AN7 OverClocker Οκτώβριος 1, 2007 #1321 Οκτώβριος 1, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice Πολύ ωραίος και μπράβο που έκανες τον κόπο και μας το έδωσες αυτό το αποτέλεσμα. Έτσι θα ξέρουμε τι να περιμένουμε σε μελλοντικές αγορές. Δυνατό το P35 και η μητρική Abit στον υπερχρονισμό. Σιγα τον κοπο ρε Μάριε. Απλά περίμενα στα 3d να είσαι μπροστά. Βέβαια εμένα είναι φρέσκα τα windows οπότε μπορεί στην φαση που είναι τα δικά σου windows να είμαι 100marks κάτω ίσως και λίγο παραπάνω. Αν θές μπορώ να τρέξω και ότι άλλο γουστάρεις
jasone Οκτώβριος 1, 2007 #1322 Οκτώβριος 1, 2007 Αληθεια πως μπορω να καταλαβω αν η δικη μου στρικερ ειναι καλο η κακο κομματι;;Αμα αυτος που κλοκαρει εχει εμπειρια(ενας φιλος , οχι εγω)δεν υπαρχει ελπιδα για 400 fsb??Ευχαριστω εκ των προτερων
mariosalice Οκτώβριος 1, 2007 Author #1323 Οκτώβριος 1, 2007 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 17:56] Σιγα τον κοπο ρε Μάριε. Απλά περίμενα στα 3d να είσαι μπροστά. Βέβαια εμένα είναι φρέσκα τα windows οπότε μπορεί στην φαση που είναι τα δικά σου windows να είμαι 100marks κάτω ίσως και λίγο παραπάνω. Αν θές μπορώ να τρέξω και ότι άλλο γουστάρεις Είσαι αυτή τη στιγμή υπερχρονισμένος? Κράτησε τα reports από το Everest αν το έχεις. Όλο και κάτι μπορεί να χρειαστεί. Για παράδειγμα έχεις δει διαφορά 4GB με 2GB στα ίδια? Στην πράξη υπάρχει ορατή διαφορά στα παιχνίδια υπέρ των 4GB. Πάντως to λινκ που μας έδωσες προυποθέτει και κόπο και χρόνο και γνώσεις. Χοντρικά βλέπω ότι είναι ίδια τα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα είναι θέμα Optimizations στο BIOS, στην κάρτα γραφικών και στα background προγράμματα. Δεν μπορεί όλα να είναι ακριβώς ίδια. Για παράδειγμα, όσο έτρεχα το 3DMark06, μου πέταξε μήνυμα το APC powerchute ότι αυξήθηκε πολύ η κατανάλωση και να πάω να αγοράσω πιο ισχυρό UPS. Πάλι καλά που δεν μου έκανε και update το antivirus. Αρκεί λοιπόν κατά τη γνώμη μου το τεστ που μας έδωσες για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την ποιότητα της abit και του p35. Έχει και καλή τιμή.
AN7 OverClocker Οκτώβριος 1, 2007 #1324 Οκτώβριος 1, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice Είσαι αυτή τη στιγμή υπερχρονισμένος? Κράτησε τα reports από το Everest αν το έχεις. Όλο και κάτι μπορεί να χρειαστεί. Για παράδειγμα έχεις δει διαφορά 4GB με 2GB στα ίδια? Στην πράξη υπάρχει ορατή διαφορά στα παιχνίδια υπέρ των 4GB. Πάντως to λινκ που μας έδωσες προυποθέτει και κόπο και χρόνο και γνώσεις. Χοντρικά βλέπω ότι είναι ίδια τα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα είναι θέμα Optimizations στο BIOS, στην κάρτα γραφικών και στα background προγράμματα. Δεν μπορεί όλα να είναι ακριβώς ίδια. Για παράδειγμα, όσο έτρεχα το 3DMark06, μου πέταξε μήνυμα το APC powerchute ότι αυξήθηκε πολύ η κατανάλωση και να πάω να αγοράσω πιο ισχυρό UPS. Πάλι καλά που δεν μου έκανε και update το antivirus. Αρκεί λοιπόν κατά τη γνώμη μου το τεστ που μας έδωσες για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την ποιότητα της abit και του p35. Έχει και καλή τιμή. Τι εννοείς αν είμαι αυτή τη στιγμή υπερχρονισμένος? Πάντα είμαι Tα 4gb τα έβαλα μόνο για να κάνουμε την σύγκριση χοντρικά.Τα 2GB ήταν απ το πισι στο σαλώνι. Εγώ χρησημοποιώ μόνο 2GB@1075 για κάθε μέρα και τον 6850 στα 3900. Στο Bios προσπάθησα να βάλω τα ίδια timmings στις μνήμες με σένα ώστε τα αποτελέσματα να είναι όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα γίνεται. Σίγουρα τα αποτελέσματα δεν μπορουν παρα να είναι μόνο ενδεικτηκά καθώς εμένα είναι φρέσκια η εγκατάσταση.Και είμαι σε raid με 2*250GB WD KS δίσκους. Στο 3dmark06 πάντως πάνω από 100 στην χειρότερη 150marks δεν θα δείς από μια φρέσκια σε μια παλιά εγκατάσταση.Εκτός και αν έχει γίνει π@π@ρια με τους drivers.πχ είχες ΑΤι και έβαλες nvidia χωρίς φορμάτ. Εκεί μπορεί να δείς και 1κ διαφορά στο 06 από μια φρέσκια εγκατάσταση. Αν θές μπές στο msconfig και απενεργοποίησε τα όλα απ το startup να δείς αν πόσο θα κερδίσεις. Το abit είναι πολύ εύκολο mobo. Αρκετά ποιο εύκολο απ το Commando που έχω.Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι καλύτερο(που είναι βέβαια λόγο p35 από άποψη επιδόσεων αλλά το commando είχε άλλες ευκολίες πέρα απ το o/c που δεν έχει το IP35,για αυτό και η διαφορά τιμής που το commando έκανε 210 και το abit 150). Το Striker θέλει χρόνο,αφωσίοση και γνώσεις.Όσοι τις έχουν, πάει το motherboard.άσχετα απ τις επιδόσεις. Τα 400 τα ξεπερνάνε όλα με c2d.Από κει και πέρα πρέπει να πέσεις και στο "κομμάτι" του chipset ώστε να πάει παραπάνω. Αυτά από μένα. Αναμείνατε στο ακουστικό σας για το report του everest
AN7 OverClocker Οκτώβριος 1, 2007 #1325 Οκτώβριος 1, 2007 Memory Timings: CAS Latency (CL) 4T RAS To CAS Delay (tRCD) 4T RAS Precharge (tRP) 4T RAS Active Time (tRAS) 10T Row Refresh Cycle Time (tRFC) 45T RAS To RAS Delay (tRRD) 10T Write Recovery Time (tWR) 17T Read To Write Delay (tRTW) 8T Write To Read Delay (tWTR) 17T Read To Precharge Delay (tRTP) 5T Write To Precharge Delay (tWTP) 17T Refresh Period (tREF) 2600T CPU Properties: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E6850 CPU Alias Conroe CPU Stepping G0 Engineering Sample No CPUID CPU Name Intel® Core2 Duo CPU E6850 @ 3.00GHz CPUID Revision 000006FBh Core Voltage 1.350 V CPU Speed: CPU Clock 3807.0 MHz (original: 3000 MHz, overclock: 27%) CPU Multiplier 9.0x CPU FSB 423.0 MHz (original: 333 MHz, overclock: 27%) Memory Bus 423.0 MHz DRAM:FSB Ratio 1:1 CPU Cache: L1 Code Cache 32 KB per core L1 Data Cache 32 KB per core L2 Cache 4 MB (On-Die, ASC, Full-Speed) Motherboard Properties: Motherboard ID 08/15/2007-P35-W627DHG-6A79OA1BC-00 Motherboard Name Abit IP35 Pro (3 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394) Chipset Properties: Motherboard Chipset Intel Bearlake P35 Memory Timings 4-4-4-10 (CL-RCD-RP-RAS) Graphics Processor Properties: Video Adapter XFX GeForce 8800 GTX GPU Code Name G80GTX (PCI Express x16 10DE / 0191, Rev A2) GPU Clock (Geometric Domain) 575 MHz (original: 626 MHz) GPU Clock (Shader Domain) 1350 MHz (original: 1458 MHz) Memory Clock 900 MHz (original: 1000 MHz) Αν θες κάτι άλλο μου λές.Απ ότι φαίνεται τλκ τα suv\b τιμμγνσ είναι αρκετά πιο χαλαρά και ότι τλκ ήμουν με 4-4-4-10
mariosalice Οκτώβριος 2, 2007 Author #1326 Οκτώβριος 2, 2007 Τι γνώμη έχετε για το VTT σε τετραπύρηνους?Δοκιμάσατε να ξεκινήσετε από την τιμή που βάζει το auto (που είναι περίπου ίδιο με το vcore) και να κατεβάζετε σταδιακά την τάση, ελέγχοντας παράλληλα αν ανεβαίνει το FSB?Λογικά πρέπει να αλλάζει και το gtl ref μαζί με το vtt.Αν κάποιος ξέρει περισσότερα στο θέμα, ας μας φωτίσει.Το mod μη νομίζετε ότι είναι εύκολη δουλειά.Εκτός που θέλει γνώσεις και ικανότητες να γίνει, ακόμα κι αν πετύχει απόλυτα, μετά θα θέλει πολύ δουλειά για να βρεθεί και να σταθεροποιηθεί σε μια συχνότητα το fsb, παίζοντας με τριμεράκια.Κατά τη γνώμη μου είναι χρήσιμο μόνο για extreme υπερχρονισμό.@ ΑΝ7 OverClockerΜήπως έχεις βρει το όριο που πάει το FSB με 4GB στην Abit?
Heatspreader Οκτώβριος 2, 2007 #1327 Οκτώβριος 2, 2007 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker Ωχου ρε Lafa. 300ποστ τώρα το ίδιο πράμα λές. Το Αβιτ είναι πολύ πιο ευκολο board απ την Striker.Για αυτό ανέβηκες πιο ευκολα. Απλά είναι καλύτερο...
AN7 OverClocker Οκτώβριος 2, 2007 #1328 Οκτώβριος 2, 2007 Μάριε όταν θα ξανα χώσω τα 4gb πάνω θα προσπαθήσω να δώ τι παίζει.
inlovem Οκτώβριος 8, 2007 #1329 Οκτώβριος 8, 2007 Μαριε τι παζεται με το pc probe ? σαν περιεργιες ενδιξεις μου διχνει καθε τοσο. πχ για ελαχιστα sec να μου διχνει 0 ω σε SB . τωρα σε ενα φιλο μου εδιχνε σε απο 12.25 - 14.5 v? μ΄@λ@κιες του pc probe ειναι ή μπορει να εχει παιζει προβλημα σε psu?
Vatos_locos Οκτώβριος 8, 2007 #1330 Οκτώβριος 8, 2007 το PcProbe είναι αν το ανοίγεις με το cpu z η το core temp η το speedfan έτσι μου κάνει και εμενα και μετά χάνει το μπούσουλα και η μητρική και λέει ότι θέλει από bios και μετά μονο με clear βλέπει φως
Louris7 Οκτώβριος 8, 2007 #1331 Οκτώβριος 8, 2007 Μην ασχολειστε με Pc Probe προσωπικη μου αποψη , πιστευω και πολλων....
def Νοέμβριος 15, 2007 #1332 Νοέμβριος 15, 2007 ρε παιδια πως γινεται sli στην striker?μεσα απο το bios υπαρχει εντολη η απο το Panel τηςvidia το ενεργοποιω?ποσο αποτελεσμα πρεπει να με βγαζει στο 3dmark6 με sli 8800gtxκαι q6600 στοκ?
mariosalice Νοέμβριος 15, 2007 Author #1333 Νοέμβριος 15, 2007 Welcome to our Club.Φίλε def για να δουλέψει το SLI θα πρέπει να κάνεις τα εξής.Οι κάρτες γραφικών πρέπει να είναι ίδιες. Θα τις βάλεις να κουμπώσουν σωστά στο πρώτο και στο τρίτο PCIe slot που είναι για SLI.Βάζεις τις τροφοδοσίες στις κάρτες (συνολικά θέλει 4).Βάζεις το SLI link καλώδιο σε όποια από τις δύο υποδοχές θέλεις.Η οθόνη συνδέεται στην πρώτη κάρτα.Στο BIOS βάζειςSLI broadcast aperture: AutoNvidia GPU ex Enabled.Στα Vista ή στα XP ενεργοποιείς το SLI μέσα από το Control panel της Nvidia.Καλές πτήσεις.
def Νοέμβριος 16, 2007 #1334 Νοέμβριος 16, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice Welcome to our Club.Φίλε def για να δουλέψει το SLI θα πρέπει να κάνεις τα εξής.Οι κάρτες γραφικών πρέπει να είναι ίδιες. Θα τις βάλεις να κουμπώσουν σωστά στο πρώτο και στο τρίτο PCIe slot που είναι για SLI.Βάζεις τις τροφοδοσίες στις κάρτες (συνολικά θέλει 4).Βάζεις το SLI link καλώδιο σε όποια από τις δύο υποδοχές θέλεις.Η οθόνη συνδέεται στην πρώτη κάρτα.Στο BIOS βάζειςSLI broadcast aperture: AutoNvidia GPU ex Enabled.Στα Vista ή στα XP ενεργοποιείς το SLI μέσα από το Control panel της Nvidia.Καλές πτήσεις. ευχαριστω Mαριε,η μια ειναι XFX και η αλλη GIGABYTE ιδια ρολογια GTX και η δυο
Heatspreader Νοέμβριος 16, 2007 #1335 Νοέμβριος 16, 2007 Δεν παίζει ρόλο η μάρκα. Αρκεί να είναι όπως είπες και εσύ ίδιοι οι πυρήνες.
subzero Νοέμβριος 19, 2007 #1336 Νοέμβριος 19, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [02-10-2007 06:43] Τι γνώμη έχετε για το VTT σε τετραπύρηνους?Δοκιμάσατε να ξεκινήσετε από την τιμή που βάζει το auto (που είναι περίπου ίδιο με το vcore) και να κατεβάζετε σταδιακά την τάση, ελέγχοντας παράλληλα αν ανεβαίνει το FSB?Λογικά πρέπει να αλλάζει και το gtl ref μαζί με το vtt.Αν κάποιος ξέρει περισσότερα στο θέμα, ας μας φωτίσει.Το mod μη νομίζετε ότι είναι εύκολη δουλειά.Εκτός που θέλει γνώσεις και ικανότητες να γίνει, ακόμα κι αν πετύχει απόλυτα, μετά θα θέλει πολύ δουλειά για να βρεθεί και να σταθεροποιηθεί σε μια συχνότητα το fsb, παίζοντας με τριμεράκια.Κατά τη γνώμη μου είναι χρήσιμο μόνο για extreme υπερχρονισμό. το VTT στο φουλκαι για να κλοκαρεις τον quad fsb 450 max βαζεις τις μνημες unlinked και παιζεις με την συχνοτητα tvn mnhmvn μεχρι να βγεις απο το fsb hole λογω gtlref ,με λιγα λογια πρεπει να πετυχεις τον καταληλο διαιρετη γιατι το gtlref πρεπει να ειναι τα 2/3 του VTT και αλλαζει με τον διαιρετη των μνημων.
mariosalice Νοέμβριος 19, 2007 Author #1337 Νοέμβριος 19, 2007 ’ρα καλά το υποπτεύθηκα ότι παίζει ρόλο το vtt, αλλά από την ανάποδη LOL.Όσο για τη μνήμη, αυτό το έχω δει ακόμα και στους διπύρηνους.Μόνο που νομίζω ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.Ας πούμε ότι σε μένα παίζει καλύτερα όταν την έχω 1:1 ή 900.Ένα τρυκ που βρήκα είναι να ελέγχω αν κάνει restore από S3 στα Vista (hybrid sleep).Αν κάνει, τότε ξέρω ότι θα ανέβει το FSB.Μπορεί να ανέβει το FSB στα 450 με τους G0?Ένας λόγος που δεν παίρνω τετραπύρηνο είναι που όλοι λένε ότι δεν ανεβαίνει.
subzero Νοέμβριος 19, 2007 #1338 Νοέμβριος 19, 2007 διαβασε αυτοhttp://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=159457
mariosalice Νοέμβριος 20, 2007 Author #1339 Νοέμβριος 20, 2007 Διάβασα φήμες ότι η Intel άλλαξε την τελευταία στιγμή το microcode στον penryn QX9650, που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμος.Λέγεται μάλιστα ότι δεν θα υποστηρίζονται οι Penryn και οι επόμενοι επεξεργαστές της Intel, από τη Striker Extreme ή από άλλο υπάρχον ή μελλοντικό chipset της Nvidia.H Intel απαιτεί από την Nvidia να της δοθεί η δυνατότητα χρήσης της τεχνολογίας SLI στα δικά της chipset, προκειμένου να δώσει το microcode τόσο των Penryn όσο και των μελλοντικών επεξεργαστών της.Φυσικά κάτι τέτοιο θα σημάνει και το τέλος των chipset της Nvidia.Από την άλλη όμως και η AMD είναι πλέον ανταγωνιστική προς την Nvidia, ιδίως τώρα με το spider, που θέλει τους phenom σε μητρικές με δικά της chipset και quad crossfire.Αγρίεψαν τα πράγματα.’σχημα λοιπόν τα νέα για τη Striker και όχι μόνο.Αν σταματήσει η παραγωγή των Nforce, θα έχουμε να επιλέξουμε πλέον αποκλειστικά ανάμεσα σε all Intel ή all AMD (spider) με συνέπειες στην τσέπη μας και στην εξέλιξη των υπολογιστών.Από την άλλη όμως είδα ότι οι μηχανικοί της eVGA προσπαθούν να σπάσουν τον μικροκώδικα ώστε να τον ενσωματώσουν στο BIOS στις δικές τους μητρικές με 680ι SLI.Τα παραπάνω είναι μεν φήμες, αλλά φαίνεται ότι δεν βγήκαν τυχαία στο Internet.
subzero Νοέμβριος 20, 2007 #1340 Νοέμβριος 20, 2007 τοτε να απαιτησουμε τα λ7 μας πισω ,οταν την αγορασα στο σαιτ της ασους ελεγε οτι ειναι συμβατη με 45νμ επεξεργαστες
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.