Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

Bάλε 1 stick ram, 1 hdd, κάνε clear cmos και βάλτην να παίξει έξω απο το κουτί.

Τελικά δεν είπες τι σου γράφουν οι μπλε οθόνες.

ΑΜD και Ιntel δεν έχουν να κάνουν με το θέμα μας, μπορει να έτυχε.

Ένα σωρό άτομα έχουν Striker που δεν έχουν προβλήματα.

Έχεις άλλες μνήμες να δοκιμάσεις? ’λλαξε και τις θέσεις αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από galactob [Σήμερα, στις 15:12]

επειδη ποσταρα τωρα δεν παει να πει οτι ολα αυτα που εχεις πει δεν τα εχω κανει ειδη,νομιζεις πως δεν εχω ξενυχτισει 7 μερες τωρα που το εχω στα χερια μου?? απλος ποσταρα για να δω μηπως κατι μου εχει ξεφηγει αγαπητε !!!! γιατι τοσα χρονια ημουν AMDακιας και ειπα να αλαξω αλλα ξεκινησα ειδη να το μετανιωνω!!! παντος σε ευχαριστω !!!

:nothing:

Αρχική απάντηση από galactob [Σήμερα, στις 15:38]

ευχαριστω και για το δουλεμα !!!!! δεν πηραζει !!!!!

Δεν είναι δούλεμα αυτά που έγραψα.

Μια φιλική καλοπροαίρετη συμβουλή είναι, ώστε να γλυτώσεις κόπο.

Δεν μας ανέφερες τίποτα από όσα έχεις κάνει και αν υπήρξε κάποια διαφορά, ούτε απάντησες στο ερώτημα τι σε κάνει να πιστεύεις ότι φταίει η μητρική και όχι κάτι άλλο για τις μπλε οθόνες που έχεις.

Αν λοιπόν νομίζεις ότι σε δουλεύω καλύτερα να μην προσπαθώ να βοηθήσω.

Όσο για το αν κάποιος είναι AMDάκιας ή Intelάκιας είναι προσωπικό γούστο του καθενός.

Δεν με αφορά ούτε έχω παρωπίδες στο θέμα.

Έχω και από τα δύο.

Όπως γράφω για τη Striker, έτσι γράφω και για την A8N32SLI deluxe σε άλλο thread.

[οff topic] Μετά από ένα φιλικό και καλοπροαίρετο Ρ.Μ. το ποστ μου διεγράφη. Λυπάμαι για το off topic.

Μπορείτε να συνεχίσετε !!! [/off topic]

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ..... ΛΕΩ ΑΝ !!!!!!

Αλλαξε μνημες για να σταματήσουν οι μπλε οθονες, η μητρική ειναι πολυ παραξενη οσων αφορα τις μνημες και πρεπει να πας με τα νερα της. εγω αλλαξα 3 ζευγαρια μεχρι να μου ειναι 100% σταθερη χωρις μπλε οθονες.

Στην μιτρικη που πηρες (ASUS STRIKER EXTREME) δεν εχει καμια σημασια ποσο ακριβες μνημες θα παρεις για να μην εχεις κανενα προβλημα... αλλα ακριβως το αντιθετο.

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ 100%

OCZ PLATINUM REV. 1 800MHZ 4-5-4-15 1.85 VOLT (ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΕΙ Η OCZ 2.0-2.1...... RESTART)

OCZ PLATINUM REV. 2 800MHZ 4-4-4-15 1.90 VOLT (ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΕΙ Η OCZ 2.0-2.1...... RESTART)

G.SKILL 800MHZ 4-4-3-5 CHIPS ProMos 2.1 VOLT

φιλε JOHNX2 εισαι ο καλητερος και σε ευχαριστω πολυ!!! το ειχα ακουσει οτι η μητρικη εχει πολλες παραξενιες με τις μνημες γι αυτο και ειπα να την αλαξω και να πηγαινα σε intel chipset και οχι οτι εχει κατι η μητρικη μου (πιστευω πως ειναι παρα πολυ καλη σαν μοντελο μαζι με την abit poy eida se enan filo!).απλος δεν εχω πολλα λεφτα να αλαζα τις μνημες χωρις να ξερω καποιες καλες που να δουλευουν, γιατι και το μαγαζι απο οπου το αγορασα δεν εχει πολυ ποικιλια σε αυτες! γιατι ομως να δουλευουν οι 800αρες gskill και οχι οι 1000αρες που εχω???

μηπως ξερεις και για τις CORSAIR που αναεφερω πιο πανω??? γιατι τις εβαλα στον φιλο με την ABIT και δεν εχει κανενα προβλιμα απολιτος!!! το κακο ειναι οτι εφυγε για το χωριο του και δεν προλαβα να τις δοκιμασω στο δικο μου μηχανιμα!!!!:( :( :(

φιλε μου οχι δεν ξερω τι παιζει με τις CORSAIR, διοτι δεν τις εχω δοκιμασει....

καλο θα ηταν να μην κανεις δοκιμες αλλα να παρεισ τα ΔΟΚΙΜΑΣΕΝΑ.. γιαυτο διαλεξε ενα απο τα 3 ζευγαρια και κουμπωσε το πανω στην μιτρικη σου... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΛΟ GAMING...

μαλλον κατι τετοιο 8α κανω απο οτι δειχνει!!! σε ευχαριστω φιλε μου!!! ( προσ το παρων τισ εβαλα τις δικες μου χωρισ να εχω κλοκαρει τιποτα αλλο στα 2.3V και μου φαινεται πιο στα8ερο.αντε να σεταρω και ενα game να δω τι 8α κανει και εκει σε full !!!)

Αρχική απάντηση από JOHNX2

φιλε μου οχι δεν ξερω τι παιζει με τις CORSAIR, διοτι δεν τις εχω δοκιμασει....

καλο θα ηταν να μην κανεις δοκιμες αλλα να παρεισ τα ΔΟΚΙΜΑΣΕΝΑ.. γιαυτο διαλεξε ενα απο τα 3 ζευγαρια και κουμπωσε το πανω στην μιτρικη σου... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΛΟ GAMING...

Για μισό λεπτό ρε παιδιά....

Αμέσως βγάλατε συμπέρασμα ασυμβατότητας με μνήμες..

Πρώτα απ όλα το καλό θα ήταν να βάλει τα timmings manually και την ταση πoυ λέει η g.skill είναι "Test Voltage 2.2~2.4 Volts"

και για του λόγου το αληθές http://www.gskill.com/en/f2-8000phu2-hz.html

AN7 Overcloker δεν νομιζω να φτενε τα timings... αλλωστε ακομη και αν δεν τα εχει πειραξει η μιτρικη απο default οριζει πιο χαλαρα οπωτε ακομη καλυτερα...

παντως για την συγκεκριμενη μιτρικη εαν δεν το δεις (τι παιζει δηλαδη με τις μνημες) δυσκολα το πιστευεις...

να φανταστεις οτι τις OCZ PLATINUM που ειχα... τις εβαζα με 2.1 volt βαση τις προδιαγραφες της OCZ και ειχα βαρεθει μπλε οθονες...

ενω με 1.85 volt λειτουργουσαν κανονικα....

επισης απο μνημη σε μνημη η μιτρικη σε περιοριζει στο overclock.

Mε τις KINSTON XYPER-X ο επεξεργαστης μου επιασε τα 2930ΜΗz MAX

Mε τις OCZ PLATINUM ο επεξεργαστης μουεπιασε τα 3604ΜΗz MAX

Mε τις GSKILL ο επεξεργαστης μου επιασε τα 4007ΜΗz MAX

δωσε μου μια εξιγιση σε αυτα εαν μπορεις.... εγω δεν μπορω να το εξιγισω...

ΥΠΟΨΥΝ... ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΣΥΝΧΡΟΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ FSB...

Μα δεν καταλαβες τι θελω να σου πω...

Το προβλημα δεν ειναι οτι εχουν καπια κατασκευαστικη βλαβη οι μνημες, το προβλημα εντοπιζετε σε ασυμβατοτητα εξαρτηματων...

Εμενα το memtest το εβγαζε μια χαρα οπως εβγαζα και το orthos.

Αλλα οτι παιχνιδι και αν επεζα σε 10-15 δευτερολεπτα restart- blue screen.

ο φιλος μου LAFFAS1987 ειχε τις CΕLL SHOCK 1000MHz 4-4-4-12.... του ΠΑΓΩΝΕ Η ΟΘΩΝΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ BIOS

Φαντασου δηλαδη...

Πηρε τις G.SKILL 800MHz 4-4-3-5 (οπως και εγω) και ολα 100% stable παντου

ρε συ...ακόμα και να είναι ασυμβατότητα...το memtest θα την δείξει...γιατί θα βγάλει λάθος...ή αν δεν το βγάλει το memtest θα το βγάλει το orthos...

Έστω όμως ότι μαμιέται ο δίας...και στα βγάζει όλα(όπως αναφέρεις από πάνω)..άμα έχετε XP Pro πατήστε F8 και "Disable automatic restart on system failure"

Εκεί ανάλογα με το μήνυμα που θα πετάξει...θα καταλάνεις τι απ όλα τα κλ@νει

Αρχική απάντηση από mariosalice

Αν ο άλλος δεν ξέρει και υπερχρονίζει τις μνήμες χωρίς να ανεβάσει την τάση στο NB ποιος φταίει?

Η μητρική?

Αλλά πάμε να βοηθήσουμε και την ακούμε κι από πάνω.

Κανείς δεν γεννήθηκε προφήτης...κανένας μας δεν είχε ουρανοκατέβατες γνώσεις...

Το θέμα είναι να το κάνεις με τον σωστό τρόπο ;)

και χωρίς να παραπληροφορούμε τον κοσμο ;)

φιλτατε mariosalice δεν πιστευω να στην ειπα οπως λες (και συγνωμη αν πιστευεισ κατι τετοιο)αντι8ετα με εσενα! εγω σου ειπα αντι8ετος και ευχαριστω ενω εσυ μεσα απο αυτα που γραφεις με εβγαλες αχριστο και οτι να παω να παρω οτι μου δεινει ετοιμο το κα8ε μαγαζι! Εγω γι αυτο ζητισα μια βοη8εια γιατι πιστευω πως η μιτρικη ειναι γαματη αλλα κατι μου ξεφευγει! οι δικες μου μνημες δεν ειναι ουτε SLI ουτε EPP , πρεπει να βαλω χειροκοινιτα τισ ρυ8μισεις?

φιλε ΑΝ7 OverClocker μπορεις α μου πεις αν σου ειναι ευκολο που 8α βρω τα προγμαμματα που λες για να δοκιμασω??

Αρχική απάντηση από JOHNX2 [Χθες, στις 20:55]

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ..... ΛΕΩ ΑΝ !!!!!!

Αλλαξε μνημες για να σταματήσουν οι μπλε οθονες, η μητρική ειναι πολυ παραξενη οσων αφορα τις μνημες και πρεπει να πας με τα νερα της. εγω αλλαξα 3 ζευγαρια μεχρι να μου ειναι 100% σταθερη χωρις μπλε οθονες.

Στην μιτρικη που πηρες (ASUS STRIKER EXTREME) δεν εχει καμια σημασια ποσο ακριβες μνημες θα παρεις για να μην εχεις κανενα προβλημα... αλλα ακριβως το αντιθετο.

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ 100%

OCZ PLATINUM REV. 1 800MHZ 4-5-4-15 1.85 VOLT (ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΕΙ Η OCZ 2.0-2.1...... RESTART)

OCZ PLATINUM REV. 2 800MHZ 4-4-4-15 1.90 VOLT (ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΕΙ Η OCZ 2.0-2.1...... RESTART)

G.SKILL 800MHZ 4-4-3-5 CHIPS ProMos 2.1 VOLT

Αν η μνήμη είναι EPP ή SLI παίζει μια χαρά στα Vista και δεν κολλάει σε κανένα παιχνίδι.

Σίγουρα δεν παίζουν μόνο οι 800άρες μνήμες που γράφεις.

Όλες οι μητρικές δίνουν μια λίστα με συμβατές μνήμες, αλλά αυτό είναι πολύ σχετικό.

Οι δικές μου είναι 1000άρες Super Talent 1GBT1000UX2G4 PC8000 4-5-4-15 και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Επίσης πέρασαν από τα χέρια μου και οι OCZ platinum 1066.

Έχω ποστάρει και SPI με αυτές.

Επίσης δεν είχα πρόβλημα.

Αν δεις σε διάφορα forum τελικά θα διαπιστώσεις ότι τελικά δεν ισχύει αυτό για ιδιάζουσα παραξενιά της μητρικής.

Αν βάλεις auto τα timming στις μνήμες και είναι SLI ή EPP πρόσεξες ποτέ που σου ανεβάζει την τάση του NB?

Αν ο άλλος δεν ξέρει και υπερχρονίζει τις μνήμες χωρίς να ανεβάσει την τάση στο NB ποιος φταίει?

Η μητρική?

Οι φθηνές μνήμες δεν είναι και υπερχρονισμένες.

Οπότε δεν απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις, ούτε αυξημένες τάσεις για να δουλέψουν.

Οι ακριβές με SLI ή EPP είναι μεν υπερχρονισμένες του σκασμού, αλλά έχουν πληροφορίες κατάλληλες ώστε να προσαρμοστεί αυτόματα η μητρική στον υπερχρονισμό τους.

Οι ακριβές μνήμες που δεν είναι SLI ή EPP, είναι επίσης υπερχρονισμένες κάργα, αλλά δεν έχουν κατάλληλες πληροφορίες ούτε για τα timming, ούτε για τις τάσεις, ώστε να προσαρμοστεί αυτόματα η μητρική στον υπερχρονισμό.

Πρέπει να ξέρει πραγματικά κανείς τι κάνει με αυτές τις μνήμες για να του δουλέψουν.

Δεν μπορεί να λέμε δεν ότι δουλεύει η μητρική στα default, όταν έχουμε τις μνήμες στα 1000 και μάλιστα με 1Τ.

Για ποια default μιλάμε δηλαδή?

Μόνο στα 633MHz 2Τ λέμε ότι παίζουμε χωρίς κανένα υπερχρονισμό.

Διαφορετικά, ρωτάμε ή διαβάζουμε.

Εδώ στο thelab έμαθα κι εγώ τα βασικά για αυτή τη μητρική, διαβάζοντας και ρωτώντας όταν δεν ήξερα.

Φαίνεται μάλιστα στα πρώτα ποστ αυτού του thread.

Αρχική απάντηση από galactob

φιλε ΑΝ7 OverClocker μπορεις α μου πεις αν σου ειναι ευκολο που 8α βρω τα προγμαμματα που λες για να δοκιμασω??

http://www.memtest.org/#downiso

http://sp2004.fre3.com/beta/beta2.htm

:)

Αρχική απάντηση από mariosalice

Οι φθηνές μνήμες δεν είναι και υπερχρονισμένες.

Οπότε δεν απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις, ούτε αυξημένες τάσεις για να δουλέψουν.

Οι ακριβές με SLI ή EPP είναι μεν υπερχρονισμένες του σκασμού, αλλά έχουν πληροφορίες κατάλληλες ώστε να προσαρμοστεί αυτόματα η μητρική στον υπερχρονισμό τους.

Οι ακριβές μνήμες που δεν είναι SLI ή EPP, είναι επίσης υπερχρονισμένες κάργα, αλλά δεν έχουν κατάλληλες πληροφορίες ούτε για τα timming, ούτε για τις τάσεις, ώστε να προσαρμοστεί αυτόματα η μητρική στον υπερχρονισμό.

όλα τα spd έχουν μέσα πληροφορίες για τάση και timmings... είτε SLI/EPP είτε όχι...

Απλά το sli/epp περιέχει πληροφορίες για επιπλέον overclock στις μνήμες...

Μάριε...μια συμβουλή...

Καλύτερα να ξανα ποστάρεις ότι έχεις να προσθέσεις παρά να σβήνεις και να ξαναποστάρεις:)

στο orthos 8ελει κανενα ρυθμισμα?? γιατι εμενα μολις ξεκιναει βγαζει κατεφθιαν errol του παταω να συνεχισει και κλεινει το προγραμμα!

Αρχική απάντηση από galactob

στο orthos 8ελει κανενα ρυθμισμα?? γιατι εμενα μολις ξεκιναει βγαζει κατεφθιαν errol του παταω να συνεχισει και κλεινει το προγραμμα!

Βαλε Large in place FFT's και priority 9

Αυτό θα σου τεστάρει την μνήμη πιο πολύ....μετά όμως για να σιγουρευτείς πρέπει να τρέξεις το memtest

Αλλά άμα λές ότι σκάει απο τώρα loool

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 01:35]

όλα τα spd έχουν μέσα πληροφορίες για τάση και timmings... είτε SLI/EPP είτε όχι...

Απλά το sli/epp περιέχει πληροφορίες για επιπλέον overclock στις μνήμες...

Μάριε...μια συμβουλή...

Καλύτερα να ξανα ποστάρεις ότι έχεις να προσθέσεις παρά να σβήνεις και να ξαναποστάρεις:)

Προσπαθώ όσο γίνεται να ενώνω τα post αν είναι συνεχόμενα.

Έτσι είναι ο κανονισμός ...

Για το spd συμφωνώ με αυτά που λες αλλά δεν αναιρεί το γεγονός ότι η μητρική δεν ξέρει τι να κάνει όταν υπερχρονίζουμε αυτές τις μνήμες.

Πρέπει εμείς να τη ρυθμίσουμε.

Τουλάχιστον θα ανεβάσουμε την τάση στο SB.

Το SPD μπορεί να έχει πληροφορίες για συχνότητα 633.

Εκεί μια ακριβή μνήμη ίσως έχει 1Τ και πολύ σφιχτά timing με 1.8v.

Αν εμείς την ανεβάσουμε στα 1000 και αφήσουμε στο auto τα timing και την τάση πιστεύεις ότι θα δουλέψει?

Λίγες φορές έχουμε δει ακριβές μνήμες να μην έχουν πληροφορίες στο spd για τις o/c συχνότητες?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.