Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Louris7 [Σήμερα, στις 18:09]

Παιδια τα βαζουμε σε μια σειρα?....

Πως μετραμε , μονο με τους αισθητηρες που δίνει η Striker?..

Kαι ειναι οκ αυτος ο τροπος?..

Οι αισθητήρες συνδέονται πάνω στη μητρική στις ειδικές υποδοχές που έχει και το άκρο τους το βάζουμε εκεί που θέλουμε να μετρήσουμε.

Βλέπουμε τη θερμοκρασία με διάφορα προγράμματα (πχ PCProbe, Everest), αλλά και από το BIOS.

Οι 50 βαθμοί είναι εντάξει, ακόμα και αν είναι πάνω στην ψύκτρα ο αισθητήρας.

οκ συντομα θα τα βαλω και θα μετρησω και εγω...

Τωρα οσο αφορα αυτο περι raid και vista με την striker διαπιστωσα τα εξης:

Εκανα καθαρη, απτην αρχη , εγκατασταση σε 2 x 76gb raptor σε raid-0.

Αφου εκανα εγκατασταση κ.τ.λ. και "εμπαινε" κανονικα και "εβγαινε¨' κανονικα απτα Vista, συνενδεσα και τους αλλους δισκους,

2 x 250gb western digital raid edition σε raid-0 ,

εναν Barracuda 80gb και εναν

e-sata 500 gb western digital που τον εχω συνδεση μεσω e-sata.

Επισης εχω και εναν western digital 120 gb που τον εχω κανει εξωτερικό με συσκευη usb.

Με ολους λοιπον συνεχισε να λειτουργει και λειτουργει μια χαρα. Το θεμα είναι οτι αν αποσυνδεσω τον e-sata δεν μπουταρει στα windows και λεει πως λειπει ενα αρχειο, στο system32 κ.τ.λ..

Τι γίνεται ρε παιδια?..με το που εβαλα τους δισκους αλλαξε αυτόματα το bootαρισμα?...

τα vista φταινε , (οποτε γραφω και σε αλλο thread) ή η μητρικη με τους raid το κανει αυτό?.,..

Με λίγα λόγια

Δήλωσε στο BIOS από ποιο δίσκο θέλεις να μπουτάρεις, έχοντας πάνω όλους τους δίσκους (και τον e sata).

Αναλυτικά

Το μήνυμα δεν σου το βγάζουν τα Vista αλλά άλλο λειτουργικό που έχεις σε άλλο δίσκο.

Για να δεiς ποιο λειτουργικό προσπαθεί να φορτωθεί μπες στο BIOS και δες ποιος δίσκος είναι πρώτος στη σειρά boot, έχοντας συνδέσει πάνω όλους τους δίσκους.

Προφανώς επειδή ο δίσκος που έχει το λειτουργικό άλλαξε Port (από τότε που το εγκατέστησες), δεν μπουτάρει και βγάζει μήνυμα σφάλματος.

Αρχικά θα πρέπει να προσέξεις να μην εγκαταστήσεις page file ή άλλα στοιχεία συστήματος στους άλλους δίσκους.

Δήλωσε στο BIOS από ποιο δίσκο θέλεις να μπουτάρεις, έχοντας πάνω και τον e sata.

Το e-SATA βάλε το τελευταίο στη σειρά των δίσκων για boot.

Επίσης μην ξεχάσεις με F10 να δηλώσεις ως boot το πρώτο από τα δύο raid.

Σε γενικές γραμμές, όπου υπάρχει συνδυασμός sata και raid, τόσο το BIOS όσο και τα Windows, προσπαθούν αυτόματα να μπουτάρουν από το SATA.

Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να δηλώσουμε χειροκίνητα τη σειρά boot των δίσκων στο BIOS και επιπλέον να κάνουμε την εγκατάσταση των Vista έχοντας αφαιρέσει όλους τους άλλους δίσκους.

Μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού τους προσθέτουμε χωρίς προβλήματα.

Κάποια updates των Vista το διορθώνουν εν μέρει αυτό το πρόβλημα, αλλά στο αρχικό DVD δεν αλλάζει τίποτα.

Η σειρά των έξη NV SATA όπως βλέπεις τη μητρική από μπροστά είναι

6 - 5

4 - 3

2 - 1

Δηλαδή τα 1,3,5 είναι κοντά στη μητρική και τα 2-4-6 στον αέρα, ενώ τα 1-2 είναι κάτω και τα 5-6 πάνω.

Κατά τα άλλα καλύτερα θα ήταν να βάλεις το boot raid στα sata 1-2, το δεύτερο raid στα sata 3-4 και να ενεργοποιήσεις στο BIOS το raid για τα SATA 1,2,3,4.

Απενεργοποιείς το raid για τα SATA 5,6.

Στα sata 5,6 μπορείς να βάλεις άλλους δύο SATA δίσκους ή sata DVD.

Πρόσεξε ότι σε όποια sata ports έβαλες το boot RAID-0 αρχικά και έκανες την εγκατάσταση λειτουργικού, μετά ΔΕΝ επιτρέπεται να τους αλλάξεις θέση.

Αν δηλαδή τα έβαλες στα 1-2, μετά δεν μπορείς να τα βάλεις στα 3-4.

Ακόμα, δεν επιτρέπεται να στήσεις raid-0 σε διαφορετικούς controller.

Στην πραγματικότητα, αν και ένας είναι ο NV SATA controller, είναι σαν να έχεις τρεις (port multiplier)

Από έναν στα 1-2, 3-4 και 5-6.

Κάθε ένας μπορεί να διεκδικήσει ταχύτητα διαμεταγωγής μέχρι 300MB/s.

Αν όμως δουλεύουν και οι τρεις μαζί (δηλαδή και οι 6 δίσκοι), δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 300MB/s όλοι μαζί, όπως στην περίπτωση που θα βάλεις σε ένα raid και τους έξη δίσκους.

Τo ίδιο συμβαίνει και με τον εξωτερικό silicon controller, όπου μπορείς να συνδέσεις επίσης πολλούς εξωτερικούς δίσκους, με συνολική ταχύτητα επίσης μέχρι 300MB/s.

Συνολικά από τους δύο controller (NV SATA ΙΙ και Silicon SATA ΙΙ) μπορούμε να πετύχουμε διαμεταγωγή μέχρι 600MB/s.

Στην εξωτερική υποδοχή e-SATA που την οδηγεί ο silicon SATA II controller μπορείς να βάλεις εξωτερικούς sata δίσκους με ειδικό καλώδιο ή σε raid mode ή σε sata 300 mode.

Το δηλώνεις στο BIOS τι εξωτερική sata συσκευή έχεις.

Στην πραγματικότητα προορίζεται για εξωτερικό κουτί SATA 300 port multiplier, όπου μπορείς να συνδέσεις πολλούς hot plug εξωτερικούς SATA δίσκους.

Το firmware του silicon SATA II controller αναβαθμίζεται σε κάποια από τις τελευταίες εκδόσεις του BIOS.

Δεν έχω τέτοιο εξωτερικό sata κουτί και έτσι δεν έχω εμπειρία, ώστε να πω περισσότερα πάνω στο θέμα.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 05:55]

Με λίγα λόγια

Δήλωσε στο BIOS από ποιο δίσκο θέλεις να μπουτάρεις, έχοντας πάνω όλους τους δίσκους (και τον e sata).

Εννοειται οτι αυτο εχει γινει...

Κατι αλλο ειναι. Ειναι πολυ παραξενο ομως γιατι με τα xp δεν ειχα αυτο το προβλημα..

Αρχική απάντηση από Lafas1987 [Σήμερα, στις 14:40]

Έχεις σκεφτεί να αλλάξεις λειτουργικό? :p

Xp ειχα αλλα δεν ειναι τιποτα γιατι με το Ghost σε 5' ειμαι οκ και με παιχνιδια κ προγραμματα κ ολα.

Απλα ειπα να βαλω Vista , Directx 10 και αου, και μιας και σε λιγο καιρο θα βγει και το Crysis να δουμε τι θα δουμε. Γι'αυτο...

Ασε που με τα vista βλεπω λιγο πιο πανω θερμοκρασιες..

Βεβαια Εδω και καιρο σκεφτομαι να βαλω στην striker υδροψυξη αλλα φοβαβαι οτι δεν θα τη χαρω για πολλους και διαφορους λογους....

Αρχική απάντηση από Vatos_locos [Σήμερα, στις 16:49]

αν έχεις σκοπό για ξεχωριστό κύκλωμα mobo και άλλο για cpu ok τότε βάλε αλλιώς ξεχνα το :)

Βασικα θελω και για την μητρικη και για γραφικα, επεξεργαστη..

Ομως ειναι το οικονομικο.

Πανω κατω 500-60 ευρω το πολυ πολυ, θα τα εδινα αυτη τη στιγμη για υδροψυξη.

Ομως δεν το εχω ψαξει, και δεν ξερω αν φτανουν για μια πολυ καλη υδοψυξη που ισως και με μικρςες αλλαγες να αντεξει στο χρόνο...(σε επομενες Mobo δηλαδη)..

με τα δυο ξεχωριστα κθκλωματα υδροψυξης καταφερα και ειμαι απολυτα σταθερος στα 3.4 στον q6600 ,nb 34c sb 32c cpu 1,2,3,4 14 c on unseens chiller gfx 2x8800gtx 30c watercooled

το ρευμα στο gtl ref1 0.84,το κακο με τους τετραπυρινους ειναι οτι βραζει ο τοπος παντως ειμαι ευχαριστημενος με το κλοκ για καθε μερα.

πρεπει να αγοπεσω ενα καλωδιο για την φωτογραφικη μηχανη και θα ποσταρω φωτο .το μοωτ το εκανα με βαση τους οδηγους που υπαρχουν στο ιντερνετ

κανένα link έχεις γιατί εγώ δεν βρίσκω τίποτα μονο μια photo του Hipro και δεν έχει απαντήσει ακόμα στο thread για το Gtlref mod

Louris7 παίζεις με την πόλωση του cpu σου και κάνει για quad μονο :)

Lafas1987 γιατί τα σιχαίνεσαι ρε συ :p το δοκίμασες ποτε και απέτυχες ? :D

Αρχική απάντηση από Vatos_locos [Σήμερα, στις 19:15]

Louris7 παίζεις με την πόλωση του cpu σου και κάνει για quad μονο :)

L :D

Ωραια και?.. Σορρυ φιλε εξηγησε για να το μαθω και αυτο...

Η μητρικη δεν λεει οτι παιρνει και quad?...οποτε τι προβλημα υπαρχει???>...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.