Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 07:06]

Τρία ΖΗΤΩ :T:

:clap: :clap: :clap: :clap:

Έχεις μείνει επεισόδια πίσω....... :D

Thanks.......Σήμερα θα κάνουμε απόπειρα για ΟΛΑ...... ;)

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 03:27]

Νέοι οδηγοί Chipset nForce 680i SLI/680i LT SLI από την Nvidia για

Windows Vista x64

Windows Vista x32

Windows XP (32-Bit)

Windows XP Professional x64

Version: 15.01

Release Date: July 2, 2007

WHQL Certified

καλημερα.. στο site της nvidia δε βλεπω καινουργιους drivers για win xp 32bit..

Διορθώθηκε.

Οι οδηγοί 15.01 είναι μόνο για Vista

@hipro5

Καλή επιτυχία.

Αν θέλετε έκτακτη βοήθεια έχω μια μητρική στην άκρη και χέρια.

Έρχονται με ένα :whistling

Ρε Μάριε δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό το πράγμα... Τη striker ή την λατρεύουν ή τη μισούν.... Πολύ περίεργο πράγμα αυτό...

Εμένα πάντως δεν μου δημιουργεί κανένα πρόβλημα πλέον. Απλά ήμουν noob. Είχα τις ram στο 1Τ και πιο παλιά δεν είχα το epp/sli...

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται να αλλάξω bios... Φοράω το 1102 και έχω WinXPsp2.

Δεν έχουν άδικο. Είναι ζόρικη μητρική.

Βάζω μια ζωή 1.5v στο Northbridge και δουλεύει μια χαρά.

Ξαφνικά (μεσολαβεί φυσική καταπόνηση με αλλαγές) και θέλει 1.4 βαριά 1.45.

Από εκεί και πάνω πετάει σφάλματα στο test της μνήμης.

Εν τούτοις για μένα είναι απίθανη μητρική.

Αλλά και όσοι λένε τα αντίθετα, αν έτρεχαν το test μνήμης με το DVD των Vista (προηγούμενο post), θα είχαν μια σωστή βάση για να τη ρυθμίσουν.

Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει κανείς BIOS.

Οι αλλαγές δεν είναι και τόσο σημαντικές.

Αλλά το τελευταίο BIOS είναι καλύτερο για 4 GB μνήμης.

Καλά με δουλεύεις? Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να λέει κάποιος ότι είναι καλή η μητρική του όταν θέλει τόσα πράγματα.....

(φιλικά)

Μάριε πέρα από αυτά ποιος νομίζεις ότι είναι ο καλύτερος διαιρέτης για το mobo μας?

Εγώ που τέσταρα σε 1:1 με τις μνημες στα 667 και το cpu στα 3ghz δεν είδα καμιά τρελή διαφορά με το να το έχω στα 3 και τις μνήμες στα 800...

Μου είπε κάποιος ότι το καλύτερο είναι unlinked και όσο πάνε οι μνήμες και το cpu ανεξάρτητα... Εσύ έχεις παρατηρήσει κάτι τέτοιο?

Αρχική απάντηση από Lafas1987 [Σήμερα, στις 00:10]

Καλά με δουλεύεις? Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να λέει κάποιος ότι είναι καλή η μητρική του όταν θέλει τόσα πράγματα.....

(φιλικά)

:blink:

Ποια είναι τα τόσα πράγματα που θέλει?

Σωστή μνήμη θέλει και τίποτα άλλο.

Αν μιλάμε για υπερχρονισμό, τότε ναι θέλει.

Δες στο πρώτο Post για τον γρηγορότερο διαιρέτη σε υπερχρονισμό με μεγάλο FSB.

Θέλει ίδια βασική συχνότητα μνήμης FSB με 1Τ.

Καταρχήν πρέπει να σου πω ένα μεγάλο μπράβο που έχεις το μεράκι και συγκεντρώνεις πληροφορίες! Πολύ καλός ο οδηγός που έχεις φτιάξει.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Όσο διαβάζω για OC τόσο χειρότερο το κάνω... Όταν τα είχα αγοράσει τα πράγματα κλόκαρα αλλά όχι stable. Είχα φτάσει μέχρι τα 3,7GHZ και είχα τρέχει superpi. 3dmark δεν έτρεχαν...

Τώρα που διαβάζω και διάβασα και τον οδηγό σου Μάριε ούτε στα 3Ghz δεν μπορώ να πάω! lol!

Έκανα τις ρυθμίσεις που προτείνεις στο πρώτο post με linked 1:1. Όλα πήγαν μια χαρά και το cpu στα 3Ghz... Έπαιξα λίγο lost planet (έχω φάει κόλλημα), πέρασα μια πίστα και όλα πολύ σταθερά....

Μετά είπα να βάλω τις μνήμες στα 800Mhz. Το έκανα και δεν μπορούσα να μπω καν στα windows.... Το μόνο που δεν έκανα όπως λες είναι το "Enhance C1 (C1E)", το οποίο το έβαλα disabled. Δεν θέλω το Cpu να ανεβαίνει ή να κατεβαίνει ανάλογα με τον φόρτο. Επίσης έβαλα disabled το "Enhance Speedstep tech" καθώς λες ότι λειτουργεί μέχρι 1200MHZ (QDR).

ΕΠίσης στο Spread spectrum, λες να είναι όλα enabled, ενώ δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Η επιλογές είναι "Auto" ή "Disabled". Εγώ τα έβαλα στο Auto, καθώς φαντάστηκα ότι αν ήταν Disabled θα το ανέφερες.

Το nVidia GPUEX το έβαλα Enabled , αφού λες ότι μπορούμε να βάλουμε όποια επιλογή θέλουμε.

Με τις ρυθμίσεις αυτές έγινε κάτι παράξενο....

Όπως είπα στα cpu:3Ghz και ram:667Mhz 1:1 όλα καλά.

Με την ίδια cpu και 800Mhz ran, δεν είδα windows...

Είπα να τα βάλω το cpu default και τη ram επίσης.

Αυτό έγινε είναι το fsb να είναι στα 267,2-267,3 και το cpu να τρέχει στα 2405,3.

Αυτό το ανεφέρο γιατί μετά από τις ρυθμίσεις το nb και το sb είναι στα 1,52v.

Το nb και το sb είχαν την ίδια τάση και στις δύο περιπτώσεις όπου δούλέψα στα 3 με 1:1 και όταν δεν κατάφερα να μπω με τις μνήμες στα 800...

Tώρα που στέλνω αυτό το μήνυμα είμαι έτσι:

2005458857909262664_rs.jpg

Δεν νομίζω ότι τα έκανες σωστά όσα γράφω στο πρώτο ποστ.

Δεν είδες στο προηγούμενο post ότι με 1.5v στο NB μπορεί να έχεις πρόβλημα?

Είναι γραμμένο και στο πρώτο ποστ. Η συνιστώμενη τάση για το NB είναι 1.4-1.45 για υπερχρονισμό της μνήμης.

Βάλε λοιπόν 1.4.

Επίσης αντιγράφω από το πρώτο ποστ

A. Με σφιχτά timing 1:1

FSB - Memory Clock Mode: Linked

x FSB - Memory Raio: Sync Mode

FSB (QDR), Mhz: 1333 (1333/4=333 FSB)

Actual FSB (QDR), Mhz: 1333 (ή 1200)

MEM (DDR), Mhz: 667 (667/2=333mhz )

Actual MEM (DDR), Mhz: 667

Τι δεν κατάλαβες από τα παραπάνω και βάζεις 800 με 1Τ με τη μία?

Το αντέχει η μνήμη που έχεις?

Έβαλες FSB 1600, ώστε να έχεις 800 τη μνήμη?

Αν ναι, τότε παίζει να υπάρχει κενό στα 1600.

Δεν το θυμάμαι που είναι το κενό, αλλά θυμάμαι ότι έχω βρει ένα.

Πας λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω και δεν βάζεις εσύ τη μνήμη χειροκίνητα.

Μπαίνει μόνη της σε συγχρονισμό με τις ρυθμίσεις που έγραψα.

Επίσης γράφω και για τον τρόπο ελέγχου της μνήμης με το DVD των Vista.

Το έκανες πριν ανεβάσεις συχνότητα?

Είναι πολύ γρήγορο test.

Μια φορά το τρέχεις και μετά ανεβάζεις και ξανα τρέχεις.

Μη μου πεις ότι δεν μπορείς να βρεις το DVD των Vista.

Δύσκολο είναι να βρεις?

Δανείσου ένα αντίγραφο για το test.

Τα όρια του κάθε εξαρτήματος πρέπει να τα βρεις μόνος σου.

Είναι βασική αρχή του υπερχρονισμού.

Δεν γράφω στο πρώτο ποστ τις βασικές αρχές του υπερχρονισμού γιατί δεν είναι σχετικό.

Θα βρεις όμως πληροφορίες για κάθε τι που θέλεις να κάνεις, με ποιο τρόπο θα το κάνεις και το γιατί.

Βάλε με τη μία τις τιμές στο πρώτο ποστ, για FSB 333 και τη μνήμη όπως λέω για "σφιχτά timing 1:1", αλλά με 1.4v στο NB.

Τρέξε ένα test μνήμης από το DVD των Vista.

Αν περάσει, ανέβαζε σταδιακά το FSB και τρέχε ένα τεστ.

Όταν δεις ότι βγάζει λάθη, τότε πρέπει να ανεβάσεις τα volt του επεξεργαστή λίγο λίγο σταδιακά, μέχρι να μη βγάλει λάθη το test.

Αρχίζεις από τα volt που έβαλε αυτόματα η μητρική στη CPU την τελευταία φορά.

Θα δεις μέσα στο BIOS τι τάση έβαλε.

Όταν φτάσεις εκεί που θέλεις, τρέξε δυο φορές το τεστ και αν δεν βγάλει λάθη να είσαι σίγουρος ότι θα μπεις Windows και θα σου βγάλει ότι benchmark και να τρέξεις.

Το Command Per Clock (CMD): AUTO, μπορεί να γίνει 1Τ σε αρκετές μνήμες, για καλύτερες επιδόσεις, αν και συνήθως μπαίνει αυτόματα σε 1Τ μέχρι κάποιο όριο, στις καλές μνήμες με σωστό EPP.

Αν φτάσουμε στο όριο υπερχρονισμού του επεξεργαστη, κατεβάζουμε πολλαπλασιαστή και συνεχίζουμε να ανεβάζουμε FSB, γιατί όσο μεγαλύτερο είναι το FSB για το ίδιο όριο της CPU, τόσο καλύτερες επιδόσεις παίρνουμε.

Τα όρια της μητρικής και οι ασφαλείς τάσεις γράφονται στο πρώτο ποστ.

Με τον παραπάνω τρόπο, πετυχαίνουμε τις μέγιστες επιδόσεις στα benchmarks.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.