Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

εγω lafas διαφωνω οτι μπορει να φταιει η καρτα ηχου.και βασικα δεν καταλαβαινω ακριβως το προβλημα γιατι συνεχεια αλλαζεις. αλλα λες τη μια αλλα την αλλη.

1-καταρχας στη θεση σου δεν θα εβλεπα το προγραμμα της asus για θερμοκρασιες και voltage..

2- χρησιμοποιησε everest αν θες ή βλεπε απτο bios τις τιμες. επισης και core temp 0,94 και οχι το 0,95 γιατι το 0,95 εχω διαβασει οτι κανει προβληματα.- και μου εκανε μερικες φορες.

3- 45 c για 3000hz μου φαινονται πολυ. οπως επισης οι μνημες πιστευω οτι ειναι πολυ σφιχτες.

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply

marie μπορω να σου κανω μια ερωτιση?? μπηκα στο επησιμο site να κατεβασω το everest (4,00,976) αλλα εχει πιο παλια version απο ενα αλλο που βρηκα (4.00.1021) σε αλλο site!!! ποιο ειναι το σωστο???

Οταν λες οτι το συστημα παει καλυτερα απο πια αποψη μιλας? εκανες καπιο BESC η υποθετικα μιλας... δεν πιστευω να υπολογιζεις βαση την λειτουργια των windows...

αλλα οπως και να εχει οι μπλε οθονες παραμενουν.

@NEOKFIRE7

1) Νομίζω οτί αυτό είναι το καλύτερο, καθώς τα άλλα όπως το CoreTemo0.94 δείχνει λιγότερο. Δες παρακάτω. Δείχνει 37 όταν το πρόγραμμα της ASUS δείχνει 45.

2005686314832353462_rs.jpg

Τώρα θα μου πεις και γιατί αυτό που λέει την μεγαλύτερη είναι και το πιο καλό. Απλά έτσι υποθέτω.

2) Το Everest ναι, είναι καλό, αλλά μου τι σπάει που βλέπει το CPU σαν Auxiliary. Οπότε CoreTemp0.94 όπως έχω και στην παραπάνω φωτογραφία.

3) Πρέπει να υπογραμμίσω πως υπάρχει αρκετή ζέστη στο δωμάτιο. Δεν είναι πολύ σφιχτές, καθώς το SLI-Expert, τις βάζει από μόνο του εκεί. Αν αναλογιστή κιόλας ότι στα 800 παίζουν default στα 4-4-3-5, είναι λογικό στα 667 να είναι εκεί που βλέπεις. Για το 1T δεν είμαι πολύ σίγουρος και ίσως είναι αυτό υπεύθυνο για τη μπλε οθόνη στο Orthos. Αν κάνω και το ξανακάνει θα το βάλω στο 2T.

@JOHNX2

1) Όταν λεω ότι το σύστημα πάει καλύτερα, μιλάω από την άποψη, ότι δεν έχει πλεον μπλε οθόνες, όποτε του γουστάρει (στο Orthos μου έκανε και δεν μπορώ να καταλάβω. Θα ξανακάνω πάλι). Παίζω συνέχεια games και μάλιστα τον έχω ανοιχτό εδώ και 3 μέρες και κατεβάζει, ενώ εγώ είμαι Αθήνα. Επίσης θα πρέπει να πω, πως έχω ξεφύγει από την φάσει των benches και πλεον λειτουργώ κανονικά το PC παίζοντας games (παίζω S.T.A.L.K.E.R. και έχω καεί! τρομερό game) και σερφάροντας στο Internet ακούγοντας μουσική και τα σχετικά. Και φυσικά υπολογίζω και μέσα από τη λειτουργία των Windows. Πρέπει να πω πως το S.T.A.L.K.E.R. παίζει πολύ καλά και πολύ σταθερά.

2) Ναι, αυτό που με κολάει είναι αυτή η μπλε οθόνη με το Orthos και για αυτό ζητάω βοήθεια. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν παίζει περίπτωση χαλασμένου Hardware καθώς δεν έχω κάποια τέτοια ένδειξη. Κάποια ρύθμιση είναι. Πάντως με βοήθησε πολύ το SLI-Expert στις μνήμες. Από τότε τα σπάει.

Αρχική απάντηση από Lafas1987 [Σήμερα, στις 20:44]

Από τότε τα σπάει.

Πως τα σπαει??

Με UNDERCLOCK μνημη και τον CPU μολις στα 3000MHZ....... :upside:

Αρχική απάντηση από Lafas1987 [Σήμερα, στις 20:44]

Δεν υπάρχει περίπτωση χαλασμενου HARDWARE

Αν ηταν οπως τα λες δεν θα ειχες ολα αυτα τα προβληματα εδω και τοσους μηνες, δεν μενει καποια αλλη ρυθμιση να κανεις μεσω BIOS... εξαλου αυτα που επιρεαζουν την λειτουργια του συστηματος ειναι τα MHZ, TIMINGS και VOLTS..

Και με αυτα ΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ default οι μπλε οθονες παραμενουν.

Εγω με το ιδιο ακριβως συστημα, οτι ρυθμισεις και να βαλω στο BIOS ειμαι σταθεροτατος απο το DEFAULT μεχρι το οριακο OVERCLOCK......

Εσυ παλευεις για να εισαι σταθερος στα default και στα UNDERCLOCK...

Βγαλε συμπερασματα μονος σου τι φταει απο αυτα που σου ειπα.... :whistle2: :whistle2:

Αρχική απάντηση από Lafas1987 [21-05-2007 13:31]

Αρχικά μόλις τώρα είδα αυτό το σκινικό με το avatar μου.

Μάριες το άλλαξα το avatar βάζοντας το ίδιο μεν αλλά το έκανα ξανά upload. Επίσης Σε όλα τα Forums το Avatar μου φαίνεται κανονικά. Θα δοκιμάσω βέβαια να βάλω το μαύρο "Thin Lizzy" ώστε να δούμε μήπως διορθωθεί.

-- --- -- --

Λοιπόν έβαλα το avatar αυτό που έχω και στο greektechforum.com

Πάντως Μάριε σε παραδέχομαι! Με έψαξες για τα καλά! 0xa0x0ax0a0xa0x0a0x0a :D

Τα προβλήματα που μου προξένησε αυτό το avatar είναι απίστευτα.

Μετά τα κολλήματα που έφαγε ο IE7 εξ αιτίας του avatar, είχα restarts και άλλα παράξενα.

Τελικά το αποτέλεσμα ήταν ότι άλλαξα όλο τον υπολογιατή μου, αγόρασα καινούργια μητρική, καινούργια επεξεργαστή ίδα με τα προηγούμενα, έχασα όλη την εγκατάσταση των Vista και τώρα είμαι από την αρχή.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. :TD:

Το σκηνικό

Ψάχνοντας για το avatar διαπίστωσα ότι το site insomnia υπάρχουν δύο τρόποι να μπει κανείς.

στο http://www.insomnia.gr ή στο https://insomnia.gr

Στο πρώτο ο υπολογιστής μου με Vista64 δεν έβλεπε το avatar του Lafas1987

Στο δεύτερο μου έδινε ο IE7 ότι το signature ασφαλείας δεν είναι ασφαλές.

There is a problem with this website's security certificate.

Επέλεξα να το δεχτεί ως ασφαλές.

Στο δεύτερο site (https) το avatar φαίνεται.

Στο πρώτο όχι.

Έκτοτε ξεικίνησε μια απίστευτη ιστορία υπολογιστικής τρέλας.

Ο συνδυασμός των κλειδωμάτων των Vista, με του κακούς οδηγούς της Nvidia, κόλλησαν το BIOS.

’λλαξα μητρική.

Πάλι με σκέτη μητρική (καινούργια αυτή τη φορά), μνήμη (ένα από τα 4 dimm, τα δικίμασα όλα) επεξεργαστή και τροφοδοτικό.

Clear CMOS, βγάζω μπαταρία.

Πάλι δεν έβλεπα BIOS στην οθόνη.

Αλλαγή και επεξεργαστή.

Αυτή τη φορά μπήκα.

Βάζω τον προηγούμενο επεξεργαστή πάνω και δουλεύει μια χαρά. Έλεος.

Την προηγούμενη μητρική την έχω δώσει για έλεγχο.

Νομίζω ότι είναι εντάξει αλλά ήθελε τον τρόπο της και επιμονή.

Λόγω πίεσης χρόνου, δεν είχα αυτή τη δυνατότητα.

Έκανα νέα εγκατάσταση τα Vista και είναι μια χαρά.

Τι να πω.

Το μόνο που δεν άλλαξα είναι το τροφοδοτικά.

Αλλά τώρα είναι εντάξει ο υπολογιστής.

Τουλάχιστον έτσι φαίνεται γιατί μόλις τώρα τον δούλεψα.

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμιά λογική.

Ξεκίνησα από ένα avatar που το έβλεπαν όλοι εκτός από μένα και κατέληξα με νέα εγκατάσταση Vista και 600 λιγότερα στην τσέπη μου.

Τώρα το νέο avatar είναι εντάξει.

Το παλιό ούτε τώρα το βλέπω, μετά τη νέα καθαρή εγκατάσταση των Vista64, χωρίς να έχω εγκαταστήσει ούτε ένα πρόγραμμα. Μόνο τα updates έχω εγκαταστήσει.

Και νόμιζα ότι έφταιγε η εγκατάσταση μου αφού όλοι λέγατε ότι φαίνεται το avatar.

http://www.adslgr.com/forum/member.php?u=38846

Όσοι έχετε Vista64 δοκιμάστε το.

Δεν θα κολλήσει ο IE7 αν δεν κάνετε συγκεκριμένα βήματα όπως τα έχω περιγτράψει σε προηγούμενο ποστ.

Τελικά πήρα άλλο ένα μάθημα.

Στην προσπάθεια μου να δω τι φταίει και δεν άναβε ο υπολογιστής, είχα ξηλώσει τα πάντα όπως είπα και έμεινα με μια κάρτα γραφικών, ελεγμένη σε άλλο υπολογιστή, τη μητρική ένα dimm από τα τέσσερα που έχω και το τροφοδοτικό.

Έτσι νόμιζα.

Αποφάσισα λοιπόν να βγάλω τη μητρική και να τη δώσω σε φίλο να μου την ελέγξει μια και σε μένα άναβε αλλά δεν έμπαινε BIOS.

Ρωτάω το φίλο αν του έναψε η μητρική και μου λέει ότι όχι είναι χαλασμένη.

Το Πλαίσιο που ρώτησα για RMA, μου έδωσε τη δυνατότητα αν θέλω να βάλω πιστωτικό, είτε ήταν καλή η μητρική είτε όχι και να αγοράσω άλλη.

Επειδή χρειαζόμουν επειγόντως τον υπολογιστή, πήγα και αγόρασα άλλη μητρική, μια και αυτή που είχα δεν έπαιζε ούτε σε μένα ούτε στο φίλο.

Τη συνδέω, πάλι με τα βασικά, αλλά ασυνείδητα, πρέπει να σύνδεσα και floppy (αν θέλει ο διόλ....).

Πάλι δεν παίζει.

Ε λέω θα είναι ο επεξεργαστής.

Αγοράζω άλλο.

Στήνω ξανά τα βασικά.

Παίζει μια χαρά.

Προσθέτω τα πάντα πάνω, πάλι παίζει μια χαρά.

Κάνω εγκατάσταση και Vista με 4GB μνήμης και SLI και πήγε νερό.

Μπαίνω στο Internet, έγραψα το προηγούμενο ποστ.

Πάω να βάλω ένα floppy disk για να φτιάξω κάποια ειδικά αρχεία εφορίας και δεν είχα floppy.

Αυτή τη φορά είχα συνδέσει τα πάντα εκτός από το floppy.

’νετος πια λέω να βάλω και το floppy, να ξεμπερδεύουμε.

Να το πάλι το πρόβλημα.

’ναβε η μητρική αλλά δεν έμπαινε BIOS.

Τελικά και η προηγούμενη μητρική και ο επεξεργαστής ήταν εντάξει και τα πήρα πίσω, γιατί έτσι θεώρησα ότι ήταν σωστό και ας μου πρότεινε το Πλαίσιο Αγ. Παρασκευής να μου τα βάλει πιστωτικό. Αγόρασα και ένα καινούργιο floppy και έφτιαξα και εκείνο το floppy disk της Εφορίας που ήθελα.

Μα γιατί???

Γιατί κάθε φορά που έκανα έλεγχο έβαζα και το floppy???

ούτε USB έβαζα, ούτε IDE, ούτε καν τα καλώδια εκκίνησης.

και γιατί συνέπεσε με τον έλεγχο ενός avatar να χαλάσει το floppy?

γιατί δεν δούλεψε η μητρική στο φίλο ... ?

γιατί όταν έκανα έλεγχο (κάτω από χρονική πίεση) άφηνα πάνω το φλοππυ ενώ ξήλωνα τα πάντα ... ?

γιατί συνέβησαν όλα αυτά ακριβώς τη στιγμή που καιγόμουν να έχω υπολογιστή και μάλιστα με floppy?

Ο νόμος του Murphy?

Murphy's Law of ThermodynamicsThings get worse under pressure.

Τρισάγιο χρειάζεται.

Ακριβώς.

Μόνο που ο επεξεργαστής είναι Α και όχι Β όπως ο παλιός και η νέα μητρική είναι maden in China με διαφορετικά heatpipes (όπως η δική σου).

Πάντως διαφορά δεν βλέπω λίγο που τα κοίταξα.

Το δεύτερο σετ θα πάει στο δεύτερο υπολογιστή, ώστε αν μελλοντικά έχω πρόβλημα να μην ψάχνομαι τι φταίει.

Γενικά αρχή μου είναι να έχω δύο υπολογιστές ίδιους.

Μόνο που τον AMD 4400+ με την A8N32 SLI deluxe τα λυπήθηκα να τα βάλω στο ψυγείο και τα κράτησα αυτή τη φορά ενεργά.

Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ καλός.

¨οχι μόνο τρισάγιο αλλά και εξορκισμό. Μάριε τι να πω... η επιστήμη σηκώνει τα πόδια ψηλά

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 19:56]

intel cpu = intel chipset . νομος :D

Κι όμως ενώ είχα τη δυνατότητα να αγοράσω όποια μητρική ήθελα, ξανά τη Striker πήρα και δεν έπεσα έξω.

Αν είδες το πρόβλημα ήταν ένα floppy drive.

Τελικά είχα βγάλει και το καλώδιο floppy.

Αλλά το συγκεκριμένο drive είχε βραχυκυκλώσει.

Αυτό είναι κάτι που δεν το είχα ξανασυναντήσει.

Δηλαδή μια βραχυκυκλωμένη συσκευή και μόνο που παίρνει ρεύμα από το τροφοδοτικό, είναι αιτία για προβλήματα.

Τα καλώδια του τροφοδοτικού επίτησες τα άφησα πάνω στις συσκευές, γιατί χωρίς κάποια σημαντική κατανάλωση δεν δουλεύει. Περίπου κάτι τέτοιο γράφει το manual.

@dellman

Καλά οι συμπτώσεις ήταν τραγικές.

Απίθανες. Μια στο εκατομύριο.

Τέλος καλό όλα καλά.

:OT: Το ξερω οτι θα φαω ξυλο...αλλα...

****Αφού το ήξερες, γιατί το postαρες;*****

Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 21:04]

Κι όμως ενώ είχα τη δυνατότητα να αγοράσω όποια μητρική ήθελα, ξανά τη Striker πήρα και δεν έπεσα έξω.

Αν είδες το πρόβλημα ήταν ένα floppy drive.

Τελικά είχα βγάλει και το καλώδιο floppy.

Αλλά το συγκεκριμένο drive είχε βραχυκυκλώσει.

Αυτό είναι κάτι που δεν το είχα ξανασυναντήσει.

Δηλαδή μια βραχυκυκλωμένη συσκευή και μόνο που παίρνει ρεύμα από το τροφοδοτικό, είναι αιτία για προβλήματα.

Τα καλώδια του τροφοδοτικού επίτησες τα άφησα πάνω στις συσκευές, γιατί χωρίς κάποια σημαντική κατανάλωση δεν δουλεύει. Περίπου κάτι τέτοιο γράφει το manual.

@dellman

Καλά οι συμπτώσεις ήταν τραγικές.

Απίθανες. Μια στο εκατομύριο.

Τέλος καλό όλα καλά.

Aυτό είναι το σημαντικό τελικά

Στο θέμα του hardware προβλήματος που αντιμετώπιζα, ήρθαν και τα bugs των Vista να προστεθούν και να γίνει ένας αχταρμάς, ώστε να μην ξέρω από που να πιαστώ.

Θα αναφέρω τα δύο πιο χοντρά bugs.

Πρώτα απ' όλα τα Vista ΔΕΝ μπορούν να διορθώσουν μια εγκατάσταση, σε δίσκο raid-0, έτσι απλά και εύκολα, αν υπάρχουν και άλλοι δίσκοι στο σύστημα.

Πρέπει να αφαιρεθούν οι δίσκοι και να μείνει μόνη της η συστοιχεία για να δουν την εγκατάσταση των Vista.

Το δεύτερο είναι ότι με 4GB μνήμης πάλι δεν γίνεται εγκατάσταση.

Έχει βγει διορθωτικό μεν, αλλά όταν μπουτάρουμε από το DVD των Vista δεν ξέρει για διορθωτικά και τρώμε μπλε οθόνη.

STOP 0x0000000A (parameter1, parameter2, parameter3, parameter4)

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

http://support.microsoft.com/kb/929777

Αν δεν θυμηθούμε να μειώσουμε τη μνήμη, θα νομίζουμε ότι έχουμε hardware πρόβλημα και θα ψαχνόμαστε.

Για να κάνουμε λοιπόν εγκατάσταση των Vista, βγάζουμε τα περιττά (σκληρούς επιπλέον μνήμες κάρτες, USB κτλ), κάνουμε την εγκατάσταση, βάζουμε ότι updates υπάρχουν και προσθέτουμε μετά το υπόλοιπο hardware.

Επίσης, αν θέλουμε να κάνουμε full system restore ενός bootable raid partition από ένα baclup που έχουμε σε άλλο δίσκο δεν θα το δούμε.

Ή πρέπει να είναι εξωτερικός o δίσκος (πχ USB) ή το backup να το έχουμε σε άλλο partition του raid (αφού το partition του λειτουργικού θα φορμαριστεί).

Φιλε Μαριε σε καταλαμβαινω απολειτα, λυπαμαι που σου συνεβηκε αυτο, καtι περιπου επαθα και εγω μολις πηρα την STRIKER στα χερια μου , ολοκαινουρια μητρηκη πρωτη φορα μολις την εβγαλα απο το κουτι την στηνω στο case, μα τπτ αναβε αλλα τιποτα στην οθωνη, μια μου ελεγε cpu idi ,hard disk , memmory id. ευτηχως δεν πηγα να αγορασω οπως εσυ απλα τα δανιστηκα απο την δουλεια ραμ και επεξεργαση και ξεκινισε. Νομισα οτι επε3εργαστης μου ηταν χαλασμενος τον δοκιμασα σε αλλη μητρηκη και δουλευε ομως τον εβαζα πισο στη δικη μου και δεν δουλευε, ουτε restart δεν εκανε ακομα και με τον καινουριου. απελπιστηκα μου ηρθε σε καποια στιγμη να την κανω χιλια κοματια. δεν 3ερω αν υπαρχει αυτος ο νομος Murphy's Law of ThermodynamicsThings get worse under pressure. αλλα τον εχω παρατηρισει πολλες φορες και εδω στη δουλεια. τι εκανα με το δικο μου? το εκλεισα απο την πριζα τον αφισα μια μερα και μετα οταν τα συνδεσα ολα ακομα και τον παλιο επεξεργαστη δουλεψαν ολα μια χαρα, επισησ δουλεψε και το restar . ευτιχως που δεν ειχα συνδεση και το watercoolin :(

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 09:13]

Μάριε η μητρική που πήρες τώρα είναι απ'τις "καλές"....?........ :)

Δεν την έχω υπερχρονίσει ακόμα, γιατί έχω πολλή δουλειά.

Το Σ/Κ θα τη δοκιμάσω.

Πάντως από πρώτη άποψη φαίνεται σωστή.

Δουλεύει με 4GB άψογα στα 333.

Αυτό με το Floppy είναι τραγικό. Επειδή είχα βάλει στην αρχή ανάποδα την πλεξούδα δεν μπορούσα να μπουτάρω. Ευτυχώς στην πίσω οθόνη η μητρική μου έγραφε ότι είχα κάνει μ@λακία και το έφτιαξα.

Γιάννη το ότι εσύ δουλεύει στα 4Ghz δεν σημαίνει ότι όλος ο κόσμος δουλεύει εκεί. Επίσης το CPU μου είναι B2 και δεν το έχω ανεβάσει πάνω από 3.7Ghz.

Τέλος πάντων.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.