Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

Γιάννη ξέρεις ότι σε συμπαθώ, αλλά μην το γυρνάς τώρα. Στο Insomnia δεν ήσουν ντάξει. Εγώ κάπου εδώ θα τελειώσω με τα off Topic.

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply

Νικο και γω σε συμπαθω αλλα...

στο insomnia ελεγα την αποψη μου, οπως και εσυ την δικη σου, απλα δεν συμφωνουσαμε...

Γιατι ο καθενας ειχε διαφορετικη αποψη επι του θεματος.

Αυτα, τελος τα OFF-TOPIC.

Εγω εχω ακοθσει οτι ερχετε ξεχωριστα απλα επειδη και μονο δεν χωραγε απο πισω λογω του lcd poster:blink:

Εδώ συμφωνούμε, αλλά μειώνεται και ο θόρυβος βάζοντας τα κυκλώματα σε κάρτα.

Η μητρική φαίνεται ότι δεν έχει κανένα κύκλωμα για τον ήχο, πέρα από τον controller που είναι στο chipset της Nvidia (SB).

Μόνο γραμμές σύνδεσης υπάρχουν.

Και το slot είναι 100% PCIe, που τοποθετήθηκε ανάποδα και προς τα πίσω για να μη βάλουμε κάποια άλλη κάρτα.

Όσο για την ποιότητα της εμένα μου αρέσει.

Βέβαια χρησιμοποιώ την spdif οπτική έξοδο της μητρικής και όχι τις αναλογικές εξόδους της κάρτας.

@Lafas1987, JOHNX2

Αραχτε παιδια, μπορει να ειναι κοροιδια μπορει και οχι, προσωπικα πιστευω οτι ειναι.

Αλλα εμενα μη με ακουτε, εχω το συνομωσιακο λιακοπουλέικο μεσα μου.:D :D

@mariosalice

Γνωριζεις αν αυτη η μητρικη http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=917435

αποτελει "ελαφρα" κομμενη εκδοση της striker? Αν ναι λογικα οτι διαβαζω εδω θα ισχυουν και για την P5N32-E NF680I SLI.

Επισης εχει παρει το ματι σου αποτελεσματα με quad?

edit: Με 200 ευρω επιδοσεις ιδιες με την striker μαλιστα....http://www.legionhardware.com/document.php?id=616&p=0

Σχεδόν ίδιες είναι.

Μη μπλέκεις ακόμα με quad αν και η μητρική τους υποστηρίζει μια χαρά.

Έχω δει παλιά αποτελέσματα.

Το FSB ανεβαίνει λιγότερο με Quad.

Αν όμως δεν σε ενδιαφέρει ο extreme υπερχρονισμός αλλά ένα λογικός υπερχρονισμός με σταθερότητα και χαμηλές θερμοκρασίες, τότε μια χαρά είναι με quad.

Βασικα αν πιασω 3000- 3200 με q6600 δεν θελω παραπανω λογω του οτι α) θα ειμαι με αερα και απο οτι ξερω οι quad ζεματανε β)Θα τον εχω πολλες ωρες ανοιχτο

Απο την αλλη θελω να ειναι sli ready για να χτυπησω μια 8800 gtx τωρα και αλλη μια οταν ψιλοπεσουν οι τιμες.

Να σου πω το σκεφτομαι μεταξυ της p5n32 και της evga 680i LT...

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι αν και η evga εχει την ¨κομμενη" εκδοση του 680i απο τιμη ειναι παρομοια με την asus. H αντιστοιχη μητρικη με 680i LT στο πλαισιο απο την XFX εχει 60 ευρω λιγοτερα. Αν δεις τις mobo ειναι διδυμες. Βεβαια υποτιθεται οτι το A1 revision της evga εχει καλυτερο support για quad.

Οταν με το καλο ερθει ο Αυγουστος θα δω τι α παρω...ας ελπισουμε οτι θα πεσει καμια τιμη μεχρι τοτε.

Ουσιαστικα δλδ αν πιανει η mobo 355-360 fsb με πολλαπλασιαστη 9 θα ειμαι οκ.

Πριν κάποια Posts μιλάγαμε για το Everest και κάποιος έλεγε ότι είναι απόλυτα συμβατό με το i680. Τότε δεν το είχα πει, επειδή δεν ήμουν σίγουρος, αλλά μετά το FOrmat που έκανα και την εγκατάσταση του Everest είδα να μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα:

2004439958900514491_rs.jpg

Επίσης η έκδοση που έχω φαίνεται εδώ:

2004161944982612355_rs.jpg

Ξέρετε τι παίζει εδώ?

ισως ειναι η εκδοση σου , ειναι πολυ παλια, τωρα εχει φτασει 4.00.976 , και 4.00.1027(ΒΕΤΑ)

Πολυ σωστα τα λεει ο παπατσονις, ειναι παλια η εκδοση και γιαυτο τον λογο δεν υποστηριζει το CHIPSET i680.

Απο την 3 και μετα ολα ειναι οκ Νικο.

Ναι, έχετε δίκιο.

Με την έκδοση που κατέβασα είναι όλα μια χαρά. Τα βλέπει όλα. Κατέβασα αυτή:

2004118803946894129_rs.jpg

Στα παρακάτω OSD μήπως ξέρετε τι είναι αυτό που λέει GPU Ambient GPU Diode? Στις θερμοκρασίες είναι.

2004189951046898094_rs.jpg

GPU Diode: It measures the core temperature of the sensor chip, hence it is the highest value, since the sensor is right built into the "heart" of the GPU.

GPU: That temperature is measured by a sensor chip built close next to the GPU chip. It will always measure lower temperature than "GPU Diode", since the sensor chip is several millimeters away from the centre of the GPU chip hottest spot.

GPU Ambient: It measures the video card temperature, since the ambient sensor is built into the sensor chip itself. The sensor chip can be located basically anywhere on the video card, but video card designers tend to place it close to the GPU (a couple of centimeters away from the edge of the GPU chip).

Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 09:15]

Σχεδόν ίδιες είναι.

Μη μπλέκεις ακόμα με quad αν και η μητρική τους υποστηρίζει μια χαρά.

Έχω δει παλιά αποτελέσματα.

Το FSB ανεβαίνει λιγότερο με Quad.

Αν όμως δεν σε ενδιαφέρει ο extreme υπερχρονισμός αλλά ένα λογικός υπερχρονισμός με σταθερότητα και χαμηλές θερμοκρασίες, τότε μια χαρά είναι με quad.

Ειναι πολυ σωστο αυτο Μαριε και εγω με την abit i680 που ειχα με τον quad 6600 πανω απο 333-350 Max ειχα fsb.....σε αντιθεση με τον Dual core 6600 που ειχα και ειχα στανταρ 400++...οταν θες αρκετο FSB με Quad πας σε P35...

Χαιρετώ :) Μόλις έστησα το σύστηματάκι μου και θα ήθελα μιας και την έχετε ψάξει τη δουλειά να μου πείτε ποιοι drivers παίζουν καλά, από που να κατεβάσω και με ποια σειρά να τους βάλω. Για την ώρα έχω τρέξει ένα memtest χωρίς σφάλματα για να δω ότι οι μνήμες μου είναι οκ, έχω κάνει update το bios στην τελευταια έκδοση και έχω εγκαταστήσει τα vista.

M/B : Asus Striker

CPU : Core 2 Duo 6600

Mem : Mushkin 2 x 1GB 800 5-5-5-12

VGA : BFG 8800 GTX

Οι καλύτεροι από όλους είναι κατά τη γνώμη μου οι 158.43.

Αλλά έχουν ένα πρόβλημα με το power button που βάζει τον υπολογιστή να κοιμηθεί.

Δεν μπαίνει στα Vista όταν ξυπνήσει.

Επίσης δεν μπορεί να τρέξει το 3DMark06.

Το ξεκινάει αλλά κρεμάει. Δεν πρέπει να φταίνε οι οδηγοί αλλά το 3DMark06.

Τα παιχνίδια όλα τρέχουν πολύ σταθερά και είναι καταπληκτικοί οδηγοί κατά τα άλλα.

Αυτά βεβαια με τις δικές μου 7900GTX σε SLI.

’λλαξα το αρχείο .inf ώστε να μπορέσω να τους εγκαταστήσω, γιατί υποτίθεται ότι υποστηρίζουν μόνο τις 8800.

Θα τους βρεις εδώ.

Για mobo μπορείς να αφήσεις τους οδηγούς που έχουν τα Vista.

Μετά τα updates θα δεις ότι είναι καλύτεροι από τους 15 της Nvidia.

Χώρια που έτσι και τους βάλεις μετά δεν βγαίνουν με τίποτα (σχεδόν).

Ουσιαστικά με τα Vista δεν χρειάζεσαι κανένα extra οδηγό.

Μόνο για κάρτα γραφικών βάλε.

Αρχική απάντηση από Τακας [Σήμερα, στις 18:24]

Ειναι πολυ σωστο αυτο Μαριε και εγω με την abit i680 που ειχα με τον quad 6600 πανω απο 333-350 Max ειχα fsb.....σε αντιθεση με τον Dual core 6600 που ειχα και ειχα στανταρ 400++...οταν θες αρκετο FSB με Quad πας σε P35...

Δεν μου αρέσει η P35 γιατί έχει μόνο 16 PCIe lanes στο Northbridge και στο southbridge ICH9R (με raid) άλλες 6.

Νομίζω ότι η P38 θα είναι καλύτερη όταν με το καλό βγει.

Πάντως η P35 για μια κάρτα γραφικών ATI 2900ΧΤ είναι καλή, αλλά για crossfire με άλλες 4 γραμμές δεν λέει.

Επίσης ο controller ICH9R (southbridge) φαίνεται ότι δουλεύει σωστά και γρήγορα.

Σκέφτηκα να αγοράσω την Κ5 της ASUS, την είδα πολύ καλοφτιαγμένη, αλλά προτίμησα να πάρω ξανά Striker μια και θα συνεχίσω να παίζω με SLI και Nvidia.

Αν υπήρχε όμως το chipset P38, με δύο 16άρες γραμμές, θα πήγαινα σε ΑΤΙ (AMD) γραφικά - Intel chipset.

Μμμ τελικά δε με πρόλαβες... Έβαλα κανονικά τους 15 της nVidia για chipset και τους 158.18 για γραφικών. Προς το παρόν δεν έχω δει κάτι κακό να συμβαίνει στο σύστημα παρά μόνο του ότι δε μπορώ να το επαναφέρω μετά από sleep. Πατάω κουμπιά, mouse, power button, το κουμπί της τηλεόρασης, το κλιματιστικό, το πόδι μου τίποτα δεν ανοίγει. Σήμερα το πρωί τον έκλεισα απο το power button και όταν τον ξανάνοιξα έκανε restore και δε φόρτωσε τα Vista από την αρχή. Έτρεξα και ένα 3dmark2006 ως έχει και είχα score γύρω στα 9200. Καλά δεν είναι; Αυτό που μου κάνει εντύπωση επίσης είναι ότι η νέα μητρική τρέχει το fan της cpu με πιο πολλές στροφές από πριν κάνοντας πιο πολύ φασαρία χωρίς να έχει ιδιαίτερο load ο επεξεργαστής... Έχω τη Cooler Master Hyper 48. Οι θερμοκρασίες με ανοιχτό κουτι παίζουν γύρω στους 38 για CPU και 40 για M/B. Από BIOS. Πολύ μου φαίνεται...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.