mariosalice Φεβρουάριος 24, 2007 Author #401 Φεβρουάριος 24, 2007 Αρχική απάντηση από Vassilis_X [Σήμερα, στις 07:37] Οι g.string 800 που πουλάει το plaisio τι τύπου μνήμες είναι; Σας ρωτάω επειδή την άλλη εβδομάδα πάω για new pc.. Mobo asus sriker extreme, intel core 2 duo 6600..:nuke: Μου είναι εντελώς άγνωστες.Δεν θα τις εμπιστευόμουν.Ιδίως το όνομα που μοιάζει με g. skil μυρίζει δεύτερο πράμα.Αυτές που έχω είναι οι Super Talent 1GBT1000UX2G4 PC8000 4-5-4-15 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Υπάρχουν και 800άρες φθηνότερες.Έχω αγοράσει και παλιότερα super Talent και πάλι ήμουν ευχαριστημένος.Επίσης η Super Talent είναι η πρώτη εταιρία που έφτιαξε DDR3 μνήμες. Θα δούμε τις νέες μητρικές με DDR3 μνήμες τον Ιούνιο (εδώ ίσως από Σεπτέμβριο).Στο λέω μήπως θελήσεις να περιμένεις μέχρι τότε για να αλλάξεις υπολογιστή.
Vassilis_X Φεβρουάριος 24, 2007 #402 Φεβρουάριος 24, 2007 Τις G.Skill μου τις πρότειναν πολλά παιδιά από εδώ.. Υπερχρονίζονται εως και 1060mhz μου είπαν.. Εγω για αρχή είχα στο μυαλό μου τις ocz titanium 1000..
Vassilis_X Φεβρουάριος 24, 2007 #403 Φεβρουάριος 24, 2007 Μάριε απο που τις πηρες τις supertallent;στη φωτο στο plaisio βλεπω οτι ειναι οι g5 ενω εσυ εχεις τις g4..
Vassilis_X Φεβρουάριος 24, 2007 #405 Φεβρουάριος 24, 2007 Το κακο ειναι οτι στο plaisio εχει την g5 με χρονισμο 5-5-5-15.. g4 πουθενα..
mariosalice Φεβρουάριος 24, 2007 Author #406 Φεβρουάριος 24, 2007 Προσωπικά θα έπαιρνα τις Corsair 2GB Kit DDR2 1066 5-5-5-15 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=935573Είναι SLI, σε τέλεια τιμή 369,00 και απόλυτα συμβατές με την μητρική που θες να αγοράσεις.Μόνο που είναι αναμενόμενο προιόν όπως είδα στο Πλαίσιο.Αν δεν σου αρέσουν ή δεν τις βρεις σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε κατάλληλη τιμή, τότε διάβασε και παρακάτω.Δες τις OCZ που είναι SLI http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=920797Είναι πολύ καλύτερες από τις Super Talent G5 και λίγο καλύτερες από τις G4 και σε καλύτερη τιμή 389,00 .Τις έχω βάλει στο δικό μου μηχάνημα και τις ξέρω καλά.Μόνο που είναι αναμενόμενο προιόν όπως είδα στο Πλαίσιο.Υπάρχουν όμως και άλλα μαγαζιά.skroutz it.Και οι MUSHKIN 2GB Kit DDR2 1066 5-5-4-12 είναι πολύ καλές και άμεσα διαθέσιμες.Δεν ξέρω αν υποστηρίζουν SLI αλλά είναι αξιόπιστες μνήμες στα 389,00 .http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925632
GoriLLakoS Φεβρουάριος 24, 2007 #407 Φεβρουάριος 24, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice Μου είναι εντελώς άγνωστες. Δεν θα τις εμπιστευόμουν. Ιδίως το όνομα που μοιάζει με g. skil μυρίζει δεύτερο πράμα. :hehe:
jros3e Φεβρουάριος 24, 2007 #408 Φεβρουάριος 24, 2007 Eπειτα απο τρια RMA που εκανα την μητρικη μου εκατσε επιτελους το καλο κομματι.Υπερχρονιζει ανετα τον 6800 με αερα (Zalman 9700) και default ρυθμισεις σε Vcore στα 3700 απολυτα σταθερα!Η μητρικη ειναι απιστευτη.Κουραστηκα-ταλαιπωρηθηκα αλλα δικαιωθηκα!Ευχαριστω και παλι τον καλο φιλο Μαριο που ανεχθηκε ολο αυτον τον καιρο την δικη μουταλαιπωρια και με τις σωστες συμβουλες του δεν το εβαλα κατω.
mariosalice Φεβρουάριος 24, 2007 Author #409 Φεβρουάριος 24, 2007 LOL Τα string αλλού έχω συνηθίσει να τα βλέπω. Στο σημείο g. Το Πλαίσιο φέρνει τα g.string κομπλέ ή λείπει το g. (το περιεχόμενο)?
hipro5 Φεβρουάριος 25, 2007 #410 Φεβρουάριος 25, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [23-02-2007 18:48] Η γνώμη σου μετράει παγκόσμια, οπότε ευχαριστούμε που έγραψες την άποψη σου εδώ. Κρίμα όμως που παραιτήθηκες τόσο γρήγορα από τη Striker. Μπορεί να έπεσες σε μουλάρι μητρική βέβαια, οπότε με το δίκιο σου αγανάκτησες. Αν έχεις την καλοσύνη δες τις παρακάτω ερωτήσεις και πες μας δυο κουβέντες μήπως και βγάλουμε κάποια άκρη. - Η μητρική που υπερχρόνισες τι χρώμα SATA έχει? - Ποια είναι η διαφορά θερμοκρασίας της CPU ανάμεσα στο core temp και στο Pc Probe II? - Έκανες ποτέ BIOS update μέσα από Windows? - Ποιο ήταν το σημαντικότερο αρνητικό σημείο της Striker σε Extreme υπερχρονισμό? Όταν τη δουλεύεις με αέρα πάει "σχεδόν" καλά...και λέω σχεδόν γιατί είχα μερικά freezes και random reboots.....Με την ABIT IN9 32 - MAX και με αέρα, ήμουν ΤΕΛΕΙΑ θα μπορούσα να πώ.... Με αέρα λοιπόν η Striker πήγαινε σχεδόν καλά για μένα.... α. SATA μπλέ χρώμα... β. Θερμοκρασίες μόνο στο Bios έβλεπα.....Δε βάζω διάφορα προγράμματα μέσα.... γ. Μέσα απ'τα Windows και bios update ΔΕΝ κάνω ΠΟΤΕ....ΜΟΝΟ μέσω δισκέττας.... δ. κενά στο fsb......ακόμα και με Vdroop mod είχε πρόβλημα....ΔΕΝ ήθελε πολύ καλή σταθεροποίηση του VCore για να δουλέψει.... Μου έφτανε τις μνήμες μέχρι τους 417MHz MAX ενώ ή IN9 μου τις πήγε 431MHz (εκεί που πάνε και με άλλες μητρικές) .....και αυτό με ΟΛΑ τα bioses.... ....και φυσικά....random reboots/freezes στα "ακραία" σημεία του επεξεργαστή....Με αέρα απ' τις 10 φορές μέσα στα windows, τις 7 - 8 δούλευε, ενώ με subzero, απ' τις 10 φορές μέσα στα windows, τις 2 - 3 δούλευε με το ΙΔΙΟ fsb κτλ. που ήμουν με αέρα....
Vassilis_X Φεβρουάριος 26, 2007 #411 Φεβρουάριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [24-02-2007 19:17] LOL Τα string αλλού έχω συνηθίσει να τα βλέπω. Στο σημείο g. Το Πλαίσιο φέρνει τα g.string κομπλέ ή λείπει το g. (το περιεχόμενο)? Τα φέρνει με κορδόνι κατά των κοκκινίλων της μέσης..
mariosalice Φεβρουάριος 27, 2007 Author #412 Φεβρουάριος 27, 2007 Η δική μου μητρική δεν έχει κενά στο FSB ούτε είχα ποτέ freeze ή restarts.Ούτε έχω κενά στο FSB.Αυτό μου ενισχύει την άποψη ότι δεν είναι σταθερή η ποιότητα των μητρικών Striker που έστειλε η ASUS στο Πλαίσιο.Ιδίως το πρόβλημα με τη λανθασμένη ένδειξη της θερμοκρασίες της CPU στο BIOS το έχω δει με τα μάτια μου σε μια περίπτωση.Δεν είναι δυνατόν με μαμίσια ψύκτρα το περιβάλλον να έχει 26 βαθμούς και το BIOS να δείχνει θερμοκρασία CPU 17 βαθμούς.Αυτό μπορεί να το δει ο καθένας στο BIOS και να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά.Δεν απαιτείται πρόγραμμα στα Windows.Τις μνήμες μου τις έχω στα 1066 μόνιμα και είμαι λίγο υπερχρονισμένος στα 3500 με νερό τρεις μήνες.Πρώτη φορά ακούω για freeze ή rebοot εξ αιτίας της μητρικής γενικά.Πίστευα μέχρι τώρα ότι στον υπερχρονισμό ξεπερνάμε κάποιο όριο της μητρικής (FSB), της CPU ή της μνήμης και αυτό είναι η αιτία της αστάθειας.Benchable όριο στη δική μου μητρική βρήκα το FSB στα 2000 (500).Αν θέλεις ποστάρω ότι screenshot νομίζεις ότι θα αναδείξει τα προβλήματα που ανέφερες, που όμως πιστεύω ότι δεν τα έχει η δική μου μητρική.
inlovem Φεβρουάριος 27, 2007 #413 Φεβρουάριος 27, 2007 Μαριε στο για τα RAM που αναφερες ποιο πανω δεν ειναι καλυτερα να δωσει ακομα 10 ε να παρει αυτα ? Αυτα δεν ειναι sli ? τι διαφορα εχουν? http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=935549κατι ασχετο ετρεξες benchMark 06, τι score πηρες?
inlovem Φεβρουάριος 27, 2007 #414 Φεβρουάριος 27, 2007 Μαριε κοιταξε αυτο και πες μου αν αξιζει να τα παρω? ocz Pc2-8500http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MY-082-OC £176 235ευρ
hipro5 Φεβρουάριος 27, 2007 #415 Φεβρουάριος 27, 2007 Μπα.....Μάριε έβαλα και την ABIT IN9 σε άζωτο και δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την ASUS Striker.....Βρήκα το φώς μου με την ABIT....
mihalis87gr Φεβρουάριος 27, 2007 #416 Φεβρουάριος 27, 2007 Inlovem Μαριε κοιταξε αυτο και πες μου αν αξιζει να τα παρω? ocz Pc2-8500 Αυτές τις μνήμες έχω την platinum έκδοση και δεν τις αναγνωρίζει ως sli-ready η μητρική.Έστειλα mail στην ocz και μου έδωσαν την τρελή απάντηση ότι μόνο το chipset nforce 530&590 τις αναγνωρίζει ως sli-ready.Δηλαδή τζάμπα λεφτά...Και τώρα πρέπει να ψάχνω για τα advanced timings
mariosalice Φεβρουάριος 27, 2007 Author #417 Φεβρουάριος 27, 2007 Οι dominator είναι EPP. Ουσιαστικά είναι το ίδιο με SLI.Όποια μνήμη και να πάρεις από τις δύο που μου έδειξες νομίζω ότι θα μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος.Αρκεί να τις ελέγξεις με memtest μόλις τις πάρεις για ένα βράδυ.Χαλασμένες μνήμες θα βρεις και στις καλύτερες οικογένειες.Δεν είμαι ειδικός πάντως.Λέω απλά μια γνώμη, αφού κανείς άλλος δεν σου απάντησε.3DMark06 δεν έτρεξα ακόμα.Έχω μπλέξει με τα Vista 32 και 64bit και άλλες αναβαθμίσεις, με νέα αντλία νερού και νέο ασύρματο δίκτυο βασισμένο στο wireless router pre-N Linksys WRVS4400N, οπότε δεν βρήκα το χρόνο.Εξ άλλου το παλιό score με την προηγούμενη μητρική στέκεται καλά ακόμα στην κατάταξη hwbot του TheLab.
mariosalice Φεβρουάριος 27, 2007 Author #418 Φεβρουάριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 12:15] Μπα.....Μάριε έβαλα και την ABIT IN9 σε άζωτο και δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την ASUS Striker.....Βρήκα το φώς μου με την ABIT.... Μου άρεσε και εμένα που είδα το BIOS της ABIT IN9. Απίθανο. H ΑΒΙΤ δεν ακολούθησε και αυτή την original σχεδίαση της Nvidia όπως και η ASUS, οπότε δεν έχει προβλήματα. Καλό αυτό. Δουλεύει σωστά, έχει σταθερή ποιότητα, οπότε είναι μια άριστη λύση. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος και από την ASUS. Αν δεν ήμουν θα αγόραζα ABIT IN9. Πάντως νομίζω ότι καλά κάνεις και δουλεύεις αυτό το chipset. Μπορεί με τα άλλα να έχεις πιάσει ασύλληπτα αποτελέσματα με μια κάρτα γραφιών, αλλά για πρωτιές σε Παγκόσμιο επίπεδο σχεδόν όλοι όσοι είναι πρώτοι έχουν Striker.
inlovem Φεβρουάριος 27, 2007 #419 Φεβρουάριος 27, 2007 σε εχω ρωτησει για bench mark 06 για να δω αν θα κανει σημαντικη διαφορα στις καρτες το mobo ?
mariosalice Φεβρουάριος 27, 2007 Author #420 Φεβρουάριος 27, 2007 Πιστεύω ότι θα κάνει διαφορά.Θα ποστάρω αυτό το Σ/Κ και θα μπορέσεις να συγκρίνεις άμεσα, γιατί είναι ίδιες οι κάρτες.Μόνο η μητρική και ο επεξεργαστής αλλάζουν.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.