Heatspreader Μάρτιος 26, 2007 #561 Μάρτιος 26, 2007 Από τη στιγμή που το πήρανε πίσω, ναι, αυτό έκανε το πρόβλημα.. Ευτυχώς που δεν το έβαλα ε?
JOHNX2 Μάρτιος 26, 2007 #562 Μάρτιος 26, 2007 Ξερω γω ρε φιλε τι να πω... με την μια παλι πεταξα πανω το 1002 και ας ειναι και BETA VERSION.......Μεχρι στιγμης το ΚΑΛΥΤΕΡΟ BIOS για εναν STRIKERA...!!!
Heatspreader Μάρτιος 26, 2007 #563 Μάρτιος 26, 2007 JOHNX2 όταν φοράς τόσο καινούρια πράγματα πρέπει να μην γκρινιάζεις, είναι λογικό να είναι beta version...
galactob Μάρτιος 26, 2007 #564 Μάρτιος 26, 2007 ενα site με τι τσιπακια φορανε οι περισσοτερες μνημες που κυκλοφορουν στην αγορα http://ramlist.ath.cx/ddr2/ πιστευω να ειναι χρισιμο!
mariosalice Μάρτιος 27, 2007 Author #565 Μάρτιος 27, 2007 Έχουμε δικό μας πρωτότυπο και πολύ καλύτερο εδώ. http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=25550 To 1004 BIOS δεν μου έκανε κάποιο πρόβλημα. Ουσιαστικά δεν βρήκα και διαφορές όμως με το 1002. Όταν έβαλες το BIOS έκανες load default BIOS settings? Μήπως δεν κατέβηκε σωστά το BIOS? Δοκίμασε να το κατεβάσεις από αυτή τη σελίδα. http://www.lejabeach.com/ASUS/Striker/ Θα κατέβει πολύ πιό γρήγορα από τους servers της ASUS. Πάντως η σελίδα της ASUS είχε προβλήματα και αυτή τη στιγμή είναι down. Βρήκα ένα νέο FTP server της ASUS. To 1004 είναι το τελευταίο επίσημο όπως φαίνεται.
mariosalice Μάρτιος 27, 2007 Author #566 Μάρτιος 27, 2007 Μια ερώτηση προς όλους όσους έχουν Striker Extreme.Το κουτί σας λέει made in Taiwan ή made in China?Το δικό μου λέει Taiwan.
Heatspreader Μάρτιος 27, 2007 #567 Μάρτιος 27, 2007 China είναι η δική μου. Λες να κάνει κανά 'μπαμ όπως οι κινέζικες τοστιέρες?
AN7 OverClocker Μάρτιος 27, 2007 #568 Μάρτιος 27, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice Μια ερώτηση προς όλους όσους έχουν Striker Extreme.Το κουτί σας λέει made in Taiwan ή made in China?Το δικό μου λέει Taiwan. Δεν έχει καμία σημασία...Η θεωρεία της χώρας κατασκευής έχει "εξουδετερωθεί"
Heatspreader Μάρτιος 27, 2007 #569 Μάρτιος 27, 2007 Δεν έχει σημασία ΑΝ7 OverClocker? Πάντως την έχω λύσει και έχω δει ότι φοράει τα καλά Chips...
AN7 OverClocker Μάρτιος 27, 2007 #570 Μάρτιος 27, 2007 Ρε παιδιά... Δεν τίθεται θέμα "καλά" και "κακά" chips... τσάμπα έφαγα ban...?
Heatspreader Μάρτιος 27, 2007 #571 Μάρτιος 27, 2007 Όταν λεω για καλά τσιπάκια λέω για τις εκδόσεις της μητρικής.http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=36275
JOHNX2 Μάρτιος 28, 2007 #572 Μάρτιος 28, 2007 η δηκια μου ειναι MADE IN TOKYO-JAPAN LOLLLLLαλλη μια απο CHINA...!
mariosalice Μάρτιος 29, 2007 Author #573 Μάρτιος 29, 2007 Θέλετε να έχετε 8GB μνήμη DDR2 στα 800MHz CL 5-5-5-15 me 1.8v στα Vista 64bit?Με δύο κιτ της G-Skill F2-6400CL5D-4GBPQ (2GB x 2) θα τα έχετε.http://www.gskill.com/en/f2-6400cl5d-pq.htmlΤο σημαντικότερο είναι ότι δουλεύουν.
Maximus Μάρτιος 29, 2007 #574 Μάρτιος 29, 2007 Για το πρόβλημα με τους Quad Μάριε, μάλλον το 680 έχει γενικό πρόβλημα, η EVGA έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό το RMA μητρικών για τον ίδιο λόγο με δωρεάν τα πάντα (έξοδα μεταφοράς). Ήδη πήρα τη δικιά μου χτες και τους έστειλα mail
mariosalice Μάρτιος 29, 2007 Author #575 Μάρτιος 29, 2007 Ρώτησαν αν έχεις quad?Ή κάνουν RMA σε όλους?
nikoszax Μάρτιος 29, 2007 #576 Μάρτιος 29, 2007 Δεν κοιταξα ολο το forum και εχω μια απορια. Εχει λυθει το προβλημα με την οθονη που εχει πισω η μητρικη που αναβοσβηνει? Το cpuid που γραφει? Εχει λυθει και αυτο το προβλημα?
mariosalice Μάρτιος 29, 2007 Author #577 Μάρτιος 29, 2007 Αρχική απάντηση από Lafas1987 [Σήμερα, στις 02:40] Όταν λεω για καλά τσιπάκια λέω για τις εκδόσεις της μητρικής. http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=36275 Το θέμα με τα διαφορετικά chip έχει αναφερθεί εδώ πολύ πιο πριν. http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=502406#post502406 Πολύ σημαντική όμως είναι η πληροφορία που μας έδωσες ότι οι Made in China Striker Extreme φοράνε το νέο chipset. Έχει επιβεβαιωθεί πλέον ότι οι πρώτες μητρικές της ASUS (με παλιό chip που κατά τη γνώμη μου ξεχωρίζουν επειδή δείχνουν λάθος χαμηλή θερμοκρασία στη CPU) έχουν σοβαρά προβλήματα με τους Quad Core. Αυτά βλέπουμε από την ASUS, τη στιγμή που η eVGA 680i αλλάζει δωρεάν όσες μητρικές δεν ανεβαίνουν στα 500 FSB με Quad Core. Σχετικά με τις China μητρικές, έχω ακούσει ότι έχουν κάποιες διαφορές, τουλάχιστον στο σύστημα ψύξης. Σίγουρα δεν έχουν τα προβλήματα που είχαν οι πρώτες εκδόσεις, αλλά υπάρχουν υποψίες ότι το FSB δεν ανεβαίνει πάνω από 400 με Quad Core. Το αναφέρω με πάρα πολλές επιφυλάξεις (δεν το πιστεύω). Προσωπικά πιστεύω ότι πέρα από μια ίσως βελτίωση στο σύστημα ψύξης, οι Made in China μητρικές είναι καλύτερες, για τους παρακάτω λόγους. 1. Η ASUS είναι γνωστό ότι είχε προβλήματα διάθεσης της μητρικής αυτής, οπότε με την κατασκευή της στην Κίνα, λύθηκε το πρόβλημα αυτό. 2. Επειδή δεν υπάρχει made in China μητρική με παλιό chipset (προβλήματα θερμοκρασίας - ένδειξη CPU), όλες οι μητρικές αυτές είναι σίγουρες. 3. Πιστεύω ότι οι διαφορές στο σύστημα ψύξης είναι ευεργετικές. 4. Μπορεί να έχουν ίδιο revision αλλά όλο και κάποια άλλη βελτίωση θα έχουν. 5. Η ποιότητα κατασκευής των προιόντων made in China είναι άριστη παρά τα όσα λέγονται. ’ποψη μου λοιπόν, προτιμήστε τες από τις made in Taiwan. Το revision επίσημα δεν έχει αλλάξει. Παραμένει το ίδιο. Μόνο το part number αλλάζει στις made in China μητρικές. Το γράφει στο κουτί και πάνω στη μητρική. Στις made in Taiwan το part number είναι 90-MIB140-G0EAY00T Στις made in China το part number είναι 90-MBB5X0-G0EAY00Z Μια και μιλάμε για εκδόσεις, να πω ότι η ASUS έβγαλε και νέα μητρική, τη STRIKER. Προσέξατε το όνομα? ΣΚΕΤΟ STRIKER. Φωτό της made in China μητρικής. Προσέξτε τα heatpipes.
Maximus Μάρτιος 29, 2007 #578 Μάρτιος 29, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice Ρώτησαν αν έχεις quad?Ή κάνουν RMA σε όλους? Μόνο την απόδειξη αγοράς σε scan μου ζήτησαν ως τώρα, δε νομίζω να χρειαστεί τπτ άλλο.
mariosalice Μάρτιος 30, 2007 Author #579 Μάρτιος 30, 2007 Νομίζω ότι οι 680i μητρικές έχουν ένα ιδιαίτερα σοβαρό σχεδιαστικό πρόβλημα, που θα φανεί σύντομα, όταν με τα Vista όλο και περισσότεροι θα θελήσουν να βάλουν 4GB μνήμη και μια δεύτερη κάρτα γραφικών σε SLI.Εξ άλλου στο SLI ποντάρουν οι μητρικές 680i της Nvidia.Yποτίθεται ότι υποστηρίζουν 4 GB μνήμης ΚΑΙ SLI.Είναι γνωστό ότι τα Windows Vista 64 εκμεταλλεύονται την παραπάνω μνήμη.Δεν ξέρω αν έχουν όλοι το ίδιο πρόβλημα (με 4GB και SLI), αλλά δείτε τι συμβαίνει.Πήγα χθες και αγόρασα δύο μνήμες από το Πλαίσιο 430, ίδιες ακριβώς με αυτές που είχα.Τις έλεγξα 6 ώρες με το memtest στα default (1000 4-5-4) και δεν έβγαλαν λάθη.Μετά πρόσθεσα και τις άλλες δύο που είχα, ώστε να έχω συνολικά 4GB.Ρύθμισα στο BIOS τη μνήμη στα 800 2Τ 5-5-5-16.Έβγαλα και τον υπερχρονισμό της CPU εντελώς.Μπήκα στα Windows Vista 64bit και ελέγχω ότι βλέπουν όλη τη μνήμη. Εντάξει.Ενεργοποιώ το SLI, μου ζητάει restart και μετά δεν βλέπει καθόλου τη μια από τις δύο κάρτες.Bάζει κίτρινο θαυμαστικό στο ένα από τα δύο device manager - display adapters - Nvidia GeForce 7900GTX και δεν φορτώνει τους Nvidia οδηγούς της κάρτας γραφικώναλλά τους VGA.Για να μπορέσω να έχω ξανά τους οδηγούς της Nvidia, θα πρέπει να τους απεγκαταστήσω και να τους εγκαταστήσω ξανά, χωρίς να ενεργοποιήσω το SLI.Δοκίμασα κάθε ρύθμιση στο BIOS, κατέβασα τις μνήμες στα 670, ανέβασα τις τάσεις στο NB και στο SB και στο HT, παντού. Τίποτα δεν άλλαξε. Το SLI δεν δουλεύει.Είδα και ένα σχετικό ποστ στο SLI forum της Nvidia.Το πρόβλημα εκεί διαφέρει κάπως, με την έννοια ότι με SLI στα Vista εμφανίζεται το κίτρινο θαυμαστικό στη μια κάρτα, ανεξάρτητα από το ποσό της μνήμης.http://forums.slizone.com/index.php?showtopic=2433’λλες παρατηρήσεις με τα 4 GB.Δεν μπορώ να υπερχρονίσω τη μνήμη περισσότερο ή να σφίξω τα timing.Το σύστημα γίνεται ασταθές.Tο 64bit παιχνίδι Half Life 2, μου έκανε restart μια φορά και μια φορά κόλλησε και χρειάστηκε να κάνω checkdisk για να μπορέσω να το ξαναπαίξω.Δεν έτρεξα ακόμα orthos πάνω από μισή ώρα ακόμα, αλλά έχω την εντύπωση ότι τα 4GB δεν τα θέλει η ASUS Striker.Τσάμπα πήγαν τα 430 που έδωσα χθες.Και χάρηκα που πέτυχα την καλή έκδοση Super Talent 1GBT1000UX2G4 PC8000 4-5-4-15, ακριβώς ίδια με αυτή που είχα.Νόμιζα ότι δεν την φέρνει το Πλαίσιο, γιατί δεν την έχει στο Internet.Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω.Να γυρίσω RMA τη μνήμη η να την κρατήσω χωρίς SLI και να προσπαθήσω να βρω κάποιες καλύτερες ρυθμίσεις στο BIOS?Το σύστημα δείχνει ότι έχει αρκετή διαφορά στην ταχύτητα στα Vista με 4 GB και δεν νομίζω ότι θα έχω την ευκαιρία να ξαναβρώ ίδιες μνήμες.’κουσα ότι μέσα στη βδομάδα η Nvidia θα βγάλει καινούργιους οδηγούς, που ελπίζω να λύνουν το πρόβλημα με το SLI.Βαρέθηκα τα gaming rigs.Δουλεύουν μόνο όταν ακολουθεί κανείς την πεπατημένη.Μόλις πάμε να προσθέσουμε κάτι παραπάνω αρχίζουν τα προβλήματα.Το επόμενο σύστημα θα έχει FB DIMM DDR3 μνήμες.Αλλά αυτά προς το τέλος του χρόνου.Μέχρι τότε θα μείνω με τη Striker.
darkCount Μάρτιος 30, 2007 #580 Μάρτιος 30, 2007 Πήρα σήμερα στρικερ απο τα νέα κομμάτια του Πλαισίου και είναι Made in Taiwan και έχει τα heatpipes όπως παραπάνω. http://www.thelab.gr/attachment.php?s=&postid=527684Περισσότερα όταν την βάλω πάνω το απόγευμα...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.