hipro5 Νοέμβριος 26, 2007 #1381 Νοέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από subzero [Σήμερα, στις 23:36] απ οτι φαινεται εχεις δικιο για τα internal Latencies ομως ειμαι ευχαριστημενος που καταφερα να ανεβασω το φσβ σε αυρην τη μητρικη.cpu 3825 ΑΣΤΟ......ΔΕΝ έπρεπε να το ποστάρεις αυτό λέμε......
subzero Νοέμβριος 26, 2007 #1382 Νοέμβριος 26, 2007 το θεμα μας ηταν οτι η στραικερ δεν κλοκαρει τον τετραπυρινο πανω απο 340 fsbδοκιμασα πειραματιστηκα και ειδα οτι ανεβηκε το fsb χωρις μοντα τωρα αν ειναι καλυτερο η χειροτερο αυτο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο
hipro5 Νοέμβριος 26, 2007 #1383 Νοέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από subzero [Χθες, στις 23:49] το θεμα μας ηταν οτι η στραικερ δεν κλοκαρει τον τετραπυρινο πανω απο 340 fsb δοκιμασα πειραματιστηκα και ειδα οτι ανεβηκε το fsb χωρις μοντα τωρα αν ειναι καλυτερο η χειροτερο αυτο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο
mariosalice Νοέμβριος 26, 2007 Author #1384 Νοέμβριος 26, 2007 To strap αλλάζει στα 1700 στη Striker Extreme.Λογικά δεν πρέπει να έχει πρόβλημα αν μείνει στα 1699.Και στις άλλες μητρικές αλλάζει το strap.Δεν γίνεται διαφορετικά.Εδώ εγώ τόσο καιρό νόμιζα ότι δεν ανεβαίνουν οι τετραπύρηνοι και τώρα βλέπω να λέτε ναι μεν ανεβαίνουν αλλά πέφτει το winrar, γιατί πέφτει το bandwidth.Τώρα εμένα δεν μου λέει τίποτα το winrar του subzero σε Vista με ένα κάρο προγράμματα να τρέχουν στο background αυτή τη στιγμή.Δεν θεωρώ συγκρίσιμα τέτοια αποτελέσματα, ούτε κάνουμε κόντρες σε winrar εδώ μέσα.
hipro5 Νοέμβριος 26, 2007 #1385 Νοέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 00:10] To strap αλλάζει στα 1700 στη Striker Extreme. Λογικά δεν πρέπει να έχει πρόβλημα αν μείνει στα 1699. Εδώ εγώ τόσο καιρό νόμιζα ότι δεν ανεβαίνουν οι τετραπύρηνοι και τώρα βλέπω να λέτε ναι μεν ανεβαίνουν αλλά πέφτει το winrar, γιατί πέφτει το bandwidth. Τώρα εμένα δεν μου λέει τίποτα το winrar του subzero σε Vista με ένα κάρο προγράμματα να τρέχουν στο background αυτή τη στιγμή. Δεν θεωρώ συγκρίσιμα τέτοια αποτελέσματα, ούτε κάνουμε κόντρες σε winrar εδώ μέσα. Βρε Μάριε......ΑΝ ΔΕΝ έχεις Memory Bandwidth και LOW latency, ΟΤΙ εφαρμογή και να τρέξεις θα σέρνεται......Καλύτερα θα είσαι στα 333MHz FSB και όλα σφικτά, παρά έτσι.....
mariosalice Νοέμβριος 26, 2007 Author #1386 Νοέμβριος 26, 2007 Μου τα μπερδεύεις.Γιατί δεν γράφεις τα ίδια όταν βλέπεις και άλλους να ανεβάζουν στα 4000 τους επεξεργαστές τους?Γιατί δεν τους ρωτάς αν μπορούν να τρέξουν έστω και ένα πρόγραμμα στη συχνότητα αυτή?Το bandwidth μας μάρανε?Το αποτέλεσμα μετράει.Για μένα ένα all around bench είναι το PCMark Vantage.Επίσης και το 3DMark06 μας δίνει καλά αποτελέσματα.Ε σε αυτά τα top scores βγαίνουν με Striker.Και πολλά δικά σου με striker τα έκανες.Τι να το κάνω το bandwidth αν δεν μπορώ να παίξω το crysis στην οθόνη μου όλα high στα 1920Χ1200.Εμένα παίζει και very high στην ανάλυση αυτή.Με διπύρηνο.
Louris7 Νοέμβριος 26, 2007 #1387 Νοέμβριος 26, 2007 Εγω που βγαζω αυτο δηλαδη, πειραζει πολυ?.... Ειμαι πολυ χαλια, τι πρεπει να αλλαξω?..
mariosalice Νοέμβριος 26, 2007 Author #1388 Νοέμβριος 26, 2007 Στήνεις το λειτουργικό όπως για να τρέξεις SPi. Αγοράζεις τις super duper μνήμες, τους δίνεις με maximizer ρεύμα στα όρια να ψηθούν, σφίγγεις τα timing στο θεό, βάζεις FSB 1699 και τις μνήμες στα 1200 και τρέχεις ξανά το winrar. Πρακτικά μόνο αστάθεια στο σύστημα σου θα κερδίσεις. Εμένα αυτή τη στιγμή, στα Vista 64, με όλα τα παράθυρα και τα προγράμματα ανοικτά, με FSB speed 1350 και επεξεργαστή στα 3375 και μνήμες στα 900 5-5-5-15 μου δίνει 1240 το winrar. Αν θέλεις να ασχοληθείς με το bench αυτό κοίτα αυτό το thread. http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=11797&perpage=20&pagenumber=1
hipro5 Νοέμβριος 27, 2007 #1389 Νοέμβριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 01:03] Στήνεις το λειτουργικό όπως για να τρέξεις SPi. Αγοράζεις τις super duper μνήμες, τους δίνεις με maximizer ρεύμα στα όρια να ψηθούν, σφίγγεις τα timing στο θεό, βάζεις FSB 1699 και τις μνήμες στα 1200 και τρέχεις ξανά το winrar. Πρακτικά μόνο αστάθεια στο σύστημα σου θα κερδίσεις. Μάριε το WinRAR σου με ΔΙΠΥΡΗΝΟ, είναι παρόμοιο με του sub που έχει τετραπύρηνο.....Φαντάσου λοιπόν ότι για ν'ανεβάσεις FSB στη Striker, ΠΟΣΟ πολύ σε κόβει από latncies για να ανταπεξέλθει.......Ε αυτό ΔΕΝ γίνεται με chipsets της INTEL....Το πάει "αέρα"...... Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 00:23] Μου τα μπερδεύεις. Γιατί δεν γράφεις τα ίδια όταν βλέπεις και άλλους να ανεβάζουν στα 4000 τους επεξεργαστές τους? Γιατί δεν τους ρωτάς αν μπορούν να τρέξουν έστω και ένα πρόγραμμα στη συχνότητα αυτή? Το bandwidth μας μάρανε? Το αποτέλεσμα μετράει. Για μένα ένα all around bench είναι το PCMark Vantage. Επίσης και το 3DMark06 μας δίνει καλά αποτελέσματα. Ε σε αυτά τα top scores βγαίνουν με Striker. Και πολλά δικά σου με striker τα έκανες. Τι να το κάνω το bandwidth αν δεν μπορώ να παίξω το crysis στην οθόνη μου όλα high στα 1920Χ1200. Εμένα παίζει και very high στην ανάλυση αυτή. Με διπύρηνο. Να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως ΑΝ μου δινόταν η πιθανότητα να παίξω SLI και να βγάλω σκορ με μητρική με INTEL chipset, ΔΕ θα υπήρχε για μένα τώρα το "καρκίνωμα" i680 chipset......ΕΜΕΝΑ ρώτα ΤΙ τραβάω κάθε φορά για να bench-άρω.... Καλή και χρυσή η Srtiker, ΑΛΛΑ για να την έχεις σπίτι να τη βλέπεις....
inlovem Νοέμβριος 27, 2007 #1390 Νοέμβριος 27, 2007 αν δες να κανεις σκορ ισως να μην ειναι και τοσο καλει μητρικη... αλλα κατα τα τα αλλα ειναι περιφιμη... μια ερωτιση στους xtreme επεξεργαστες , δεν γινεται να αφησουμε το fsb μεχρι τα 333.mhz που ειναι ενταξει και να αλλαξουμε το πολαπλαστιαστη? mutlipier: τωρα δεν εχουμε ολοι extreme αλλα...
subzero Νοέμβριος 27, 2007 #1391 Νοέμβριος 27, 2007 δεν παμε για wr ,να πηγαινουμε λιγο πιο γρηγορα θελουμε
Louris7 Νοέμβριος 27, 2007 #1392 Νοέμβριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 00:03] Στήνεις το λειτουργικό όπως για να τρέξεις SPi.Αγοράζεις τις super duper μνήμες, τους δίνεις με maximizer ρεύμα στα όρια να ψηθούν, σφίγγεις τα timing στο θεό, βάζεις FSB 1699 και τις μνήμες στα 1200 και τρέχεις ξανά το winrar.Πρακτικά μόνο αστάθεια στο σύστημα σου θα κερδίσεις.Εμένα αυτή τη στιγμή, στα Vista 64, με όλα τα παράθυρα και τα προγράμματα ανοικτά, με FSB speed 1350 και επεξεργαστή στα 3375 και μνήμες στα 900 5-5-5-15 μου δίνει 1240 το winrar. Αν θέλεις να ασχοληθείς με το bench αυτό κοίτα αυτό το thread.http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=11797&perpage=20&pagenumber=1 Βλεπω οτι εχεις τσεκαρει multithreading, ενω σε μενα δεν ειχε .. Πρεπει να κατεβασω αλλο, μηπως παιζει αυτο ρολο?.....Παντως δεν ξερω τι λετε, αλλα εχει πολλα καλα η striker.Μην την πεταμε ετσι, χωρις βεβαι να εχω δοκιμασει αλλες.
subzero Νοέμβριος 27, 2007 #1393 Νοέμβριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 22:23] Μου τα μπερδεύεις. Γιατί δεν γράφεις τα ίδια όταν βλέπεις και άλλους να ανεβάζουν στα 4000 τους επεξεργαστές τους? Γιατί δεν τους ρωτάς αν μπορούν να τρέξουν έστω και ένα πρόγραμμα στη συχνότητα αυτή? Το bandwidth μας μάρανε? Το αποτέλεσμα μετράει. Για μένα ένα all around bench είναι το PCMark Vantage. Επίσης και το 3DMark06 μας δίνει καλά αποτελέσματα. Ε σε αυτά τα top scores βγαίνουν με Striker. Και πολλά δικά σου με striker τα έκανες. Τι να το κάνω το bandwidth αν δεν μπορώ να παίξω το crysis στην οθόνη μου όλα high στα 1920Χ1200. Εμένα παίζει και very high στην ανάλυση αυτή. Με διπύρηνο. στο 3DMark06 βγαζω περιπου 18765 μαρκς σε σλι με τις καρτες στοκ και τον q6600 sta 3.82 με τον επεξεργαστη στα 333 φσβ βγαζω λιγοτερο. και το crysis to παιζω αξιοπρεπεστατα .δεν εχω παραπονο
mariosalice Νοέμβριος 27, 2007 Author #1394 Νοέμβριος 27, 2007 Ανέβασα το FSB στα 1699 με τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή Χ9 και τις μνήμες πάλι στα 900 5-5-5-15, για να δω αν ανεβαίνει το winrar και διαπίστωσα ότι ανεβαίνει. Όπως είπα, δεν έχω εμπειρία από winrar και πότε βγάζει μεγαλύτερο score. Είδα όμως ότι από 1240 που είχα με FSB 1350 ανέβηκε στα 1430. Που σημαίνει ότι ανεβάζοντας FSB ανεβαίνει και το bandwidth και δεν το κόβει η μητρική. Εκτός και αν δεν το κατάλαβα καλά αυτό που είπε ο Hipro5.
JOHNX2 Νοέμβριος 28, 2007 #1395 Νοέμβριος 28, 2007 Αρχική απάντηση από Lafas1987 [26-11-2007 23:04] Όχι δεν είναι ότι δεν το πάλεψα εγώ μωρέ. Γιατί πας να αρχίσεις τώρα flame? Πάλι τα ίδια θα λέμε? Όχι για κλωτσιές μόνο, αλλά και για μπάλα! Δηλαδή μόνο εγώ λέω ότι είναι μούφα? Αν ναί, τότε θα πρέπει να διαβάσεις και λίγο παραπέρα. ;-) Δηλαδή επειδή δεν καταφερες να την υπερχρονισεις εσυ ειναι για πεταμα.... μονο που εσυ μιλας με δειγματοληψια 0,0000000001% του αριθμου των STRIKER που κυκλοφορουν στην αγορα.Οποτε η εγωιστικη θεωρια σου καταριπτεται, διοτι πολυ εχουν περασει τα 4GHz με αυτο το ΜΟΒΟ :banging: :banging: :banging:
jpavly Νοέμβριος 28, 2007 #1396 Νοέμβριος 28, 2007 Αρχική απάντηση από JOHNX2 Δηλαδή επειδή δεν καταφερες να την υπερχρονισεις εσυ ειναι για πεταμα.... μονο που εσυ μιλας με δειγματοληψια 0,0000000001% του αριθμου των STRIKER που κυκλοφορουν στην αγορα.Οποτε η εγωιστικη θεωρια σου καταριπτεται, διοτι πολυ εχουν περασει τα 4GHz με αυτο το ΜΟΒΟ :banging: :banging: :banging: Ρε συ Johnx2, απάντησες σε κάτι 3 ημερών για να προσθέσεις τι; Όχι άλλο flamming παρακαλώ!
JOHNX2 Νοέμβριος 28, 2007 #1397 Νοέμβριος 28, 2007 Για να προσθεσω την αποψη μου. Αυτο κανει ο καθενας εδω μεσα.
Vatos_locos Νοέμβριος 28, 2007 #1398 Νοέμβριος 28, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 16:51] Ανέβασα το FSB στα 1699 με τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή Χ9 και τις μνήμες πάλι στα 900 5-5-5-15, για να δω αν ανεβαίνει το winrar και διαπίστωσα ότι ανεβαίνει. Όπως είπα, δεν έχω εμπειρία από winrar και πότε βγάζει μεγαλύτερο score. Είδα όμως ότι από 1240 που είχα με FSB 1350 ανέβηκε στα 1430. Που σημαίνει ότι ανεβάζοντας FSB ανεβαίνει και το bandwidth και δεν το κόβει η μητρική. Εκτός και αν δεν το κατάλαβα καλά αυτό που είπε ο Hipro5. και μονο τις μνήμες να ανεβάσεις θα βγάλει παραπάνω τον winrar εμενα με cpu 3600 400x9 και μνήμες 1000Mhz 4-4-4-4 βγάζει 15xx και με cpu στα ίδια και μνήμες 1200 4-4-4-4 βγάζει 17xx
mariosalice Νοέμβριος 28, 2007 Author #1399 Νοέμβριος 28, 2007 Σε μένα πάντως το winrar δείχνει παραπάνω score αν το αφήσω λίγη ώρα να τρέχει, το κλείσω και τρέξω ξανά το bench.Από 1240 που είχα με ένα τρέξιμο, τώρα με αυτό το κόλπο μου δείχνει 1400.Προφανώς θα υπάρχουν και άλλα κολπάκια για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του score που βγάζει αυτό το bench, πέρα από το σφίξιμο στις μνήμες και τον υπερχρονισμό μνημών - επεξεργαστή.Το Winrar δεν ξέρω αν εξαρτάται από το bandwidth ή από ότι άλλο.Τελικά μετράει ταχύτητα συμπίεσης αποσυμπίεσης και ανεβάζει στο 98% το CPU usage των πυρήνων, χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο αλγόριθμο.Δεν μου φάνηκε και πολύ αξιόπιστο πάντως.Ένα, κατά τη γνώμη μου αξιόπιστο, all around bench είναι το PCMark Vantage.Κρίμα που εξ αιτίας συμφερόντων, δεν θα υποστηρίζονται οι Quad 45nm από τη Striker.Διαφορετικά οι επιδόσεις της θα συνέχιζαν να είναι κορυφαίες για άλλο ένα χρόνο.Η Intel είναι προφανές ότι δεν επιθυμεί δυνατά συστήματα που να στηρίζονται στο DDR2. Και το x38 και το x48 είναι φτιαγμένα για DDR3 μνήμες και εκεί δείχνουν τα δόντια τους.Ας το δούμε λοιπόν κι εμείς και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το σχεδιασμό της επόμενης αναβάθμισης, που θα πρέπει πλέον να στηριχθεί σε multi GPU, 1600 FSB και DDR3.Πολύ αμφιβάλλω ότι θα κάνει δώρο τις multi GPU επιδόσεις η AMD στην Intel.Επίσης δεν πιστεύω ότι η Nvidia θα δώσει το SLI στην Intel.Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι το 790 θα καλύψει τις ανάγκες μας με σωστή υποστήριξη quad 45nm και DDR3 με 1600 FSB.Θα τα καταφέρει?
Vatos_locos Νοέμβριος 28, 2007 #1400 Νοέμβριος 28, 2007 κάτσε ρε συ η striker από πιο Βίος και μετά υποστήριζε 45nm ? αν το έχεις ακόμα το πετάς πάνω και λογικά θα δουλέψει έτσι δεν είναι εκτος αν μου διαφεύγει κάτι το winrar στα πρώτα sec σου βγάζει το αποτέλεσμα μετά δεν αλλάζει μένει το ίδιο όσο και να το αφήσεις να τρέχει εκτός αν κάνεις OC απο win και στο επόμενο run θα ανέβει λογικά εγώ προσωπικά δεν άλλαζα ακόμα σύστημα και την striker να είχα δεν είμαι αναγκασμένος να πάω ακόμα σε DDR3 γιατί έτσι θέλουν οποτε αράζω εδώ που είμαι και όταν με το καλο χρειαστώ πάλι αναβάθμιση τότε ναι
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.