Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply

Μου αρέσουν τα πράγματα να δουλεύουν εργοστασιακά πάντα. Δεν μου αρέσουν οι πατέντες καθόλου και σε επίπεδο software (πειραγμένοι Drivers), αλλά και σε επίπεδο Hardware.

υπάρχει κανένα Βίος που να μην έχει τρυπα στα 1513 fsb που τρέχω για κάθε μέρα και να αντέξει τις μνήμες μου κάπου εδώ http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=244649 ? όταν τρέχω linked ανεβαίνουν μέχρι 1250Mhz με 5-5-5-15 αλλα όταν την τρέξω Unlinked τότε το χάος στα 1513 Fsb 3,4Ghz για 24/7 δεν πάνε πάνω από 1100 με 4-3-3-3 γενικά δεν ακούνε ούτε στην τάση :(

ναι με 1100 στα 1513 παίζει κανονικά μόλις ανεβάσω 30 Mhz πάνω την μνήμη είναι νεκρό μετά και σίγουρα δεν είναι θέμα μνήμης γιατί με 1:1 φτάνει τα 1250 με 2,3V :(

τίποτα δεν έχω στο αυτό όλα manual είναι ρυθμισμένα από ψύξης και τάσεις είμαι μια χαρά 2,2 ζητάνε οι μνήμες σε stock :) με 2,3 τις τρέχω έχω δοκιμάσει με τις μνήμες πρώτα και μετά να ανεβάζω τον cpu και linked και unlinked αλλα τίποτα :( δεν πειράζει τις κρατάω στα 1100 στην τελική :)

mariosalice thanks :)

που λες από Βίος έχω ορίσει 1:1 στο cpu z δεν ξέρω γιατί το βγάζει έτσι :(

με τις μνήμες γενικά δεν το ψάχνω άλλο γενικά φτάσανε στον θεό με 2.35 Volt οποτε είμαι πολύ ευχαριστημένος :) τώρα που λες για πολύ oc τις έχω και τρέχουν 1100 4-3-3-3 με 2.250 V για 24/7 και τον 4300 @ 3,4 για 24/7 με όλα πολύ καλές θερμοκρασίες :)

Μη σε μπερδεύει το 1:1 που γράφει το BIOS.

Ξέχνα το.

Λέμε για τη βασική συχνότητα 1:1 και όχι για την τελική.

Τα ξεκαθαρίζω στο πρώτο ποστ αυτά τα πράγματα.

ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/misc/audio/ad1988/SoundMAX_Audio_v6106260.zip

Νέοι οδηγοί ήχου

http://support.asus.com/faq/faq.aspx?no=BD1479ED-622B-04CC-3A9F-969B94802F1E&SLanguage=en-us

Memory slot A1 and B1 have been specifically optimized for overclocking with memory capable of running 1T command.

Memory slot A2 and B2 have been specifically optimized for overclocking with memory capable of running 2T command.

http://support.asus.com/faq/

As Intel specification clearly states Vcc (CPU Vcore) should drop in propotonal to the increase of Icc (CPU current consumption), in order to prevent causing permanent damage to your CPU. When CPU is under stress (in other words, under higher load), the current consumption of the CPU will go up, and the CPU Vcore will then drop to conpensate this change. This is a perfectly normal behaviour, and will not effect the overall stability of your system.

For more information, please refer to Intel CPU datashee, under "DC Voltage and Current Specification".

Σημαντική πληροφορία σχετικά με το vdroop.

Μπαίνει επί τούτου, για προστασία της CPU σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Intel και ΔΕΝ είναι πρόβλημα που χρειάζεται μόντα.

Εξαίρεση αποτελεί το extreme overclocking όπου δεν ενδιαφέρει η υγεία του επεξεργαστή, αλλά η επίτευξη μέγιστης απόδοσης, κάτω από ισχυρή ψύξη.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=915912

Αυτες τις μνημες εχω στο συστημα με ψυκτρες αυτες...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174034&product=933260

Ειμαι οπως εχω πει στα 3375Hz με Fsb 375 και στον 6600 x9. Οι μνημες ειναι 15:16 γιατι τις εχω στα 800. ολα auto, 1Τ . Εχω τρεξει και pi32 (15 και 31) περιπου. Moυ βαζει 2,35v.

Ειναι οκ?..

Θελω να κανω post φωτο αλλα δεν μπορω. Την μια φταιει το μεγεθος και την αλλη η αναλυση

Πως να κανω?..

Και τελος παρατηρησα οτι στα Vista σε σχεση με Xp ειμαι +5-6 βαθμους καρτα γραφικων, +3-4 cpu.... Ειναι λογικό????.... και 52 στο chipset....

(Βοηθειστε με αν θελετε για να βαλω φωτο.. )

Αρχική απάντηση από Vatos_locos [Σήμερα, στις 20:19]

mariosalice thanks :)

που λες από Βίος έχω ορίσει 1:1 στο cpu z δεν ξέρω γιατί το βγάζει έτσι :(

με τις μνήμες γενικά δεν το ψάχνω άλλο γενικά φτάσανε στον θεό με 2.35 Volt οποτε είμαι πολύ ευχαριστημένος :) τώρα που λες για πολύ oc τις έχω και τρέχουν 1100 4-3-3-3 με 2.250 V για 24/7 και τον 4300 @ 3,4 για 24/7 με όλα πολύ καλές θερμοκρασίες :)

Αφού βάζεις 2Τ έτσι κι αλλιώς σε τόσο μεγάλο χρονισμό, βάλε τις μνήμες στα άσπρα slot.

Υπερχρονίζουν καλύτερα με 2Τ.

Το έγραψα ειδικά για σένα αυτό σε προηγούμενο ποστ.

Δεν ξέρω αν το πρόσεξες.

Αρχική απάντηση από Vatos_locos [Σήμερα, στις 20:42]

δύσκολο μου φαίνεται το Droop να είναι feature παρα Con :)

Είναι feature όπως λέει η ASUS, και το τεκμηριώνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές των επεξεργαστών της Intel.

’λλο θέμα το extreme overclocking, όπου παγώνουμε τον επεξεργαστή και δεν μας ενδιαφέρει η υγεία του.

ετσι οκ μαζί σου :)

ναι αλλα το πρόσεξα αλλα και 10 Mhz παραπάνω να βγάλω άχρηστα θα είναι :) οι μνήμες πήγανε εκεί που ήθελα :D

Αρχική απάντηση από Louris7 [Σήμερα, στις 20:42]

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=915912

Αυτες τις μνημες εχω στο συστημα με ψυκτρες αυτες...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174034&product=933260

Ειμαι οπως εχω πει στα 3375Hz με Fsb 375 και στον 6600 x9. Οι μνημες ειναι 15:16 γιατι τις εχω στα 800. ολα auto, 1Τ . Εχω τρεξει και pi32 (15 και 31) περιπου. Moυ βαζει 2,35v.

Ειναι οκ?..

Θελω να κανω post φωτο αλλα δεν μπορω. Την μια φταιει το μεγεθος και την αλλη η αναλυση

Πως να κανω?..

Και τελος παρατηρησα οτι στα Vista σε σχεση με Xp ειμαι +5-6 βαθμους καρτα γραφικων, +3-4 cpu.... Ειναι λογικό????.... και 52 στο chipset....

(Βοηθειστε με αν θελετε για να βαλω φωτο.. )

Αυτές οι μνήμες είναι παράξενες.

Έλεγξε με το DVD των Vista αν είναι εντάξει.

Έχω γράψει τον τρόπο στο πρώτο ποστ.

Αν σου έκατσαν, είναι πολύ καλές μνήμες.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το memtest ΔΕΝ βγάζει λάθη με τη Striker εκτός και αν έχουν καταστραφεί εντελώς.

Είναι γνωστό πλέον αυτό και το έχουν γράψει και στο επίσημο forum της ASUS.

Αν θέλεις δίνω και Link.

Αρχική απάντηση από Vatos_locos [Σήμερα, στις 20:50]

ετσι οκ μαζί σου :)

ναι αλλα το πρόσεξα αλλα και 10 Mhz παραπάνω να βγάλω άχρηστα θα είναι :) οι μνήμες πήγανε εκεί που ήθελα :D

Και με το παραπάνω.

Αλλά αφού αποφάσισες να επιλέξεις τα 1100MHz, με 2Τ, γιατί δεν βάζεις τις μνήμες σου στα άσπρα slot?

Θα είσαι πιο σταθερός.

Αλλά ίσως το διαβάσουν και άλλοι που ενδιαφέρονται για extreme overclocking με μεγάλη συχνότητα μνήμης.

Οι περισσότεροι βάζουν τις μνήμες στα μπλε slot, διαπιστώνουν ότι πιάνουν καλύτερες επιδόσεις με 1Τ σε χαμηλές συχνότητες και δεν σκέφτονται να δοκιμάσουν και σε μεγάλες συχνότητες με 2Τ στα άσπρα slot.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 19:57]

Και με το παραπάνω.

Αλλά αφού αποφάσισες να επιλέξεις τα 1100MHz, με 2Τ, γιατί δεν βάζεις τις μνήμες σου στα άσπρα slot?

Θα είσαι πιο σταθερός.

.

Εγω στα ασπρα τις εχω ειναι κακό?...(εξαιτιας του χωρου με τις ψυκτρες των μνημων..)

1) Δηλαδή στα άσπρα Slot υπερχρονίζει παραπάνω η Striker?

2) Έκανα αυτό με το tab και τα Windows Vista, αλλά δεν γίνεται κάτι. Αμέσως αρχίζει να φορτώνει αρχεία προς εγκατάσταση. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο εργαλείο που μπορώ να κατεβάσω?

γιατί και στα μπλε με τις συχνότητες που τρέχουν για 24/7 είναι stable για 7 ώρες memtest :) αφού με πήρε ο ύπνος όταν ξύπνησα το σταμάτησα :D οποτε πια θέμα free space είναι μονο :) που δεν έχω πρόβλημα όσο για τα slot που δοκίμασα τα ίδια ακριβώς πήγαν και στα άσπρα :(

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το memtest ΔΕΝ βγάζει λάθη με τη Striker εκτός και αν έχουν καταστραφεί εντελώς.

Είναι γνωστό πλέον αυτό και το έχουν γράψει και στο επίσημο forum της ASUS.

Αν θέλεις δίνω και Link.

Μα πριν λίγο είπε ο Μάριος ότι το Mem test δεν λειτουργεί στη Striker!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.