Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

Δηλαδή θες να πεις ότι ένας τετραπύρηνος μπορεί να πάει με τη Striker στα 3830 και το πρόβλημα μας είναι ότι με p35 πάει στα 4000?

Μα αν είναι έτσι για μένα δεν είναι διαφορά που να αξίζει να πάει κανείς σε p35 δεδομένων όλων των υπόλοιπων χαρακτηριστικών, όπως SLI, raid και όλα τα άλλα που για μένα είναι ακόμα πιο σημαντικά.

Αλλά τι το συζητάμε πια.

Αυτή τη στιγμή περιμένω να δω τι θα κάνει ο York πάνω στις νέες μητρικές με 780i SLI που θα έχουν και PCIe 2.0 slots.

Να βγάλει και η Nvidia τις νέες κάρτες γραφικών 9ΧΧΧ που θα είναι PCIe 2.0.

Να πέσουν και λίγο οι τιμούλες στους York και μάλλον πάω για αλλαγή.

Διαφορετικά περιμένω μέχρι να εμφανιστεί κάτι που να αξίζει πραγματικά τα λεφτά του.

Πάντως η Striker με τον διπύρηνο μου έδωσε ένα γεμάτο χρόνο, με τις καλύτερες all around επιδόσεις που θα μπορούσα να θέλω.

Και αυτή τη στιγμή είναι από τις λίγες μητρικές που στέκονται απέναντι στο Crysis με αξιοπρέπεια.

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 06:46]

Εγώ - εγώ...... :p:D

Αν τον βάλεις πάνω σε καμιά P35, μπορεί να πάει και 4GHz..... :p

ok μπροστα σου respect σιγουρα δεν θα φτασω εκει που εχεις φτασει εσυ αλλα με απλο νερακι καλουτσικα τα παει

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=273435

μνημες περιμενω να ερθουν οι trascend axeram 1200

oi ocz ti alpha vx rip

Αρχική απάντηση από mariosalice

Δηλαδή θες να πεις ότι ένας τετραπύρηνος μπορεί να πάει με τη Striker στα 3830 και το πρόβλημα μας είναι ότι με p35 πάει στα 4000?

Μα αν είναι έτσι για μένα δεν είναι διαφορά που να αξίζει να πάει κανείς σε p35 δεδομένων όλων των υπόλοιπων χαρακτηριστικών, όπως SLI, raid και όλα τα άλλα που για μένα είναι ακόμα πιο σημαντικά.

Αλλά τι το συζητάμε πια.

Αυτή τη στιγμή περιμένω να δω τι θα κάνει ο York πάνω στις νέες μητρικές με 780i SLI που θα έχουν και PCIe 2.0 slots.

Να βγάλει και η Nvidia τις νέες κάρτες γραφικών 9ΧΧΧ που θα είναι PCIe 2.0.

Να πέσουν και λίγο οι τιμούλες στους York και μάλλον πάω για αλλαγή.

Διαφορετικά περιμένω μέχρι να εμφανιστεί κάτι που να αξίζει πραγματικά τα λεφτά του.

Πάντως η Striker με τον διπύρηνο μου έδωσε ένα γεμάτο χρόνο, με τις καλύτερες all around επιδόσεις που θα μπορούσα να θέλω.

Και αυτή τη στιγμή είναι από τις λίγες μητρικές που στέκονται απέναντι στο Crysis με αξιοπρέπεια.

Όλες οι μητρικές στέκονται με αξιοπρέπεια βρε Μάριε, απλά θα έχεις CF με 3870 oc/ed αντί για SLI - λογικά με το νέο fix τα Very High πρέπει να τα χεις ;)

Σαφώς όμως δε θα έχεις τις επιδόσεις των 2 8800GTX :D

Απλά.......ΟΤΙ έχω δοκιμάσει με αέρα/LN2 πάνω στη Striker/EVGA, πάει 100 - 150MHz με αέρα και 200 - 300MHz με LN2, ΠΙΟ ΚΑΤΩ σε συχνότητα απ'τις άλλες (όλες σχεδόν)....

ΑΝ κάποιος ΔΕΝ θέλει SLI, ας αποφύγει το i680......Αν κάποιος θέλει SLI, τότε είναι μονόδρομος και καλή επιτυχία.... :)

Αρχική απάντηση από subzero [Σήμερα, στις 09:44]

ok μπροστα σου respect σιγουρα δεν θα φτασω εκει που εχεις φτασει εσυ αλλα με απλο νερακι καλουτσικα τα παει

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=273435

μνημες περιμενω να ερθουν οι trascend axeram 1200

oi ocz ti alpha vx rip

Καλούτσικα είναι τα 3830 με τετραπυρηνο?

Αυτό το ποστ που μας έδωσες μου αλλάζει όλο το μελλοντικό σχεδιασμό μου.

Μάλλον θα μείνω με τη Striker.

Δεν είδα και μεγάλη διαφορά των G0 από τους York στο παρακάτω συγκριτικό.

http://www.hardwaresecrets.com/article/499

Ελπίζω να πέσουν και οι τιμές των G0.

Όσο για τα θερμικά χαρακτηριστικά των York δεν με εντυπωσίασαν.

Ίδια με τους G0 είναι, οπότε πάμε κανα χρόνο ακόμα με Striker και τετραπύρηνο G0, μέχρι να πέσουν και οι τιμές των DDR3.

AI Tuning: Manual

Nvidia GPU Ex: Disabled

LinkBoost: Disabled

FSB - Memory Clock Mode: Unlinked

x FSB - Memory Raio: N/A

FSB (QDR), Mhz: 1700

Actual FSB (QDR), Mhz: 1700

MEM (DDR), Mhz: 850

Actual MEM (DDR), Mhz: 850

Vcore Voltage:1.625 for actual of 1.52

Memory Voltage:2.05

1.2v HT Voltage:1.75

NB Core Voltage:1.5

SB Core Voltage:1.7

CPU VTT Voltage:1.5

DDRII Controller Ref Voltage: auto

DDRII Channel A Ref Voltage: auto

DDRII Channel B Ref Voltage: auto

tCL (CAS Latency): 4

tRCD: 4

tRP: 4

tRAS:12

Command Per Clock (CMD): 2

Advance Memory Settings

tRRD: AUTO

tRC: AUTO

tWR: AUTO

tWTR: AUTO

tREF: AUTO

tRD: AUTO

tRFC: AUTO

Async Latency: AUTO

CPU Spread Spectrum: Disabled

PCIE Spread Spectrum: Disabled

MCP PCIE Spread Spectrum: Disabled

SATA Spread Spectrum: Disabled

LDT Spread Spectrum: Disabled

CPU Internal Thermal Control: Disabled

Limit CPUID MaxVal: Disabled

Enhanced C1 (C1E): Disabled

Execute Disable Bit: Disabled

Virtualization Technology: Disabled

Enhanced Intel Speedstep Tech: Disabled

LDT Frequency: 5x

PCIEX16_1 Frequency (Mhz): 101

PCIEX16_2 Frequency (Mhz): 101

PCIEX16_3 Frequency (Mhz): 101

SPP<->MCP Ref Clock, Mhz: 201 δοκιμαστε αυτα τα σετινκς με 1303 βιος

η μνημη να ειναι unlinked

Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι χρησιμεύει το SB να ανέβει στο 1.7.

Δηλαδή δοκίμασες και με 1.5 και είδες διαφορά?

Thanks για τις ρυθμίσεις στο BIOS.

Είχα σκοπό να σε ρωτήσω αλλά με πρόλαβες.

σταθεροτητα στο σλι;)

τελικα εβαλα την dfi στον σερβερ

αυτη η dfi σκετη πατατα

den ta kaneis stick sthn arxikh

Συγχαρητήρια για τον απίθανο υπερχρονισμό σου. :T:

Έμεινα με ανοικτό στόμα.

Έγινε άμεσα ενημέρωση του πρώτου ποστ.

Αναφέρθηκε η δυνατότητα της Extreme Striker να υπερχρονίζει τους Quad G0 στα 450MHz FSB.

Επίσης προστέθηκε η φημολογία περί μη υποστήριξης των quad 45nm και το παρακάτω κείμενο.

Πατώντας το κουμπί στο πίσω μέρος της μητρικής, κόβεται το ρεύμα στα ευαίσθητα τμήματα της και ανάβουν τα μπλε λαμπάκια, ώστε να βλέπουμε για να συνδέσουμε με ασφάλεια κάποια συσκευή.

Με τίποτα δεν τα αφήνουμε ανοικτά, ούτε μπουτάρουμε έχοντας πατημένο το κουμπί.

Βέβαια προτιμότερο είναι να κόβουμε το ρεύμα από το κουμπί του τροφοδοτικού.

Αν θέλεις δώσε μας φωτό από τη μητρική σου.

Ειδικά από το BIOS chip. Είναι καφετί, πάνω από τα κουμιά Power και Reset.

Πόσο καιρό την έχεις και από πού την αγόρασες τη μητρική σου?

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 19:43]

Συγχαρητήρια για τον απίθανο υπερχρονισμό σου. :T:

Έμεινα με ανοικτό στόμα.

Έγινε άμεσα ενημέρωση του πρώτου ποστ.

Αναφέρθηκε η δυνατότητα της Extreme Striker να υπερχρονίζει τους Quad G0 στα 450MHz FSB.

Επίσης προστέθηκε η φημολογία περί μη υποστήριξης των quad 45nm και το παρακάτω κείμενο.

Αν θέλεις δώσε μας φωτό από τη μητρική σου.

Ειδικά από το BIOS chip. Είναι καφετί, πάνω από τα κουμιά Power και Reset.

Πόσο καιρό την έχεις και από πού την αγόρασες τη μητρική σου?

ευχαριστω Μαριε ηταν ανελπιστο ,αγορασα την δφι για να κλοκαρω τον τετραπυρινο,μετα απο αρκετο διαβασμα στο νετ επεσα πανω στο νημα στο xtremesystems κι εκει καταλαβα οτι το

gtl ref εξαρταται απο το vtt και απο τον διαιρετη των μνημων.την πρωτη μητρικη την εκαψα με το μοντ και αγορασα μια δευτερη απο το e-chop.ναι ειναι καφετι καθως και κινεζικη,αλλαξα μονο την θερμοαγωγιμη με ceramic ,την μητρικη την εχω 1 μηνα,το ρεβ ειναι 1.00

το 1303 βιος ειναι πολυ καλο ..δυστυχως δεν εχω το καλωδιο για να συνδεσω την φοτογραφικη στο πισι

εν αναμονη για χακαρισμενο βιος quad yorkfield

Στο Northbridge έκανες την αλλαγή με ceramic ή και στο SB και στα mosfets?

Ο διαιρέτης των μνημών και γενικά η συχνότητα της μνήμης παίζει σημαντικό ρόλο.

Σε μένα για παράδειγμα, αν τη βάλω στα 900 κάνει τα πάντα.

Για την επόμενη μητρική μου θα προτιμήσω κι εγώ το e-shop.

Μπράβο πολύ καλό OC! Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι η Striker κλοκάρει. Βασικά είναι η πρώτη που βλέπω. Μήπως έχει βγάλει καινούρια revisions, τα οποία είναι σοβαρά? Εδώ ούτε ο Hypro δεν πάει τόσο!

Ενώ απο την άλλη το γεγονός ότι εσύ δεν την πάλεψες με δαύτη αυτόματα σημαίνει ότι η μητρική είναι για κλωτσίδια.

Αρχική απάντηση από Lafas1987 [Σήμερα, στις 20:48]

Μπράβο πολύ καλό OC! Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι η Striker κλοκάρει. Βασικά είναι η πρώτη που βλέπω. Μήπως έχει βγάλει καινούρια revisions, τα οποία είναι σοβαρά? Εδώ ούτε ο Hypro δεν πάει τόσο!

αν δοκιμασεις 1600 φσβ δεν μπουταρει λογω οτι εχει fsb hole logo gtl ref volt

για να αλλαξει πρεπει να παιξεις με το φσβ και τον διαιρετη για να αλλαξει τοgtl ref volt

αν παιξω λινκαρισμενες τις μνημες δεν μπουταρει ενω unlinked ολα καλα. try it yourself

Αρχική απάντηση από LL_NEO

Ενώ απο την άλλη το γεγονός ότι εσύ δεν την πάλεψες με δαύτη αυτόματα σημαίνει ότι η μητρική είναι για κλωτσίδια.

Όχι δεν είναι ότι δεν το πάλεψα εγώ μωρέ. Γιατί πας να αρχίσεις τώρα flame? Πάλι τα ίδια θα λέμε? Όχι για κλωτσιές μόνο, αλλά και για μπάλα! Δηλαδή μόνο εγώ λέω ότι είναι μούφα? Αν ναί, τότε θα πρέπει να διαβάσεις και λίγο παραπέρα. ;-)

Αρχική απάντηση από subzero

αν δοκιμασεις 1600 φσβ δεν μπουταρει λογω οτι εχει fsb hole logo gtl ref volt

για να αλλαξει πρεπει να παιξεις με το φσβ και τον διαιρετη για να αλλαξει τοgtl ref volt

αν παιξω λινκαρισμενες τις μνημες δεν μπουταρει ενω unlinked ολα καλα. try it yourself

Μια χαρά. Οπότε ούτε μόντες ούτε τίποτα. Να το δει και ο Hypro αυτό για να καταφέρει καλύτερα scores.

Βρε παιδιά ΔΕΝ είναι ΤΟΣΟ απλά τα πράγματα.... ;)

ΤΙ να τα κάνω τα 450MHz FSB , ΑΝ ΣΕΡΝΕΤΑΙ από Memory Bandwidth λόγω του ότι ανεβαίνουν ΠΟΛΥ τα internal Latencies έτσι?.... ;)

Subzero, ΔΩΣΕ μας ένα WinRar bench έτσι όπως είσαι και μετά θα σας δώσω εγώ ένα κοντά στους 400MHz FSB...... :p

@ lafas μεγαλε ο καθενας ποσταρει τις εμπειριες του και τα προσωπικα του συμπερασματα,

δεν εχω να διδαξω τιποτα σε κανεναν απλως ποσταρω τα συμπερασματα μου,

αν δεν σου κανουν δεν εισαι υποχρεωμενος να τα δεχτεις

απ οτι φαινεται εχεις δικιο για τα internal Latencies

ομως ειμαι ευχαριστημενος που καταφερα να ανεβασω το φσβ σε αυρην τη μητρικη.cpu 3825

post-5960-1416073283,6369_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.