mariosalice Σεπτέμβριος 12, 2007 Author #1121 Σεπτέμβριος 12, 2007 Με νεράκι, είμαι σταθερός για SPi 32 στα 3960 MHz37. mariosalice - 13min 38sec 830ms - Core 2 E6700 (2.66Ghz)@3960mhz - Core2 E6700 @ 3960MHz -ASUS Striker - 2x1GB Super Talenthttp://www.thelab.gr/showthread.php?postid=519550#post519550Έχω τρέξει όμως και 3DMark06 με 3750 MHz (με 7900gtx SLI)http://service.futuremark.com/compare?3dm06=1366862
AN7 OverClocker Σεπτέμβριος 12, 2007 #1122 Σεπτέμβριος 12, 2007 Αχ αυτό το cpu σου μάριε...Αχ...Τράβηξε 32Μ Ρι στα 3960 με 1,42...
mariosalice Σεπτέμβριος 12, 2007 Author #1123 Σεπτέμβριος 12, 2007 Ακόμα με το ίδιο είμαι.Δεν μου κάηκε.Σκυλί αποδείχτηκε.Αλλά για να πάει παραπάνω θέλει καλύτερη ψύξη από νερό.
AN7 OverClocker Σεπτέμβριος 12, 2007 #1124 Σεπτέμβριος 12, 2007 Γιατί να καεί βρε?Τρελό κομμάτι πάντως.Δώσε λίγο ρευματάκι ακόμα..με 1,5 φλερτάρεις κοντά στα 4100 για SPi
mariosalice Σεπτέμβριος 12, 2007 Author #1125 Σεπτέμβριος 12, 2007 Τους υπερχρονισμούς τους κάνω με το σύστημα που χρησιμοποιώ καθημερινά και δεν θέλω προς το παρόν να το ζορίσω.Έφτυσα αίμα να δουλεύουν τα Vista με όλα τα προγράμματα εγκατεστημένα σωστά και υπερχρονισμένα.Και τι θα κερδίσω αν το ανεβάσω λίγο ακόμα? Μια θέση παραπάνω στην κατάταξη?Ούτε πόντους δεν παίρνω.Οι άλλοι παίζουν με υγρό άζωτο.Δεν έχει νόημα.
AN7 OverClocker Σεπτέμβριος 12, 2007 #1126 Σεπτέμβριος 12, 2007 Κοιτα, Το benching δεν έχει να κάνει με το αν θα πάρεις πόντους η όχι. Και αν τραβήξεις 32μ εκεί κοντά όλο και κάτι θα πάρεις Ή κανένα 3d
mariosalice Σεπτέμβριος 12, 2007 Author #1127 Σεπτέμβριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 16:04] Κοιτα, Το benching δεν έχει να κάνει με το αν θα πάρεις πόντους η όχι. Και αν τραβήξεις 32μ εκεί κοντά όλο και κάτι θα πάρεις Ή κανένα 3d Είναι παλιά η τεχνολογία πλέον και δεν ενδιαφέρει κανένα. Μπεντσάρω πάντα όταν αλλάζω σύστημα, στην αρχή. Μετά κατασταλάζω σε κάποια συχνότητα που να είμαι απόλυτα σταθερός και κρύος.
Louris7 Σεπτέμβριος 12, 2007 #1129 Σεπτέμβριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 15:12] Είναι παλιά η τεχνολογία πλέον και δεν ενδιαφέρει κανένα.Μπεντσάρω πάντα όταν αλλάζω σύστημα, στην αρχή.Μετά κατασταλάζω σε κάποια συχνότητα που να είμαι απόλυτα σταθερός και κρύος. Κρύος?..Εγω με 6600 στα 1,52v 3375 εχω idle 28 βαθμους το χειμώνα και 31 το καλοκαιρι. ειναι οκ?... εσυ μαριε τι βαθμους παίζεις τωρα?
mariosalice Σεπτέμβριος 12, 2007 Author #1130 Σεπτέμβριος 12, 2007 Αν έχεις το Everest μπορείς να ποστάρεις το sensor (menu - motherboard) και το Everest CPUid που θα βρεις στο menu - tools?Εμένα με 1.34v στα 3333MHz που είμαι το καλοκαίρι έχει θερμοκρασία στους πυρήνες 40 βαθμούς idle.Ανεβάζει φυσικά τη θερμοκρασία σε load στους 50 βαθμούς.Νομίζω ότι είναι οριακά για την άνεσή μου το καλοκαίρι.Δεν ξέρω τι συνέβη στο μεταξύ, αλλά κάτι η σκόνη, κάτι ο χρόνος, δεν είναι ίδιος ο υπολογιστής μου.Παλιότερα είχα χαμηλότερες θερμοκρασίες.Αρχική απάντηση από subzero [Σήμερα, στις 17:06] παλιά? 10 μηνών. Θεωρείται παλιό.Ήδη έχουμε δει τις DDR3 και σε λίγο θα δούμε P38 και AMD δεν ξέρω τι ....
Vatos_locos Σεπτέμβριος 13, 2007 #1131 Σεπτέμβριος 13, 2007 ρε παιδιά υπάρχει περίπτωση να χαλάσει η μητρική και το μονο που θα πάθει είναι απλά ότι μνήμη ram να τις βάζεις να βγάζει error στο memtest ? έτσι κάνει η δικη μου striker και δεν έχω και heatpipes να την πάω πίσω για rma αν υπάρχει κανένας που μπορεί να βοηθήσει και θέλει ας δει εδώ http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=41838 sorry για το άκυρο αλλα με έσκασε η μητρική τελοσπάντων υπάρχει περίπτωση να βγάλει τέτοιο πρόβλημα ένα board ?
Heatspreader Σεπτέμβριος 13, 2007 #1132 Σεπτέμβριος 13, 2007 Συμφωνώ απόλυτα με τον Μάριο! Με τα μάτια μιλάμε που λένε...Κάπου εδώ θα ήθελα να αναλύσω λίγο αυτό που λέει ο Μάριος, προσθέτοντας και τη δική μου άποψη.Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα είδη των Overclock. Υπάρχει το OC που αυξάνει λίγο τις επιδόσεις του υπολογιστή μας για καθημερινή δουλειά γραφείου ή σπιτιού, με τον υπολογιστή να είναι απόλυτα σταθερός και λειτουργικός, όπως είναι στα Default. Υπάρχει και το extreme OC, (που δυστυχώς μερικοί χρήστες το έχουν παρεξηγήσει) το οποίο ανεβάζει κατά πολύ τις επιδόσεις του υπολογιστή και χρησιμοποιείται συνήθως για benches. Ένας τέτοιος υπολογιστής μπορεί κάποιες φορές να είναι σταθερός, ποτέ όμως λειτουργικός (Cascade = κατανάλωση & θόρυβος, καλά για LN2 δεν κάνω κουβέντα, κ.α.). Φυσικά καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν μπορεί να συγκριθεί. Θα πρέπει να σεβόμαστε εκείνους που έχουν τα "κότσια" και τις γνώσεις και μπορούν και υπερχρονίζουν τόσο ένα PC και να μην προσπαθούμε να τα κάνουμε αυτά και στο σπίτι (εννοώντας υπολογιστή καθημερινής χρήσης).Όλα τα παραπάνω τα γράφω με αφορμή της ερώτησης γιατί δεν τον ανεβάζει και άλλο. Όσο Μάριε για τις θερμοκρασίες και στα 60C μια χαρά δουλεύει. Και στα 65C. Δεν βγάζει λάθοι. Τώρα παραπάνω δεν ξέρω, δεν έχω προσωπική εμπειρία.
inlovem Σεπτέμβριος 13, 2007 #1133 Σεπτέμβριος 13, 2007 εγω πιστευω οτι οι περρισσοτεροι κανουν overclock απλα για να benches. κανεις δεν το κανει για να κερδισει περισσοτεροι ταχυτητα στον υπολογιστη ουτε χρειαζεται , τι να σου κανει? να σου δωσει μερικα Frames στα παιχνιδια ή να γλιτωσεις κανενα 5λεπτο οταν κανεις ecoding μια ταινια?
mariosalice Σεπτέμβριος 14, 2007 Author #1134 Σεπτέμβριος 14, 2007 Overclock βασικά σημαίνει να βρoύμε τα ανώτατα όρια κάθε υποσυστήματος για μια δεδομένη κατάσταση (hardware - ψύξης) και στη συνέχεια ένα συνδυασμό, ώστε να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα σε συγκεκριμένα μετροπρογράμματα.Eίναι μια πολύ όμορφη εμπειρία, που επιπλέον δίνει γνώση, για την κατανόηση των δυνατοτήτων του hardware που έχουμε.Πέρα από τη διασκέδαση που προσφέρει η διαδικασία αυτή, το κέρδος δεν είναι αμελητέο.Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε την αιτία ενός προβλήματος, όταν προκύψει και μπορούμε να το τεκμηριώσουμε.Σε δεύτερη φάση υπερχρονίζουμε τον υπολογιστή μας με ασφάλεια για καθημερινή χρήση.Τον μεταμορφώνουμε δηλαδή σε υπολογιστή επόμενης γενιάς.Μπορούμε επίσης να τον προσαρμόσουμε στις ανάγκες μας, που δεν είναι πάντα ίδιες.Για παράδειγμα το καλοκαίρι κάποια στιγμή έβαλα τις παρακάτω ρυθμίσεις.Με μνήμη 4GB, απενεργοποίησα το SLI memory και έβαλα τους χρονισμούς της μνήμης χειροκίνητα, ώστε να μην αφήσω να μου ρυθμίσει το BIOS τις τάσεις στο NB και στο Vdimm (τις ανεβάζει υπερβολικά κατά τη γνώμη μου).Επειδή οι επιδόσεις είναι καλύτερες σε 1:1 έβαλα τη μνήμη στο auto - sync, και το FSB 333.Με αυτό τον τρόπο η μνήμη ανέβηκε στα 666 4-4-4 1Τ (sync) και ο επεξεργαστής στα 3333MHz, με χαμηλές τάσεις (vdimm 1.85! και NB 1.33!).Έτσι, στις μεγάλες ζέστες, είχα έναν απόλυτα σταθερό, αθόρυβο και πάνω απ' όλα κρύο υπολογιστή, που σε σύγκριση με τα default 533MHz 5-5-5 2T της μνήμης και τα 2660MHz της CPU, η διαφορά είναι τεράστια.Σχετικά με το BIOS, έχοντας κρατήσει για αρκετό καιρό όλες τις εκδόσεις μέχρι και την 1305, νομίζω ότι η καλύτερη έκδοση για διπύρηνους 1066 είναι η 1102.Για διπύρηνους 1333 ή για τετραπύρηνους δεν ξέρω.
Heatspreader Σεπτέμβριος 14, 2007 #1135 Σεπτέμβριος 14, 2007 Συμφωνώ και εγώ με τον Μάριο... Λέτε το παρακάτω να ισχύει? Αν ναι τότε πάει η striker!
Louris7 Σεπτέμβριος 14, 2007 #1136 Σεπτέμβριος 14, 2007 Μια μικρη απορία-διαπίστωση...Θέλω να βάλω τα Vista σε Raid-0 των δυο raptor.Για καποιο λόγο που ακριβώς δεν ξέρω περνάει αρχεία και στους αλλους δίσκους. (2χ250 raid edition σε raid-0 και εναν απλο 80Gb western digital.Στο ιντερνετ ψάχνοντας βρηκα πραγματι οτι συμβαινει αυτο και ο μόνος τροπος ειναι να αποσυνδέσεις όλους τους άλλους δίσκους.Κάτι που το έιχα κάνει και όντως έκανε εγκατάσταση μόνο στους raid-0 των raptor όπου ήθελα.Όμως διαπίστωσα αργότερα ότι για κάποιο λόγο τα vista κατα την εναρξη-τερματισμό κολλούσαν λίγο και μετά έκλεινανΗ απορία είναι:Πως να κάνω την εγκατάσταση στους raptor, με τι σειρα να βάλω τους drivers, και ποιοι είναι οι καλύτεροι ?..καρτα γραφικών: asus 8800gtxmobo: extreme strikerκάρτα ήχου: αυτη που δίνεικατι αλλο δεν εχω..ευχαριστω.
mariosalice Σεπτέμβριος 14, 2007 Author #1137 Σεπτέμβριος 14, 2007 Μόνο δύο οδηγούς πρέπει να βάλεις.Κατεβάζεις και τους δύο από την Nvidia.Πρώτα για Platform 680iSLI και μετά για 8800Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι nForce 15.08 και οι 162.22.Και οι δύο οδηγοί είναι άψογοι και δεν έχουν προβλήματα.Έχω κάποια μικρή αμφιβολία για το NAM που εγκαθιστούν οι 15.08.Δεν είμαι σίγουρος. Κάποια στιγμή αντιμετώπισα προβλήματα μετά από ένα manual Vista Update.Χάθηκε η δυνατότητα S3 sleep. Το διόρθωσα απεγκαθιστώντας μεταξύ άλλων και το 15.08.Αυτή τη στιγμή έχω το 15 που έβαλαν τα ίδια τα Vista με update.Αλλά για forceware και οι τελευταίοι beta είναι ακόμα καλύτεροι, με την έννοια ότι προσφέρουν και κάποια επιπλέον πράγματα.Για αυτά που γράφεις έχεις δίκιο.Μόνο που κάθε φορά που μπουτάρεις από το DVD των Vista, θα πρέπει να βγάζεις τα sata των υπόλοιπων δίσκων και να αφήνεις μόνο το Raid.Αρχική απάντηση από Lafas1987 [Σήμερα, στις 15:33] Συμφωνώ και εγώ με τον Μάριο...Λέτε το παρακάτω να ισχύει? Αν ναι τότε πάει η striker! Δώσε μας Link.Πού το βρήκες αυτό?Φαίνεται ενδιαφέρον.
Heatspreader Σεπτέμβριος 14, 2007 #1138 Σεπτέμβριος 14, 2007 http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=40984&perpage=20&pagenumber=1
Louris7 Σεπτέμβριος 15, 2007 #1139 Σεπτέμβριος 15, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 17:46] Έχω κάποια μικρή αμφιβολία για το NAM που εγκαθιστούν οι 15.08.Τι ειναι τι ΝΑΜ?-----Δεν είμαι σίγουρος. Κάποια στιγμή αντιμετώπισα προβλήματα μετά από ένα manual Vista Update. Χάθηκε η δυνατότητα S3 sleep. Το διόρθωσα απεγκαθιστώντας μεταξύ άλλων και το 15.08. Αυτή τη στιγμή έχω το 15 που έβαλαν τα ίδια τα Vista με update.Χωρίς να είναι ενεργοποιημένα τα vista , update μπορω να τους κάνω κανονικά?..Και ποια προτείνεις να μην βάλω ωστε να μην προκαλέσουν προβλημα στο σύστημα?..-----Αλλά για forceware και οι τελευταίοι beta είναι ακόμα καλύτεροι, με την έννοια ότι προσφέρουν και κάποια επιπλέον πράγματα.Το forceware (περιπου 50 mb) τι διαφορα έχει απτους απλους drivers(~30mb)?-----Μόνο που κάθε φορά που μπουτάρεις από το DVD των Vista, θα πρέπει να βγάζεις τα sata των υπόλοιπων δίσκων και να αφήνεις μόνο το Raid.κάθε φορά που μπουτάρω τι εννοεις?..Μονο στην αρχη της εγκαταστασης μπουταρω...μετα μονο απτον δισκο.
Vatos_locos Σεπτέμβριος 15, 2007 #1140 Σεπτέμβριος 15, 2007 Louris7 ΝΑΜ = Network Access Manager Μονο στην αρχη της εγκαταστασης μπουταρω...μετα μονο απτον δισκο.αυτό σου λέει απλά αν χρειαστείς να κανεις μπούτ απο το dvd τότε πρέπει να τα βγάλεις
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.