NEOKFIRE7 Μάϊος 25, 2007 #861 Μάϊος 25, 2007 να ρωτησω..... στην θεση της καρτας ηχου που δινει η στρικερ, μπορει να μπει αλλη καρτα ή αυτη η σλοτ ειναι μονο για αυτη την καρτα και τιποτα αλλο???....μαριε κουραγιο και υπομονη..- την εχεις ομως βλεπω- εγω και μονο που διαβασα τι επαθες και τι εκανες κουραστηκα. οσο για το θεμα χρονο σε καταλαβαινω... παντα αυτο συμβαινει. οποτε το χρειάζεσαι το μηχανημα θα σε προδώσει....
JOHNX2 Μάϊος 25, 2007 #862 Μάϊος 25, 2007 Lafas1987 δεν σου ειπα να πας στα 4GHz, απεναντιας σου ειπα 5 πραγματα τα οποια συμπερενω εγω εκ αποστασεως παντα για το συστημα σου.Τουλαχιστον εγω στην θεση σου εαν ειχα μια συνεχης ταλεπωρια με μπλε αδικαιολογιτες οθονες, θα εκανα οτι προανεφερα παραπανω.Συστημα σου ειναι εσυ το πληρωσες εσυ αποφασιζεις... :smoke: :smoke:
mariosalice Μάϊος 25, 2007 Author #863 Μάϊος 25, 2007 Αρχική απάντηση από NEOKFIRE7 [Σήμερα, στις 10:18] να ρωτησω..... στην θεση της καρτας ηχου που δινει η στρικερ, μπορει να μπει αλλη καρτα ή αυτη η σλοτ ειναι μονο για αυτη την καρτα και τιποτα αλλο???.... μαριε κουραγιο και υπομονη..- την εχεις ομως βλεπω- εγω και μονο που διαβασα τι επαθες και τι εκανες κουραστηκα. οσο για το θεμα χρονο σε καταλαβαινω... παντα αυτο συμβαινει. οποτε το χρειάζεσαι το μηχανημα θα σε προδώσει.... Thanks. Όλα ΟΚ τώρα. Πέρασε η μπόρα και η γρουσουζιά. Κατέβασα και τους νέους beta οδηγούς 158.43 της Nvidia που είναι για την 8800, άλλαξα το inf αρχείο, ώστε να κάνει εγκατάσταση στις 7900GTX SLI που έχω και έμεινα άφωνος. Είναι υπέροχοι οδηγοί και υποστηρίζουν SLI με 4 GB μνήμης. Μάλιστα βλέπω σταθερά 160 FPS στο Half Life 2 deathmatch στα 1920Χ1200 με όλα full εκτός από antialiasing που το έβαλα χ2. Έπαθα πλάκα. Κάρτα ήχου Σχετικά με την υποδοχή της κάρτας ήχου, δεν παύει να είναι ένα κοινό PCIe x1 slot. Η κάρτα της ASUS όμως, συνεργάζεται με τις on board συνδέσεις της μητρικής (με τις εξόδους Spdif και με τον front panel connector). Πιστεύω ότι αν βάλεις άλλη PCIe x1 κάρτα ήχου πάνω, θα δουλέψει. Πιθανότατα θα δουλέψουν και οι onboard συνδέσεις. Αλλά δεν ξέρω αν το δοκίμασε κανείς και δεν είμαι σίγουρος. Ενδιαφέρον. Αν έχεις βρει κάποια κάρτα ήχου PCIe x1 που να είναι καλύτερη, αξίζει να το ψάξεις στο Internet. Εικόνα. Προσέξτε τη μνήμη του συστήματος που δίνουν τα Vista (λειτουργία του WDDM) στις κάρτες γραφικών. Κάθε κάρτα έχει τα δικά της 500MB και άλλα 500MB Shared system memory. Καθόλου άσχημα.
mariosalice Μάϊος 26, 2007 Author #865 Μάϊος 26, 2007 Αρχική απάντηση από hipro5 [24-05-2007 09:13] Μάριε η μητρική που πήρες τώρα είναι απ'τις "καλές"....?........ Μοιάζει να είναι καλή. Τουλάχιστον φαίνεται σταθερή στα 450. Η παλιά μου φαίνεται λίγο καλύτερη. Αυτή δεν κατάφερα ακόμα να την πάω 500 και να μπω στα Vista. Την άλλη την είχα πάει με τη μία.
JOHNX2 Μάϊος 26, 2007 #866 Μάϊος 26, 2007 Μαριε αυτη η μητρικη αναφερει οτι ειναι εκδοση Α2.Και η δικη μου αναφερει Α2.Ξερεις εαν υπαρχουν αλλες εκδοσεις?
phil1416003162 Μάϊος 26, 2007 #867 Μάϊος 26, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 16:14] Κάρτα ήχου Σχετικά με την υποδοχή της κάρτας ήχου, δεν παύει να είναι ένα κοινό PCIe x1 slot. Μαριε μαλον κανεις λαθος.Φαινεται να ειναι οντως ενα κοινο PCIe X1 slot ΑΛΛΑ ειναι τοποθετημενο αναποδα(μπρος-πισω)
mariosalice Μάϊος 26, 2007 Author #868 Μάϊος 26, 2007 Από όσο ξέρω όχι. Πάντως προσπάθησα πολύ να την ανεβάσω παραπάνω και δεν τα κατάφερα. Στο BIOS μπαίνει και 500 αλλά μετά όταν πάω να μπω στα Vista τρώω restart και στα 475 (1900). Αυτά με δύο κάρτες γραφικών σε SLI. Αρχική απάντηση από phil [Σήμερα, στις 18:46] Μαριε μαλον κανεις λαθος.Φαινεται να ειναι οντως ενα κοινο PCIe X1 slot ΑΛΛΑ ειναι τοποθετημενο αναποδα(μπρος-πισω) Έχεις δίκιο. Πρόσεξα ότι στις κανονικές κάρτες PCIex1 είναι ανάποδα το μικρό και το μεγάλο κομμάτι που μπαίνουν στο slot. http://images.dailytech.com/nimage/4247_large_Xonar.jpg Επίσης το slot αυτό δεν έχει τη σωστή απόσταση από το πίσω άκρο. Οπότε δεν μπαίνουν άλλες κάρτες εκεί, εκτός και αν βγάλει η ίδια η ASUS κάποια συμβατή κάρτα ήχου.
mariosalice Μάϊος 26, 2007 Author #870 Μάϊος 26, 2007 Κουτό. Χάνουμε ένα slot τσάμπα.Ίσως όμως και να το έκαναν επίτηδες για να μη βάλουμε τίποτα άλλο πάνω και χαλάσουμε τη μητρική.
fusion Μάϊος 26, 2007 #871 Μάϊος 26, 2007 Αρχική απάντηση από mariosaliceΊσως όμως και να το έκαναν επίτηδες για να μη βάλουμε τίποτα άλλο πάνω και χαλάσουμε τη μητρική. Ισως και να το εκαναν για να πουλησουν οι δικες τους καρτες ηχου... Να βγαλουν αυτοι και καλα την μονη συμβατη.
Heatspreader Μάϊος 26, 2007 #872 Μάϊος 26, 2007 Από τη στιγμή που το μισό κύκλωμα είναι στη μητρική και το άλλο μισό είναι στην κάρτα που δίνει η ASUS, δεν είναι θέμα κοροιδίας. Απλά μόνο έτσι γινόταν. Όπως θα γνωρίζεται το έχει κάνει έτσι ώστε να μειώσει τον θόρυβο στη κάρτα ήχου από τη μητρική. Αν ήταν "τελείως" ενσωματομένη δεν θα ήταν τόσο καλή. Aν και δεν τους βγήκε και πολύ καλή η κάρτα ήχου. Με το που την άλλαξα άκουσα πραγματικό ήχο χωρίς παραμορφώσεις.Βασικά ένας λόγος που την άλλαξα ήταν ότι δεν έφτανε μέχρι πίσω για να βιδωθεί. Λογικά φταίει το κουτί μου.
JOHNX2 Μάϊος 26, 2007 #873 Μάϊος 26, 2007 Πως συμπερενεις οτι επειδη ειναι σε 2 κομματια η καρτα μιωνει τον ηλεκτρονικο της θορυβο? Πως αποδικνηεται αυτο? Την μετρησες?Οσο μεγαλυρες αποστασεις υπαρχουν μεταξη των 2 κομματιων ο ηλεκτρονικος θορυβος λογικα αυξανει λογο του οτι μεσολαβουν μεταλα, περισσοτερες επαφες... κ.τ.λ.Και επισης η θεση που τοποθετητε ειναι πανω απο την καρτα γραφηκων.. Ετσι η θερμοκρασια λειτουργιας της αυξανει αρκετα (εαν εχεις και 8800GTX αστα), αυτο μπορει να επηρεαζει με καποιο τροπο την λειτουργια της...Παντως η καρτα ειναι χαλια μαυρα, 2 λεπτα την εβαλα και.... ασε δεν θα παρω....
Heatspreader Μάϊος 26, 2007 #874 Μάϊος 26, 2007 Δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς. Σαν δεδομένο το παίρνουμε ότι το έχουν κάνει γι'αυτό το λόγω. Για να μειώνουν τον ηλεκτρονικό θόρυβο.Όσο για αυτό με τη GTX δεν νομίζω ότι ισχύει, δεν αυξάνεται τόσο ώστε να επιρεάζει την λειτουργία της.Η κάρτα είναι όπως λες και εσύ μούφα από μόνη της.
JOHNX2 Μάϊος 26, 2007 #875 Μάϊος 26, 2007 Τιποτα δεν ειναι δεδομενο...Η δικη μου προσωπικη αποψη ειναι οτι η καρτα ειναι κουμπωτη σε PCI-X 1X αναποδου τυπου για να αποκλησει η ASUS την τοποθετιση οποιασδηπωτε αλλης καρτας PCI-X 1X, μιας και δεν εχουμε πλεον αλλη PCI-X 1X διαθεσιμη...Και οπως λενε τα παιδια δεν ειναι απιθανο σε λιγο καιρο η ASUS να αρχισει να παραγει καρτες ηχου και TV-TUNER με το ονομα της η ακομα και με θυγατρηκες αλλες εταιριες....Και εμεις θα πρεπει να παρουμε αναγκαστηκα και μονο αυτο που δεινουν αυτοι.... διοτι η θυρα οπως λενε τα παιδια ειναι αναστροφη... Αλλα παντα υπαρχει και η λυση του απλου PCI που κραταει ακομη καλα...Δυστηχως η δευτερη θυρα PCI-X 1X εκει που ειναι καταδηκαζετε απο την VGA...ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... :cry: :cry: :cry:
Heatspreader Μάϊος 26, 2007 #876 Μάϊος 26, 2007 Ότι και να σου λεω στα @@ σου το γράφεις... Δεν περίμενα και κάτι άλλο...Κρίμα... Τα παιδιά μπορεί να έχουν δίκιο. Αλλά αυτό που σου λεω ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!
JOHNX2 Μάϊος 26, 2007 #877 Μάϊος 26, 2007 E??Δηλαδη οτι λες ειναι σωστο? Και πρεπει να συμφωνω?Φορουμ ειναι και ο καθενας αναφερει την αποψη του. Επισης σε αυτα που αναφερω επιχειρηματολογω βαση το τι πηστευω εγω, εαν καποιος γνωριζει τον πραγματικο λογο που η καρτα ειναι σε δυο κομματια ας μας πει να ξερουμε κιολας.Ειπες την δικη σου αποψη ειπα την δικη μου, γιατι χαλιεσε??
papatsonis Μάϊος 26, 2007 #878 Μάϊος 26, 2007 ρε παιδια απορω γιατι φτασατε ως εδω.. οταν η dfi ειχε σε ξεχωριστο module το karajan δεν λογομαχουσατε τοσο.αυτο ακριβως ειναι και η "καρτα ηχου" της asus , το οτι επελεξε να μπαινει σε μια κοινη υποδοχη που μοιαζει pci-e μου φαινετε λογικο λογω κοστους , σιγα μην καθοταν να χρησιμοποιει διαφορετικο/custom slot απο κατι που βρισκει φτηνα ηδη και την καλυπτει.μη σας γελα η εμφανιση.. ΔΕΝ εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με pci-e interface , μια υποδοχη με τις επαφες για το δικο της "karajan" module ειναι , το οποιο περισσοτερο για να λυσει χωροταξικα προβληματα υπαρχει παρα για να κανει τη διαφορα...
Heatspreader Μάϊος 26, 2007 #879 Μάϊος 26, 2007 Ότι ο ήλιος ανατέλη από την ανατολή δεν είναι άποψη, είναι δεδομένο. Έτσι και αυτό με την κάρτα ήχου. Είναι κάτι Standard, το να μην θες να το πιστέψεις είναι δικό σου πρόβλημα αλλά από τη στιγμή που είναι δεδομένο, δεν μπαίνο στο κόπο να το ψάξω, έχει τελειώσει εδώ. Δεν συζητάμε κάτι αόριστο. Δεν το λεω εγώ. Έτσι είναι αυτό με την κάρτα ήχου. Γιάννη όπως θα έχεις καταλάβει τα Forum έχω αρχίσει και τα γράφω κανονικότατα και δεν με νοιάζει τίποτα. Είδες τι βρισίδι έχωσα στον άλλον(στο Insomnia). Δεν λεω ότι θα κάνω και το ίδιο με εσένα προς Θεού. Δεν το αξίζεις άλλωστε να σου φερθώ έτσι. Αλλά από την άλλη μεριά δεν κάθομαι και να σκάω. Αμέσως κατεβάζω καντίλι και μου διαφράφετai το acc...
JOHNX2 Μάϊος 26, 2007 #880 Μάϊος 26, 2007 Το να βριζουμε και να τσακονωμαστε δεν ειναι λυση... !!!Ας μεινουνε ON-TOPIC παιδια... μια παρεα ειμαστε.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.