπειρία από linux ktlχωρίς να θέλω να σε προσβάλω πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να κανείς αυτο που ζητάς και όταν τα καταφέρεις το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που θα ήθελεςπιστεύω οτι ρουτερ με τορρεντ λειτουργίες δεν υπάρχει ακόμα, πρέπει κάποιος να έχει και pc Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Δεκέμβριος 14, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 το dd-wrt παίρνει πακέτα από openwrt?επίσης το dd-wrt έχει bandwidth managementκαι το κυριότερο από όλα δουλεύει?ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός αλλά καταλαβαίνεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Δεκέμβριος 14, 2006 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 1)ναι το dd-wrt παίρνει πακέτα από το openwrt υπαρχει η εντολη ipkg2)dd-wrt kai tomato the best για qos (bandwidth management)παίζει ρόλο και η σύνδεση/provider/ πίτα dslam (δεν μπορει να κανει θαυματα σεπιτα συνδεση) αλλά γενικώς ναι δουλεύει και πολύ καλά, ειδικά το tomato βγάζει και Pie chart me to classification που κάνει στο bandwitdh Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Δεκέμβριος 14, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 και τώρα η ώρα της αλήθειας...που το βρίσκουμε το wrtsl54gs?εκτός από το ebay?Ελλάδα ποιος οι πιοι είναι μανούλες στα Linksys? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Δεκέμβριος 14, 2006 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 δες στο www.amazon.co.uk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Δεκέμβριος 14, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 Δυστυχώς δεν υπάρχει...Έχω φάει τον κόσμο να το βρω αλλά τίποτα,Όποιος ξέρει ποιος είναι ο επίσημος διανομέας της Linksys στην Ελλάδα ας πει γιατί στο site της Linksys έχει καμιά 30αρια εκ των οποίων δεν το έχει κανείς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 16, 2006 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2006 http://www.priveshop.gr/product.php?code=403313&sess=1161453181Μόνο πριν το πάρεις βεβαιώσου ότι είναι η linux-friendly έκδοση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Δεκέμβριος 16, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2006 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 13:29] http://www.priveshop.gr/product.php?code=403313&sess=1161453181 Μόνο πριν το πάρεις βεβαιώσου ότι είναι η linux-friendly έκδοση. Thx αλλά εγώ δεν θέλω αυτό... θέλω αυτό ΥΓ: Ε όχι και στραβόγιαννο ο παλιός... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 16, 2006 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2006 Μίλα με το priveshop, έχει αρκετά πάρε-δώσε με τη linksys. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Δεκέμβριος 17, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2006 Έχω μιλήσει είδη, μου είπαν από τον καινούριο χρόνοεπειδή λένε ότι το μοντέλο είναι καινούριο (είναι είδη ενός χρόνου) αλλά δεν με έπεισαν...Παρεπιπτόντως μήπως έχει κανείς κάνα λινκ με το how to βάζω openwrt, ddwrt κλπ?Επίσης το openwrt έχει web interface? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 17, 2006 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2006 http://wiki.openwrt.org/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.