Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

Το 1301 το κατέβασα, από εδώ.

Στην επίσημη σελίδα που το ψάχνω δεν το βρήκα.

BIOS for ASUS Striker Extreme

Version SE1301.zip

Release Date 2007/07/11

Update Description:

1. Update CPU uCode to support new processors

2. Enhance memory compatibility under full load (4 DIMM)

3. Revise Q-Fan control code

4. Fix system fail to resume from S3 mode via PS/2 keyboard

5. Update NV RAID ROM to 6.9802.

6. Add microcode not found & update fail message support

7. Finetune CPU fan speed too low warning range

8. Use new French translation

9. Modify General Help string.

10.Fixed floppy item value error.

11.Use new Simplified Chinese translation.

12.Use new Japanese translation.

13.Support post message in Japanese

14.Use new German translation.

15.Fixed incorrect CPU Vcore when set to above 1.60V.

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply

Έμενα το βγάζει για ψάξε καλύτερα στην σελίδα που έδωσα βαλε τα σχετικά motherboard , 775,striker extreme βιος και θα το βρεις. Απλά όταν βάζω την διεύθυνση δεν σε πάει κατευθείαν εκεί δεν ξέρω το λόγο..(Δεν είναι beta)

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

Περασα το 1301 πριν λιγο και ψιλο-ανεβασα τον CPU μου.

Κανενα προβημα !! Ολα τελεια !!

Μεχρι τα 3700ΜΗz τα Volt στον C.P.U. και στο NB τα εχω AUTO... ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ORTHOS 2ρο με 9pr

Αυτο θα πει B.I.O.S. ΜΠΡΑΒΟ ASUS :cool: :banging: :cool:

Παιδια εχω μια απορια σχετικα με την striker...οταν το pc ειναι σε shutdown, δεν γινεται με καποιον τροπο το backlight tis lcd poster να απενεργοποιηθει??

Mου είναι ενοχλητικό γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ :p

Απο το BIOS εχει επιλογη για να σβηνουν αυτοματος τα λεντακια με το που κλεινει το PC.

Επισης μπορεις να πατας και το κουμπακι που εχει πισω στο PANEL (κατω απο την OPTICAL OUTPUT ειναι και δειχνει μια λαμπα (Εξισου και το ονομα του (LED SW))

John εννοουσα το φως της πισω οθόνης οχι τα λεντ μητρικής,hehe :)

EDIT::OT: τελικα τι εγινε με την TT σου έδωσε αποζημίωση και τέτοια??:OT:

Για να μην φωτιζει απλα θα του βγαλεις την τροφοδοσια.

Η τροφοδοσια του βρισκετε πανω αριστερα στην μιτρικη.

Η ΤΤ με εγραψε στα @@ της τελειως. Εστειλα 2 e-mail αλα τιποτα.... δεν πειραζει ομως τα καλυψε ολα το RMA.

Έχω το εξής πρόβλημα προσπαθώ να μπω στα vista με rated fsb στα 1400 και δεν μπορώ με τίποτα ότι και να κάνω.Vc εχω δοκιμάσει μέχρι 1.4375 αν θυμάμαι καλά nbv έχω δώσει μέχρι 1.40v.Επίσης παρατηρώ διαφορά στο vc που έχω δώσει με το vc το πραγματικό. Τώρα είμαι στα 3.1ghz με vc 1.3v.

Με :

FSB VTT 1.36 V

North Bridge Core 1.34 V

HyperTransport 1.26 V

Από everest .

Έχω τον 6600 τις teamgroup xtreem 800 4 4 4 10 στα 1066 5 5 5 15 unlinked mode έχω δοκιμάσει linked mode αλλά χωρίς αποτέλεσμα.Καμία ιδέα;

(μόλις έφαγα μπλε οθόνη και ξανά γύρισα στα 2.4)

Κατάφερα να μπω στα vista με fsb 350 και δεν μπορώ να πάω παραπάνω με vc 1.34v στα vista και 1.5250 ρύθμιση στο βιος έχω δοκίμασα και 1.5650 αλλά τίποτα .Στo hm το bios δείχνει 1.32v.

Στο everest :

FSB VTT 1.36 V

North Bridge Core 1.34 V

South Bridge Core 1.54 V

HyperTransport 1.26 V

Στο bios είναι auto.

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;

Λοιπόν έβγαλα την μπαταρία γιατί μάλλον είχε κολλήσει τώρα είμαι στα vista με fsb 362 αλλά δεν μπορώ να πάω άλλο

Με:

CPU Core 1.41 V

FSB VTT 1.36 V ---->bios auto

North Bridge Core 1.54 V----->bios auto

South Bridge Core 1.54 V---->bios auto

HyperTransport 1.26 V----->bios auto

Και sli m expert

FSB - Memory Clock Mode: Unlinked

AI Tuning: Manual

Nvidia GPU Ex: Disabled

CPU Internal Thermal Control: Enabled

Limit CPUID MaxVal: Disabled

Enhanced C1 (C1E): Enabled

Execute Disable Bit: Enabled

Virtualization Technology: Enabled

Enhanced Intel Speedstep Tech: Enabled

LDT Frequency: 5x

Βλέπω ότι έχεις ενεργοποιήσει τη διαχείρηση ενέργειας του επεξεργαστή.

Αυτό σημαίνει ότι ανεβοκατεβάζει αυτόματα τη συχνότητα αυξομειώνοντας τον πολλαπλασιαστή.

Δεν είναι η πιο κατάλληλη ρύθμιση για υπερχρονισμό.

Αλλά δουλεύει και κρατάει χαμηλά τη θερμοκρασία του επεξεργαστή όταν δεν χρειάζεσαι πολύ δύναμη.

Κατά τα άλλα μια χαρά είσαι.

Πάντως η μητρική ανεβαίνει κι άλλο.

Αν έχεις το τελευταίο BIOS και σωστή μνήμη, κατέβασε τον πολλαπλασιαστή. Πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσεις την αυτόματη ρύθμιση της συχνότητας του επεξεργαστή (δες πρώτο ποστ). Ότι πολλαπλασιαστή και να βάλεις, με ενεργοποιημένη τη διαχείριση ενέργειας θα μπει αυτόματα το μέγιστο του επεξεργαστή.

Για να ανέβει ο επεξεργαστής θέλεις πολύ καλή ψύξη και να ανεβάζεις σταδιακά την τάση.

Και μια πολύ σημαντική παρατήρηση για όλους.

Το memtest το καταργώ και δεν το ξανατρέχω γιατί είναι αναξιόπιστο πλέον με τις σύγχρονες μητρικές.

Το καλύτερο διαγνωστικό είναι αυτό που έχει το CD των Vista.

Ήξερα από καιρό ότι κάποια dimm από τα 8 που έχω είναι ελαττωματικά αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τελικά τρία από αυτά έχουν πρόβλημα και δεν περνάνε το διαγνωστικό των Vista.

Για να το τρέξουμε βάζουμε το DVD και ρυθμίζουμε το BIOS ως εξής.

1. Φορτώνουμε τις default ρυθμίσεις στο BIOS.

2. Ενεργοποιούμε το SLI expert, ώστε να δώσει η μητρική τα σωστά timing και τη σωστή τάση, σύμφωνα με τις διαφημιζόμενες προδιαγραφές του κατασκευαστή της μνήμης.

Αν δεν έχουμε SLI ή EPP μνήμες, τότε βάζουμε χειροκίνητα αυτά που ορίζει ο κατασκευαστής.

3. Ορίζουμε ως πρώτη και μοναδική boot συσκευή το DVD μας.

4. Όταν κάνουμε restart μας ζητάει να πατήσουμε ένα πλήκτρο για να μπουτάρει από το DVD.

5. Στην πρώτη οθόνη πατάμε tab για να πάμε στη δεύτερη επιλογή που είναι ο έλεγχος μνήμης.

6. Αφήνουμε να τρέξει δύο φορές ο έλεγχος.

Αν βρεθεί σφάλμα μας το γράφει αμέσως από κάτω, εκεί που κανονικά έγραφε ότι δεν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα (πρέπει να το προσέξουμε τι γράφει, γιατί δεν βγαίνει κάποιο μήνυμα ξεχωριστό ούτε κοκκινίζει ο τόπος).

7. Διακόπτουμε με escape, περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να φορτώνει τα Windows και πατάμε το κουμπί για να κλείσει ο υπολογιστής.

Θεωρώ αυτό το ποστ ένα από τα σημαντικότερα από όσα έχω γράψει μέχρι τώρα, γιατί τα προβλήματα με τις μνήμες είναι τόσο συχνά όσο δεν φαντάζεστε.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια mariosalice τον ανέβασα και άλλο .Πρέπει ώμος να κάνω μερικά test για να δω πόσο σταθερός είναι .

Η γνώμη μου είναι ότι πάνω από 3500 - 3600 δεν θα είναι σταθερός.

Όλο και κάποιο κομμάτι θα λυγίσει στις 8 ώρες orthos.

Δεν πάω άλλο είμαι στα 3.375ghz με vc 1.47 πιο κάτω τρώω blue screen μάλλον δεν έχω πέσει σε καλό 6600.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.