JOHNX2 Φεβρουάριος 22, 2007 #381 Φεβρουάριος 22, 2007 Μάριε τελικά λύθηκε το θέμα με το BIOS... όλα είναι εντάξει. Η αιτία του κακού ήταν η μνήμη KINGSTON HYPER X 675ΜΗz την οποία είχα στο σύστημα μου και δεν με άφηνε να υπερχορισω με το BIOS 1002...Αυτήν την στιγμή που σου γράφω έχω είδη την CPU στα 3700ΜΗz με 1.48 VOLT, ΒΙΟS 1002 και μνήμες G-SKILL στα 942 MHz με timmings 4-4-3-5, και τάση στις μνήμες 2.25 VOLT.Μερικά τεστάκια 3DMARKS06 έβγαλα 13848 πόντους και SUPER PI 1.5 XS 13.745 SECOND.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ!!!!
velipsi Φεβρουάριος 22, 2007 #382 Φεβρουάριος 22, 2007 όποιος θέλει να πάιζει με το pc του ....βλέπε overclocking κ.λ.π...και το πνέυμα ανήσυχο έχει , βλέπε παραπάνω .............πηγαίνει στην striker ...όποιος θέλει την ηρεμία του και νορμαλ πραγματα ακολουθεί άλλο δρόμοΠραγματικά άν είχα τη δυνατότητα θα πήγαινα σε ένα 680i ,όπως είχα κάνει αρχικά..., για να έχω χύμα τον υπολογιστή και να πάιζω ....Αυτά ...φιλάκια strikerades
mariosalice Φεβρουάριος 22, 2007 Author #383 Φεβρουάριος 22, 2007 Αρχική απάντηση από GoriLLakoS [Σήμερα, στις 17:52] Με ολον τον σεβασμο μου προς εσενα μου φαινεται για μεταφραση...δεν μοιαζει καθολου στον τροπο που γραφεις...Φιλικα παντα και χωρις κανενα ιχνος ειρωνιας Αστείο μου φαίνεται Βασίλη.Δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό να πω ότι το μετέφρασα.Πάντα το κάνω όταν μεταφράζω κάτι και πάντα δίνω τις παραπομπές ή βάζω quotes.Τόσα χρόνια δεν με έμαθες?Θεωρώ την αντιγραφή ενός κειμένου, όπως και τη μετάφραση χωρίς παραπομπή, κλεψιά χειρίστου είδους.Θα έβρισκα ελαφρυντικά αν το έκανε άλλος, αλλά ποτέ στα δικά μου κείμενα.Αν θέλεις όμως μπορώ να σου δώσω όλες τις πηγές των πληροφοριών μου, ώστε να ξέρεις πώς προέκυψε αυτό το κείμενο.Πάντως τα περισσότερα είναι δικές μου παρατηρήσεις που τις έχω ήδη γράψει παλιότερα σε αυτό εδώ το thread.Αν κάνεις ένα search θα τα βρεις.Αν και πάλι έχεις αμφιβολίες, δεν έχεις παρά να κάνεις ένα google search με λέξεις κλειδιά από το κείμενο μου. Αν βρεις έστω και ένα κείμενο που να μοιάζει με το δικό μου παγκόσμια ή που να έχει όλες τις πληροφορίες που γράφω, τότε έλα και κάνε με ρεζίλι.Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.Όχι μόνο είναι πρωτότυπο το κείμενο αλλά κάποιες πληροφορίες δεν θα τις βρεις πουθενά παγκόσμια.Ελπίζω οι extreme overclockers να πάρουν ιδέες που θα τους βοηθήσουν να πιάσουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα με την Striker Extreme.Ο υπερχρονισμός πάνω από όλα θέλει φαντασία.ΥΓ. Ποιο είναι το στυλ μου δηλαδή?Είμαι σίγουρος ότι έχεις διαβάσει παλιότερα ποστ μου αλλά τα ξέχασες.Μόνο που παλιότερα δεν με ένοιαζε ο καλλωπισμός των όσων έγραφα.Έδινα ξερά πληροφορίες.Ε τώρα προσέχω και υπενθυμίζω ότι δεν κατέχω την απόλυτη γνώση, ώστε να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Πάντα φιλικά.Μάριος.
GoriLLakoS Φεβρουάριος 22, 2007 #384 Φεβρουάριος 22, 2007 Ωρε Μαριε...απλα αυτα που λες για Extreme Overclocking μου φαινονται καπως αντιγραφη... Να βαλει καποιος κανιστρο,αζωτο,degud card,maximizer...ειναι πολυ περιεργα για καποιον που δεν ασχολειται... Αυτο ειναι ολο...
mariosalice Φεβρουάριος 22, 2007 Author #385 Φεβρουάριος 22, 2007 Σιγά τη φιλοσοφία.Ακόμα και το διαφημιστικό video της Nvidia με τον Vince τα έχει αυτά.Το URL το βάλατε στο πείτε ότι θέλετε.Ξέχασες?Όπου και να γυρίσεις εδώ μέσα να διαβάσεις τα μαθαίνεις.Ακόμα και εσύ τα έγραψες αυτά, στα δικά σου ποστ με τα pots και τις μονώσεις για την υγροποίηση.
theovaz Φεβρουάριος 22, 2007 #386 Φεβρουάριος 22, 2007 Να σου...ζήσει Μάριε! Μια απορία.Στο site που έβαλες λίνκ στην αρχή http://i4memory.com/showthread.php?t=3469 σε μια φωτογραφία του bios υπήρχε με επιλογή που έγραφε "X N.O.S Option".Τι είναι αυτό?
mariosalice Φεβρουάριος 23, 2007 Author #387 Φεβρουάριος 23, 2007 Ai N.O.S (to x δεν είναι γράμμα).Υποτίθεται ότι κάνει υπερχρονισμό αυτόματο.Με αύξηση του FSB κατά το ποσοστό που του ορίζουμε πχ. 5% και μείωση του πολλαπλασιαστή, φέρνει τον επεξεργαστή στη default συχνότητα λειτουργίας του.Στη συνέχεια, όταν υπάρχει load, αυξάνοντας τον πολλαπλασιαστή τον υπερχρονίζει και όταν δεν υπάρχει φόρτος εργασίας τον επαναφέρει στη default συχνότητα του.Αντίθετα, το Ai Overclock αυξάνει το FSB, στο ποσοστό που του ορίζουμε, χωρίς να μειώσει τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή, με αποτέλεσμα να έχουμε μόνιμα υπερχρονισμένο τον επεξεργαστή.Τεσπα, ξέχνα το N.O.S.Κατά τη γνώμη μου δεν δουλεύει σωστά.Ο τρόπος που περιγράφω στο πρώτο ποστ για να πετύχουμε αυτή την αυξομείωση σε μεγαλύτερο εύρος ελεγχόμενα, δουλεύει 100%.Το εύρος που λέω, αρχίζει κάτω από την default συχνότητα του επεξεργαστή (σε αντίθεση με το N.O.S που το κάτω όριο είναι η default συχνότητα του επεξεργαστή) και μέχρι το επίπεδο υπερχρονισμού που έχουμε επιλέξει το ανώτερο.Το ανώτερο όριο στο N.O.S δεν ανεβαίνει με τίποτα πάνω από 10%, τη στιγμή που με τον τρόπο που περιγράφω μπορεί να ανέβει όσο θέλουμε.Καλύτερα όμως είναι να κρατήσουμε το ανώτερο όριο εκεί που φτάνει ο επεξεργαστή με το vcore στο auto, ώστε να έχουμε και αυξομείωση του Vcore, ανάλογα με τις απαιτήσεις.
Vassilis_X Φεβρουάριος 23, 2007 #388 Φεβρουάριος 23, 2007 Καλύτερες μνήμες για την striker ποιές είναι;
mariosalice Φεβρουάριος 23, 2007 Author #389 Φεβρουάριος 23, 2007 Οι SLI ή EPP μνήμες που θα βρεις σε κοντινό κατάστημα με καλό RMA.
JOHNX2 Φεβρουάριος 23, 2007 #391 Φεβρουάριος 23, 2007 Μαριε σχετικα με το ΕΡΡ δεν εχω παρατηρησει καπια διαφορα στην αποδοση, αυτες οι μνημες που εχω τωρα πανω στο συστημα μου ειναι ΕΡΡ (GKILL 800MHz 4-4-3-5) αλλα η διαφορα στα τεστ που κανω ενεργοποιωντας το ΕΡΡ ειναι "0"μαλλον προκειται για αλο ενα εμπορικο ΤΡΙΚ...
hipro5 Φεβρουάριος 23, 2007 #392 Φεβρουάριος 23, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 23:07] Ελπίζω οι extreme overclockers να πάρουν ιδέες που θα τους βοηθήσουν να πιάσουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα με την Striker Extreme. ’σε.....Προσωπικά εγώ, την πέταξα στην άκρη και ησύχασα........
mariosalice Φεβρουάριος 23, 2007 Author #393 Φεβρουάριος 23, 2007 Αρχική απάντηση από JOHNX2 [Σήμερα, στις 15:17] Μαριε σχετικα με το ΕΡΡ δεν εχω παρατηρησει καπια διαφορα στην αποδοση, αυτες οι μνημες που εχω τωρα πανω στο συστημα μου ειναι ΕΡΡ (GKILL 800MHz 4-4-3-5) αλλα η διαφορα στα τεστ που κανω ενεργοποιωντας το ΕΡΡ ειναι "0" μαλλον προκειται για αλο ενα εμπορικο ΤΡΙΚ... Έχεις μνήμες που έχουν EPP. Αν έβαζες μνήμες που δεν έχουν EPP ίσως να αντιμετώπιζες προβλήματα. Τουλάχιστον αυτό έχω δει σε διάφορα forum. Πάντως αν ενεργοποιήσεις το EPP (SLI) και το βάλεις στο expert πιστεύω ότι θα πετύχεις καλύτερο υπερχρονισμό. Μετά βάλε ότι FSB και ότι timing θέλεις, αλλά με το EPP στο expert. Παλιότερα νόμιζα ότι το SLI της μνήμης είναι διαφημιστικό τρυκ, γιατί λογικά αν βάλουμε μόνοι μας όλα τα timing και το vdimm δεν έχουμε ανάγκη το EPP ή το SLI. Η Nvidia όμως έχει διαφορετική άποψη. Λέει ότι οι μνήμες SLI συνεργάζονται καλύτερα με το chipset. Την πιστεύω. Εξ άλλου αυτή έφτιαξε το chipset και έδωσε τις προδιαγραφές για τις μνήμες SLI. Φαίνεται ότι το BIOS παίρνει πληροφορίες από το SPD και για άλλες παραμέτρους εκτός από αυτές που βάζουμε εμείς. Τα σφιχτά timing πάντως το BIOS τα βλέπει μόνο αν έχουμε ενεργοποιήσει το EPP. Διαφορετικά βλέπει μόνο χαλαρά timings, με ότι συνεπάγεται αυτό στο fine tuning και τη συνεργασία μνήμης - chipset. Δες τα timings της μνήμης σου μέσα από τα Windows και θα καταλάβεις. Αν βάλεις την τάση του northbridge (ΝΒ) στο auto, με SLI expert και αυξήσεις το FSB, η τάση του ΝΒ ανεβαίνει αυτόματα. Aν απενεργοποιήσεις το SLI, η τάση του NB δεν ανεβαίνει. Αυτό σημαίνει ότι και άλλες παράμετροι του BIOS (κρυφές ή φανερές) προσαρμόζονται ανάλογα με τις πληροφορίες του SPD και όχι μόνο η μνήμη.
obijuan1983 Φεβρουάριος 23, 2007 #394 Φεβρουάριος 23, 2007 Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 16:10] ’σε.....Προσωπικά εγώ, την πέταξα στην άκρη και ησύχασα........ Ακριβώς έτσι...εγώ βέβαια σούταρα 680i EVGA , αλλά το ίδιο chipset έχουν...δεν ειναι 965!
JOHNX2 Φεβρουάριος 23, 2007 #395 Φεβρουάριος 23, 2007 ΜΑΡΙΕ αυτην την στιγμη στο NB εχω 1.55 volt με FSB στα 400...οσο για της μνημες το CPU-Z της διαβαζει κανονικα 4-4-3-5 2Τ στα 962ΜΗz με το ΕΡΡ απενεργοποιημενο...επισης δοκιμασα να επιλεξω EXPERT οπως μου ειπες και απλα εαν υπερχονισω τις μνημες στα 962 με 4-4-3-5 δεν ξεκιναει το ΒΙΟS....
mariosalice Φεβρουάριος 23, 2007 Author #396 Φεβρουάριος 23, 2007 Αρχική απάντηση από JOHNX2 [Σήμερα, στις 16:25] ΜΑΡΙΕ αυτην την στιγμη στο NB εχω 1.55 volt με FSB στα 400...οσο για της μνημες το CPU-Z της διαβαζει κανονικα 4-4-3-5 2Τ στα 962ΜΗz με το ΕΡΡ απενεργοποιημενο...επισης δοκιμασα να επιλεξω EXPERT οπως μου ειπες και απλα εαν υπερχονισω τις μνημες στα 962 με 4-4-3-5 δεν ξεκιναει το ΒΙΟS.... Έχεις auto το FSB και τα timing?Αν θυμάμαι καλά, αν βάλεις expert με auto timing, θα δει τα σωστά timing αυτόματα.Αν απενεργοποιήσεις το EPP, τότε με auto timing θα δει χαμηλότερο χρονισμό.Δοκίμασε να τρέξεις SPi με auto timing και Expert και με τις manual ρυθμίσεις και απενεργοποιημένο το EPP.Ο λόγος που δεν μπαίνει με expert είναι επειδή σφίγγει τα advanced timing.
JOHNX2 Φεβρουάριος 23, 2007 #397 Φεβρουάριος 23, 2007 βασικα δεν υπαρχει λογος να εχω στο auto το fsb στην μνημη διοτι θελω να τις λειτουργω στα 960ΜΗz...πριν λιγο δοκιμασα με ΕΡΡ ενεργοποιηενο, FSB 960ΜΗz και timmigs manual στα 4-4-3-5 αλλα το τελικο αποτελεσμα ειχαι χαμηλοτερες επιδοσεις..
mariosalice Φεβρουάριος 23, 2007 Author #398 Φεβρουάριος 23, 2007 Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 16:10] ’σε.....Προσωπικά εγώ, την πέταξα στην άκρη και ησύχασα........ Η γνώμη σου μετράει παγκόσμια, οπότε ευχαριστούμε που έγραψες την άποψη σου εδώ. Κρίμα όμως που παραιτήθηκες τόσο γρήγορα από τη Striker. Μπορεί να έπεσες σε μουλάρι μητρική βέβαια, οπότε με το δίκιο σου αγανάκτησες. Αν έχεις την καλοσύνη δες τις παρακάτω ερωτήσεις και πες μας δυο κουβέντες μήπως και βγάλουμε κάποια άκρη. - Η μητρική που υπερχρόνισες τι χρώμα SATA έχει? - Ποια είναι η διαφορά θερμοκρασίας της CPU ανάμεσα στο core temp και στο Pc Probe II? - Έκανες ποτέ BIOS update μέσα από Windows? - Ποιο ήταν το σημαντικότερο αρνητικό σημείο της Striker σε Extreme υπερχρονισμό?
Athens2004 Φεβρουάριος 23, 2007 #399 Φεβρουάριος 23, 2007 Τα εχουμε ξαναπει , intel cpu + intel chipset = lfe
Vassilis_X Φεβρουάριος 24, 2007 #400 Φεβρουάριος 24, 2007 Οι g.string 800 που πουλάει το plaisio τι τύπου μνήμες είναι;Σαν τι τις βλέπει το Bios της striker;Σαν sli ή σαν Εpp; Σας ρωτάω επειδή την άλλη εβδομάδα πάω για new pc.. Mobo asus sriker extreme, intel core 2 duo 6600..:nuke:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.