Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

ειναι μη official δεν θα το ανεβασουν στην επισημη σελιδα...τουλαχιστον ετσι ακουγεται,

ισως να μπορεσουνε να παιξουμε με τον q 6450

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από subzero [Σήμερα, στις 11:10]

ειναι μη official δεν θα το ανεβασουν στην επισημη σελιδα...τουλαχιστον ετσι ακουγεται,

ισως να μπορεσουνε να παιξουμε με τον q 6450

Official ξε official , αν τους παιζει , και δεν υπαρχει προβλημα, μια χαρα ειναι...

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 07:35]

από τη μια γράφει ότι δεν θα υποστηρίξει τους quad 45nm στη Striker και από την άλλη βγάζει BIOS που τουλάχιστον με default πολλαπλασιαστή τους παίζει μια χαρά.

Πηρες 45nm επεξεργαστη?...

Δείτε μια απίστευτη Striker, που ανεβάζει FSB στα 450, με Quad CPU orthos σταθερή στα 3600 ...

Είναι η πιο εντυπωσιακή μητρική που έχω δει ποτέ.

Να σας πω ότι έμεινα να τη χαζεύω.

Ο τύπος έβαλε νερό ΠΑΝΤΟΥ!!

Έχω βρει τα block που χρησιμοποιεί για τα mosfets και για τα NB - SB, που είναι ειδικά για την Striker Extreme, αλλά δεν βρήκα ακόμα το block για τις μνήμες.

Δείτε την γιατί αξίζει.

http://www.abload.de/image.php?img=dsc006003it.jpg

Ο ευτυχής ιδιοκτήτης και ο υπερχρονισμός του φαίνονται εδώ.

http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2589649&postcount=403

@Louris7

Με όσα έχω δει μέχρι τώρα, μόνο αν αποφασίσω να πάω σε DDR3 μητρική θα πάρω 45nm CPU.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 16:31]

Δείτε μια απίστευτη Striker, που ανεβάζει FSB στα 450, με Quad CPU orthos σταθερή στα 3600 ...

Είναι η πιο εντυπωσιακή μητρική που έχω δει ποτέ.

Να σας πω ότι έμεινα να τη χαζεύω.

Ο τύπος έβαλε νερό ΠΑΝΤΟΥ!!

Έχω βρει τα block που χρησιμοποιεί για τα mosfets και για τα NB - SB, που είναι ειδικά για την Striker Extreme, αλλά δεν βρήκα ακόμα το block για τις μνήμες.

Ειναι απιστευτη...

Ετσι την ονειρευομουν και εγω την striker και γενικα το Mobo μου,.....

Αυτο ακριβως θα θελα να βαλω.

Θελει ψαξιμο ομως, πραγμα που δεν εχω κανει.

Ειναι πολυ ωραια.

Αν βλέπω καλά για διπλό το κόβω. Σαν υλοποιήση την κόβω βλακεία. Και απο άποψης ροής (τι αντλία μπορεί να τα βγάλει πέρα?) και απο άποψη δυνατότητας του ψυγείου να ανταπεξέλθει. Εδώ θέλει 2 κυκλωμάτα κάργα...

Αρχική απάντηση από LL_NEO [Σήμερα, στις 18:32]

Αν βλέπω καλά για διπλό το κόβω. Σαν υλοποιήση την κόβω βλακεία. Και απο άποψης ροής (τι αντλία μπορεί να τα βγάλει πέρα?) και απο άποψη δυνατότητας του ψυγείου να ανταπεξέλθει. Εδώ θέλει 2 κυκλωμάτα κάργα...

Έχεις δοκιμάσει ποτέ μια D5 πάνω σε επεξεργαστή και δύο κάρτες?

Η ροή σου φάνηκε ανεπαρκής?

Δεν νομίζω.

Τώρα βέβαια θα μου πεις ότι αυτός έχει πολλά παραπάνω καλούδια με γωνίες και έτσι.

Να σου πω μπορεί να έχεις δίκιο.

Αλλά δεν ξέρω, γιατί ποτέ δεν έβαλα τόσα πράγματα πάνω σε μια αντλία.

Δοκίμασα με τη δική μου πάντως με τρία block και λεπτούς σωλήνες (σκεφτόμουν να προσθέσω και στο SLI νερό) και το νερό πήγαινε σφαίρα.

Το ψυγείο του ίσως να είναι διπλού πάχους, οπότε μπορεί και να ανταποκρίνεται.

Πάντως το γεγονός ότι έτρεξε orthos για τριάντα μία ώρες!, με quad στα 3600, μάλλον τον δικαιώνει.

http://www.abload.de/image.php?img=prime_36rb2.png

Αρχική απάντηση από Inlovem [Σήμερα, στις 17:59]

ατε βρε παιδια...κολλισαμε στα 3ghz... τι να κανουμε?

Μην περιμένεις πολλά από Β3 stepping με τη Striker.

Αν όμως έχεις G0, τότε αξίζει να προσπαθήσεις για παραπάνω.

Έχεις δοκιμάσει ποτέ μια D5 πάνω σε επεξεργαστή και δύο κάρτες?

Thermo 3άρη πάνω σε έναν Ρ4, 975 chipset και μια 9800pro πρώτα με μια L30 και ύστερα με μια d5. Tο θέμα όμως είναι ότι (όπως λες και συ παρακάτω) δε μιλάμε για 3 μπλοκ, αλλά για 8!!!!! Όσον non restrictive και να είναι δεν μπορούν παρά να επιβαρύνουν. Υπάρχουν και πιο έμπειροι να μιλήσουν για νεράκι, παρόλαυτα αμφιβάλλω ότι αυτό το rig όπως είναι έκανε αυτά τα νούμερα.

όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση κι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, και από σχεδίαση μπλοκ και από καταναλώσεις, δε νομίζω πως η ροή είναι θέμα. οι Γερμανοί, τόσα χρόνια δουλεύουν με χαμηλές ροές και μικρές διατομές. έπεσε στα χέρια μου πριν χρόνια ένα μπλοκ, ίσως και ac, το οποίο δε συμπαθούσε καθόλου τις δυνατές αντλίες. νομίζω πως κάπου μας έχει παρασύρει το ρεύμα των Αμερικανών και των Αυστραλών, και κάπου έχουμε χάσει την ουσία του θέματος.

η θεωρία λέει πως όσο πιο μεγάλη η ροή, τόσο πιο μεγάλη η αποβολή θερμότητας, με την προϋπόθεση βέβαια πως δε ντουμανιάζει η αντλία και να αρχίζει να βράζει το νερό μόνη της. γνώμη μου, την οποία δεν έχω τον εξοπλισμό αυτή τη στιγμή όχι απλά να την υποστηρίξω αλλά ούτε καν να την ερευνήσω, ότι η χαμηλή ροή, δε θα έχει ιδιαίτερη επίπτωση στο σύστημα. μπορεί βέβαια, να είμαι και εντελώς λάθος.

αντλίες ρυθμιζόμενες έχετε αρκετοί, μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή, αν και πόσο επηρεάζει το σύστημα, εκτός από τη διαφορά στις θερμοκρασίες. :)

• 2 weeks later...

Οποτε με 1303 bios τωρα που εχω και υδροψυξη θα επειχειρησω να ανεβω λιγο αφου απ' οτι ειδα πολλοι τα καταφερνουν χωρισ μοντα.Τι εχετε να μου προτεινετε για ρυθμισεις??

στο nb σαν τι να βαλλω ας πουμε;;λεω για αρχη να βαλλω ceramique και ενα 8αρι ανειστηρακι!οι ραμ 1000αρισαν με 2,27v απο 2,1 και 4-4-4-4 2Τ!και linked-auto και unlnkd!να τις ριξω;;βιος 1303 ετσι;;

Το 1303 που θα το βρω;;

Τα έπαιξε η Abit και πήρα ξανά striker,με τα αλλαγμένα heatpipes.

Όλα καλα(ανεβαίνει σαν τρελή!!! ~3,7 με intel ψύχτρα),το μόνο πρόβλημα είναι ότι η Thermaltake Mini Typhoon δε μπαίνει λόγω των αλλαγμένων heatpipes,και έχω την stock της intel.

Επειδή δε θέλω να παώ σε υδρόψυξη έχει κάποιος να προτείνει κάποια καλή ψύχτρα η οποία δοκιμασμενα χωράει στη μητρική?

Ευχαριστώ.

Όλα καλα(ανεβαίνει σαν τρελή!!! ~3,7 με intel ψύχτρα)...

...έχει κάποιος να προτείνει κάποια καλή ψύχτρα η οποία δοκιμασμενα χωράει στη μητρική?

Χαίρομαι όταν διαβάζω τέτοια πόστ.

Μία πολύ καλή λύση είναι η ZALMAN την οποία είχα και στην δική μου Striker με πολύ καλά αποτελέσματα πριν βάλω το μπλόκ.;)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977805&product=913464

Τελικά θα πάρω τη thermalright ultra 120 extreme,σύμφωνα με το site τους μπαίνει,και νομίζω οτι είναι η κορυφή σε αέρα και πιο οικονομική από τη zalman

Αρχική απάντηση από mihalis2001gr

Τελικά θα πάρω τη thermalright ultra 120 extreme,σύμφωνα με το site τους μπαίνει,και νομίζω οτι είναι η κορυφή σε αέρα και πιο οικονομική από τη zalman

:T: και πολύ καλά θα κάνεις τώρα ιδιαίτερα που έπεσε η τιμή της στο πλαίσιο (42) χτύπα την άφοβα

Το bug που όταν τρέχει το pc probe αναβοσβήνει το backlight ακόμα δε το έφτιαξαν :p

Επίσης είναι πολύ ιδιότροπη...είχα καλομάθει με την abit που ή κολλούσε ή έτρεχε...Προς το παρόν είμαι ~3,8 αλλά σε ακανόνιστα διαστήματα κολλάει.Υποθέτω ζεσταίνεται το ΝΒ,έχω βάλει το προαιρετικό ανεμιστήρι και έναν 12άρη να φυσάει από πλάγια και σταθεροποιήθηκε κάπως.Επίσης παρατήρησα οτι οι μνήμες ψήνονται στην striker και αναγκαστικά έβαλα 2 5άρηδες από πάνω να τις φυσάνε.

Έχω βάλει στόχο τα 4 με αέρα,πολύ αισιόδοξο αλλά μ αυτά που βλέπω πιστεύω οτι θα τα πιάσω, με 3,8 orthos 9 μέγιστη θρμακρασία είναι 56-57.

Επόμενη αγορά 2 delta για push-pull και ένα ζευγάρι ωτοασπίδες:cool:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.