hipro5 Νοέμβριος 20, 2007 #1341 Νοέμβριος 20, 2007 Το i680 και τα ΠΡΩΤΑ i780 (που αποσύρθηκαν μέχρι το Δεκέμβριο που θα βγούν τα καινούργια), δε θα υποστοιρίζει τους Retail Yorks..... Αυτό θα ανακοινωθεί και επίσημα απ'την NVIDIA σε λίγο καιρό..... Εκτός κι αν το "παλέψουν" και βρουν λύση......που χλωμό το κόβω γιατί θέλουν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ να ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ τα "καινούργια" chipset τους....
mariosalice Νοέμβριος 20, 2007 Author #1342 Νοέμβριος 20, 2007 Το παλεύουν να σπάσουν τον κώδικα με reverse engineering.Αν τα καταφέρουν θα υποστηριχθούν οι Penryn.Διαφορετικά ούτε τα μελλοντικά chipset της Nvidia δεν θα τους υποστηρίζουν.Εσείς Γιώργο αν θυμάμαι είχατε κάποια έκδοση BIOS που κουτσά στραβά τους έβλεπε στο event όμως.Ή δεν θυμάμαι καλά?Στο link που είχα στο πρώτο post (ψάξτε την λέξη Penryn) και που επίτηδες πλέον δεν κάνω edit, υπήρχε σαφώς η Striker Extreme ως υποστηριζόμενη μητρική.Τώρα το ίδιο link έχει πλέον αφαιρέσει όλες τις μητρικές που στηρίζονται στα chipset της Nvidia.Κατά τη γνώμη μου υπάρχει λόγος για RMA της Striker.Κάποιοι την αγόρασαν για την υποστήριξη που έλεγε η ASUS ότι θα έχει στους Penryn.INTEL HELLAS finally made me a gift ;o)Επιτέλους ... ’ξιζε? York ήταν?
Heatspreader Νοέμβριος 20, 2007 #1343 Νοέμβριος 20, 2007 Με λίγα λόγια ζητάει κάτι σαν ανταλλαγή η Intel? Λέει δώσε μου το SLI να σου δώσω τα CPU μου, έτσι δεν είναι? Αν ναι, τότε το βρίσκω πολύ θετικό, γιατί θα μπορούμε να δούμε SLI και από άλλα Chipsets, εκτός από αυτά της nVidia.
mariosalice Νοέμβριος 20, 2007 Author #1344 Νοέμβριος 20, 2007 H Striker Extreme μπήκε ξανά στις υποστηριζόμενες μητρικές, αλλά μόνο για dual core 45nm CPUs και όχι για quad core.Δεν ξέρω πολλές εταιρίες να δίνουν την τεχνογνωσία τους.Η πρακτική έλεγε μέχρι τώρα ότι οι εταιρίες επεξεργαστών έδιναν σε τρίτους κατασκευαστές τη δυνατότητα να φτιάξουν chipset, επί πληρωμή.Η Intel φαίνεται ότι δεν δέχεται πληρωμή, όπως πάντα, αλλά το SLI.Για μένα αυτό είναι ωμός εκβιασμός.Να δώσει και η Intel τα σχέδια από τα δικά της chipset και από τους επεξεργαστές της στην AMD και στις άλλες εταιρίες, ώστε να μην έχουν το μονοπώλιο και να πέσουν οι τιμές.Αυτό να δεις πόσο θετικό το βρίσκω.
Louris7 Νοέμβριος 20, 2007 #1345 Νοέμβριος 20, 2007 Δηλαδη τοσο πολυ δυσκολο ειναι ο ενας να "μαθει" την τεχνογνωσια του αλλου?....Και οταν λεω να "μαθει δεν εννοω μονο με "κατασκοπίες" και υποκλοπη, αλλα με ερευνα.Δηλαδη τοσο ευκολα η ιντελ ειναι οκ για επεξεργαστες και δεν μπορει να φτιαξει μητρικη για sli?....Και το αντιστροφο ας πουμε, δεν μπορει η nvidia να συνεργαζει τα mobo της με τους καινουργιους επεξεργαστες?.......Και τελος, οταν αγορασα την μητρικη, μαζι με το sli που εψαχνα, με ειχε τραβηξει και το οτι θα υποστηριζει μεταγενεστερους επεξεργαστες...Δεν υπαρχει λοιπον καποια προστασια για μας που εχουμε αγορασει αυτο το προϊόν, και με αυτη την προοπτικη που και αυτη, λανσαρε η STRIKER EXTREME?.....
mariosalice Νοέμβριος 20, 2007 Author #1346 Νοέμβριος 20, 2007 Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν πατέντες και δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί μια τεχνολογία χωρίς άδεια, ακόμα και αν την γνωρίζουν.Μου φαίνεται όμως παράξενο να λένε ότι θα σπάσουν το opcode.Δεν το γνωρίζει η ASUS?Αφού το χρησιμοποιεί στα BIOS για τις άλλες μητρικές.Εκτός και αν είναι διαφορετικός για κάθε chipset και γράφεται από την ίδια την Intel.Μπορεί να τη θέλει και η Nvidia αυτή τη φημολογία, για να πουλήσει τα νέα chipset που έβγαλε.Προσωρινά φαίνεται ότι μας συμφέρει να πάρει το SLI η Intel.Θα έχουμε μεγαλύτερη επιλογή από μητρικές.Αλλά στο μέλλον θα χαθούν τα chipset της Nvidia.Αυτό δεν είναι καλό για ευνόητους λόγους.
Heatspreader Νοέμβριος 21, 2007 #1347 Νοέμβριος 21, 2007 Θα έχουμε μεγαλύτερη επιλογή από μητρικές.Αλλά στο μέλλον θα χαθούν τα chipset της Nvidia.Αυτό δεν είναι καλό για ευνόητους λόγους.Συμφωνώ και επαυξάνω, ότι θα έχουμε μεγαλύτερες επιλογές αν πάρει η Intel το SLI. Θα έχουμε πλέον τις ιδανικές μητρικές. Νομίζω όμως ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται για να υπάρχει ισορροπία. Όσο για το ότι θα χαθούν τα Chipset της nVidia, δεν μου ακούγεται κακό. Από τη στιγμή που θα έχουμε σε Intel Chipset SLI τότε για ποιο λόγο να έχουμε nVidia. Η nVidia έκανε μεγάλη κοιλιά με το 680i και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει και με το 780i (έτσι δεν θα το ονομάσει?). Από ότι έμαθα δεν θα έχει διαφορές πέρα από το PCI-E2.0 και κάποια άλλες μικροδιαφορές.Δεν υπαρχει λοιπον καποια προστασια για μας που εχουμε αγορασει αυτο το προϊόν, και με αυτη την προοπτικη που και αυτη, λανσαρε η STRIKER EXTREME?.....Πλάκα κάνεις? Παίρνουν χαμπάρι αυτοί? Εδώ έβγαλαν μητρικές διαλογής στην αγορά!!!
subzero Νοέμβριος 21, 2007 #1348 Νοέμβριος 21, 2007 το μονοπωλιο ειναι κακο,αν δεν υπαρχει ανταγωνισμος η ιντελ θα μας γ@@@@@ι
mariosalice Νοέμβριος 21, 2007 Author #1349 Νοέμβριος 21, 2007 Έχω εξοργιστεί τόσο με την Nvidia που μας κοροιδεύει με τους penryn.Είδατε το σκορ που ανέβασε ο kingpin?Με 680i SLI έγινε.Πού βρήκε το BIOS αυτός?’ρα δεν φταίει η Intel, αλλά η Nvidia που δεν έχουμε υποστήριξη για τις Striker.Πάντα είχα SLI με κάρτες της Nvidia και τα δικά της chipset είναι τα μόνα που το υποστηρίζουν.Δεν μου άρεσαν οι κάρτες της ATI, για να πάω σε crossfire.Δυστυχώς δεν κράτησα screenshot από την ιστοσελίδα τους που είχαν τη Striker στις υποστηριζόμενες μητρικές από penryn.Τότε δεν έκαναν διαχωρισμό τετραπύρηνων διπύρηνων.Τώρα μέσα σε μια εβδομάδα την άλλαξαν δύο φορές τη σελίδα.Πριν από μια εβδομάδα τις έβγαλαν εντελώς τις Strieker και πριν από δύο μέρες την άλλαξαν ξανά και λένε ότι υποστηρίζονται μόνο οι διπύρηνοι.http://event.asus.com/mb/45nm/Έστειλα γράμματα διαμαρτυρίας όπου μπορούσα και στην ίδια την ASUS, αλλά δεν έχω αποδείξεις.
AN7 OverClocker Νοέμβριος 21, 2007 #1350 Νοέμβριος 21, 2007 Πάντως αυτό το P5B...αθάνατο λέμε... Βγήκε πριν απ τους Conroe Και υποστιρίζει 2 γενιές μετά Το πρόβλημα δεν βλέπω να είναι Asus αλλά nv
subzero Νοέμβριος 21, 2007 #1351 Νοέμβριος 21, 2007 επισημα δεν θα υποστηριχτει ,αλλα ανεπισημα κατι γινεται με βιος χακ
Louris7 Νοέμβριος 21, 2007 #1352 Νοέμβριος 21, 2007 Επισημα ομως το εχουν πει οτι γινοταν...Τι ειναι αυτα τωρα?...Τι να πω...Και ο Μαριος που εστειλε mail δεν πιστευω να του απαντησουν και τιποτα....
subzero Νοέμβριος 24, 2007 #1353 Νοέμβριος 24, 2007 υπαρχει επισημη απαντηση σε αυτο το θεμα απο την ασους στο φοπουμ της
SirDiman Νοέμβριος 25, 2007 #1355 Νοέμβριος 25, 2007 Αρχική απάντηση από subzero υπαρχει επισημη απαντηση σε αυτο το θεμα απο την ασους στο φοπουμ της Μήπως μπορείς να δώσεις λινκ? γιατι πιστεύω οτι μας ενδιαφέρει αυτό
mariosalice Νοέμβριος 25, 2007 Author #1356 Νοέμβριος 25, 2007 Πάτα κλικ στο πρώτο ποστ εκεί που λέει Penryn ή το παρακάτω που είναι το ίδιο.http://event.asus.com/mb/45nm/Αυτή η σελίδα παλιά είχε την Striker ως μια από τις μητρικές που υποστήριζαν penryn, γενικά, χωρίς να ξεχωρίζει dual - quad.’λλη μια επίσημη ανακοίνωση έχουμε στο forum της eVGA από τον admin στο πρώτο ποστ εδώ
LL_NEO Νοέμβριος 25, 2007 #1357 Νοέμβριος 25, 2007 Εντωμεταξύ τα forums της Asus έχουν πάθει μ0υν0πλακα. Due to vast number of connections online, the page that you requested cannot be displayed properly. Please re-connect using any of the following URL. Sorry for the inconvenience.
Heatspreader Νοέμβριος 26, 2007 #1358 Νοέμβριος 26, 2007 @subzeroΜε striker αυτό? Μπορείς να μας κάνεις και ένα validation έτσι για να είναι πιο επίσημο?
hipro5 Νοέμβριος 26, 2007 #1360 Νοέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από subzero [Χθες, στις 18:45] ειπε καποιος οτι δεν κλοκαρει καλα? Εγώ - εγώ...... Αν τον βάλεις πάνω σε καμιά P35, μπορεί να πάει και 4GHz.....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.