Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

Σου διαφεύγει δυστυχώς.

’λλαξε η Intel το microcode στους quad 45nm, με αποτέλεσμα να θέλει διαφορετικό σχεδιασμό η μητρική και όχι το chipset.

Οι Duo 45nm θα παίζουν, αλλά οι duo αποτελούν παρελθόν.

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply

ok τότε μεγάλη ******* τους αλλα και πάλι άλλες μητρικές με p35 και DDR2 υποστηρίζουν 45nm οποτε δεν σε αναγκάζουν να πας με το ζόρι σε DDR3

Δεν ξερω, λεει ΜULTI CORE....

Aν ειναι τα πραγματα οπως λει ο μαριος, ειναι απαραδεκτοι!!, επρεπε να λενε support DUAL CORE....

Update, ετσι ειναι οπως λεει ο Μαριος... ΝΟ QUAD

http://event.asus.com/mb/45nm/

Κατα τα αλλα, ολα τα P5B, P5K, P5E, Maximus, Blitz, Commando ειναι 45nm QUAD ready...:)

από ότι βλέπω ούτε τα 2 board με 780 και 750 υποστηρίζουν quad :-( παίζει να έπεσε μεγάλος τσακωμός intel με nvidia και η intel υποστηρίζει quad μονο στα δικά της chipset κρίμα λάθος κίνηση

Αρχική απάντηση από Vatos_locos [Σήμερα, στις 16:28]

ok τότε μεγάλη ******* τους αλλα και πάλι άλλες μητρικές με p35 και DDR2 υποστηρίζουν 45nm οποτε δεν σε αναγκάζουν να πας με το ζόρι σε DDR3

Δεν υποστηρίζουν SLI.

Ούτε είναι καλύτερα από το 680i SLI σε επιδόσεις με DDR2 και διπύρηνους.

Τα chipset της Intel είναι optimized για DDR3.

Εμένα έτσι μου φαίνεται πάντως.

Η Intel μας λέει κατά κάποιο τρόπο ότι αν θέλετε επιδόσεις πάτε σε DDR3.

Θα τολμήσω να κάνω κάποιες προβλέψεις ώστε να ενισχύσω την άποψη ότι η Intel θέλει να προωθήσει το DDR3 όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Από εδώ και πέρα θα βλέπουμε πόσο καλύτερες είναι οι μητρικές με DDR3 και πόσο καλύτερα bench βγάζουν.

Πιστεύω ότι τα 780, p35, x38 και x48 με DDR2 δεν θα τα καταφέρουν ιδιαίτερα καλά με τους quad 45nm.

Αντίθετα, θα πετάνε με μνήμες DDR3 όσα chipset τις υποστηρίζουν.

ναι αλλα όπως και να έχει αν το Sli έιναι για benches μονο προσωπική άποψη πάντα

το ότι θα τα πάνε καλύτερα με DDR 3 εννοείτε αρκεί να είναι από τα μεγάλο μοντέλα με τους μεγάλους χρονισμους και όχι με Cl6 στα 1300

αλλα όπως και να έχει αν κάποιος έχει board με chipset που υποστηρίζει 45Nm Quad και DDR2 και δεν θέλει να σκάσει αλλα ποσα θέλουν οι DDR3 για να βάλει 45nm quad cpu πιστεύω είναι καλά και μετά κάνει σταδιακή αναβάθμιση

Μου έχει κολλήσει η ιδέα ότι οι quad 45nm ίσως έχουν προγραμματιστεί (ο μικροκώδικας που λέμε άλλαξε τελευταία στιγμή) να αποδίδουν καλύτερα με DDR3.

Ανεξάρτητα από το χρονισμό.

Ακόμα και στα 1300.

Μένει να το δούμε στο άμεσο μέλλον.

δεν αμφιβάλλω καθόλου με την ίδια σου αλλα θα δούμε στο μέλλον στις δοκιμες με ddr2 και ddr3 πάντως οι ddr2 πουλάνε ακόμα πολύ οποτε φαντάζομαι δεν θα τις κόψουν τελείως απλά αν γίνει έτσι όπως λες θα το κάνουν να είναι λίγο αισθητά πιο αργές για να ζηλέψουν όλοι τα bench από ddr3 και να πάνε όλοι να αγοράσουν ddr3 και εν συνέπεια οι τιμές των ddr2 θα ανεβούν κατακόρυφα :(

Edit

Οι ιδέες αυτές δεν είναι δικές μου ακριβώς.

Μάλλον του Hipro5 είναι.

Αυτός πρώτος παγκόσμια έγραψε για την μη υποστήριξη του 680 και αυτός σε πρόσφατο ποστ ανέφερε ότι παίζει πλέον με DD3.

Το δικαιολόγησε όμως λίγο παράξενα.

Είπε ότι αν παίξεις μια φορά με DDR3 μετά κολλάς.

Η δική μου εξήγηση είναι ότι ξέρει τι κάνει και δεν πήγε τυχαία σε DDR3.

με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο με αυτά που γραφεις οποτε ας περιμένουν και τον ίδιο Hipro να μας πει την γνώμη του :)

Αρχική απάντηση από subzero [Σήμερα, στις 16:10]

πιστευω οτι ολο και κατι θα βγει κατω απο το τραπεζι για 45μμ εστω και ανεπισημα

Αυτο ευχομαι κ εγω, γιατι εφοσον δεν ειναι ενταξει η asus απεναντι μου , και εγω δεν θα ειμαι σωστος απεναντι της....

Αυτά βέβαια που λέμε είναι αρκετά μελλοντικά.

Προς το παρόν δεν είμαι και βέβαιος ότι αξίζουν τόσο παραπάνω οι quad 45nm.

Τα μικρά μοντέλα θα εμφανιστούν τον Ιανουάριο, θα τα δούμε πώς πάνε και βλέπουμε.

Δηλαδή αν πέσουν οι τιμές στους 1066 τετραπύρηνους επεξεργαστές δεν με χαλάει να περιμένω αρκετό καιρό ακόμα με την Striker.

Έχει ψωμί.

Το έψαχνα χθες παντού στο internet.

Thanks.

EDIT

Το έβαλα χθες βράδυ.

Είναι σταθερό και δουλεύει σωστά.

Υποστηρίζει τους retail QX9650 σε default χρονισμό αλλά ο Hipro5 δεν κατάφερε να τον υπερχρονίσει.

http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2588275&postcount=36

LOL Τι να σου πω τώρα βρε DEM?

Το έλεγες.

Αλλά και η ASUS από τη μια γράφει ότι δεν θα υποστηρίξει τους quad 45nm στη Striker και από την άλλη βγάζει BIOS που τουλάχιστον με default πολλαπλασιαστή τους παίζει μια χαρά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.