Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από mariosalice [25-05-2007 14:14]

Thanks. Όλα ΟΚ τώρα. Πέρασε η μπόρα και η γρουσουζιά.

Κατέβασα και τους νέους beta οδηγούς 158.43 της Nvidia που είναι για την 8800, άλλαξα το inf αρχείο, ώστε να κάνει εγκατάσταση στις 7900GTX SLI που έχω και έμεινα άφωνος.

Είναι υπέροχοι οδηγοί και υποστηρίζουν SLI με 4 GB μνήμης.

Μάλιστα βλέπω σταθερά 160 FPS στο Half Life 2 deathmatch στα 1920Χ1200 με όλα full εκτός από antialiasing που το έβαλα χ2. Έπαθα πλάκα.

Κάρτα ήχου

Σχετικά με την υποδοχή της κάρτας ήχου, δεν παύει να είναι ένα κοινό PCIe x1 slot.

Η κάρτα της ASUS όμως, συνεργάζεται με τις on board συνδέσεις της μητρικής (με τις εξόδους Spdif και με τον front panel connector).

Πιστεύω ότι αν βάλεις άλλη PCIe x1 κάρτα ήχου πάνω, θα δουλέψει.

Πιθανότατα θα δουλέψουν και οι onboard συνδέσεις.

Αλλά δεν ξέρω αν το δοκίμασε κανείς και δεν είμαι σίγουρος.

Ενδιαφέρον.

Αν έχεις βρει κάποια κάρτα ήχου PCIe x1 που να είναι καλύτερη, αξίζει να το ψάξεις στο Internet.

Εικόνα.

Προσέξτε τη μνήμη του συστήματος που δίνουν τα Vista (λειτουργία του WDDM) στις κάρτες γραφικών.

Κάθε κάρτα έχει τα δικά της 500MB και άλλα 500MB Shared system memory.

Καθόλου άσχημα.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=28&product=966657

αξιζει να αγορασω αυτην την καρτα για ηχο αντι για αυτη που εχει πανω?....

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply

Έχεις πολύ καλή κάρτα ήχου στη μητρική.

Δεν σε ικανοποιεί?

Μήπως είναι θέμα ρυθμίσεων ή οδηγών?

Έχω γράψει σε παλιότερο ποστ εδώ ποιους οδηγούς να προτιμήσεις για να έχεις καλή απόδοση σε Windows XP.

Αν όμως έχεις ιδιαίτερες επαγγελματικές απαιτήσεις, τότε θα χρειαστείς άλλη κάρτα ήχου επαγγελματική και όχι της Creative.

Απλως επειδη δίνει και panel μπροστα γι'αυτο. οχι κατι το ιδιαιτερο. αν λες οτι δεν εχει διαφορα τοτε το ξανασκεφτομαι. οσο για οδηγους, αυτους που εχει εχω βαλει. θα ψαξω βεβαια και πισω να δω τι εχει γραφτει αλλα αν θες κ για πιο ευκολα αν θυμασαι πες μου κ εσυ ποιοι ειναι οι καλυτεροι. οπως επισης ειχε παρει το ματι μου και για ενα mixer της καρτας για περισσοτερες συχνοτητες. καπως εβγαινε αλλα δεν θυμαμαι..

Εγώ έχω να παρατηρήσω ότι αυτό το πολλά υποσχόμενο θρέντ μαζί με 1-2 άλλα ακόμα έχει καταντήσει blog. Γράφει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του....από προσωπική υποστήριξη μέχρι τι κάλτσες να βάλετε αύριο.

Λυπάμαι που θα το πω αλλά ότι χρήσιμη πληροφορία μπορούσε να βγεί απο αυτό έχει πνιγεί μέσα σε 900καιβάλε απαντήσεις ποικίλου περιεχομένου....

Το φόρουμ δεν έιναι blog....και δεν είναι για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Αν κάποιος έχει κάποιο πρόβλημα...ανοίγει ξεχωριστό θρεντ αν δεν τον καλύπτουν τα ήδη υπάρχοντα. Ώστε να μπορούν αργότερα να βοηθηθούν και άλλοι διαβάζωντας τις λύσεις που δώθηκαν σε αυτόν τον ένα.

Αυτό το πράγμα που κάνετε εδώ και 46 σελίδες είναι περιττό και άχρηστο στην τελική. Ποιός θα διαβάσει 46(προς το παρόν) σελίδες για να βγάλει μια άκρη με την Striker????? Κανείς!!!!! Και με όλα τα άσχετα που έχουν γραφτεί θα σταματήσει στην 3η σελίδα. ’ντε στην 5η αν έχει υπομονή.

Την ίδια τάση παρατηρώ και σε άλλα θρεντ παρόμοιου τύπου. Και είναι κρίμα

Δεν χάνονται οι πληροφορίες.

Υπάρχει η "αναζήτηση στο θέμα αυτό" πάνω δεξιά, που βηθάει πολύ.

Για παράδειγμα έδωσα τη λέξη "ήχου" και βρήκα ότι στο Post 329 έχω τον οδηγό.

ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/misc/audio/ad1988/AD1988B_2KXP_510016110WHQL.zip

Διαφορετικά δεν θα το έβρισκα.

Το 90%+ των ποστ αναφέρονται στη Striker.

Ελάχιστα είναι άσχετα.

Τους κατέβασα και τους έβαλα από εδώ.

http://ftp.us.dell.com/SATA/R155143.EXE

Το EXE αρχείο αποσυμπιέζει τα περιεχόμενα και μετά αν θέλουμε συνεχίζει την εγκατάσταση.

Η εγκατάσταση για SATA Raid γίνεται χωρίς δεύτερη κουβέντα και οι οδηγοί είναι τέλειοι.

Δεν έχει όμως οδηγούς για Sata.

Λείπει το directory και το inf αρχείο, γιατί τα βασικά αρχεία είναι ίδια.

Έχω 4 δίσκους.

Στον 1ο SATA controller (SATA 1 & SATA 2) έχω δύο δίσκους σε RAID-0.

Στον 2ο SATA controller (SATA 3 & SATA 4) έχω ένα δίσκο στο SATA3.

Στον 3ο SATA controller (SATA 5 & SATA 6) έχω ένα δίσκο στο SATA5.

Εγκατέστησα τους dell.

Μου αναβάθμισε μόνο τον πρώτο SATA controller.

Τους άλλους δύο τους άφησε με τους παλιούς οδηγούς, επειδή είναι RAID οι οδηγοί της Dell.

Επειδή δεν ήθελα να έχω την παράδοξη ασυμβατότητα να χρησιμοποιούνται διαφορετικοί οδηγοί για ίδιες συσκευές (τους τρεις SATA controllers που έχει η Striker) έκανα τα παρακάτω, ώστε όλοι οι controllers να βλέπουν τα ίδια αρχεία.

1ος Τρόπος

(αρχική προσπάθεια που δούλεψε, αλλά είναι δύσκολος)

Πήρα από τους 15 το dir

C:\NVIDIA\nForceWinVista64\15.00\IDE\WinVista64\sata_ide

Το έβαλα στους dell

C:\dell\drivers\R155143\IDE\WinVista64\sata_ide

Από το dir C:\dell\drivers\R155143\IDE\WinVista64\sataraid

αντέγραψα τα αρχεία στο sata_ide (όσα ήταν ίδια, τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται αλλά και δεν πειράζουν).

’λλαξα στο inf τη σειρά

DriverVer=12/22/2006,5.10.2600.0931

σε

DriverVer=04/19/2007,5.10.2600.0992

Έκανα manual εγκατάσταση των δύο οδηγών sata.

Ο ένας από τους τρεις υπήρχε ήδη από την εγκατάσταση των Dell.

Οι άλλοι δύο είχαν μείνει στο device manager κάτω από την ομάδα IDE ATA/ATAPI drivers.

Δεξί κλικ σε κάθε ένα οδηγό (πχ 590-570 ... ή NVIDIA nForce Serial ATA Controller, αν είχαμε ήδη τους 15).

Update driver software - Browse my computer ... - Let me pick from a list ... - Have disk

Στο copy manufacturer's files from, δίνουμε τη διεύθυνση

C:\dell\drivers\R155143\IDE\WinVista64\sata_ide

Πατάμε Browse

Επιλέγουμε το

nvstor64.inf

OK

Θα αναγνωρίσει ως compatible driver to NVIDIA nForce Serial ATA Controller

αλλά επειδή γράψαμε το Inf αρχείο θα γράφει ότι δεν είναι digitally signed.

Τον γράφουμε και πατάμε next.

Θα επιμείνει ότι δεν είναι signed.

Επιμένουμε και γίνεται η εγκατάσταση.

Δεύτερος τρόπος

(’μα οι προγραμματιστές είναι ανόητοι τους ξεπερνάμε)

Όπως είναι φανερό, οι controllers στη Striker είναι τρεις και δεν έχει σημασία αν θα βάλουμε raid οδηγούς ή μόνο SATA.

Οι Raid για να δουλέψουν εγκαθιστούν και τους SATA αλλά κάθε controller που δεν είναι στο Raid αγνοείται από τους RAID οδηγούς.

Τι κάνουμε?

Ανάλογα με τους δίσκους που έχουμε, τους βάζουμε ώστε σε κάθε controller το ένα SATA που έχει τον δίσκο που δεν τον θέλουμε σε RAID να είναι απενεργοποιημένο στο BIOS το RAID και το άλλο SATA το κάνουμε enable RAID και δεν βάζουμε κάποιο δίσκο.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μέχρι τρεις δίσκους, έναν σε κάθε controller και κανείς να μην είναι ενεργοποιημένος σε RAID.

Αν τώρα εγκαταστήσουμε τους νέους οδηγούς της Dell, θα γίνει μια χαρά εγκατάσταση και όλοι ο οδηγοί θα είναι signed.

Στην περίπτωση μου τα έβαλα ως εξής

Στο BIOS έβαλα SATA 1 RAID enabled, SATA 2 RAID enabled

Στον 2ο SATA controller (SATA 3 & SATA 4) έχω ένα δίσκο στο SATA3

Στο BIOS έβαλα SATA 3 RAID dissabled, SATA 4 RAID enabled

Στο BIOS έβαλα SATA 5 RAID dissabled, SATA 6 RAID enabled

Έκανα εγκατάσταση μόνο τον οδηγό της Dell και όλοι οι controllers είναι με signed οδηγούς.

BUGS

(Ορισμένες φορές όμως δεν μπορούμε να τους ξεπεράσουμε)

Έχει μείνει ένα bug, που ευτυχώς σπάνια θα μας ενοχλήσει.

Όταν έχουμε περισσότερους από ένα δίσκους και κάνουμε

check volume for errors (το γνωστό chkdsk), με τον συνήθη τρόπο ...

"Ανοίγουμε το "Computer" και με δεξί κλικ πάνω σε ένα δεύτερο δίσκο (ή partition άλλου δίσκου που δεν έχει το λειτουργικό) και επιλέγουμε

Properties -tools - check now"

... κολλάει το my computer για αρκετή ώρα ψάχνοντας να βρει κάτι.

CHKDSK /F

(Όταν δεν μπορούμε να τους ξεπεράσουμε τους αγνοούμε)

Αν τρέξουμε το "H:\chkdsk /f" (όπου Η το γράμμα του δίσκου που θέουμε να ελέγξουμε) μέσα από κονσόλα (cmd) δεν έχουμε πρόβλημα.

Δεύτερος τρόπος

(’μα οι προγραμματιστές είναι ανόητοι τους ξεπερνάμε)

Όπως είναι φανερό, οι controllers στη Striker είναι τρεις και δεν έχει σημασία αν θα βάλουμε raid οδηγούς ή μόνο SATA.

Οι Raid για να δουλέψουν εγκαθιστούν και τους SATA αλλά κάθε controller που δεν είναι στο Raid αγνοείται από τους RAID οδηγούς.

Τι κάνουμε?

Ανάλογα με τους δίσκους που έχουμε, τους βάζουμε ώστε σε κάθε controller το ένα SATA που έχει τον δίσκο που δεν τον θέλουμε σε RAID να είναι απενεργοποιημένο στο BIOS το RAID και το άλλο SATA το κάνουμε enable RAID και δεν βάζουμε κάποιο δίσκο.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μέχρι τρεις δίσκους, έναν σε κάθε controller και κανείς να μην είναι ενεργοποιημένος σε RAID.

Αν τώρα εγκαταστήσουμε τους νέους οδηγούς της Dell, θα γίνει μια χαρά εγκατάσταση και όλοι ο οδηγοί θα είναι signed.

Στην περίπτωση μου τα έβαλα ως εξής

Στο BIOS έβαλα SATA 1 RAID enabled, SATA 2 RAID enabled

Στον 2ο SATA controller (SATA 3 & SATA 4) έχω ένα δίσκο στο SATA3

Στο BIOS έβαλα SATA 3 RAID dissabled, SATA 4 RAID enabled

Στο BIOS έβαλα SATA 5 RAID dissabled, SATA 6 RAID enabled

Έκανα εγκατάσταση μόνο τον οδηγό της Dell και όλοι οι controllers είναι με signed οδηγούς.

Αφου εγκαταστησετε τους drivers με αυτον τον τροπο μπορειτε να απενεργοποιησετε τα raid και οι driver θα ειναι updated και στα αλλα δυο controllers

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια σου.

Οι οδηγοί δεν είναι πολύ πιο γρήγοροι στο HDtach, αλλά η αίσθηση που αφήνουν είναι ότι πετάνε.

Πάντως τώρα η ταχύτητα είναι ίδια με τα XP.

Στο HDtach το raid-0 μου δίνει ταχύτητα 107 και 12,3ms.

Και εγω δεν ειδα μεγαλες διαφορες στις επιδοσεις(χωρις bench ομως)απλα εξαφανιστικε το εκνευριστικο "φυσημα" που ειχαν οι σκληροι σε καθε rr και shutdown

@mariosalice το προβλημα που σου ειχα αναφερει στο pm ηταν τελικα απο τις μνημες μου.Κανοντας ενα memtest εωγαλε περιπου 7000+ errors:rip:[τις οποιες παρεπιπτοντως εχω κανει rma ηδη μια φορα και πηρα τις ιδιες(ocz 1066 sli edition)]

Τωρα ειμαι σε αναζητηση μνημης και παω για gskill η για teamgroup

.Δεν ξερω ομως...Κοιταω μηπως βρω κανενα αλλο κελεπουρη:rolleyes: :rolleyes:

Γίνεται update το πρώτο Post, ώστε να μπορούμε εύκολα να στήσουμε τη Striker και να δουλέψουμε.

Ότι νομίζετε ότι πρέπει να συμπληρωθεί ή να αλλάξει, δώστε τις προτάσεις σας.

Λιγο off topic και εγω απλα να πω ενα μεγαλο μπραβο για το μερακι που εχει βαλει ο mariosalice σε αυτο το thread. Πραγματικα ετσι μου ερχετε να παρω 2 φορες οποια mobo καταληξω να αγορασω και να δωσω την μια στον mariosalice μονο και μονο για να εχω την υποστηριξη του :p

Σήμερα έβαλα πίσω την παλιά μητρική made in Taiwan, αφού ανεβαίνει παραπάνω.

Κράτησα όμως το νέο επεξεργαστή, γιατί κι αυτός ανέβαινε παραπάνω.

Διαπίστωσα ότι με την αλλαγή επεξεργαστή, η μητρική αρνήθηκε να ξεκινήσει.

’ναβε αλλά με τίποτα δεν ξεκίναγε.

Κι ας είχα τα βασικά.

Ήξερα όμως ότι όλα μου τα εξαρτήματα ήταν εντάξει.

Εβγαλα τα πάντα από πάνω, έβγαλα και την μπαταρία, την ξανάβαλα, έμεινα με μια μνήμη, τίποτα.

Αυτή τη φορά έπαιξα με το reset.

Έβγαλα και την οθόνη και τα καλώδια του κουτιού και προκάλεσα εν γνώσει μου ένα σφάλμα, βάζοντας τη μητρική να μπουτάρει με ενεργοποιημένο το clear CMOS.

Από τον ήχο των ανεμιστήρων κατάλαβα ότι κάτι άλλαξε αυτή τη φορά.

Μετά άλλαξα τη θέση του jumper Clear CMOS στη θέση 1-2, ώστε να μη λειτουργεί το κουμπί.

Πάταγα το del del del και αφού κατάλαβα ότι ήμουν στο BIOS, σύνδεσα και την οθόνη.

Αυτό ήταν. Ήμουν μέσα στο BIOS.

Με την ευκαιρία κοίταξα και λίγο τις αυτόματες ρυθμίσεις υπερχρονισμού που έχει η μητρική.

Τα συμπεράσματα είναι τα παρακάτω.

Υπάρχουν δύο τρόποι αυτόματου υπερχρονισμού, μέχρι 20%.

Ο ένας είναι το AI Overclock και ο δεύτερος είναι το AI NOS.

Η διαφορά τους είναι ότι με τον πρώτο τρόπο έχουμε μόνιμο υπερχρονισμό, ενώ με τον δεύτερο, ο επεξεργαστής λειτουργεί στα default και όταν υπάρχει ανάγκη υπερχρονίζει μέχρι το ποσοστό που έχουμε δώσει.

Αυτό η μητρική το πετυχαίνει αυξάνοντας το FSB στο σταθερό ποσοστό που επιλέξαμε και αυξομειώνει τον πολλαπλασιαστή, ανάλογα με τις ανάγκες.

Και στις δύο περιπτώσεις, πρέπει υποχρεωτικά να ενεργοποιήσουμε το SLI της μνήμης και να επιλέξουμε SLI Expert.

Τo SLI expert αυξάνει αυτόματα τις τάσεις στο NB, στη μνήμη και στον επεξεργαστή (και στα παρελκόμενα αυτών) και επιλέγει τα πιο σφιχτά timing που έχει ορίσει ο κατασκευαστής της μνήμης.

@ ison

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Η επόμενη μητρική μου μάλλον θα είναι με P38 chipset (αν έχει δύο 16άρες PCIe), DDR-3 μνήμη και ATI κάρτες γραφικών το Φθινόπωρο.

Εκτός και αν εμφανιστεί τίποτα άλλο στον ορίζοντα.

Μάζευε λοιπόν λεφτά για την προσφορά :D

Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα. Έχω κάνει εγκατάσταση τους τελευταίους drivers της κάρτας ήχου, έχω ήχο, που λογικά έχω νομίζω και με τους drivers των Vista, αλλά δε μου βγάζει κανένα panel της analog devices ούτε με σφαίρες... Δοκίμασα και με τους drivers που δίνει η striker στο cd αλλά τίποτα. Καμιά ιδέα; Το Link που έχεις Μάριε δυστυχώς δε δουλεύει. Μάλλον τοι ftp της asus έχει πέσει η κάτι τέτοιο...

Αρχική απάντηση από dimpar [Σήμερα, στις 07:35]

Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα. Έχω κάνει εγκατάσταση τους τελευταίους drivers της κάρτας ήχου, έχω ήχο, που λογικά έχω νομίζω και με τους drivers των Vista, αλλά δε μου βγάζει κανένα panel της analog devices ούτε με σφαίρες... Δοκίμασα και με τους drivers που δίνει η striker στο cd αλλά τίποτα. Καμιά ιδέα; Το Link που έχεις Μάριε δυστυχώς δε δουλεύει. Μάλλον τοι ftp της asus έχει πέσει η κάτι τέτοιο...

ακριβως το ιδιο εχω και εγω

Μάριε βλέπω ότι οι οδηγοί λένε 2000 & ΧΡ. Και για Vista είναι οι ίδιοι;

Μόνο για XP κάνουν αυτοί.

Τα Vista είναι άλλη ιστορία.

Ουσιαστικά οι καλύτεροι είναι αυτοί που έχουν τα Vista.

Δεν κατεβάζουμε άλλους οδηγούς.

WellCome!!! Τιμή μας.

Τι Striker είναι αυτή??

Made in China ή Taiwan?

Έχει κενό στα heatpipes πάνω από την τροφοδοσία της CPU?

Η δική μου China δεν ανέβαινε πάνω από 460, σε αντίθεση με την taiwan που πάει 500.

Και οι μνήμες 3-3-3-4 1Τ στα 471!!!

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τις Team Group 1200.

Αυτές είναι?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.